Şimdi Ara

2019 Volkswagen Jetta, Amerika'da 19 bin 395 dolardan satışa çıkıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
5.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuzey Amerika'nın orta-alt sınıfı için üretilecek bir otomobil için bu kadar tartışmaya gerek yok, sakin olun gençler
  • hiç görmediğimiz için bu arabanın üst sınıfı göründüğünü sanmamız bizim suçumuz değil. orta alt sınıf araba lada ya da şahin gibi görünür. Bu resmen limuzin gibi görünüyor gözüme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Kafasının Kanuni'de kalmış olması neyin kafasını yaşadığını gösteriyor zaten. Ayrıntılı teknik yanıtlar vermenizin işe yarayacağını sanmıyorum. Kafa 500 yıl geriden geliyor. Devletin çok umrundaymış gibi en aciz durumda kalmamızın bir şeyleri mecburiyetten önemli görmemizi sağlayacağını iddia ediyor. Uçak düşerken de kimse ateist değildir zaten. Çünkü korku başa vurunca insan artık düşünmeyi bırakır. Sarılabileceği bir yardım arar. Ancak insanların aciz ve zayıf durumlarını sürekli bir şeyleri anladıkları anlar olduğunu sanmak ve bunu savunmak tam anlamıyla aptallıktır.

• Jetta S modelinin özellikleri arasında 16 inç alaşım jantlar vs demiş, LED farlar ve stop lambalar fotolarda efsane. Güvenlik ekipmanları falan kafada tırt hepsi, ama yürümez artık bu araç benim için, beğenmiyorsanız demek istediğimi.. anlarsınız Jetta S modelinin özellik diye yıllardır araba kasalarını büyüttükçe büyüttüler eskiyle kıyaslama konusu resmen yemin derim. İç ve dış tasarımı çok güzel olmus ama. Bir sevdiğim araç ve ötv turkiyede artmasına ragmen satışlar artarak devam etselerdi keşke. arteonda fotolarda efsane. ama paşalar gibi gidip 100,000$ verilmez, daha düşük talep etselerdi keşke alrım o zaman. ötv turkiyede artmasına ragmen millet tıpış tıpış alıyor satışlar artarak devam etselerdi keşke ön arka audi biraz ama kimliksiz bir otomobil olmuş o yüzden benden para çıkmaz buna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 8 Nisan 2018; 18:29:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GetSomeRest

Bakın bu haberi ben yorumu yazdıktan sonra okudum.

link

Ben sizin dediğiniz rutin kontrollere para vermeden gidiyorum. Düzenli kan tahlili ve görme testi yaptırıyorum. Türkiyedeki özel sağlık ücretleri avrupadaki yada amerikadaki fiyatlardan çokçok ucuz. Devletin kapsamındakiler ise bedava zaten. Adamlar amerikanın sağlık sistemini eleştirmek için film çekiyorlar (breaking bad) gelmiş geçmiş en iyi dizi ödülünü alıyor amma lakinki öyle değildir diyorsunuz. Gerçekleri büküyorsunuz. Demekki herkes görmek istediğini görüyor.

Oncelilke, İrlanda ne alaka? Hadi diyelim alakalı olsun, Türkiye'de böyle şeyler olmuyor mu? Lütfen aşağıdaki linke bakınız.

Sonrasındaysa, Türkiye'de sağlık bedava değildir. Asgari ücretli bile yaklaşık %14 SGK payı ödemektedir. Bu oran maaş arttıkça %20 civarına çıkmaktadır. Bu sadece işçinin ödediği miktar olup, işveren de işçi kadar, hatta daha fazla SGK payı ödemektedir. Yani yaklaşık toplamda %28lik bir oran sağlık sigortası için ödenmektedir. %28 asgari ücretteki oran olup, maaş arttıkça bu oran artmaktadır.

Ben size avantaj olsun diye Türkiye'deki asgari oranı Amerika'daki medyan maaş alan birisinin harcamasıyla karşılaştıracağım. ABD'de medyan maas 60.000 dolar civarındadır. Bu maaşı alan birisi sağlık sigortasını da ücretsiz olarak işvereni aracılığıyla almaktadır. Ama diyelim ki işvereni tarafından sigortası yoksa da bu maaşın %28i 16.800 dolar etmektedir. Ben bu yüzdeyi Türkiye ortalamasından kesilen yüzde olarak hesaplasam (yaklaşık %40), bedava sağlığın aslında ne kadar pahalı olduğunu daha net görebilirsiniz sanırım. Şu anda Amerika'da en pahalı sigorta bile 16.800 dolar etmez, en kaliteli sigortayı 7-8bine satın alırsınız, ve sonrasında sadece kuruş kuruş para ödersiniz hastanelere. Hem de dünyadaki tüm medikal araştırmanın ilerlediği, dünyanın en iyi doktorlarının görev yaptığı hastanelerde tedavi görürsünüz. Ama dediğim gibi, işveren bu sigortayı zaten sağladığından kişi 60.000 dolar maaşından sadece gelir vergisi, ve ufak sosyal sigorta vergisi öder (sosyal sigorta vergisi 6 artı 6, yüzde 12dir). Sene sonunda bu kişi vergi deklarasyonunu yaptığında önemli bir miktarda ödediği vergiyi geri alır. Örneğin, ben geçen sene vergilendirilebilir gelirimden ödediğim toplamdaki 600 dolar verginin 400 dolarını geri aldım. Toplam 200 dolar vergi ödemesiyle tüm sağlık harcamalarım toplam 45 dolara karşılandı.

Ayrıca, Breaking Bad çekildikten sonra Amerikan sağlık sistemine geniş çaplı reform yapılmıştır. Geçmişteki hastalıklar, ya da şu andaki hastalıklar kimsenin sigorta durumunu etkilememektedir. Herkes eşit şekilde sigorta satın alabilmektedir, ve sağlık sigortası satın almak zorunluluktur (işveren tarafından sağlanmıyorsa). Şimdi size sorum şu, Amerika'da insanlar sğalık sigortası olduğunda her hastanede o sigortanın giderlerini karşılayacağını bilerek rahatça doktorlarını seçebiliyorlar özellikle bu reformlardan sonra. Mesela benim bahsettiğim hastane ziyaretlerinin hiçbirisi rutin kontrol değildi, ona rağmen her şeyi anında hallettim ve nokta atışı tedaviler uygulandı. Türkiye'de, Allah korusun, ciddi bir hastalıktan sonra devlet hastanesinde en kaliteli tedaviyi görebileceğinizi iddia edebiliyor musunuz? Kanser hastasına 7 ay sonraya randevu verilirken mesela. Peki, özel hastaneye gittiğinizde özel hastanedeki doktorun sizden ameliyat için ekstra para istemeyeceğini söyeyebilir misiniz?

Amerikan sağlık sistemini eleştiren dizi tabii ki çekilmiştir. Amerika'da ırkçılığı, geçmişteki köleliği anlatıp eleştiren diziler de çekilmiştir. Peki, ben bugün Türkiye'de gidip Türkiye geçmişini, Türkiye sağlık sistemini, Türkiye hükümetini açıkça eleştiren bir dizi çeksem vatan haini ilan edilmeyeceğimi garanti edebilir misiniz? Bir mesele hakkında dizi "çekilememesi" o ülkede o sıkıntıların olmadığını göstermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 8 Nisan 2018; 21:27:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Bakın bu haberi ben yorumu yazdıktan sonra okudum.

link

Ben sizin dediğiniz rutin kontrollere para vermeden gidiyorum. Düzenli kan tahlili ve görme testi yaptırıyorum. Türkiyedeki özel sağlık ücretleri avrupadaki yada amerikadaki fiyatlardan çokçok ucuz. Devletin kapsamındakiler ise bedava zaten. Adamlar amerikanın sağlık sistemini eleştirmek için film çekiyorlar (breaking bad) gelmiş geçmiş en iyi dizi ödülünü alıyor amma lakinki öyle değildir diyorsunuz. Gerçekleri büküyorsunuz. Demekki herkes görmek istediğini görüyor.

Oncelilke, İrlanda ne alaka? Hadi diyelim alakalı olsun, Türkiye'de böyle şeyler olmuyor mu? Lütfen aşağıdaki linke bakınız.

http://www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/siyaset/950505/_Saglikta_devrim_in_geldigi_son_nokta..._Hastaya__Bugun_git__7_ay_sonra_gel__dediler.html?__twitter_impression=true

Sonrasındaysa, Türkiye'de sağlık bedava değildir. Asgari ücretli bile yaklaşık %14 SGK payı ödemektedir. Bu oran maaş arttıkça %20 civarına çıkmaktadır. Bu sadece işçinin ödediği miktar olup, işveren de işçi kadar, hatta daha fazla SGK payı ödemektedir. Yani yaklaşık toplamda %28lik bir oran sağlık sigortası için ödenmektedir. %28 asgari ücretteki oran olup, maaş arttıkça bu oran artmaktadır.

Ben size avantaj olsun diye Türkiye'deki asgari oranı Amerika'daki medyan maaş alan birisinin harcamasıyla karşılaştıracağım. ABD'de medyan maas 60.000 dolar civarındadır. Bu maaşı alan birisi sağlık sigortasını da ücretsiz olarak işvereni aracılığıyla almaktadır. Ama diyelim ki işvereni tarafından sigortası yoksa da bu maaşın %28i 16.800 dolar etmektedir. Ben bu yüzdeyi Türkiye ortalamasından kesilen yüzde olarak hesaplasam (yaklaşık %40), bedava sağlığın aslında ne kadar pahalı olduğunu daha net görebilirsiniz sanırım. Şu anda Amerika'da en pahalı sigorta bile 16.800 dolar etmez, en kaliteli sigortayı 7-8bine satın alırsınız, ve sonrasında sadece kuruş kuruş para ödersiniz hastanelere. Hem de dünyadaki tüm medikal araştırmanın ilerlediği, dünyanın en iyi doktorlarının görev yaptığı hastanelerde tedavi görürsünüz. Ama dediğim gibi, işveren bu sigortayı zaten sağladığından kişi 60.000 dolar maaşından sadece gelir vergisi, ve ufak sosyal sigorta vergisi öder (sosyal sigorta vergisi 6 artı 6, yüzde 12dir). Sene sonunda bu kişi vergi deklarasyonunu yaptığında önemli bir miktarda ödediği vergiyi geri alır. Örneğin, ben geçen sene vergilendirilebilir gelirimden ödediğim toplamdaki 600 dolar verginin 400 dolarını geri aldım. Toplam 200 dolar vergi ödemesiyle tüm sağlık harcamalarım toplam 45 dolara karşılandı.

Ayrıca, Breaking Bad çekildikten sonra Amerikan sağlık sistemine geniş çaplı reform yapılmıştır. Geçmişteki hastalıklar, ya da şu andaki hastalıklar kimsenin sigorta durumunu etkilememektedir. Herkes eşit şekilde sigorta satın alabilmektedir, ve sağlık sigortası satın almak zorunluluktur (işveren tarafından sağlanmıyorsa). Şimdi size sorum şu, Amerika'da insanlar sğalık sigortası olduğunda her hastanede o sigortanın giderlerini karşılayacağını bilerek rahatça doktorlarını seçebiliyorlar özellikle bu reformlardan sonra. Mesela benim bahsettiğim hastane ziyaretlerinin hiçbirisi rutin kontrol değildi, ona rağmen her şeyi anında hallettim ve nokta atışı tedaviler uygulandı. Türkiye'de, Allah korusun, ciddi bir hastalıktan sonra devlet hastanesinde en kaliteli tedaviyi görebileceğinizi iddia edebiliyor musunuz? Kanser hastasına 7 ay sonraya randevu verilirken mesela. Peki, özel hastaneye gittiğinizde özel hastanedeki doktorun sizden ameliyat için ekstra para istemeyeceğini söyeyebilir misiniz?

Amerikan sağlık sistemini eleştiren dizi tabii ki çekilmiştir. Amerika'da ırkçılığı, geçmişteki köleliği anlatıp eleştiren diziler de çekilmiştir. Peki, ben bugün Türkiye'de gidip Türkiye geçmişini, Türkiye sağlık sistemini, Türkiye hükümetini açıkça eleştiren bir dizi çeksem vatan haini ilan edilmeyeceğimi garanti edebilir misiniz? Bir mesele hakkında dizi "çekilememesi" o ülkede o sıkıntıların olmadığını göstermez.

Alıntıları Göster
    Valla helal olsun üşenmemiş yazmışsınız. ama benim size paylaştığım görseller amerikan vatandaşlarının paylaştığı güncel caps ler. ben kendi yorumumu katmıyorum. araba fiyatının iki katına ameliyat yapıyor diyorum siz gelmiş konuyu çok farklı yönlere çekmişsiniz. Ne diyeyim size amerikan rüyanızla mutluluklar dilerim. daha da cevap vermeyin yazmayacağım.

• quote:

Valla helal olsun üşenmemiş yazmışsınız. ama benim size paylaştığım görseller amerikan vatandaşlarının paylaştığı güncel caps ler. ben kendi yorumumu katmıyorum. araba fiyatının iki katına ameliyat yapıyor diyorum siz gelmiş konuyu çok farklı yönlere çekmişsiniz. Ne diyeyim size amerikan rüyanızla mutluluklar dilerim. daha da cevap vermeyin yazmayacağım.

Ben de size Türk vatandaşlarının paylaştığı capslerden göndereyim, Türkiye’yi caps üzerinde eleştirelim. Çünkü data, veri, istatistik, bilim hiç önemli değil. Capsler en büyük gösterge. :) hiçbir şeyi de bir yere çekmiyorum, siz “Amerika’da her şey çok pahalı” diyerek yaşam standartının düşük olduğunu iddia ettiniz, ben de sizin yanlışlarınızı gösterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 8 Nisan 2018; 22:36:19 >

Bende size gömleklerimi göndereyim de onları ütüleyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bende size gömleklerimi göndereyim de onları ütüleyin.

İrlanda örneğinizden daha alakasız ne olabilirdi diye düşünüyordum, cevaplamış oldunuz :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Çok kafa ütülüyorsun diyorum.

• quote:

Çok kafa ütülüyorsun diyorum.
    Saçma argümanlar ortaya atıp sonra kimsenin size cevap vermemesini bekliyorsanız hayatta işiniz zor :)

• Türkiye’dede 100.000 tllik arabaya biniyoruz diye hava atsınlar.

• Amerika/Kanada'da satılacak yeni Jetta fena değil ama Passat'ın bizde de satılan modeli daha güzel
  • 25bin dölara mustang var amerikada ama amerikada herşey araba gibi ucuz değil. Sebze meyve sağlık eğitim vs vs hatta obamacare den sonra ekonomi ciddi yara aldı diyenler olmuş tabi bizde çoğu sağlık hizmeti ücretsiz lakin bazı özel ilaçlar ki bunlar hayati öneme sahip olan haplar devlet karşılamıyor. Buda ayrı bir mesele

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C192699FC

25bin dölara mustang var amerikada ama amerikada herşey araba gibi ucuz değil. Sebze meyve sağlık eğitim vs vs hatta obamacare den sonra ekonomi ciddi yara aldı diyenler olmuş tabi bizde çoğu sağlık hizmeti ücretsiz lakin bazı özel ilaçlar ki bunlar hayati öneme sahip olan haplar devlet karşılamıyor. Buda ayrı bir mesele
    Hocam Türkiye’de sağlık ücretsiz değil. Her ay maaşların en az %28i SGK ödemelerine gidiyor (14+14).

Haklısınız unutmuşum

• Jetta 1.4 tsi+tam otomatik olacakmış. Bizde olsa alınabilir kombinasyon olurdu. Ama bizde satılmayacak. Dsg'nin derdinden kurtulurdu tüketiciler
  • Amerika'nın parasına göre 19.000 lira olarak düşünün... Yani Onların 19.000 birim parası... Boşuna 4 le çarpmaya gerek yok...

Dolar burda 4.25 misli %160 vergi de var... Yani Etti 160 bin...

O araç burada 160 bin yapar...
  • 97 Poloya 25 istiyorlar adamlar 0 jettayi 19 a alıyorlar otur kafayı ye

Et 5 bira 1.

Bizde et 50 bira 10 olucak

Kendimizi Afganistan la falan karşılaştırmak lazim

• Hey maşşallah
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.