2021 Sonrası Mokka (36. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
@safakuner Ben ortadaki düğmeye basarak kullanıyorum. Böyle olunca araç içi sıcaklık, ekranda yazan değerde tutuluyor. Sizin ayarladığınız şekilde olduğunda, sizin ayarladığınız fan hızında sürekli üfleme yapıyor. Araç içi sıcaklık orta ekranda ayarlı sıcaklığa göre mi yapılıyor bilmiyorum.
Klimayı yazın kullanıyorum, uzun yolda yarım litre fazla yakmasına sebep oluyor. Şehir içerisinde kimi zaman kapalı kimi zaman açık kullandığım için yakıta etkisi ne kadar oluyor bilmiyorum. Bence, havaların soğuk olduğu şu dönemde klimayı sürekli açık halde kullanmaya gerek yok.
Aracın yeterince ısınmadığı için mi sordunuz?
-
Hocam hep auto açık mi, derece kaçta kullanıyorsunuz.
Çocuk var diye AC yi aciyordum, ama kapalı kullanıyorum aynı sicaklik yine. Dün hava filtresi ile motor temizleme yaptırdım usta kışın hiç kullanmana gerek yok, yakıt sarfiyatı artar dedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@safakuner Genel olarak 22 derecede kullanıyorum ancak elbette havanın sıcaklına bağlı olarak düşürüyor ya da yükseltiyorum. Benim bu iklimlendirme özellikli havalandırmalarda anladığım şu: Sıcaklığı otomatik ayarlama yapmıyorsanız, manuel havalandırmadan (ısıtma ya da soğutma) bir farkı kalmıyor. Benim sıcaklığı otomatiğe almamın sebebi, araç iç sıcaklığını sabit kalması. Otomatikte kullanırken fan hızını da araç kendisi ayarlıyor, ben fan hızına da karışmıyorum.
Otomatiğe aldığınızda klima çalışıyor ama sağdaki düğmeye basarak klimayı kapatırsınız, böylece klima kompresörünü kullanmadan (en azından havaların soğuk olduğu şu dönemde) ısıtma yapabilirsiniz ya da dış sıcaklıkla eşit ayarlarsınız, sistem arada dışarıdan soğuk havada alır. Yarın otomatik kullanmayı bir deneyin.
* Otomatiğe bastıktan sonra önce sağdaki düğmeden klimayı kapatırsınız
* Soldaki düğmeye bastığınızda orta ekranda havalandırma menüsü açılır
* (Yerini tam hatırlamıyorum) Otomatik kullanırken fan resminin altında slow ya da normal yazar, o resme tıkladıkça sırasıyla fan hızı değişiyor diye hatırlıyorum. Siz karıştırırken anlarsınız nasıl çalıştığını. Onu FAST olarak ayarlayın, slow ya da normal ayarında ön camda buğu yapabiliyor.
Çok uzatıyorum, lütfen kusuruma bakmayın. Gözümün önüne gelenleri anlatmak için çaba sarf ediyorum, aklımdakilerin sizin aklınızda da belirmesi için detaylara giriyorum. Dilerim, bu davranışımla sizi rahatsız etmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X