Şimdi Ara

2020 SONY TV (ANA KONU) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.561
Cevap
52
Favori
139.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Xh9005 te işlemci x1 ultimate yazıyo orda ama doğru mu?4k x1 biliyoruz biz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa fiyatı ne kadar olur acaba gerçi uygun olmayacağı kesin de hayırlı olsun bakalım görürüz bir süre sonra

• Rtings’te XH95 serisi tv nin incelemesi nihayet çıkmış. Elimde bulunan XF90 serisi tv yi satıp XH95 serisi tv ye geçme niyetim vardı. Bu incelemeden sonra kararımdan vazgeçtim.

Sony resmen milletin aklıyla oynamış.

Eksiler;

HDMI 2.1 yok.
    Kontrast XF ye göre yarı yarıya azaltılmış.
    Renk gradyanı xf ye göre 1 tık kötü.

İyi olan tarafı ise;

HDR tepe parlaklığında artış var.
    Yerel karartma algoritması daha iyi çalışmakta.

Bakalım bu kadar farklara ne kadar fiyat biçecekler bu tv ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 10 Haziran 2020; 21:7:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XF90 (XH90)- XG95 (XH95) Gibimi acaba yeni serilerde böylemi algılayalım ..

• XH90

49” yok
    4 adet HDMI 2.1
    DTS açıyor
    İşlemcisi XH95’in bir tık altı
    VRR
    HFR
    ALLM gibi gaming tarafı için destekli özellikler var. Rtings incelemesi gelsin anlarız panel kalitesini.

XH95

İşlemcisi daha iyi
    49” destekli
    HDMI 2.1 yok!
    Ses gücü XH90 dan daha yüksek
    Fiyatı daha pahalı

HDR 10 ve Dolby Vision 2 model de destekliyor. Benim tercihim kesinlikle XH90 olur tam bir gaming canavarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philipp_Plein -- 10 Haziran 2020; 22:3:38 >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    xh90 hdmi portların hepsinin 2.1 olduğu kesinleştimi?

Asıl farkları tam olarak öyle değil hocam. XH95 serisindeki en önemli özellik işlemcisi, düşük kalite yayınları bile mükemmel şekilde 4k'ya upscale edebiliyor ve geniş açı filtresi var. Genellikle tv yayınlarını izleyecekleri daha mutlu edecektir. XH90 ise tam oyuncu için ve ileriye dönük bir tv olmuş. İşlemcisi 720p-1080p yayınları 4k'ya rahatlıkla upscale eder ama yerel yayınları XH95 kadar başarılı işleyemez. Fiyatlar Amerika&Avrupaya göre oldukça yüksek. Ürünler geldikten sonra yapılacak indirimlerle kendimizi enayi gibi hissetmeden normal fiyatlardan alabiliriz umarım.

XH90

2 adet HDMI 2.1
    Yeni nesil X1 işlemci
    VRR, ALLM, 4k 120hz

XH95

X-Wide Angle
    X1 Ultimate işlemci
    Daha az ışık yansıması
    Daha iyi ses

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canka1 -- 10 Haziran 2020; 22:59:43 >
  • Canka1 C kullanıcısına yanıt
    Sadece oyun ve film için kullanacam TV yayını kesinlikle izlenmeyecek. XH90 rtings incelemesini bekliyorum.

Bu arada aşağıdaki sitede 4 adet hdmı 2.1 yazıyor.

DisplaySpecifications
    54.6" Sony KD-55XH9005 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/681a1fa9

Sadece 2 tanesi Hdmi 2.1 hocam, kesin bilgi. Avsforum'daki X900H başlığında tüm bilgileri mevcut. Rtings değerlendirmeleri güzel ama kağıt üstünde kalıyor hep. Hdtvtest diye tv'lerin incelemelerini yapan uzakdoğulu birisi var, gerçek kullanım koşullarına göre güzel incelemeler yapıyor. Birden fazla kaynaktan takip etmek daha iyi olur.
  • Dostlar selamlar, TV almaya 1 ay önce niyetlendim zamlar mamlar derken hala bir şey alamadım. 55q70r ve 55xf9005 arasından 7000 lira ve altına hangisi düşerse onu almayı planlıyorum ama stoklar tükenir yine de bu fiyatlara düşmez diye korkuyorum malum ikisi de tutulan va panelli modeller. Bir diğer aklım da fazladan 1000 küsür lira vermeden 6000liraya 55q60r almak.
    Size sormak istediğim bana bu noktada ne tavsiye edersiniz? xf9005 sahibi olduğunuza göre vakti zamanında araştırmış karşılaştırmışsınızdır. uydu yayını sadece aile büyükleri kırk yılda bir gelince izlenecek onun dışında mütemadiyen netflix ve youtube için kullanılacak cihaz. Kıymetli tavsiyelerinizi merakla bekliyorum

Edit: xf90 konusuna yazacaktım yanlış konuya yazmışım kusura bakmayın. Ancak yine de cevaplamak isteyen olursa diye mesajı kaldırmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KilliKarpuz -- 10 Haziran 2020; 23:11:10 >

• KilliKarpuz kullanıcısına yanıt
    Hocam size kendimden örnek vereyim. Genellikle oyun ve netflix için kullanacağım tv'yi. Kağıt üstünde samsung qled'ler oldukça iyi duruyordu. Vatanbilgisayar'ın yanından geçerken bir de canlı göreyim dedim ve qled serisiyle sony tv'ler arasında gözle görülür fark var. Görüntüler daha net ve detaylar görüntü kalitesi yükseltirken kaybolmuyor. Samsungda ise görüntü bulanık gibi geliyordu. O dakikadan sonra sony bakmaya karar verdim. Size de tavsiyem, mümkünse gidip canlı olarak görmeniz.
  • Rtings güzel site ama bazı değerlendirmelerini doğru bulmuyorum.

Motion handling konusunda sony hem samsung hem lg nin en baba modellerinden en az iki gömlek iyi ama puanlamada daha az puan almış çok enteresan.

Samsung ve lg de futbol maçlarında özellikle çoğu kullanıcı motion ayarlarıyla uğraşıyo optimum görüntü için.
    Sony de motionflow standart ayarında film,oyun,maç yağ gibi akıyo görüntü.

Gidip gözümle canlı görmesem inanmam herkese tavsiyem mutlaka gidip canlı görün öyle karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackkk

Rtings güzel site ama bazı değerlendirmelerini doğru bulmuyorum.

Motion handling konusunda sony hem samsung hem lg nin en baba modellerinden en az iki gömlek iyi ama puanlamada daha az puan almış çok enteresan.

Samsung ve lg de futbol maçlarında özellikle çoğu kullanıcı motion ayarlarıyla uğraşıyo optimum görüntü için.
    Sony de motionflow standart ayarında film,oyun,maç yağ gibi akıyo görüntü.

Gidip gözümle canlı görmesem inanmam herkese tavsiyem mutlaka gidip canlı görün öyle karar verin.
    Rtings Bence izlenecek en iyi inceleme sitesi..Adamlar tarafsız bir kere..Her malı kendi bütçeleriyle alıyorlar..Ondan bundan Tv almıyorlar..

Bu da tarafsız bir inceleme oluyor kanaatimce..Hepsi Teknisyen,mühendis...

Kriterleri yükselttiler artık..Kolay puan yok..

Bunun dışında XH serisinde Xf--xg serisinde ekran değişken yenileme hızı yok( VRR )..Bu da Samsung ve Lg gibi tvlere koz veriyor,motion puanları ve spor dalları puan alıyor buna göre....Daha akıcı Maçlar izleniyor diğer markalar da..

Değişken Yenileme Hızı (VRR)tam ekran modunda bu özelliği yerel olarak desteklemeyen tam ekran modunda OYUN oynadığınızda vs takılmayı ve yırtılmayı azaltan bir yazılım teknolojisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 11 Haziran 2020; 12:16:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Rtings’te XH95 serisi tv nin incelemesi nihayet çıkmış. Elimde bulunan XF90 serisi tv yi satıp XH95 serisi tv ye geçme niyetim vardı. Bu incelemeden sonra kararımdan vazgeçtim.

Sony resmen milletin aklıyla oynamış.

Eksiler;

HDMI 2.1 yok.
    Kontrast XF ye göre yarı yarıya azaltılmış.
    Renk gradyanı xf ye göre 1 tık kötü.

İyi olan tarafı ise;

HDR tepe parlaklığında artış var.
    Yerel karartma algoritması daha iyi çalışmakta.

Bakalım bu kadar farklara ne kadar fiyat biçecekler bu tv ye.
    Geçmeye değmez Hocam bende de xf9005 var...Geniş görüş açısı yapacağım diye konstratı duşurmuşler...İzleme açısı vasat buna rağmen..

SDR parlaklığı bizim tvlerle aynı,HDR parlaklığın da fark çok az..Bunun dışında Gradyan performansı XF daha iyi..

Şaşırdığım konu 1080p de ki filmleri XF daha iyi upcastle ediyor..Enteresan ..Xh de belirgin bir yükseltme göremedik diyorlar..Xf de mükemmel derece de yükseltme var diyorlar..108P blu-ray ler vs..

• quote:

Orijinalden alıntı: _TUTANKHAMUN_

XF90 (XH90)- XG95 (XH95) Gibimi acaba yeni serilerde böylemi algılayalım ..
    Hayır xf9005 : XG9505----XH9505..

2020'de 8000 serileri yerine 9000 serileri olmuş anlaşılan..9000 serisi ve 9505 serisi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KilliKarpuz

Dostlar selamlar, TV almaya 1 ay önce niyetlendim zamlar mamlar derken hala bir şey alamadım. 55q70r ve 55xf9005 arasından 7000 lira ve altına hangisi düşerse onu almayı planlıyorum ama stoklar tükenir yine de bu fiyatlara düşmez diye korkuyorum malum ikisi de tutulan va panelli modeller. Bir diğer aklım da fazladan 1000 küsür lira vermeden 6000liraya 55q60r almak.
    Size sormak istediğim bana bu noktada ne tavsiye edersiniz? xf9005 sahibi olduğunuza göre vakti zamanında araştırmış karşılaştırmışsınızdır. uydu yayını sadece aile büyükleri kırk yılda bir gelince izlenecek onun dışında mütemadiyen netflix ve youtube için kullanılacak cihaz. Kıymetli tavsiyelerinizi merakla bekliyorum

Edit: xf90 konusuna yazacaktım yanlış konuya yazmışım kusura bakmayın. Ancak yine de cevaplamak isteyen olursa diye mesajı kaldırmıyorum.
    Samsung q80r'dan başlar iyi bir tv için..xf9005 q80r ile karşılaştırılır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Canka1

Asıl farkları tam olarak öyle değil hocam. XH95 serisindeki en önemli özellik işlemcisi, düşük kalite yayınları bile mükemmel şekilde 4k'ya upscale edebiliyor ve geniş açı filtresi var. Genellikle tv yayınlarını izleyecekleri daha mutlu edecektir. XH90 ise tam oyuncu için ve ileriye dönük bir tv olmuş. İşlemcisi 720p-1080p yayınları 4k'ya rahatlıkla upscale eder ama yerel yayınları XH95 kadar başarılı işleyemez. Fiyatlar Amerika&Avrupaya göre oldukça yüksek. Ürünler geldikten sonra yapılacak indirimlerle kendimizi enayi gibi hissetmeden normal fiyatlardan alabiliriz umarım.

XH90

2 adet HDMI 2.1
    Yeni nesil X1 işlemci
    VRR, ALLM, 4k 120hz

XH95

X-Wide Angle
    X1 Ultimate işlemci
    Daha az ışık yansıması
    Daha iyi ses
    Geniş açı filteri yapacağız diye Konstrat yerler de..Geniş açı filtreside bir işe yaramamış vasat diyor Rtings..Geniş açı filteresi olmasaydı da Konstrat iyi olsaydı...Bir TV nin araba gibi lastiğidir Konstrat..

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Dediklerine harfiyen katılıyorum. Kontrast olayı tam bir fiyasko. Yarı yarıya düşürmek ne demek. Yazık etmişler resmen. Bide bu tv ye 15-16 bin fiyat biçerlerse tam bir komedi olur.

• Bence rtings tarafındaki X950H değerlendirmesine ait notlar tatmin edici. Skor anlamında tabi oyunla bağlantılı kısımlar düşük olmuş. Bunu bekliyordum çünkü bir çok yazan arkadaşında ifade ettiği gibi 95H serisi, oyunseverleri değil, yoğun TV ya da işte film seyreden kişileri hedeflemiş görünüyor. Dört gözle X900H serisinin notlarını bekliyor olacağım. Zira, benim de hedefim çıktığında alacağım PS5 için bu TV yi almak olduğundan, X950H yi baştan elemiş oldum. Sinema vs için zaten kendime özel bir Sinema odası yaptım. PS Pro4 ve 4k Projeksiyonum ile oradan devam edeceğim.
  • xh90 ı almayı düşünüyorum sadece oyun için ama kararsız kaldığım nokta 55” mi yoksa daha büyük boyutlarmı?

olabildiğince yakın mesafeden oyun oynamayı seviyorum, tvden uzaklaşında odağım kayboluyor, oyun tvsi için en ideal nedir?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.