Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (488. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Lewos1514
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.746
Cevap
219
Favori
770.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Çakma yağ koy o zaman 1.000 Km’de motoru kucağına verirler

Burada mühendis olduğunu iddia eden belki de hiç mühendis olmayan DH trolllerinin rn17 safsatasına itibar etmeyin

90 Hp araçlarda rn17 kullanılsa iyi olur. 100 Hp olanlara rn710 konulsa da sorun yaşanmıyor

5 senede 200.000 Km yol yaptı bu araçlar. Rn710 ile motor bitseydi…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

Çakma yağı sen kullan, biz Üretici ne dediyse ona uyarız, safsata öylemi, bunu diyen ana üretici, ne o itirazınmı var, aç söyle reno fransaya itirazını, sen nesin ordinaryus profmu, bunu söylemek içinde uzman olmak gerekmez, rn17 yağ kullansan ölürmüsün, uygun olmayan yağdaki ısrarın niye? sen git çıkma yağ kullan, bu yağlada birşey olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 6 Mart 2025; 2:7:39 >

:) ben 5-30 kullan diyorum zaten, 0w-20 demişsin ona istinaden dedim, hatta servisin biri 5w-40 kullanıyor öylemi, hemde rn700 yuh artık, rn700 hangi motorlara uygun yazada bilelim....

rn710-20 da olmaz ama şak diye motoru eline almazsı, fakat maksimum ömrüde unut, bunlar hassas ve pahalı motorlar, riske neden giriyorsun, 700 ise asla olmaz, sen önce bu yağ 3 nesil geriden geliyor ve ne motorlar için onu öğren, servis koyunca doğrusu olmuyor.

Sana ne diyorum ben, servis bile bile onaysız yağ kullanıyor, bu motorun yağı rn17 olacak, işlerine gelmiyor zira yağ ithal, ucuza alıp satamıyorlar, hem zararı olmazmı :) kanıt, uzman efendi kanıt, ben diyorumki reno fransa bunu kullanacaksın diyor bitti, ne bu ısrarın? sen servis faturasını sakla lazım olur, ben bu yüzen servisle papaz oldum, onaysız yağ kullandıkları için diyorum sen bana fatura diyorsun, fatura olunca sorun çözüldümü yani, hey Allahım ya, sorun zaten servislerde...

tam bilgisizin zaten yazıyorsun, motul reklamımı, rn17 motule hasmıdır, başka satanmı yok :) Lique Moly i ne yapacaksın , 2 farklı rn17 yağıda var üstelik, Motul Castrol Total vs. bunlardada var fakat castrol Türkiye ürün gamında yok, bizzat hepsine sordum, inanmazsan yağ seçici uygulamasına gir bak, bak bakalım ne diyecek sana, uygun yağ yok şu telefonu arayın yazacak, ara sor burada atıp tutma....

Marka övüyoruz öylemi, hatta trolde olduk sayende, vay be :) yerim markasını övmeyi, babamın malımı bu markalar, 90 hp için öneriliyor öylemi :) bunu nereden duydun, 100 hp ler ne olacak, hele hele 1.3 tce ye ne diyorsun? bırak bu lafları, yazılanlardan rahatsız olmuşsun, kalkmış millete laf ediyorsun, git çıkma yağ kullan bize ne, üretici ne dediyse onu kullanmak lazım, diyoruz, bunun nesi yanlış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 6 Mart 2025; 2:10:2 >

• alimelle A kullanıcısına yanıt
    Motul dediğin marka şu anda çok sayıda çakma yağı piyasada dolaşan bir marka. İnsanları yüksek riskli markalara yönlendirerek yanıltıcı bilgi veriyorsun.

100 Hp olanlarda kesinlikle Rn17’ye gerek yok. Ben 100 Hp kullanırım. 90 Hp ve rektefiye olmayan 130 Hp ile işim olmaz. Clio 5 dediğinde tutulan motor 100 Hp olanıdır.

Motor ömrü kısalıyormuş? Hadi recep ispatla bakalım ? Rn710 kullanılan 100 Hp arabalar 200.000 Km bandına dayandı.

https://www.sahibinden.com/s/P9Ft59eK

Kapak 1: 250.000 Km bandına dayanmış bir filo arabası. Filo en ucuz yerde bakım yaptırır. Ömründe 1 defa bile RN17 görmemiş bir araba. Rektefiye olmuş mu? Hala taş gibi.

Kapak 2: Shell LubeMatch senden bilgisiz mi? Aç bak 0w-20 öneriyor. Artık bidonlu yağ bitti. Poşette torbada satılıyor bundan bile haberin yok.

Kapak 3: Akbak Ankara Yetkili Servis RN710 koyuyor. Faturası kapaklandı. Rn17 koyan 1 tane yetkili servis faturası gösteremez isen kapaklanıyorsun? Çıkar göster Rn17 faturalı yetkili servis nerde var?

Rn17 koyan 1 tane yetkili servis YOK. Rn17 koymak isteyenler sanayide garantiyi bozduruyorlar.

Özetle: 100 Hp ise RN710 veya RN720 koyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 6 Mart 2025; 9:6:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

:) komedi gibisin.... birde link koymuş, ay ayy ay :)

yağı yetkili satıcıdan alacaksın, hem hani başka marklarda rn17 yok diyorsun, ne oldu cevap veremedin, marka övüyorduk ne oldu, sende yetersiz onaysız shell yağı öneriyorsun birde beygir gğcğne göre aynı motora şu yağ olmaz bu olur diye ahkam kesiyorsun, konuşturkça batıyorsun be arkdaş, sen bu laflarıda hakediyorsun hiç kusura bakma...

100 hp ye gerek yok öylemi :) demek rektefe olmaz 1.3 tce, bundanda habersizsin vah vah, birde en tutulan 100 hp olanı öylemi, hiç güleceğim yoktu, şuan sadece turbo olan 3 silindirli tek motor sattıldığı için olabilirmi acaba, süper motorsa diğer reno modellerinde neden yok, yahu dünyadan haberin yok gelmiş 3 silindir motor övüyorsun, o motor mecburiyetten satılıyor, bunuda öğren...

200 bini, daha rodajı bitmiş sayarım o km de, hala gülüyorum sana kusura bakma

kapaklarını hepsi sana, ben diyorumki servis bile bile yanlış yağ koyuor sense inatla masal anlatıyorsun, üretici fransaya sor diyorum cevabın yok :) shell deki yağ OLMAZ bir kere 1.3 tce ye ACEA C3 konur, c5 değil, o yağ tam olarak karşılamaz, sen üreticinin dediğine uyacaksın, yağ firmasına değil bilgisiz kardeş, öğren!

Rn 17 garantiyimi bozuyor, yuh artık :) o yağ kullanmazsn garantin bozulur esas, hangi servismiş rn17 kullkandım diyen, yazda yazılı olarak isteyelim bu yağ garantiyi bozar diye yazı versin :)

sen önce periyodik bakımı serviste yaptırmamanın garantiyle alakası olmadığını öğren, ne kanundan haberin var ne arabadan...

Özetle: sen git motorunda çıkma traktör yağı kullan, banane kime ne, dediklerin yanlış kendini kandırmaya devam et, dahada yazma bugünlük güldüğümüz yeter :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 6 Mart 2025; 10:6:57 >

• 
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.