Şimdi Ara

2019 Volkswagen Jetta, Amerika'da 19 bin 395 dolardan satışa çıkıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
5.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BarGoS

Asgari ücretle kıyas yapılacak ki alım gücünün gerçekliği anlaşılsın. Japonya da Amerika da v.b gelişmiş ülkeler hani bizi kıskananlar varya onlar , alım güçleri ve refah seviyelerini görünce çıldırmamak elde değil

Alıntıları Göster
    Öyle malesef. Müslüman veya hristiyan doğmak gibi bir şey işte, hazır geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuhafmis ayni amerikada benim arabam 17bin kusur dolardan satiliyor ve bayada satiyor.

Jetta ile attrage arasinda 2bin dolar fark var sadece.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Nisan 2018; 14:18:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Yalan mı? Hee wc ye 1 tl ye gdiyoruz Ameriga bizi kıskanıyır.

Alıntıları Göster
    Bak hala aynı muhabbet. Sana yanlış veya yalan söylüyorsun diyen yok. Git bu muhabbeti 173636372 kere açılmış konulara yap. Burası araç muhabbeti için.

• quote:

Orijinalden alıntı: x X x

Beynin de kendisini kullanmanı ona müstehak görüyordur ama direniyorsun mesela.

Alıntıları Göster
    Sacma sapan konusacagina mantikli verilerle gel , haksizsam soyle. Sen kullan su beynini bir gorelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 7 Nisan 2018; 15:34:28 >
  • Aracın iç tasarımını sürücü odaklı/sürücüye dönük yapalım derken kokpitin şakülü kaymış :)

• skandaldan sonra hangi yüzle... ayıp ayıp...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Her isi ters giden adam

Sacma sapan konusacagina mantikli verilerle gel , haksizsam soyle. Sen kullan su beynini bir gorelim

Alıntıları Göster
    Sen bana haksızsın diyebildin mi? Hadsiz şey

• Yuh artık ??

Herifler 5 asgari ücret ile alabiliyor. Bizim burada 150 bin liradan başlıyor. 100 ay birader. 20 kat fark nasıl bir şeydir Rabbim? Sormak isterim.

• cenabı hak inşalllah green card bana çıkar
  • Amerikayı kıskandım

• 19 bin doları 4 ile çarpıp 80 bin liraya satılıyor bizde daha ucuz diyecek %50 oran görüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: x X x

Sen bana haksızsın diyebildin mi? Hadsiz şey

Alıntıları Göster
    Ne yuzsuz ciktin sen de be

• "Amerika'da asgari ücretli şu kadar ayda alabiliyor" muhabbetini anlayamıyorum, bu mantığa göre herkesin lüx arabalara biniyor olması lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

1000 dolar alan bir ABD vatandaşı 19 ayda
    1600 lira alan bir Türk vatandaşı 48 ayda

arabayı satın alabiliyor.

NOT: Türk vatandaşının ki ABD satış fiyatına göre belirlnemiştir ve %60 ÖTV dahil değil

Dediğin gibi 4 sene aracın ana parası bi 4 senede vergiler.
  • bu ötv belası marmara depreminden sonra gecici olarak cıkarılmıştı.gelen hukumette bu otv yı cok sevdi kokleye kokleye devam ettirdi.enteresan olan araba fiyatları ve ötv turkiyede artmasına ragmen satışlar artarak devam ediyor bilimsel araştırma konusu yemin derim

• muhtemelen bize de o fiyatlara satıyorlardır ama bizde doların 4 tl. olması + kdv + ötv. + doğuş karı + bayi karı + tok kapı sesi payı vs. ile
    bir fiyat çıkıyordur işte :)
  • Abi dacia sandero.gibi olmuş ön .arka audi.ön birazda fiat egea.canlisini.gormek lazim aon cikan passatlar guzel ayni tasarimdan devam etselerdi keşke.arteonda fotolarda.efsane .nsormalde.tirt

• quote:

Orijinalden alıntı: GetSomeRest

Birgün hastaneye düşünce anlayacaksınız devletinizin kıymetini.
    Ne demiş Kanuni "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi".

Hocam Amerika'da yaşıyorum, son altı ayda en az beş kere doktora gitmişimdir, bunların bir çoğunda ekstra testler yapıldı ve branş doktorlarına yönlendirildim. Bugüne kadar cebimden çıkan para 45 dolar. Hastanelerin, tedavilerin ve teknolojilerin kalite farkından bahsetmiyorum bile. Evrensel bir sağlık sigortası olmaması insanların sağlık sigortası olmadığı anlamına gelmiyor. Hatta ve hatta, yeni yasalara göre herkes sağlık sigortası olmak zorunda, işverenler de sağlık sigortası sağlamak zorunda.

Bunun yanında, Türkiye'de SGK'ya ne kadar ödüyorsunuz aylık? Buna rağmen hala doktora gittiğinizde Amerika'da benim ödediğimden daha az ödediğinizi söyleyebiliyor musunuz? Kaliteli bir doktorla görüşmek istediğinizde o doktorun sizden ekstra ücret istemeyeceğinden emin olabiliyor musunuz?

Telefon faturası argümanı da çok saçma olmuş ama ben yine de örnek vereyim. Her şeyin sınırsız olduğu, hiçbir kotanın olmadığı telefon faturam 20 dolar. Üstüne aylık iPhone X ödemem (toplam 24 ay) aylık 20 dolar. Zira kontratlı telefonlarda her zaman kampanyalar oluyor. Bunların hepsini konuşurken daha gelir seviyesi farklarına hiç değinmiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 8 Nisan 2018; 7:09:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• trde 100binden açar herhalde kapıyı.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Bakın bu haberi ben yorumu yazdıktan sonra okudum.

link

Ben sizin dediğiniz rutin kontrollere para vermeden gidiyorum. Düzenli kan tahlili ve görme testi yaptırıyorum. Türkiyedeki özel sağlık ücretleri avrupadaki yada amerikadaki fiyatlardan çokçok ucuz. Devletin kapsamındakiler ise bedava zaten. Adamlar amerikanın sağlık sistemini eleştirmek için film çekiyorlar (breaking bad) gelmiş geçmiş en iyi dizi ödülünü alıyor amma lakinki öyle değildir diyorsunuz. Gerçekleri büküyorsunuz. Demekki herkes görmek istediğini görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GetSomeRest -- 8 Nisan 2018; 10:42:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.