Şimdi Ara

2019 YAZ LASTİĞİ, BÜTÇEYE GÖRE TERCİH (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.113
Cevap
20
Favori
74.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    E class için cpc zayıf kalabilir,
    csc serisi ideal olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Tesekkurler oncelikle arada 50 TL fark varken tabiki falken yerine pirelli tercih ederim.

Uretim son 1 yil yaziyor heralde 2019’dan once degildir.

Yalniz SUV icin uygun olur mu? Gerci aracim binek aracatn cok agir bir arac degil, zaten hizli da degil. Ancak sanirim lastikler runflat o yuzden emin olamadim.

Bu fiyata pirelli bulmusken kacirmak istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 29 Şubat 2020; 11:3:4 >
  • Aracim ford fiesta 2010 Jinyu marka bir lastik vardi 195 55 15, ama cidden cok sert geliyordu lastik baya asinmis ve degistirmeyi düşünüyorum. Orjinal ölçüsü 195 50 15 arabanin. 55 yanakla bile cok sert geliyordu lastikden dolayi midir? Kisliklar 180 e 60 yanakdi cok rahatlatti ama sırık gibi oldu virajlarda güven azaldi. 195 50 alsam nasil olur? Eldeki yazliklar kötü oldugu icin konforu düşürmüş olabilir mi? Az yakan, yuvarlanma direnci düşük bir lastik ariyorum. Uzun yola cok gidiyorum ve motor 1.25 olduğu için rahat gitmesi az direnc gostermesi de onemli

• Model başlığına da yazmıştım, buraya da yazayım.

50.000 km’dir 225/50/17 ebatında Conti PC6 kullanmaktaydım. Araç Astra 1.6 cdti 136hp. İlk 25.000 km iyiydi ama lastikler sonra çok sertleşti ve ses yapmaya başladı. Son 5000 km’dir de tutuş da zayıflamıştı. Bir daha alır mıyım, almam.

Neyse, Primacy 4 almak üzereyken, Goodyear EfficientGrip Performance’ın 2. serisinin çıktığını öğrendim. Islak zemin değeri A, yakıt değeri B, 70db. Lastik 98V ve XL.

O kadar yeni bir model ki, internette bile çok az bilgi var. Goodyear sitesine göre TÜV testlerinde çok iyi sonuçlar almış, mesela ıslak ve kuru zemin frenlemede en iyisiymiş, Primacy 4’ten daha iyi ve selefi EGP’den %50 daha uzun ömürlüymüş.

Test sonuçları şurada:
    www.goodyear.eu
    Goodyear EfficientGrip Performance 2 | Goodyear Car Tyres
    https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tires/efficientgrip_performance2.EFFIGRIPP2.html

Daha 500 km yaptım. Lastikler çok sessiz, yumuşak ve oldukça güven veriyor. Tanesini 660 tl’ye aldım ve Goodyear bayilerinden alındığında özel bir sigorta var. Şöyle ki; 1 yıl içinde lastiklerden birisi yarıldığında, balon yaptığında vs 79 tl karşılığında aynı lastiğin sıfırını veriyorlarmış. 4 lastik için de geçerli bu hak.

• 205-60-16 ölçülerinde ne alınabilir hankook ventus prime3 dikkatimi çekti başka bir önerisi olan olur mu acaba ?
    fiyat 500ü geçmezse iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kristallklar

205-60-16 ölçülerinde ne alınabilir hankook ventus prime3 dikkatimi çekti başka bir önerisi olan olur mu acaba ?
    fiyat 500ü geçmezse iyi olur
    hangi araç için bakıyorsunuz hocam benimde ebat 215 60 16, skoda yeti için bakıyorum, bu ölçü biraz pahalı.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Pirelli p7 sert ve sesli bir lastik (şuan aracımda,bidaha almam) , aracınız sertse Türkiye şartlarında sıkıntı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batistuta

hangi araç için bakıyorsunuz hocam benimde ebat 215 60 16, skoda yeti için bakıyorum, bu ölçü biraz pahalı.

Alıntıları Göster
    Megane 3 evet ebat biraz sıkıntı
    Farkli ebat taktigimizda bir kaza aninda kaskonun odeme yapmayi reddetmesi gibi bir durum var midir boyle bisey duydum ama ?

• Mojaverok kullanıcısına yanıt
    Aracim sert degil acikcasi subaru xv 1.6 ancak sert ya da sesli lastik istemiyorum bana yolun sonunda yine falken gorunuyor galiba. Sonucta 4 lastik alacagim 650-700 den basliyor diger lastikler

• the wade kullanıcısına yanıt
    470 liraya Uniroyal çok iyi fırsattı, 50 lira zam yapmışlar. Continental kalitesinde.
    Fakat anlamadığım şu;
    Subaru XV için
    2.0 motorda 225/55r17
    1.6 motorda 215/55r17
    Kullanılmıyor mu?
    Yabancı forumları felan araştırabilirsin.

• ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    Kışlıkta tabanı daraltıp 185/60 kullanmanız isabetli olmuş.
    Konfor ve az yakması açılarından da bu ebat iyi.
    Uzun yola çok gidildiği için Yazlıkta 195/55 daha isabetli olur.
    185 ; daha az yakar, şehir içi daha konforludur.
    195 ; viraj kabiliyeti artmış olur, şehir dışı konforludur.
    .
    C veya D segment bir aracın süspansiyonlarına sahip olsaydı, 50 yanak önerebilirdim (belki de 1.25 motor için daha issbetlidirde)
    Fakat B segment bir araca 50 yanak takılırsa TR yollarınızda düşünürsek el arabası gibi SERT olur.
    .
    Nokian ve falken yumuşaktır, falken daha tez erir.

www.hepsiburada.com
    Nokian 195/55 R15 85H Wetproof Yaz Lastiği (Üretim Yılı: Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/nokian-195-55-r15-85h-wetproof-yaz-lastigi-uretim-yili-2020-p-HBV00000ONP0U?magaza=Nokian%20Tyres

www.hepsiburada.com
    Bridgestone 195/55 R15 85V Turanza T005 Yaz Lastiği Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/bridgestone-195-55-r15-85v-turanza-t005-yaz-lastigi-p-HBV00000M3P34?magaza=LastikMerkezi

www.hepsiburada.com
    Hankook 195/55R15 85H K125 Ventus Prime3 Oto Lastik Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/hankook-195-55r15-85h-k125-ventus-prime3-oto-lastik-p-HBV00000E7KYD?magaza=siyahhalka

• Kristallklar kullanıcısına yanıt
    Farklı ebattan kasıt 205/55 ise önermem,
    Görüntü iğrenç oluyor.
    Güdek kalıyor.
    Konforu da sertleştirir.
    Bence yazlıkta 205/60 ideal.

www.hepsiburada.com
    Nokian 205/60 R16 92H Wetproof Yaz Lastiği (Üretim Yılı: Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/nokian-205-60-r16-92h-wetproof-yaz-lastigi-uretim-yili-2020-p-HBV00000HLVUG?magaza=DemirtaşOtomotiv

www.hepsiburada.com
    Michelin 205/60 R16 92H Tl Primacy 4 S1 Mı Oto Lastik Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/michelin-205-60-r16-92h-tl-primacy-4-s1-mi-oto-lastik-p-HBV00000BMGKF?magaza=Cosmos+Lastik

www.hepsiburada.com
    Falken 205/60 R16 92H Ziex ZE310 Ecorun Oto Lastik (Üretim: Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/falken-205-60-r16-92h-ziex-ze310-ecorun-oto-lastik-uretim-2019-p-HBV00000C8581?magaza=LastikMerkezi

www.hepsiburada.com
    Semperit 205/60 R16 92H Speed Lıfe-3 Oto Yaz Lastiği (Üretim Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/semperit-205-60-r16-92h-speed-life-3-oto-yaz-lastigi-uretim-yili-2019-p-HBV00000R429O?magaza=LastikMerkezi

• bütçe ne bu arada..
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    XV’nin Turkiye’de 2.0 motoru yok hocam, 1.6 motor da 225 lastiklerle geliyor. Uniroyal’a bir bakayim adini bile ilk defa duydum

• entigin E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun
    .
    Conti PC6 ; Hiç +8 derecenin altında kullanıldı mı?
    yaz lastikleri +8 derecenin altındaki ayaza maruz kalırsa 2 yıl içinde pert oluyor.

• Teşekkür ederim. Adana’da yaşıyorum ben, memleketin en sıcak şehrinde. Havanın +8 derecenin altına indiği gün sayısı yılda en fazla 10’dur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Hayırlı olsun
    .
    yaz lastikleri +8 derecenin altındaki ayaza maruz kalırsa 2 yıl içinde pert oluyor.
    5 sene conti 2 kullandım banamısın demedi..yaz ve kış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Hayırlı olsun
    .
    5 sene conti 2 kullandım banamısın demedi..yaz ve kış..
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Bende primacy 4 kullanıyorum.
    Sessiz konforlu bi lastik yol tutuşundan da çok memnunum.
    Şuanda sadece önde 2 kış lastiği var arkada primacy 4 var eskiden virajlarda direksiyonu 10 derece çeviriyorsam şimdi 13 derece çeviriyorum eskisi gibi güvenle giremiyorum.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.