Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
21
Favori
41.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @1453since Hayırlı olsun, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin, güle güle, iyi günler de kullanmanızı diliyorum.

Ben ilk aracımı 2008 yılında aldım, çocukluktan beri otomobillere merakım olsa da 33 yaşında araç sahibi olabildim. O günden bu güne kadar aracımı yetkili servise hiç götürmedim. Son yaşadıklarımdan sonra yıllarca gittiğim ustam ve arkadaşım olana gitmeyip, yetkili servise götürme kararı aldım. Siz de garantisi bitinceye kadar yetkili servise gider, ondan sonra duruma bakarsınız.

Yalnız bu motorla ilgili, bir yerlerde, bu sorun yaşayanların genelde yan sanayi yağ filtresi kullandıklarını yazmıştı birisi ya da ben bir yerlerde öyle bir tespit okudum. Olur da Europar'a gitseniz de en azından yağ filtresini orjinal almanızda fayda var.

Konu dışına çıkıyorum: Yahu bu Atto 3'e takıldım kaldım, her gün ilanlarına bakıyorum. Dün akşam 1.495'ten ilana çıkıp, bugün 1.475'e düşen bir ilan vardı, kalktı ilandan. Her halde 1.450'ye gitti araba. Demek hemen her gün kontrol etmekte fayda var, binici için iyi fırsatlar çıkabiliyor demek ki.

• aalpan A kullanıcısına yanıt
    Bende çin araçlarını çok araştırdım. Özellikle mg hs ile atto 3 çok hoşuma gitti. Fakat Çin araçlarının geleceği belirsiz. Ek vergi vb durumla tamamen sistem dışıda kalabilirler, Tam tersi özel teşfikler ile tamamen piyasayı elede geçirebilirler

Aynı belirsizlik elektirikli araçlar içinde geçerli. Özellikle menzil konusu belirsiz. Düşünsenize 1000 km üstüa raçlar geldiğinde 300-400 arası araçlar çöp olacak
  • @1453since Sık sık menzil konusu forumda da yazılıyor. Şimdilik bir ayağım memlekette, bu sebeple uzun yol elektrikli araçla düşündürücü olur; ancak sürekli faal olan şarj istasyon sayısı ve sıklığı arttıkça menzil sorun olmaz diye düşünüyorum. Şarj süresi konusunda iyileştirmeler var, işte olayın bu boyutu (sizin de belirttiğiniz gibi) mevcut araçları 2. elde değersizleştirir.

Gümrük birliği anlaşması dışı araçları kapsayan yönetmelikle elektrikli araçların ithalatının önü kesilmeye çalışıldı; yatırım yapıp elektrikli araç satışına devam edip etmeyeceklerini göreceğiz; fakat sanki içten yanmalı motorlu araçlar için de bekliyorlar gibi geliyor bana; çünkü 2 hafta önce, içten yanmalı araçlar için de önlem alınmalı gibisinde bir açıklama yapmıştı birisi (kimdi hatırlamıyorum).

Şunu da biliyoruz ki ne bu benzin, ne de mazot bu fiyatta durmayacak. Can yakacak noktaya gelirse, hesabını, kitabını yapar, artısı eksisine bakar, evden şarj imkanımdan var diyerek elektrikli araca geçiş yapabilirim.

Sizi de sık sık haberdar ederek meşgul etmeyeyim. Sohbet güzel, vaktinizi almak istemem.

Aracınız tekrar hayırlı uğurlu olsun. Bakalım memnun mu olacaksınız, pişman mı...

Forumda çok eleştiriliyor Mokka , özellikle PSA grubu fakat her an sorun çıkaracakmış gibi de durmuyorlar. Rakiplerini kullanma imkanım olmadı, hemen hemen birbirine yakın fiyatlarda rakipleriyle kıyas edemem fakat "bu para etmez" dedirtecek bir araç da değil 1 yılı aşkın zamandır kullanım tecrübeme göre.

• Merhaba bugün 2024 ultimate mokka çıkardık navigasyonu açamadık. Aracın kendinde navigasyon yokmu acaba. Telefonlamı çalışıyor.

2021 Sonrası Mokka

Merhaba değerli alpan 9 şubat itibariyle opel mokka ultimate paket aldım çok şükür ilk izlenimime göre muhteşem hisler içindeyim sadece 3 sorum olacak size

1- önereceğiniz havuzlu paspas varmıdır varsa linki varmıdır

2- Araba kırmızı ışıkta durduktan sonra startstop devreye giriyor ve kalkmak için ayağımı frenden çektiğimde çalışıyor sonrasında gaza dokunurken araba vuruntulu gibi öne atıyor kendini nedendir fikriniz varmı daha 9 unda teslim aldım ;)

3- radyoda kanal değiştirmek için direksiyondaki yukarı aşağı yön tuşlarını kullanmaya çalışıyorum ama hafızaya kaydediğim frekansları açıyor oradada hiç olmadığı için kanal değiştiremiyorum mecbur direksiyondaki tik işaretine basıp tek tek seçerek yapıyorum buda zorluyor beni

Yorumunuz için şimdiden teşekkürler

• @RecepÖksüz 2 defadır cevap yazıyorum, paspasla ilgili yorum yazarken elektrik kesiliyor. Tamamlayamadım maalesef.

Aracınız hayırlı olsun, Allah kazasız belasız, iyi günlerde kullanmayı nasip etisn.

Kısa keseyim: Ben kauçuk paspas aldım ancak altlarında tırtık olmadığından, özellikle arka paspaslar kaydığı için değiştirdim. Önceki sayfalarda fotoğraflarıyla attım, bakarsanız bir fikir sahibi olursunuz. Mükemmel demiyorum fakat kayma derdi kalmadı, taban halısının büyük bir kısmını kapatıyor. Bezle silinebiliyor.

Stop-start sistemi kalkışlarda o sıkıntıyı yaşattı, bu sebeple frene tam basmanızı tavsiye ederim; fakat kapatıyorum. Sıkışık trafikte her defasında frene baskı yapmaya zaman kalmadan harekete geçildiğinde geride kalıyordum. Bunun yanında hava şartlarına bağlı olarak motor bir süre sonra tekrar çalışıyor. Memnun kalmazsanız kapatırsınız.

Arabada inanın ne radyo, ne müzik dinlemiyorum. Bu işlevler nasıl kullanılır hatırlamıyorum.

Yine elektrik kesilir de hem yazdıklarım kaybolur, hem benden cevap bekleyen sizi hayal kırıklığına uğratırım diye kısa kesiyorum.

İlk sayfada Türkçe kullanma kılavuzu var, bilgisayarınıza indirip bakabilirsiniz. Hatırladığım zaman, ben kılavuzdan bakar, ekran resimlerini atarım.

• @fenomen1987 Merhaba, aracınız hayırlı olsun. Ben mesajı yazana bakmadan, bir üstteki RecepÖksüz isimli arkadaş yazdı diye düşünerek, sözüm ona navigasyona da cevap verdim. Kusuruma bakmayın lütfen.

Ulitmate aracım olmadığı için dahili navigasyon nasıl kullanılır bilmiyorum; fakat donanımlarda Trükiye Harita....

Şimdi 2023 ve 2024 model dosyalarına baktım. 2024 modellerde navigasyon görünmüyor. Ekran resimlerini sizinle paylaşayım.

2023 model:

2021 Sonrası Mokka

2024 model:

2021 Sonrası Mokka

• Arkadaşlar merhaba, bizde ultimate mokkayı ön sipariş verdik haftaya teslim.

Bügün limana gelecek ve bir haftaya kadar gümrükten çıkacakmış inşallah.

Birkaç bayiden fiyat aldık ve en iyi fiyatı 1.476.000 verdiler.

Mokkayı daha önce kullanmıştık tek anlamadığım arabının içerisinden nasıl bagajı açılır? Anahtardan mı? Mesela AVM girdiğimiz zaman bagaj açmak için arabayı kapatıp anahtardan açıyordum

Teşekkürler
  • Kameranın alt kısmında bagaj açma tusu var. Araç içinde ekstra bir tuş yok
  • Bu arada aracınız hayırlı olsun kazasız bir şekilde kullanın inşallah
  • 1453since 1 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim.

Mokka’yı almadan önce epey araştırdım bayilere giderek.

Araba seçeneklerimiz şunlardı:

1. Hundai Bayon - 1.190

2. Chery Omoda 5 - 1.453

3. Opel Mokka - 1.476

4. Skoda Kamiq - 1.450

5. Ford Puma - 1.439

Omoda 5 daha geniş ve daha şık gibi ancak teslimat Mart sonu gözüküyor (garantisiz), ilk başta ₺50 bin ödeme, haftaya %40 ve geldiği zaman kalanı. Diğer bayiler (Mengerler) ise tamamen ücreti ödemesini istiyorlar.

Omoda 5 vazgeçmek zorunda kaldık. Belirsizlik artık ilgisizlik çok büyük soru işareti. Test sürüşü yok, nasıl bir araba bilmiyoruz, uzun vadede ne olacağı belli değil. Bir de motoru 1.6 daha çok yakar kesinlikle.

Ford Puma en düşük pakette Acil frenleme yok ve full pakette varmış fiyatı ise 1.900.000? Bu fiyata ben full paket 4x4 Tucson alabilirim.

Skoda Kamiq en düşük pakette Acil frenleme yok ve full pakette varmış. Arka kamera yok. Full paketi stokta yok. Ne zaman gelir belirsiz.

Hundai Bayon her çukuru tatmin eden bir araba, 130 km/s otobanda gidince öyle bir rüzgar sesi geliyor ki sanki arabanın motorunu elimde taşıyorum.

Tabii ki Tucson güzel ancak fiyatı 1.900 bin, ucuz tucsonlar yok stoktak muafiyetten dolayı ve ne zaman gelir belirsiz. Neden Konayı bakmadık, stokta yok, ne zaman gelecek belirsiz.

Mokka seçme ilk sebebimiz Acil frenleme özelliği diyebilirim.

Sürekli Gebze <-> Kadıköy arası otobandan yolculuk yapmaktayız ve bazen trafik aniden duruyor. Bu zamana kadar acil frenleme beni 3 defa kurtarmıştır sesli uyarı ile ve frenleme yaparak. Bu özellik önemli olduğunu çoğu kişi farkında değil. Ncap testlerinde Mokka 4 puan almıştı (2021 versiyonu) acil frenlemesi kötü diye ancak son çıkan Mokkalarda radar bazlı aktif frenleme mevcut ve 3 senede sorun kalmamıştır.

• @brood Aracınız hayırlı, uğurlu olsun. Allah kazasız, belasız kullanmayı nasip etsin.

Şu radar destekli çarpışma önleyiciyi şu anda satılan en baz donanım edition'a eklediklerinden bu tarafa markadan soğudum açıkçası. Zamanında ultimate almaya gücümüz yetmedi, hatta gs donanıma 50 bin lira fazla istediler, onu dahi veremedik. Hoş GS alsaydık daha kötü olurdu, onda dahi radar destekli çarpışma önleme yoktu, sadece ultimate donanımda vardı bu destek. Şimdi, bugün, geçmişte satılan GS'den bir alt donanımda, GS'de olmayan desteği veriyorsun...

Çok teşekkür ederim.

Danışmanın söylediği de aslında artık en üst donanım paketi almaya gerek yok, en düşük pakette bile her şey yüklemişler.

Ultimate seçme sebebimiz siyah logo olması çok güzel tam panter gibi gözüküyor (araba rengi siyah)2021 Sonrası Mokka 

Geçen seneye göre park asistanı ve harita tamamen kaldırılmış. Haritayı anlarımda ama park asistani neden kaldırdılar anlamış değilim, çoğu marka artık park asistani nedense kaldırıyor belki de vardır mantıklı bir açıklama.

Önemli olan şerit ortalama ve çarpışma önleyici. Listeyi bulamıyorum bulunca burada paylaşırım.

• @brood Zahmet etmeyin lütfen, 2022'den bu yana donanım listesi var. İhtiyacım yok ama size yazarken "Acaba aracı düşünenlere yardımcı olması için her yıla ait donanımları ekran resimlerini atsam mı?" diye düşündüm.

Neyse, konuyu uzatmayayım, tekrar hayırlı olsun, güle güle kullanmanızı diliyorum.

• İlk sayfaya 2022, 2023, 2024 modellerin yan yana ve kılavuzdaki gibi gruplayarak donanım listelerini ekledim. Belki faydası olur.

• Değerli arkadaşlar, arabayı daha teslim alamadım. Büyük ihtimalle haftaya teslim edecekler.

Aklıma takılan bir kaç sorum var:

1) Araçı teslim alırken neye dikkat etmem gerekiyor? Ekspere götürmeye gerek var mıdır? ₺2 bin lira civarında en ucuz eksper ücreti var (autokingde) ve bayiye çok yakın.

2) Ppf kaplama mı yoksa seramik kaplama mı? Fiyat sorun değilse anlamı var mı ppf kaplamanın? Servis sadece seramik kaplama yapıyor bildiğin kadar.

3) Motor koruma ve ilk bakımını yaptırmam gerekiyor mu daha sıfır aldığımın arabanın?

4) Bazı sıfır araçlarda pas pas veya yedek lastik gelmiyor, bu normal mı yoksa bayı tarafından verilmek zorunda mı?

5) Hoparlörü yeterli mi yoksa daha iyi bir sisteme değiştirmekte anlam var mı?

Cevapların için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brood -- 28 Şubat 2024; 13:24:34 >
  • @brood

1 - Ben alırken, etrafında dolaştım, gözüme takılan bir şey var mı diyerek ki araç sabah gelmişti, haber ettikleri gibi bayiye gittim. Aracı servis alanında, uzaktan gördüm, poşetleri vs söküyorlardı. Kimisi elinde boya ölçümle gidiyor, kimisi ekpertizle birlikte gidiyor. Karar sizin.

2 - Kaplamalar, hele hele önerilen kaplamalar ve komple kaplama ciddi anlamda pahalı. Kalitelisi de 5 yıl garanti veriyor. Bana sorarsanız kaput, kapı kol içlerine, çok arzu ederseniz tamponlara yaptırmanızı tavsiye ederim. bundan ötesi hem pahalı, hem boşa masraf. Emeklerinize yazık, satarken de harcadığınızın karşılığını alamayacağınızı düşünüyorum.

3 - Motor korumadan kastınız yıkamacıların kullandığı türden ürünse gerek yok, ilk bakım 1 yıl dolunca ya da 15.000 km dolunca (hangisi şart önce sağlanırsa) yaptırın. Bu süreler bakım yaptırmaya gerek yok. Önceki aracıma senede 2 defa yağ değiştirirdim, boşa masraf etmişim... Yine de arıza yaptı maalesef.

4 - Araçla birlikte gelen paspaslar halı paspaslar, bu paspaslar da araç halısı koruyamıyor. Maddi imkanınıza göre kauçuk ya da benim ilk sayfalarda paylaştığım, araç zeminini komple kapatan türden paspas tercih edebilirsiniz. Araçta kullandığım paspaslarla ilgili fotoğraflar atmıştım, onları inceleyip bir fikir edinebilirsiniz.

5 - Ben standart kullanıcıyım değerli arkadaşım, inanın şu araçta bir kaç defa müzik ya açmışımdır ya da açmamışımdır. Neredeyse hiç müzik dinlemedim, benim gibi kullanıcılara yeter görünüyor. Siz de aldıktan sonra kullanır, kararınızı buna göre verirsiniz.

• RecepÖksüz R kullanıcısına yanıt
    1. Sahler Opel Mokka 2021 + 4.5D Paspas Siyah öneririm
    2. Bu sorun bende de vardı. Servis'e götürdüm. Yazılım güncellediler sorun düzeldi
  • fenomen1987 F kullanıcısına yanıt

2023 ve 2024 modellerin karşılaştırmalı ekran görüntüsünü aşağıda paylaşıyorum. 2024 modellerde navigasyon ve otomatik park özelliklerini kaldırmışlar. Bende 2024 model aracımı aldığımda biraz şaşırdım ama açıkçası kullanmadığım özellikler olduğundan önem vermedim. Navigasyon zaten telefon üzerinden daha rahat kullanılıyor

2021 Sonrası Mokka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyildirim -- 4 Mart 2024; 18:17:23 >

• Selam forumdaşlar, 2023 elegance aralık cıkışlı aracımı ilk defa kaputunu açtım. Motor yağı kapağı sanırım üstünde yağdanlık simgesi olan biraz terli gibi geldi ve etrafı hafif yağlı sizdede öylemi. Teslim etmeden,bayi kontrol ederken olabiceğini düşündüm. Suan baya tedirginim.motor kuvvetli olunc birkaç kez sıkıştırmıştım aracı, Merak edip kaputu açan varmı☺️birde motor cok sıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan32 -- 4 Mart 2024; 19:29:52 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.