Şimdi Ara

2020 SONY TV (ANA KONU) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.561
Cevap
52
Favori
139.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LG konuşturmuş resmen başarılı buldum ..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt
    Bu videoda XH95 daha başarılı gibi duruyor. OLED ile LED aydınlatmalı karşılaştırmasında LED aydınlatmalı bir ürünün OLED'den daha iyi görüntü vermesi sonucunda OLED risklerini de hesaba katınca hala OLED için çok erken değerlendirmelerine katılmamak mümkün değil. OLED teknolojisi hala bir plazma ayarında fark yaratamadı (eski bir plazma kullanıcı olarak değerlendiriyorum).
  • oledlerin siyahlarda kaybolan detayları saymaz isek oled daha iyi bir bakıma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcihank

Aşağıdaki videoyu izleyince insanın kafası yine karışıyor. 2020 sony 65xh9505 alırız konu kapanır dedik adam hdmi 2.1 koymamış. Ama tutup bir alt segment 65xh9005 hdmi 2.1 koymuş. Fakat onada wide angle koymamış bide işlemciyi bir alt işlemci koymuş. Bu arada TV'lerde parlak düşmüş. Nahlet gele TV nize)))

https://www.youtube.com/watch?v=Y3-svXRvTOc&feature=youtu.be
    9505 önceliği film olanlar için, 9005 ise önceliği oyun olanlar için gibi görünüyor. HDMI 2.1'in artıları VRR, 4K'da 60 kareninin üzeri vb.. gibi şeylerdir, bunlar da oyunlarda gerekli. Filmler 24 kare çekiliyor, 60 kare film olarak gördüğüm tek örnek Gemini Man denen kalitesiz filmdi.

En üst modellerin gaming özellikleri alt modelleri kadar iyi olamayabiliyor, bu sadece Sony için geçerli değil. Geçen gün Samsung incelemesi izlerken 8 serisinin tepki süresinin 9 serisinden daha iyi olduğunu gördüm meselâ. Toshiba Toshiba'yken, alt model bir TV'sinin gaming yönü, Hi-End denilen TV'sinden daha başarılıydı.

Arkadaşım 9005 ve 9505 arasındaki İngilizce bir versus videosunu izlemişti, görüntü kalitesi açısından arada dağlar yokmuş, 9505'in üzerindeki hoparlör bariz iyiymiş o kadar. Bence orta direk bir bar bile o "bariz iyi" TV hoparlörünün içinden geçer.

• Xh90 serisi için fiyat alabilen oldu mu?
  • Canka1 C kullanıcısına yanıt
    10 bin civarı gibi duruyor.9505 12k olduğu söyleniyo

• Hocam eski mesajlardan gördüğüm kadarıyla ithalatçıyla görüşmülsünüz sanırsam. Xh90 için 4 adet model mevcut (9005-9096-9288-9299). Türkiyeye hangi modeli gelecek öğrenebilir miyiz? 9096 ve sonrası için ayakların daha düşük boyutta takılabilmesi özelliği var. Stand açısından oldukça kullanışlı. 75” almayı düşündüğüm için tv boyutunda ayak olması baya sıkıntılı olacak.

Hocam bende 75 inç düşünüyorum ya xh 90 yada fiyat düşerse xg 9505. Ben duvara montaj yaptırmayı düşünüyorum Acaba hareketli askı aparatı için uygun Bir boyut mu acaba.
    bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

• Bildiğiniz gibi xh90 abisi xh95 ten bi takım özellikler bakımından daha üstün özellikle soc (mediatek ) baya gelişmiş bir sürüm ve x1 bazı iş parçalarını bu işlemciye yüklemiş. x1 asıl görevi çok daha karmaşık algoritmayla daha derin renkler üretmek olacakmış.
    Hdmi 2.1 e gelince 4k/120 hz evet yeni nesil kolsollarda sağlam oyunlardan 120 fps almak hayal, zaten fpsten çok hdmi 2.1 ile gelen vrr ile allm özelliklerinin daha akıcı oyun deneyimi sunmaları olacak.

Genel kanı sonynin xh90 serisinin peynir ekmek gibi satacağı.

• saddooo S kullanıcısına yanıt
    Sony'nin kendi sitesindeki orjinal askı aparatı için 55-65-75 uyumlu yazıyordu. Dışarıdan alınacak aparatlar için özelliklerine dikkat edilmesi lazım. Oyundan daha çok tv izlemek için alacaksanız 75xg9505 vatanda 19999 şu an, sizin için daha uygun olur. Ama oyun oynamak önemliyse xh9000 serisini bekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Bu videoda XH95 daha başarılı gibi duruyor. OLED ile LED aydınlatmalı karşılaştırmasında LED aydınlatmalı bir ürünün OLED'den daha iyi görüntü vermesi sonucunda OLED risklerini de hesaba katınca hala OLED için çok erken değerlendirmelerine katılmamak mümkün değil. OLED teknolojisi hala bir plazma ayarında fark yaratamadı (eski bir plazma kullanıcı olarak değerlendiriyorum).
    Oled her turlu daha iyi Bir goruntu sunuyor renkler dahil...Oled ayri bir dunya..Normal Karasal yayinlar da bile 4k izlermiscesine goruntu sunuyor..

Oled'in goruntu kalitesine hicbir Led Tv ulasamaz...

• X1 işlemci eski nesillerdeki X1 ile aynı değil, yabancı forumlarda bunu servis dökümanlarıyla ortaya çıkardılar. Yepyeni bir çip. 120 fps için durum dediğiniz gibi, ama zaten tv'lerde aktif ederseniz interpolasyon özellikleri var, yani araya frame ekleme özelliği. Resim işleme işlemleri sony tv'lerde en üst seviyede. Interpolasyon ile 60fps ve üzeri görüntüyü direk 120fps'ye çıkarabiliyor. Şu an xg9505 bunu çok güzel yapabiliyor. Ancak input lag yükseliyor. VRR sayesinde de tv değişken fps'ye çok rahat ve hızlı şekilde ayak uydurabilecek.
    yeni x1 olduğu aklımdaydı eklemeyi unuttum, sony de farkında olacakki (oyun tvsi) oyun modunda devre dışı kalacak bir çok özellik olacağı için extreme veya ultimate versiyonlarının bazı yeteneklerine ihtiyaç yoktu, ama yeni nesil x1 olduğunu öğrenince rahatladım biraz, sonunda sonynin kullanıcı isteklerine cevap verdiği görülüyor.

sonynin karakterinde görüntü kalitesi en önde gelen uğraş olduğu işin görüntü iyileştirme karşısında inputlag alıyodu başını gidiyodu.hdmi 2.1 ile beraber işler değişecek gibi duruyor oda ps5 çıkısına gelecek frimware güncellemesiyle erişilebilecek sanırım yinede iyi birşey.Kaldı ki lg nin yaptığı gibi kırpılmış 40gbps değil tam 48gbps veri yoluyla umarımı sony bunun hakkını verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killitbhr -- 8 Haziran 2020; 16:50:13 >
    Çok saol Bi araştırayım

tek öğrenebildiğim Haziran 3. hafta satışa çıkacağı Sony Tr den öğrendim.
    ama konuştuğunuz paralar beni aşar
  • grcim G kullanıcısına yanıt
    mysonyshop da, 75 fiyatı var 27.000 TL, bu fiyat seviyeleri olacaksa yandık. 65 de 20.000 TL'ye yakın olur bu durumda.
    https://www.hepsisony.com/
    Sony KD-75XH9505 75 inch 4K Android TV Fiyatı ve Özellikleri - Hepsisony.com
    https://www.hepsisony.com/sony-kd-75xh9505-75-inch-4k-android-tv

• quote:

Orijinalden alıntı: grcim

tek öğrenebildiğim Haziran 3. hafta satışa çıkacağı Sony Tr den öğrendim.
    ama konuştuğunuz paralar beni aşar
    bende 65" xh90 bekliyorum artık bir çıksa da fiyatları görsek. birde babalar günü muhabbetine iyi
    bir kampanya yaparlar mı acaba?
  • Merhaba, uzun zamandır LG Oled alma konusunda araştırma halindeyken, ben de bir çok nedenden ötürü Sony XH konusunda sıraya girdim. Yazılanların tamamını da dikkatle okudum. 9505 ya da 9005 olması durumuna son durumda karar vereceğim ki, 65 inç için fiyatlara bakacağım.

Perşembe akşamı PS5 in tanıtımı olacak ki, teknik kısmından ziyade ticari bakmak gerekirse, ben XH modellerin, bu lansmandan sonra açıklığa kavuşacağını düşünüyorum. Örneğin, Hdmi 2.1 konusu burada aylarca tartışılmış.. Tüm Dünya da tartışılmış. Sony belirsiz bırakmış.. Hangi modelde olacağı, olmayacağı açıklığıyla ifade edilmemiş. Açık ifade edeyim, Sony de Marketing tarafında çalışsam, sanırım ben de aynısını yapar, son ana kadar bu bilgiyi saklardım. Piyasaya çıkmamış bir ürünün kozlarını, şimdiden vermek akılcı değil.. Zira bu geçen dönem içerisinde binlerce satılmayı bekleyen 2018 ve 2019 model TV leri varken..

Kasım da PS5 ler Türkiye ye gelir.. Sanırım mantıklısı, TV için de aksiyonu o zamanlarda almak olur. Yılbaşı fırsatları, Kara Cuma.. derken, bir bakmışsınız, TV + PS5 birlikte alımlı kampanyalar da gündeme gelmiş..

• casparza C kullanıcısına yanıt
    mağazaya sordum 55 olanlar ne zaman hangi fiyattan satılır diye cevap bekliyorum
  • Sony centera sordum 65xh9505 için 16-18 bin arası olacağını söyledi

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.