Şimdi Ara

2020 SONY TV (ANA KONU) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.561
Cevap
52
Favori
139.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zortak

5 milyon kişiyi aynı anda oynatabilmek mi zor? Niye? O yatırımı yapacak bütçeleri mi yok?

İşe yarayan bir sistemse ve insanlar onları tercih ediyorsa, değil 5 milyonu, 50 milyon kişiyi aynı anda oynatırlar.

Ciddi paralar harcayıp, günde ortalama 1-2 saat bile oynamayan 10 milyonlarca kişi var ve makineleri evlerinde boş boş yatıyor.

İşte o yatırımı Nvidia gibi firmalar yaptığında, 10-20 katı gibi fazladan kullandırma şansını bulacaklar, yani o cihazların 1 saati bile boş kalmayacak, fazla kullanılmayan zamanlar için ayrıca indirimler yaparlar.

Nvidia işlemcileri gerçekte sattığı fiyatın 10 da 1 maliyetine bile üretmiyordur. Yani gerçekte elde edecekleri kazanca göre yapılacak yatırım bir hiç,
    o yüzden yatırım konusu önemsiz. Son kullanıcıya göre 100 kata yakın fiyat avantajına sahip olacaklar ve bu yaptırımı yapmayacaklar hmm.
    Nvidia işlemci üreten bir firma değil. Nvidia gpu üreticisidir. İkisi birbirinden farklı şeyler. Ayrıca maliyet konularına falan girmişsiniz, çok komiğime gitti. 10 da 1 maliyetine bile üretmiyormuş. Hayırdır Nvidia da yada bu sektörde çalıştınız mı? Kar marjlarına ve üretim maliyetlerine nasıl bu kadar hakimsiniz? Dünya üzerinde kaç tane sektör vardır yada öyle bir sektör var mıdır ki bulk yani seri üretim yapılacak bir ürünün, her birini üretim maliyetinin 10 kat ve üzerine satacak. Yapabilse Apple yapardı bunu. Bu işin al parçaları birleştir, üret şeklinde olmuyor. Ciddi bir Ar-Ge masrafı gerekiyor firmalara. Bunlarda ürünün birim fiyatını belirlemede önemli bir etken. Sizin dediğiniz olayın olması için çok zor bulunan yada inovatif birşey olmalı ki gerçek olsun. Siz hocam hayaller alemindesiniz. Bilmediğiniz konularda yorumlar yapıyorsunuz, öncelikle biraz araştırmanızı öneriyorum. Bin pişman oldum ilk mesaja alıntı yaptığıma gerçekten. Sizden ricam, benim mesajlarımı alıntılamayın gerçekten vaktim yok böyle boş, bilgisizce yorumlara cevap yazmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 8 Mart 2020; 13:6:34 >

• Bazı arkadaşlar Edge Led tabirini kullanmış
    Sony
    Sony XH95 | Full Array LED | 4K Ultra HD | Yüksek Dinamik Aralık (HDR) | Smart TV (Android TV)
    https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/xh95-series
    tekrar incelesinler doğruyu görmeye çalışsınlar aynı durum efsane XE içinde geçerli :)
    Oyun konsolu kullananlar için doğru seçim XH90 hatta 2020 model ledler arasında tek XH95 HDMI 2.1 desteği olmaması - puandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi West Coast -- 10 Mart 2020; 13:28:9 >

• sky__walker kullanıcısına yanıt
    Mesajımı sildirmiş hah, biri merkezi işlemci, diğeri grafik işlemcisi, yani anlayacağın işlemci,
    Tegra cpu'su diye bir şey var, kim üretiyor duydun mu? Maliyet konuları seni aşar, benim çalıştığım sektörde 1-1000
    oranıyla satış yapıyoruz, senin bileceğin konular değil, sen Ar-Ge diye söylenmeye devam et.

Fiyatı Ar-ge belirlemez, fiyatı rakiplerin belirler, eğer tek rakibinle pazarı domine ediyorsan, fiyatları beraber canınız istediği gibi belirlersiniz, herkeste onu maliyet yüzünden sanıp kuzu kuzu da almak zorunda kalır. Bu işler Apple'da da, Samsung'ta da böyle.
  • Sony Tv Telegram Grubu.
    Telegram
    Sony Android Tv Bilgi Paylaşım Grubu.
    https://t.me/joinchat/B7uHB1Ymb36nVCIfuCq0Lw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam arkadaşlar, Sony 2020 TV'leri acaba Türkiye de nezaman satışa çıkar? Herhangi bir bilgi var mı?
  • Yeni nesil konsollar için tv alacaklara söyluyorum benım gibi. ps5-xbox series
    İki cihazda maksımım 4k 60 fps yı aşamaz 3 boyutlu oyunlarda.. Ikısıde 4k 60 açabılır oda hep değil.. O yuzden xboxın 12 tlflps olmasının bı extrası olmayacak 120 fps açamayacak. 2080ti 11 bin tl ekran kartı. ve 4k 60 açamıyor sız neyden bahsedıyorsunuz :) 2k 120 fps olabılır en fazla ıkı cıhazdada. xbox kagıt uzerınde sony in önune geçmiş olmak ıçin özellıklerı fazla fazla verıyor. Sonuç 4k60fpsyı yıne geçemıcek.

Gelelim benim gibi yenı konsollar için yeni Tv arayışında olanlara. Sony 2020 tv lerınde bile 2.1 hdmı kullanmamış. yalnız bırtane tvsınde var dıye soylentı var. ama 2020 oled tvsınde bıle 2.1 hdmı yok. zaten burdan olaya uyanmamız lazım. 4k 120 fps unutun konsollarda. Samsungun 2020 tv lerındede 2.1 hdmı gırısı yok.. Lg tvlerde var sadece. 4k 120fps yada 8k 60 fps ıcın rahat 7-8 yıl var. o yuzden hdmı 2.1 giriş bu nesıl tvlerde aramanın anlamı yok. Buna aldanıp panelı ips olan Lglere yönelmenınde manası yok. Samsung Q70 SONY XF900 yenı nesıl konsollar ıcın en ıyı seçım olalacağını dusunuyorum.Sony 2020 tv lerı gelınce , Sony xf900 65 inc 7-8 bine alıp koyacaksın krallar gibi oynarız ps5 imizi diye dusunuyorum..

• 2020 Samsung konusuna da yazdım buraya da yazıyorum.

tu8000 ve q60t modellerinin incelemelerine baktım.Tam bir hayal kırıklığı.NU serisinden itibaren modellerde özellikleri kısmaya başladılar.Sony de aynı şekilde g serisinden beri özellik kısıyor.Bu seneki modellerde 120hz desteği yok , variable refresh rate(freesync) yok ve parlaklıkları düşük.Benim gibi bu özellikleri daha da gelişir diye bekleyenler boşuna bekledi.

Sony'de x800h modeline baktım.Onda da aynı şekilde 120hz desteği yok.Bu, tvyi benim gibi pcye ya da konsola bağlayıp kullananlar için çok önemli bir özellikti.Yalan oldu.x850h modeli de olacak sanırım.O 120hz destekleyecek mi acaba var mı bilgisi olan?
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Kardeşim. Sony playstationda 4k120fps verse 2020 tvlerıne koyar. sadece xh90da var sanırım . 2020 oledınde bıle yok. boşuna 120 hz dıye kovalamayın. Samsungun 2020 tvlerındede 2.1 hdmı yok. en az 6 sene lazım bunun ıcın.. 4k 60 fps verırse oda ancak opup başımıza koyalım yenı konsolları. yada 2080 ti 11bin tl erkan kartı. o bıle 4k 60 fps raytracinglı zor verıyor. bunun ssdsı var. bılmem nesı var 500 dolara mumkunmu 4k 120 fps. ? yenı konsollarda neden hdmı2.1 olcak çunku 8k vıdeo ızleme destegı felan sunuyor. Eğer tv alacaksan 4k60 fps alacaksın 6*7 sene goturcek. yada 8k tv alacaksınkı geleceğe yatırım. çok pahalım 8klar. 2.1 hdmıler standart oldugu zaman 4k tvler kalkmış olcak 8 klar gelcek . PS6 DA Ancak 4k120 8k 30 fps oynarız.. bu nesılde 4k 120 tv almanın manası yok boşuna lg ıps ekran çoplere para yedirmeyın... Şu an en mantıklı tv sony xg95 ve xf900. bunlar ps5i rahat goturur. 4k tvde 2.1hdmı aramak boş bir iş gereksız ya.. 2.0b 4k 60 hdr goruntuyu rahat verıyor zaten.. Eğer playstatıon oyunlarııı DOLBY ATMOS felan desteklıcekse bekleyıp gorcez en mantıklı tv sony xg95( mutlı acoustıcete var tvde. ps5in 3d ses sıstemıyle bırlıkte mukemmel olurlar.
    sonynyn 2020 tvlerı gelsın hele bır. 10 bin - 14 bin bandında olurlar muhtemelen. xg95 55 incihide 8 bıne felan alıncak duruma gelınır.. Ultımate processor var. xf ten iyi. başka tv alınmaz su ankı kosullarda 20 bın tl bandına cıkarsan samsung q90.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Lead of Gamers -- 20 Mart 2020; 16:8:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Lead of Gamers

Kardeşim. Sony playstationda 4k120fps verse 2020 tvlerıne koyar. sadece xh90da var sanırım . 2020 oledınde bıle yok. boşuna 120 hz dıye kovalamayın. Samsungun 2020 tvlerındede 2.1 hdmı yok. en az 6 sene lazım bunun ıcın.. 4k 60 fps verırse oda ancak opup başımıza koyalım yenı konsolları. yada 2080 ti 11bin tl erkan kartı. o bıle 4k 60 fps raytracinglı zor verıyor. bunun ssdsı var. bılmem nesı var 500 dolara mumkunmu 4k 120 fps. ? yenı konsollarda neden hdmı2.1 olcak çunku 8k vıdeo ızleme destegı felan sunuyor. Eğer tv alacaksan 4k60 fps alacaksın 6*7 sene goturcek. yada 8k tv alacaksınkı geleceğe yatırım. çok pahalım 8klar. 2.1 hdmıler standart oldugu zaman 4k tvler kalkmış olcak 8 klar gelcek . PS6 DA Ancak 4k120 8k 30 fps oynarız.. bu nesılde 4k 120 tv almanın manası yok boşuna lg ıps ekran çoplere para yedirmeyın... Şu an en mantıklı tv sony xg95 ve xf900. bunlar ps5i rahat goturur. 4k tvde 2.1hdmı aramak boş bir iş gereksız ya.. 2.0b 4k 60 hdr goruntuyu rahat verıyor zaten.. Eğer playstatıon oyunlarııı DOLBY ATMOS felan desteklıcekse bekleyıp gorcez en mantıklı tv sony xg95( mutlı acoustıcete var tvde. ps5in 3d ses sıstemıyle bırlıkte mukemmel olurlar.
    sonynyn 2020 tvlerı gelsın hele bır. 10 bin - 14 bin bandında olurlar muhtemelen. xg95 55 incihide 8 bıne felan alıncak duruma gelınır.. Ultımate processor var. xf ten iyi. başka tv alınmaz su ankı kosullarda 20 bın tl bandına cıkarsan samsung q90.
    Ben konsol kullanmıyorum.Pc kullanıcısıyım.Pc tvye bağlı.Daha çok nette takılırım.Oyun oynarım yeri gelir film izlerim.Bahsettiğim 120hz özelliği 4k için geçerli değildi zaten.1080p ve 2k için geçerliydi.Nu8000 , xf9500 gibi modeller 2kya kadar native 120hz desteği sunuyordu.4k 60hz versin o yeterli.Ben nette gezinirken 120hz akıcılığını yaşamak istiyorum.Yine aynı şekilde oyunlarda 1080p ve 2kda 120hz tazeleme hızını deneyimlemek istiyorum.Bunlar için de hdmi 2.1e gerek yok.2.0 yeterli oluyor.Yeni konsollar için çoğu oyun 4k 60hz olacak zaten.120hz desteği küçük çaplı oyunlarda görülebilir.Orada da sanırım devreye tvler değil monitorler girecek.Gerçi 2.1 desteği olan monitör var mı onu da bilmiyorum.4k 120hz monitorler display port kullanıyordu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 20 Mart 2020; 16:12:51 >

• - SONY nin 2020 tvleri tuzaklarla ve mesajlarla dolu.. mesaj şu. konsollardakı 120fpsyı bır nesi daha unutun. ps4 bıle 1080p 30 fps verıyordu çoğu oyunda. ps5 4k 60 verırse yada xbox o bıle mucıze olur. hemde raytracıglı felan ımkansız bile bence.
    - 4k tvlerde 2.1 hdmı çıkışı aramayın napcaksınızkı? 120 fps konsollarda standart oldugu zaman zaten 8k 30 fpsde vermış olcaklar oda bır dahakı nesil. 2.1 hdmı cıkışı 8k tvnız yoksa anlamsız ve gereksız. 6-7 sene sonra 4k tvlerı yıne değişip 8 k tv alıcaz .
    - sakın 2.1 hdmı ıcın Lg nın çöp ips ekranlarına yada yanık oledlere yönelmeyin. Oled bızım turk halkına gıtmez psıkoljınız bozulur kardesım. goruntusu efsanede olsa verdıgı ezıyet ve korku değmez.
    - sony xh90 . sony nın bu senekı en buyuk tuzağı olacak. 2.1 hdmı çıkışlı felan. gören saldırcak. 10 bin bandında olur tahmınım belkıde daha fazla. Ama gel gelelim bu tvde Sony, en düşük işlemcisi sony 4k hdr proccesor kullanıyor :) ayrıca 55inchinde multı acoustıc ses yok.
    - sonynın 2018 modelı xf900 , sony nın orta seviye işlemcisi X1 extreme proccessor kullanıyor.. Dolby atmos yok, multy accoustıc yok.
    - Sony 2020 xh95 tv si ise gerçekten güzel bir tv. En yuksek işlemcisi felan ne ararsan var. Gel gelelim hdmı 2.1 yok :) fiyatıda 13 bınden aşağı olmaz
    - sony xg95 gibi bir mucıze var elımızde.... Sony x1 ultımate proccesor kullanan dolby atmoslu vısıonlu , multı accoustıclı mukememmel bır tv. zaten Sony xh95 ınde bundan farkı yok.
    sonuç : Film ve konsol için,,,, sony 2020 tvlerını beklıyoruz. Geldıklerınde bir tane sony xg95 alıyoruz ve 6-7 sene keyfımıze bakıyoruz.

• Hocam xh95 tv gerçekten güzel demişsiniz. Xf9000 tv ye göre ne artısı var ?

Mesela xf9000 tv ye göre local dimming zone sayısında artış var mı ?
    Parlaklık konusunda xf9000 tv ye göre bir artış var mı ?

Benim gözlemlediğim xh95 tv de işlemcisi xf9000 tv ye göre daha iyi ve yan açı kaybını önleyen bir özelliğin gelmiş olması. Başka bir yeni özellik göremedim henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 20 Mart 2020; 18:20:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xh95 ile xg95 arasinda bir fark yok. Dedim ya sony 2020 tvleri tuzak alinmaz kesinlikle. Xf900 cok guzel bir tv . kullandigi islemci extreme. Dolby atmos yok andoird 9 varmi bilmiyorum. Yok galiba. Multi accoustic ses yok .
    Ben 2 tv oneriyorum. Xf900 ve xg95
    Ama xg95 en iyi islemci var. Kumandasi ve isletimi degisik menuler su gibi. Ayrica dolby atmos var. Ve dinamik contrastt 9.2 siyahlar daha siyah islemcininde etkisiyle.
    Ps5 te 3d ses olcak. Dolby atmoslu oyunlarda gelebilir. Sonynyn mullti accoustis sesi ile birleşince farkedecek bayagi.. Xg95 fx900den daha parlak ve renkli. Islemciden sanirim

Bence sony 2020 tvleri gelsin.. Ve xg95 almak mantikli.. Parasi yetmeyen xf900 alsin. İkiside muhtesem. 2020 tvlerine bulasmayin heleki xh90a. 2.1 hdmi var diye aman haa

• Hocam 1,5 senedir XF9005 55’’ tv kullanıyorum.
    Local dimming zone sayısındaki artış ve işlemcinin daha iyi olmasından dolayı XH9505 tv ye terfi etme niyetim var. Bu durum tabiki XH9505 tv nin local dimming zone sayısının 72 ve üzerinde olmasına bağlı.

Zone sayısı ne kadar yüksek olursa siyahlar o kadar iyi olur.

XF9005 local dimming zone sayısı 48.
    XG9505 local dimming zone sayısı 60.
    XH9505 local dimming zone sayısı ?

Bu saatten sonra XF9005 tv ye yanaşılmaz.

• Mayers! kullanıcısına yanıt
    hocam zone sayısından daha önemlisi sony gene geçmiş modellerdeki algoritmayımı kullanacak eğer öyle yaparsa zone sayısı 100 olsa bile yine detay kaybı olmasın diye blooming olacak samsungdada bloomin olmaması için agresif karartma yapıyor oda detay kaybediyor yine en alınası tv ler oledler ama onlarda oyun ve uydu yayını kullanımı için pek uygun değiller

en güzel bir tv ye uçuk paralar vermek yerine geçmiş yılın oled modellerinden birini alıp yanınada günlük kullanım ve oyun için orta üst seviye bir led almak

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Hocam aklımda LG nin C9 veya Cx modelleri vardı oled tv olarak. Oled tv lerde artık burn in yok deniliyor ama buna garanti veremiyorlar. Oled tv alıpta 2 sene sonra çöpe atmak olmaz. Ayrıca oled tv yi elden çıkaramayızda. Yanık riski olan garantisi bitmiş cihazı kim alır. Sony ve led tv yi tercih etmemdeki en büyük sebep oled tv deki burn in durumu. Yoksa oled tvlerin muhteşemliğini biliyorum. Hele ki benim gibi takıntılı bir adama oled tv kafayı yedirtir. O yüzden mecburi olarak led tv ye devam diyorum.

Zone sayısındaki artış ise bir tıkta olsa oled tv deki siyahlara yaklaşacağını düşünüyorum. Tabiki bir oled tv deki siyahları alamayacağım bunu biliyorum.

Benim XH9505 tv deki zone sayısı beklentim 72. Büyük ihtimal bu şekilde olacak. XF9005 modeline baktığımız zaman bu sayı 48. Yani %50 oranında bir iyileştirme söz konusu. İşlemci kazancını saymıyorum bile. ( Xtreme- Ultimate )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 21 Mart 2020; 0:3:58 >
  • Mayers! kullanıcısına yanıt
    hocam sony in eski krallarını hatırlarmısınız bilmem o zamanlar zone sayıları sony de böyle komedi değildi ona rağmen çiceklenme oluyordu bahsettiğim sayılar 200-300 yine geçen 768 zone sayılı tcl marka bi tv nin incelemesini izledim onda bile çiçeklenme oluyor açıkcası benim siyah konusunda ledlere olan inancım bitti tükendi :) şuan mu9000 kullanıyorum bütçe müsait olunca oled alacağım sadece film için çünkü led in en kralında bile film konusunda istediğimi bulamadım

sony in para hevesini bırakıp eskisi gibi krallığa soyunması lazım yıllar öncesinde sen eğer z9d gibi zamanın ötesinde birf tv yapabiliyorsan bugün çok daha iyisini yapabilirsin lg den oled paneli alıp oled satacağına bu tarz tv ler üretse bizde sevinsek :)

2016 ve 2019 yıllarının üst segment ledleri
    https://i.rtings.com/images/reviews/tv/sony/z9d/z9d-uniformity-local-dimming-large.jpg
    https://i.rtings.com/images/reviews/tv/sony/x950g/x950g-uniformity-local-dimming-large.jpg

birinde sayı 646 iken diğerinde 60 başka bişey konuşmaya gerek yok bence :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 21 Mart 2020; 0:32:12 >

• bu arada elinde z9d olup satmayı düşünen varsa bi mesaj kadar yakınınızdayım :)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Z9d modelini hiç duymadım. Sony tv ye XE9000 ile başladım. Onun öncesini bilmiyorum. Çiçeklenme konusunda zaten bir beklentim yok. Bu durum olacak. Maalesef kaçınılmaz son.
    Çünkü led tv lerin teknolojisi bu şekilde. Ama oled tv lerin çalışma prensibi farklı.
    Bana led tv lerin kesinlikle yanmayacağını söyleyebileceğiniz gibi, oled tv lerin de yanmayacağını söyleyebilir misiniz ? Bunun cevabı tabiki hayır. Şu an elimdeki xf9005 tv yi satıp c9 alabilecek bütçem var. Ama gel gelelim burn in riskine. Ben takıntımdan dolayı tv yi bile silemezken, ev halkını tv ye dokunmamaları konusunda bezdirmiş biri olarak, oled tv kesin olarak bana kafayı yedirtir kanaatindeyim. Yoksa kesinlikle led tv lerin artık daha çok fazla iyileşme göstereceği konusunda herhangi bir savunduğum nokta yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 21 Mart 2020; 0:38:56 >
  • Arkadaşlar merhaba, bildiğiniz gibi AVM ler kapalı lakin gün için de belli saatlerde dükkan açık ama müşteri giremiyor. cihaz almak isteyenlere yardımcı olabilirim. Ankara dışı Kargo, Ankara içi direk kendi sevkiyat aracımızla teslimatı yaptırabilirim.
    Ankara Kentpark Sony Center
    Mağaza Müdürü Hüseyin Ben.
    0532 525 02 65

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.