Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
22
Favori
38.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

antifriz deposunun ortasındaki tam çizgide olucak değil mi

garantisi 2 yılmıydı, tabi garanti kapsamında 7.200 lira çok değil yine

ben 9.000 km de geçen hafta aldım, aralık 2023 çıkışlı, elegance paket

aralıkta çorlu çetaş servisine gideceğim

silecek suyu olarak ne kullanıyorsunuz, herhangi silecek suyu alsam yeterli mi

arka cam sileceğinin deposuda aynı yere mi bağlıdır

• @volkan32 Merhaba, iyi akşamlar. Aracınıza eklentiler daha şık hâle getirmişsiniz, ellerinize sağlık. Akpı içlerine uyguladığınız konfor hâlâ alacağım, şimdilik önü açık ama bir gün alacağım, kesin2021 Sonrası Mokka  Sağ emniyet kemeri tokasından gelen sesin sebebi, kemerin kendisi (bizim araçta). Kemer tokası, kemerdeki bükümlü kısma inse orta direk plastik aksama dokunup ses yapmayacak ama maalesef kemer tokası biraz yukarıda kalınca ses yapıyor. Bu sesi duyduğunuzda tokayı, kemerdeki bükümlü kısma indirip deneyin, bakalım ses kesilecek mi?

Bence bu durum arka amortisörlerin sertliğinden ziyade ağırlığın az olmasından kaynaklanıyor. Bagajda 50 kg ağırlıkla hareket edince o kasis inişlerinde olan ani nişler daha yumuşak hale geliyor, konforu tam kıvamında oluyor. Bir diğer tespitim de lastik basınçları düşük olunca araç çok sertleşiyor, 32 psi basınçlarda araç (bana) daha konforlu geliyor (fabrika tavsiyesi de bu basınçlar). Lastik basınçlarına bir bakın, gerekirse düzeltme

@safakuner Aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanmanızı dilerim. Ruhsattan aracın ilk tescil tarihine bakıp, ilk bakıma ne zaman gireceğini öğrenirsiniz. Aracın garantisi 3 yıl.

Antfriz deposu üzerinde max ve min işaretlerine göre ayarlama yaparsınız. Az ise çeşme suyundan ziyade şişelenmiş su kullanmanızın iyi olacağını düşünüyorum. Silecek suyu için ben (artık) cam suyu almıyorum, ucuzunu alıyorum açıkçası kimi yerde sıvandığını gördüm. Şimdi 5litre şişe suyu alıyorum (kireçlenmesi az olur, fıskiyeleri tıkamaz düşüncesiyle), havalar soğuduğunda bir cam suyu, kalanı yine suyla kullanırım. Siz de bu şekilde kullanır, memnun kalmazsanız piyasada satılan cam sularından kullanırsınız. Evet, arka cam fıskiyeleri de aynı depodan su alıyor. Yalnız araçta cam suyu uyarısı yok, suyun kalmadığını anlama zor olmaz2021 Sonrası Mokka Yaklaşık 5 litre su alıyor cam suyu deposu.

Sizlere kazasız sürüşler diliyorum arkadaşlar. Konuyu hemen her gün ziyaret ediyorum, yakıt aldıkça tabloyu güncelliyorum. En yakın aksiyon tavanın boyanması var 18 Kasım'da, hatta 2 bakım için servisle görüşüp o tarih aralığında randevu almak harici gündelik kullanıyorum. Bu sebepten de sık yazmıyorum, siz yazdığınızda da bildiğim ölçüde cevaplamaya çalışırım.

• aalpan A kullanıcısına yanıt

Üstad haklısın o tokalar yapıyor olabilir. Konfor paketin içinde kemer tokaları içinde ince uzun şemada tarifi olmayan kadife yapışkanlarda var şimdi siz deyince taşlar yerine oturdu. Hafta sonu onları bir deneyim ses kesilecekmi☺️ çok tşk ederim bu arada arabanın ayarlarıyla oynamadan ufak tefek rütuşlar elegance plus diyorum artık☺️😅hava basıncı olabilir yazlıklar duruyor. Lastikler soğuktan görsel bakmayla biraz inil gibi deniyecem ilk fırsatta basıncları artırmayı. Ağustosta karadeniz turu yapmıştım. Aracı rizede katlı otoparka bırakıp batuma geçtim. Döndüğümde tüm lastikler basınç hatası vermişti. Uyarı vermeden trafiğe cıktığımda tüm kasislerde nerdeyse sarstı. Bu arada kışlık aynı ebatlarda conti ts870p aldım. Ts 870 daha iyi diyorlar ama 17 inç ve üzerinde yanında p de geliyor. Taktırdığımda kar yağarsa görüşlerimi yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan32 -- 24 Ekim 2024; 22:0:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Üstat detaylı cevap için teşekkür ederim

İlk tescil tarihi 08.12.2023, km 15 bin olmadan Aralık ta gitmem yeterli değil mi

Antfiriz deposundaki daha koyu gibi geliyor, değişik bir rengi var su mu acaba, Opel Corsa dan kalan antfrizim vardı, eksilirse ondan koymak uygun olur mu

1 litrelik cam suyu alıp üzerine satın su ilave edeceğim bende

Aldigimda on kaputta kaplama vardı, gri renk tavan siyah, tasdikli suyla makinada köpük suyla yikamam sorun yapmaz değil mi, önceden yıkandığında iyi silinmedigi için kireç gibi bagaj ara kisimlarinda beyazlama yapmış sanırım

Başka dikkat etmem gereken varmıdır, start stopu surekli kapalı normal modda kullanıyorum

• safakuner S kullanıcısına yanıt

çalışıyorsanız aralığın ilk hafta sonu gitmenizi öneririm. Yada aralığın ilk haftası. Tercih meselesi tam o günde yada 15.000 km geldiğinde gidende var.bişiy olmaz.

Şöyle bir basit kapak var resim koydum o simgeden olan kolaylıkla açıyorsanız ve simge buna benziyorsa cam suyu yazın konsantre cam suyununsuyla karıştırıp koyuyorum. Yine ayırt edemiyorsanız müdahale etmeyin zaten servis zamanına az kalmış servis personelinden bilgi alın. Motor suyuyla aman karışmasın😀Özellikleri yine tercih meselesi ben bilindik marka, avmlerden, böcek cıkarıcı vs vs yazanlardan alıyorum. Kışın yine bilindik markalardan cam suyu antifiriz almanızı öneririm. Çünkü sıktıktan sonra uzun süre kalan antifirz suları boyaya zarar veriyor. Ben tanzikli suyla yıkıyordum.ancak bazı petroller kuyu suyu kullanabiliyor. Dikkat etmek lazım. Birde güneş altında yıkamayın. İyi silinsede iz kalır. kaput ve tavanda ppf var zararı olmuyor bende. Ama yıkıyorum arada. 2 ayda birde içdış yıkamacıya götürün herşeyin erbabı var sizi yönlendirecekktir. Önceki sayfaları okumanızı tavsiye ederim. Yararlı bilgiler var. Start stop ve modlar için kullanıcya göre değişir.

2021 Sonrası Mokka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan32 -- 24 Ekim 2024; 21:50:54 >

• @volkan32 Kışlıklar da hayırlı olsun, havaların iyi gittiği geçmiş yıllardan beri artık kış lastiği almaya ihtiyaç duymadım. Şu an onlar takılıysa, havaların sıcak gittiği bu günlerde konforun bir miktar azalmasında onlar da etken olabilir.

@safakuner Yazdıklarınızdan bu gibi konularda tecrübenizin az olduğu izlenimine vardım, alttaki fotoğrafta elimden geldiğince anlatayım.

2021 Sonrası Mokka

Arkada rengi sarımsı olan motor soğutma suyu kabı ve kapağı. İçindeki antfrizin rengine bakıp aldanmak istemiyorum, kitapçıkta da soğutma suyu tipi hakkında bilgi verilmemiş.

Bu su eksildiğinde bizi kullanıcıların yapacağı en güzel şey yarım litre şişe suyuyla takviye yapmak. Biz eklediğimizde litrelerce su eklenmiyor, yarım litre su yeterli hatta o bile fazla gelebilir. İçindeki antfriz organik mi, sentetik mi bilmiyorum, bu sebeple biz ekleyelim, antfriz değişimini yetkili servise bırakmak lazım (ben de öyle yapacağım).

Ağzına kadar doldurmamak gerek, MAX. seviye zaten kabın üzerinde belirlenmiş. Motor soğukken ve motor çalışmıyorken ilave edilir. Kapak sıkıca kapalı olmalıdır.

Cam suyu kabının aşağıya doğru inen boğazını görebilirsiniz. Kapağı mavi renklidir (Volkan32'nin de gösterdiği gibi). Bu suyun seviyesine dikkat etmeye gerek yok, yani cam suyu neredeyse hiç kalmamışsa yaklaşık 5 litre su alır, siz yarıda eklerseniz 2 litre alır.

Buradaki su taştı dert etmeye gerek yok. Hatta önceki kullandığınız cam suyu mavi renklidir de, size bu defa pembe renkli almışsınızdır, bunlar cam suyunda önemli detaylar değil. Cam suyu konusunda rahat olun.

Soğutma suyu da (motorda her hangi bir sorun olmadıkça) dert edilecek bir konu değil. Ben ilk aldığımda seviye düşük geldiği için çok az ekleme yaptım, o günden bu tarafa da eklemeye ihtiyaç olmadı. Ama cam uyu koyarken göz ucuyla seviyesini kontrol ediyorum. Sizde öyle yaparsınız.

Yıkamadan kaynaklı beyazlama belki aracı yıkarken bagaj kapağı arasına su tutmamaktan dolayı, köpüğün orada kalıp kurumasından da kaynaklanmış olabilir. Takılmayın oralara, kendinizi bu gibi şeyler için üzmeye değmez. Kaputtaki film için farklı farklı görüşler var ama en nihayetinde en kalitelisi de olsa, bir süre sonra değiştirilmesi ya da sökülmesi kesin. Bu da aklınızda bulunsun.

Bende aracın stop-start sistemine alışamadım, gerek de görmediğim için ilk bindiğimde kapatıyorum ve evet sizin gibi normal modda kullanıyorum. ECO modda çok cansız kalıyor.

• Günaydın

En bilindik marka hangisi cam suyunda, neyi önerirsiniz

opel corsadan mokkaya geçiş yaptım, cam suyu deposu belirgin tabi ama sizin gibi

üstatlardan teyit etmek istedim

püskürtmesini çok beğendim camı çok güzel temizliyor, özellikle cam suyu ile karışık kullanmaya çalışacağım

su kuyusunun suyu çok zararlı mı mokkalar için, köpük+su yapıp güzelcene siliyorum

Motor yağını hiç ellemiyoruz değil mi, sadece serviste mi gösretiyoruz

kullanışı gerçekten çok zevkli, konforlu geliyor

yokuşlarda şehir dışında spor modu öyle bir atağa geçiriyor, trafik yoğunluğu arkada kalıyor

klimanın en düşük seviyede çalışmasınada pek takılmıyorum, alıştığınızda hemen kapatıyorsunuz

yakıt ortalaması sadece kadranlarda bilgisayar kısmında çıkıyor değil mi, sürüş kısmına ekleyemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safakuner -- 25 Ekim 2024; 10:15:48 >
  • @safakuner Size de günaydın.

Nasıl gönlünüz rahat ediyorsa, araç bakımını öyle yapın bence. Bana göre boya çizilecek gibi detaylara takılmaya gerek yok, bir başkası da hem evde bir boş vakit değerlendirmesi, hem hobi, hem de aracın da en ufak bir çizik istemediği için hassas davranır.

Motor yağı, fren hidroliği, motor soğutma suyu, filtrelerin değişimlerini yetkili serviste yaptırırsınız. Bunlara kafa yormayın, zamanı gelince gerekli değişimler yapılır.

Cam suyunda da dilediğiniz gibi kullanın, sadece cam olduğu için tavsiyem şişe suyu kullanmanız, çeşme suyu fazla kireçli oluyor. Camın çizilmemesi için bu öneride bulunuyorum, suyun içerisine cam antrfizi eklemek ya da eklememek sizin gönlünüzün rahatlığına bağlı. Nasıl rahat edecekseniz öyle kullanın.

Sürücü ekranında hem hız, hem tüketim verilerini aynı görebildiğiniz bir menü var. Sol taraftaki sinyal kolu ucundaki bilezik yukarı-aşağı yönlü hareket ediyor. Her harekette bir menü geliyor, dilediğiniz menüye bu şekilde ulaşabilirsiniz; fakat tavsiye etmem, gözü sürekli tüketime kayıyordu, dikkatimi dağıtıyordu. Şimdi günlük kullanımda kadranda kullanıyorum, benzin alacağım zaman bilgisayar menüsüne gelip işimi yapıyorum.

Klimanın sürekli açık olması demeyelim de, havalandırmanın sürekli açık olması diyelim. Havalandırma sürekli çalışıyor, klimayı aktif etmek için orta konsolda A/C tuşuna basmanız lazım ve ışığının yanması lazım. Klima sürekli çalışırsa yakıt tüketimi de artıyor ( yarım litre kadar fazla yaktırıyor). Bence havalandırmanın sürekli çalışması, araç içinin dışarıdan temiz hava alması açısından faydalı.

2021 Sonrası Mokka

2021 Sonrası Mokka

• Hocam benzin aldığım zaman ne yapmam lazım kadrandan,

*benzin alacağım zaman bilgisayar menüsüne gelip işimi yapıyorum

sol taraftaki sinyaldeki tuşlama ne işe yarıyor tam olarak, kadran geçişlerinde onaylamak için mi

hayalet ekrana, km müdahale edebiliyor muyuz

• @safakuner

"Benzin aldıktan sonra işimi yapıyorum" kısmını açıklayayım: İlk sayfada excell'de oluşturduğum yakıt tablosunun ekran resmi var. Her yakıt alışımdan sinyal kolu üzerinden önce yol bilgisayarına gelip, fotoğraf çekiyorum. Ortalama tüketim, ortalama hız ve toplam gidilen yolu görebiliyoruz bu menüden (fotoğraf çekiyorum), ardından sinyal kolu ucundaki düğmeye bir süre basıyorum ve ekrandaki değerlerin hepsi sıfırlanıyor. Ardından kolu çevirip kadran'a (yani sadece hızı görebildiğim menüye) gelip, benzin alıyorum.

Size kullanma kılavuzundan ekran resmi atıyorum. Araca binince bu bahsi geçen bileziği hareket ettirerek sürücü ekranında farklı menüler görebilirsiniz.

ST/CLR düğmesi kolun ucundadır. ST/CLR yazısının sağındaki bilezik (kılavuzda ÇARK diyor) menülerde geçişleri sağlar.

Yol bilgisayarında ortalam hız, ortalam tüketim ve son yakıt alıp sıfırladığınızdan o güne kadar yaptığınız toplam yol görünür. Siz bu menüdeyken sinyal kolu ucundaki ST/CLR tuşuna basıp çektikçe bu menüde veriler anlık tüketim, anlık ortalama hız gibi verileri gösterir. Bu menü içerisinde toplamda 3 farklı menü var ve döngü halinde, siz basıp çekip sırasıyla diğer menüler gelir.

ÖZEL 1 - Burada ortalama hız, ortalam tüketim, toplam gidilen yol verisi oluyor.

SÜRÜŞ - Bu menüde de ortada bir araç ve sağında solunda öne doğru grafik tasarım bir araç resmi var. Bu menüde şerit takip açıksa, araç şerit içerisindeyse çizgiler yeşil, değilse (sanırım) kırmızı renkli oluyor. Şerit takip kapalıysa çizgiler beyaz renkli oluyor.

Böyle devam ediyor, bende tüm menüleri ezbere bilmiyorum.

Size asıl lazım olanlardan birisi orta ekran sağındaki araba simgesine tıkladığınızda araçtan inince ve belli bir mesafe uzaklaştığınızda kapıların otomatik kilitlenmesi ya da belli mesafe yaklaştığınızda otomatik açılması. Konfor seçeneğinde bu ayarı görebilirsiniz. Bunun yanında araç içi aydınlatma şiddeti, kapıların otomatik kilitlenmesi vb ayarları buradan yaparsınız.

Olur da (bu sorunu yaşayan bazı arkadaşlar oldu) geri vitese taktığınızda geri görüş kamerası çalıştığı halde, park sensörlerinden ses gelmezse ya da sesi siz az geliyorsa; aracı geri vitese takıp, geri görüş kamerası çalışırken kamera görüntüsünün olduğu (orta ekranda) ekranda sağ üstte ayar işaretine tıklarsanız sensör ses ayarı yapılıyor. İhtiyacınıza göre sesi artırır veya azaltırsınız.

Bilgim ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyorum, bilmediklerim iççin kılavuza bakıyorum fakat kılavuzda da her aradığımı bulmakta zorlanabiliyorum. Siz soru sormaktan çekinmeyin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışır, (ekran resimleri vb ile) gerekeni yapmanızı kolaylaştırmaya çalışırım.

Ben en başa dönmek istiyorum müsaadenizle: (Her ne kadar daha önce yazsam da) Motor yağı, motor soğutma suyu, fren hidroliği gibi şeyleri gözle de olsa arada (mesela 6 ayda bir) kontrol edin fakat değişim işini yetkili servise bırakın. Cam suyu için, silecek değişimi, fren balatası değişimi, lastik değişimi gibi yetkili serviste pahalı olacak işlemler için varsa kendinizin tanıdığı bir ustaya, yoksa çevrenizin tavsiye edeceği bir ustaya götürün.

Aşağıdaki resimde de size bahsettiğim sinyal kolunun kullanımı var. Görüşmek üzre.

2021 Sonrası Mokka

• Hocam ekranda bilgisayar kadranı açık iken

sıfırlamak için ST/CLR bastığımda hiç bir tepki vermedi

basılı mı tutuyoruz burada

arabanan inip 1 metre uzaklaştığımda, aynalar ile kapılar hemen kilitleniyor

sesli olarakta uyarı veriyor

yaklaştığımda da hemen aktif oluyor. Orta ekrandaki çoğu özellik açık üstat

özellikle otomatik uzun aydınlatmaları gece çok kullanışlı

geri viteste park sensörleri baya sesli uyarı veriyor, buradan dediğinizi uygulayıp 

kısabilirim sesini

Aynen üstat aslında amacım motor yağı, soğutma suyunu, fren hidroliğini en azından 

arabayı yıkarken sadece kontrol etmek, uygun olduğunu görmek. 

soğutma suyu ile cam suyu tamamdır. Motor yağı ve fren hidroliğini kontrol edebilirmiyiz

cam suyu, silecek, lastik değişimini kendimiz veya tanıdık ustaya yaptırdık

fren balata değişimi, yağ değişimi, anfriz değişimi dışarda hallettiğimizde sorun olmaz mı

garanti kapsamında, servis bakımına gittiğimizde tekrardan mı yaparlar aynı bakımı

• @safakuner O tuşa basılı tutmanız gerekiyor, basıp çektiğinizde (eğer varsa) alt menüye geçer (yukarıda yazmıştım; mesela anlık tüketim verilerini gösterir gibi).

Aynaların kapanması ve ses duymanız kapıların uzaktan kendiliğinden ayarının yapıldığını gösteriyor.

Motor yağını kontrol etmek için:

2021 Sonrası Mokka

Fren hidroliği kontrolü: Fakat eksikse ve siz tamamlamak istiyorsanız, aracın boyalı kısımlarına mutlaka sıvı geçirmeyecek (mesela çöp poşeti) ile kapatın ki boya zarar görmesin.

2021 Sonrası Mokka

Ayıp olmasın diye fiyat alırsınız, fiyatın yüksek olduğunu söyler, dışarıda yaptıracağınızı söylersiniz. Forumda yetkili servisi kullanan insanların tecrübelerine bakılırsa bu tip değişimleri dışarıda yaptırdığı için garanti dışında bırakılan araç yok. Ama 2. bakımda buji değişimi isteyeceklerdir, onu yetkili serviste yaptırsanız iyi olur. Bu motorlar buji konusunda da (sanırım) seçici imiş.

• Mokka 2025 makyajlanmış değişiklikler :

2021 Sonrası MokkaRonsRides Newsyoutube
    The new 2025 Mokka is here with a modern look and advanced technologies to elevate the compact SUV! ONE TIME DONATIONS: PayPal: https://paypal.me/ronsridesyoutube CashApp: https://cash.app/$rpo3 Venmo: https://venmo.com/code?user_id=2319741993615360869 Shop RonsRides Merch: https://teespring.com/stores/shopronsrides For MORE Car News Follow my 2nd Channel: www.youtube.com/ronsrides BECOME A PATRON: Show support! https://www.patreon.com/ronsrides Follow me on Instagram: @ronsridesnews Add me on Facebook: https://fb.me/ronsridesnews Follow me on Twitter/Snapchat: RPOiii
    https://www.youtube.com/watch?v=xGdZH7RUz38&ab_channel=RonsRidesNews

Büyük değişim içerecek yeni Kasa : 2026 sonu 2027 başı gibi gelebilir.

• @m-99 Dışarıdan bakınca çok farklılık olması iyi midir, kötü müdür bilmiyorum. Yazılımda değişiklik vardı yanlış hatırlamıyorsam, içeride de genel hatlar korunmuş. Fakat (ülkemiz özelinde gelecek ne getirir bilemiyorum) bir sonraki araç değişimim (yapabilir miyim emin değilim) elektrikli araca geçişle olur diye düşünüyorum.

• Tavanda boya atması için ppf kaplama yaptıran oldu mu? Veya çevresinde yaptırıp da sonuç alan var mı? Teşekkürler

• cenkbora kullanıcısına yanıt

ppf kaplama yaptırmak kronik bir soruna engel değil hocam. Tavan boyası ince mikron ise yine atacaktır sadece süresini uzatmış olursunuz.

• Km yanında gri anahtar işareti ne anlama geliyor, 11 bin km de, aralık 8de yılı doluyor. Periyodik bakım işareti mıdır

• @safakuner Aynı işaret bende de var. Aracı çalıştırdığım zaman "Bakıma 800 km veya 6 hafta kaldı" mesajı görüyorum, sizde de böyle bir mesaj vardır diye düşünüyorum. 15 binde bir bakım yapıldığı için, zamanınız uygunsa bakım zamanı geldiğinde bakımı yaptırmanızı öneririm.

• m-99 M kullanıcısına yanıt

Telegram grubunda birisi kaplama yapmış ancak onda da sorun devam etmiş. Peki hocam boya atıldıktan sonra tekrardan oluyor mu?

Evet çalıştırdıgımda periyodik bakım uyarısı veriyor, KM yanında anahtar işareti yeni çıktı ama

zaman olarak daha 1 ay vakitte var aslında

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.