Şimdi Ara

2020 SONY TV (ANA KONU) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.561
Cevap
53
Favori
139.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eskiden quabtum dot aydınlatmalı tvler vardı tvnin özellikler kısmında ayrıca yazardı. Şindi hiçbiryerde göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 13 Şubat 2020; 15:13:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-92A2F8722

Eskiden quabtum dot aydınlatmalı tvler vardı tvnin özellikler kısmında ayrıca yazardı. Şindi hiçbiryerde göremedim
    Quantum dot Samsung'da var,Sony renk teknolojisini triluminos olarak adlandiriyor fakat Sony'de bu ozellik yillardir var Samsung sonradan dahil etti quantum dot ozelligini.
    Sahsen Sony'nin renk teknolojisi daha dogal ve gercekci geliyor bana,Samsungda bi yapaylik asiri doygunluk var.

• nct96 kullanıcısına yanıt
    +????

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2020 Kasim ayinda PS5'i cikaracak firmanin kendi televizyonuna hdmi 2.1 koymamasinin hicbir aciklamasi olamaz. tam bir embesillik durumu. Bence Sony TV bolumunu tamamen kapatip bu bolume harcadigi kaynaklari SIE'ye aktarmali.

Isin daha kotu kismi ise CES'in en cok dikkat ceken, hatta en basarili bulunan OLED panellerinden Panasonic olaninin da hdmi 2.1 ile gelmemesi olacak.

Kisaca bu yil televizyon alacak kisiler, ozellikle de PS5 icin televizyon alacak kisiler icin tek adres LG gibi duruyor. Kucuk butceli kullanicilar icin de TCL Oled iyi bir alternatif olabilir.
  • Nasıl yani hdmi 2.1 yokmu sony de?

• Arkadaşlar ,
    Arc ve Earc arasındaki fark nedir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hdmi2.1 olayına amma takıldınız. Yeni nesil konsollar 4k 60 fps oyun oynatacak. Eğer başarabilirlerse....

4k 120fps oyun belki 10 yıl sonra gerçekleşir o zamana kadarda bu tvler demode olur.

• Ne konsolu, ne pc'si, bu yıl çıkacaklar son konsollar olabilirler, alanlar tarihi bir an olarak saklarlar.

Cloud gaming mükemmel çalışıyor, kimsenin harici oyun cihazına ihtiyacı falan yok, yani 120 fps, 240 fps belki de 1000 fps
    rahatlıkla oynanabilecek.
  • Takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    kimsenin harici oyun konsoluna ihtiyacı yok demişsin de kendi adına konuşmuşsun.
    cloud gaming in yaygınlaşması çok ama çok zor. şimdi bir kaç kişi oynuyor diye kullanılabilir hız var. yarın milyonlarca kişi oynarsa bağlantıda ,internette, sunucuda sorunlar olacaktır. şimdi bile yüksek hızlı ve kopmayan internet gerekli yarın ne ister bilemeyiz. yani bu oyun sistemi gelişmez. hele hele konsola alternatif hiç olmaz.
    ha tv lerde dahili olarak gelirse ya da indirilirse kullanılabilir. ama tv de bile pc isteyecekse ne farkı kalır konsoldan. pc yi tv ye taktıktan sonra konsolu takarım daha iyi.
    yani konsol daha uzun süre daha devam eder. ilerde sony ve microsoft çıkarmaz X firması çıkarır ama çıkarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksu01

kimsenin harici oyun konsoluna ihtiyacı yok demişsin de kendi adına konuşmuşsun.
    cloud gaming in yaygınlaşması çok ama çok zor. şimdi bir kaç kişi oynuyor diye kullanılabilir hız var. yarın milyonlarca kişi oynarsa bağlantıda ,internette, sunucuda sorunlar olacaktır. şimdi bile yüksek hızlı ve kopmayan internet gerekli yarın ne ister bilemeyiz. yani bu oyun sistemi gelişmez. hele hele konsola alternatif hiç olmaz.
    ha tv lerde dahili olarak gelirse ya da indirilirse kullanılabilir. ama tv de bile pc isteyecekse ne farkı kalır konsoldan. pc yi tv ye taktıktan sonra konsolu takarım daha iyi.
    yani konsol daha uzun süre daha devam eder. ilerde sony ve microsoft çıkarmaz X firması çıkarır ama çıkarır.
    Android cihazlar, içinde browser olan tv'ler, cihazlar yani hemen hemen her cihazda çalışabilecek, pc'ye falan gerek yok.

100 mbit internetim var, Avrupa serverları olmasına rağmen Geforce now mükemmele yakın çalışıyor. Türkiye serverları olunca olay bitecek.
    Pro oyuncuysan yetmeyebilir ama oyuncuların yüzde 99,99'u için fazlasıyla yeterli olacak.

Ben'de 1070 gtx'li pc var, bir farkını hissetmedim, hatta sessiz ve pratik olması kat ve kat daha iyi.

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    Senin denediğin servisi bende denedim. Stabil 720p 30fps bile oynayamadım. Takılmalar atlamalar geç teoki verme sorunları yaşadım. Güzel düşünce 10 yıldır deneniyoe eskiden onlive vardı 2011 de aynı mantık.

Zaten geforcenow 1080p 60fps maksimum destekliyor. 4k 120 fps önümüzdeki 10 yıl için sadece hayal.

Neyse konu sony tv konusu oturup oyun muhabbetiyle konuyu katletmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 21 Şubat 2020; 13:0:59 >
  • XF9005 ile bu serilerin arasında farklı ses destekleri hariç uçurum mu var? Oled logo belasından yaklaşılmıyor zaten.. Kafa karıştırıyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zortak

Android cihazlar, içinde browser olan tv'ler, cihazlar yani hemen hemen her cihazda çalışabilecek, pc'ye falan gerek yok.

100 mbit internetim var, Avrupa serverları olmasına rağmen Geforce now mükemmele yakın çalışıyor. Türkiye serverları olunca olay bitecek.
    Pro oyuncuysan yetmeyebilir ama oyuncuların yüzde 99,99'u için fazlasıyla yeterli olacak.

Ben'de 1070 gtx'li pc var, bir farkını hissetmedim, hatta sessiz ve pratik olması kat ve kat daha iyi.

Alıntıları Göster
    Cloud gaming in gelişmesi için çok daha uzun zaman var. Performansı yetersiz. Çıkabildiği maks bir çözünürlük var, grafik ayarları sinirli. O iş öyle 100mbit internet ile olmaz maalesef, o dahi yeterli değil yüksek çözünürlükte . Bunun birde sunucu tarafı var.

• quote:

Hdmi2.1 olayına amma takıldınız. Yeni nesil konsollar 4k 60 fps oyun oynatacak. Eğer başarabilirlerse....

4k 120fps oyun belki 10 yıl sonra gerçekleşir o zamana kadarda bu tvler demode olur.
    Artı olarak da 10 yıl sonra zaten PS6 çıkar. HDMI 2.1 çok önemli bir olaymış gibi sürekli ısıtılıp insanların önüne konuyor. UHD olayı çıktığında da bu HDMI sürümü muhabbeti vardi. PS5 oyunlarını oynamak için HDMI 2.1 zorunlu değil. Adamlar 10 yılda bir PS modeli çıkardığından ileride ihtiyaç olursa diye 2.1 destekli tasarlamışlar. 2.0b önümüzdeki 10 yılın ihtiyaçlarını zaten karşılıyor. UHD sonrasında 4K oyunlar daha 1-2 senedir tek tük çıkarak yoğunlaşmaya başladı. 8K oyunların çıkmasına daha çok var. Hala birçok oyun PC ve Notebook monitöründe 2K üzerine gerek görülmüyorken tüh 2.1 yok mu? sorusu neyin kafasıdır ben de anlamış değilim.

• quote:

Senin denediğin servisi bende denedim. Stabil 720p 30fps bile oynayamadım. Takılmalar atlamalar geç teoki verme sorunları yaşadım. Güzel düşünce 10 yıldır deneniyoe eskiden onlive vardı 2011 de aynı mantık.

Zaten geforcenow 1080p 60fps maksimum destekliyor. 4k 120 fps önümüzdeki 10 yıl için sadece hayal.

Neyse konu sony tv konusu oturup oyun muhabbetiyle konuyu katletmeyelim.
    Bir ara Turkcell SuperBox muhabbeti vardı. İlk çıktığında yoğunluk yokken alanlar ballandıra ballandıra anlatıyordu. Sonra ne oldu? Biraz abonelik sayısı artınca ping ve hızlarda ciddi sorun yaşamaya başladı insanlar. Taahhüdü biten bir daha yanaşmadı aboneliğe. Deneme ve Test süresinceki bu tür platformlar normal kullanıma geçince ciddi sorunlar yaşatıyor. Zaten sıkıntıları aşabilselerdi çoktan piyasaya sürmüşlerdi.

• sky__walker kullanıcısına yanıt
    Bunları herhalde Türkiye için konuşuyorsun, 1 gbit interneti sular seller gibi alan ülkeler var, oralarda 4k dahil hepsini oynayabilecekler.

Performansı yetmiyor ne demek? Nvidia firması chip mi üretemiyor, aylık ücreti 5 dolar değilde 15 dolar olur, performansı da o zaman süper olur.

100 mbit'te 1080p tüm detaylar dahil iyi görüntü alıyorum, tek sorunu Avrupa serverı olması,
    Tam anlamıyla 100 mbiti kullanmıyor, 20-30 mbit civarlarını kullanıyor, 100 mbiti full kullanmaya başlarsa o zaman kalite de artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 7 Mart 2020; 13:21:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zortak

Bunları herhalde Türkiye için konuşuyorsun, 1 gbit interneti sular seller gibi alan ülkeler var, oralarda 4k dahil hepsini oynayabilecekler.

Performansı yetmiyor ne demek? Nvidia firması chip mi üretemiyor, aylık ücreti 5 dolar değilde 15 dolar olur, performansı da o zaman süper olur.

100 mbit'te 1080p tüm detaylar dahil iyi görüntü alıyorum, tek sorunu Avrupa serverı olması,
    Tam anlamıyla 100 mbiti kullanmıyor, 20-30 mbit civarlarını kullanıyor, 100 mbiti full kullanmaya başlarsa o zaman kalite de artacak.
    Dostum bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi de böyle olunuyor herhalde. Burda olay bahsettiğiniz kadar kolay değil. Apple Music yada Spotify kadar kolay birşey değil bu olay. Sizin bu bahsettiğiniz gibi herşey güllük gülistanlık herkes süper şekilde bu şekilde oyun oynayabiliyorsa yurtdışında, Sony ve Microsoft milyonlarca dolarlık konsol yatırımını boşa yapıyorlar şu anda. Cloud gaming için çok çok ciddi yatırımlar gerekiyor, dünyada aynı anda atıyorum 5 milyon insanın aynı anda kullanacağı, yüksek çözünürlük ve detaydaki birşeyi, aynı anda kusursuz oynatabilmek için çok çok ciddi serverlar kurulmalı, çok ciddi internet hızları gerekli. Daha 1080p konuşuluyor o tarafta, pc deki ultra ayarlarla da alakası falan yok, standart birşey. Bunun çözünürlük tarafında 4k sı bir sonraki aşamada 8k sı var. Bu teknoloji evet iş yapar ama öyle yakın vakitte konsol yada donanımların yerini almaları çok zor.

• sky__walker kullanıcısına yanıt
    5 milyon kişiyi aynı anda oynatabilmek mi zor? Niye? O yatırımı yapacak bütçeleri mi yok?

İşe yarayan bir sistemse ve insanlar onları tercih ediyorsa, değil 5 milyonu, 50 milyon kişiyi aynı anda oynatırlar.

Ciddi paralar harcayıp, günde ortalama 1-2 saat bile oynamayan 10 milyonlarca kişi var ve makineleri evlerinde boş boş yatıyor.

İşte o yatırımı Nvidia gibi firmalar yaptığında, 10-20 katı gibi fazladan kullandırma şansını bulacaklar, yani o cihazların 1 saati bile boş kalmayacak, fazla kullanılmayan zamanlar için ayrıca indirimler yaparlar.

Nvidia işlemcileri gerçekte sattığı fiyatın 10 da 1 maliyetine bile üretmiyordur. Yani gerçekte elde edecekleri kazanca göre yapılacak yatırım bir hiç,
    o yüzden yatırım konusu önemsiz. Son kullanıcıya göre 100 kata yakın fiyat avantajına sahip olacaklar ve bu yaptırımı yapmayacaklar hmm.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.