< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (487. sayfa)

-
-
10 litre kendim görmesem inanmazdım
Neden bu kadar çok yakıyor ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İnternetteki yağ ve filtrelerin büyük bir kısmı çakma
Renault yazısına kadar bire bir replika
Lakin sakin ve düşük devirde yılda 5.000 km bile yapmayan bir arabada bu filtreleri kullandım. Sorun yaşamadım
Bazı Yetkili servisin dahi çakma dökme yağ ve replika filtre kullandığı söyleniyor
Shell 5w-30 yağ hx8
Hava filtresi (Renault logolu çakma)
Yağ filtresi (Renault logolu Orjinal)
İşçilik dahil 1.800 TL periyodik bakım
Yer: Ankara’daki Eskişehir yolu Shell söğütözü istasyonu oilChange platformu
Çakma çıkma yağ olmaz bu söğütözü Shell’de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 4 Mart 2025; 15:30:45 >
3+. yıl bakımını Bostancı sanayide yaptırdım 1500 lira işçilik ile. Malzemeler benden. Balatalar da gitmişti ama, onları da değiştirmek durumunda kaldım bakıma girmişken, 1500+500 de ona gitti.
Düşündüğüm fiyatın üstüne gelmiş oldu balata malzeme öpüşü sayesinde.
-
Ben istanbulda iki saat trafiğe takılı kaldığım halde 10 litre ve üstünü görmedim. Bence arabanın bakımları sürüş tarzı falan ile alakalı olabilir bu durum. İstanbul dışında yaşıyorum şuan mesela bir ilçeden başka ilçeye (58 km) normal kullanımda 5.5 - 5.4 en düşük 5.1 litreleri bile gördüm.
-
-
Araç 90 Hp olan versiyon değil mi?
Hayır 1.3 TCE 130 hp
Shell yağ seçici bile 0w-20 öneriyor bidonsuz torbalı. Çok iyi anlarmış gibi "yanlış yağ koymuşsunuz, motor inecek" diye ahkam kesmeniz yanlış.
Clio 5 1.0 tce CVT 100 hp olana shell hx8 5w-30 ECT koyduk rn710
100 Hp olanlar 90 Hp olanlara göre daha sorunsuz sağlam ve ne koyarsan gider çünkü rn710 kabul ediyor diyebiliriz.
Kimi servis rn700 5w-40 koyuyor 10.000 TL para istiyor
Shell istasyonda depodan çıkardık taze yağ - yağ filtresi - hava filtresi 1.800 TL’ye çözdük
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 5 Mart 2025; 15:2:27 >
Buji bobin o2 sensörü vs. katalitik konvertöre kadar gider
-
Çekiş düşüşü hissetmedik hocam. Teşekkürler bilgiler için
kardeş üstte yazmışım, bir önceki sayfada, katalitikten ölçüm yapan eksoz gazı basınç sensörünü kontrol ettir, ilk oraya bakılır ve genelde o sensör arıza yapar, öncelikle buna baktır, kendinde elle kontrol et, motorun üst arka tarafında, iki hortum girişli, elle bak girişler kırıkmı değilmi, bazen ısıdan kırıldığıda olabiliyormuş, sağlamsa girişleri yinede o sensörü kontrol etsinler,ilk ihtimallerden birisidir, zaten başkada pek arızası olmaz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 5 Mart 2025; 16:21:29 > -
kardeş yağın viskozite olarak tam doğru değil ama bu motorlara rn710-720 OLMAZ. elbette motor şak diye bozulmaz ama uygun yağ kullanmalısın, servise bakma ithal yağ kullanmak işlerine gelmiyor, RN17 olmalı yağın sor bakalım ne diyecekler, bu yüzden neredeyse kavga edecektim ben, bu yağın varili poşeti olmaz, zaten yanlış yağı iki kartı fiyattan satıyor sersiv, git dışardan al uygun yağı kullan, rn700 kullanan servisten koşarak kaç, o yağ alsla olmaz, şimdi sen servis bilmiyormuda dersin, biliyorlar ama kullanmıyor ve yalan söylüyorlar, reno fr ye mail at sor bakalım sana ne diyecekler... olması gerekeni kullan diyorum, bunun yanlış bir tarafı yok sanırım öyle değilmi, yanlışmıyım!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 5 Mart 2025; 16:18:48 > -
kardeş filtreleri dışardan al kendin değiş, hava filtresinide 4 mandalı itip değişirsin artık, hava filtresi temizlenip takılmaz, servisin yaptığına bak hele, ben 2020 de aldığımdada hava filtresi yoktu, piyasa dolu filtre nasıl yok, orjinal falanda değil servisin taktığı, mais filtre onaylı filtre o kadar, tıokı diğerleri gibi, bıraksınlar bu işleri, orjinal sarf malzemesi zaten olmaz, renomu üretiyor bunları!
Bujiler 60 binde değişir, garanti olsun bobinleri koruyayım dersen 40 binde değişeceksin, conta ne? toplam 2500-3000 tl tutar anca, periyodik bakımın garantiylede alakası yoktur, 11700 tl az para değil, ille servis dersen deki sadece yağı değişin gerisine dokunmayın, filtre dediğin polen ve hava, bunlarıda kendin değiştiriver gitsin, yada elinden gelmiyorsa birine değiştirt, bunların lafı bile olmaz, karar senin artık...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 5 Mart 2025; 16:13:13 > -
quote:
Orijinalden alıntı: alimellekardeş yağın viskozite olarak tam doğru değil ama bu motorlara rn710-720 OLMAZ. elbette motor şak diye bozulmaz ama uygun yağ kullanmalısın, servise bakma ithal yağ kullanmak işlerine gelmiyor, RN17 olmalı yağın sor bakalım ne diyecekler, bu yüzden neredeyse kavga edecektim ben, bu yağın varili poşeti olmaz, zaten yanlış yağı iki kartı fiyattan satıyor sersiv, git dışardan al uygun yağı kullan, rn700 kullanan servisten koşarak kaç, o yağ alsla olmaz, şimdi sen servis bilmiyormuda dersin, biliyorlar ama kullanmıyor ve yalan söylüyorlar, reno fr ye mail at sor bakalım sana ne diyecekler... olması gerekeni kullan diyorum, bunun yanlış bir tarafı yok sanırım öyle değilmi, yanlışmıyım!
Viskozite nedir haberin yok ahkam kesiyorsun. 5w-30 her yerde 5w-30'dur.
RN710-RN720 bal gibi olur. Servis bile onu koyuyor, faturalarda açıkça 5w-40 RN700 koyan yetkili servisler var. Faturasını gönderirsem lafını geri alır mısın ?
1.0 tCe 100 Hp xTronic olanlarda ise RN710-RN720 kullanmanın motora HİÇBİR ZARARI OLMAZ. 90 Hp olan versiyon için konuşmuyorum.
RN17 önerenler resmen Motul reklamı yapıyor, Motul pazarlamacıları hariç RN 17 şart diyen kimse yok.
Zaten Motul Specific hariç RN17 satan başka marka da Türkiye'de yok.
90 Hp olan motor zaten 100 Hp kadar sevilmiyor tutulmuyor RN17 yağ sadece 90 Hp olanlar için öneriliyor.
-
100 Hp xTronic araca RN710 5w-40 koydular.
Burada "zinhar olmaz, motor iner" diyenlere itibar etmeyin.
Dikkat ederseniz marka model bile yazmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 5 Mart 2025; 20:21:29 > -
bu işin çokça araştırması, tartışması yapıldı burada. ya zahmet edip geçmiş mesajları oku ve doğruyu öğren ya da insanları yanıltacak ifadelerde bulunma. 5w30 rn17 yağ uygun bu motorlara. senin 100 hp motorun da 90 hp motordan çok farklı değil, emisyon için gücü düşürülmüş hali.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rn710 koydum yetkili servis faturası paylaştım. Ne oldu?
5 senelik araba 5 senedir Rn710 koyuluyor. Hani motor inecek diyenler nerede ? Yalan yanlış bilgiler bunlar.
90 Hp olanlar hariç rn17 diye Motul tarafından kazıklananlara geçmişler olsun diyorum
90 Hp olanları kazığa oturtuyorlar. Olayın özeti bu
Sen daha yokken biz Clio 5 aldık. Öğren de gel
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 5 Mart 2025; 20:47:8 >
piyasadaki en ucuz olan yağı hatta uyumlu olmayan yağı da kullansanız,kısa vadede motor indirtmez elbette.rn 17 yağ kullananlar araçları için uzun vadede en uygun yağ olması adına kullanıyorlar,elbetteki tercihler kişilreri bağlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X