Ekrana 3 parmakla aynı anda dokun.Gösterge ekranı 2 parçaya bölen yere tıkla sağdakini bilgisayar seç ekranda çıkıcak.(Hatırladığım kadarıyla böyle yarın arabaya inip detaylı bakarım) Bu dediğim 2024 gs paket diğer paketlerde de böyle mi oluyor emin değilim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2021 Sonrası Mokka (30. sayfa)
-
-
Selamlar,
2024 model gs paket aracım var. Aracı sadece normal sürüş modunda kullanıyorum. Eco veya sport modunda, uzun yolda veya şehir içinde performansı ve yakıt sarfiyatı nasıl gözlemleyen oldu mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk sayfada ortalama hızla birlikte tüketimleri paylaşıyorum, bu tüketimler (sizin gibi) normal modda. Bir süre eko modda kullanmayı denedim (şehir içi, şehir dışı) gaz pedalındaki boşluğa ve hissizliğe alışamadım. Spor mod şehir içerisinde kullanışlı gelmedi, özellikle dur kalk trafikte gaza dikkatli dokunmaya çalıştığımda araba (acemi kullanıyormuş gibi) zıplama yapıyor.
Bana göre her iki modda şehir içi kullanıma uygun değil; spor modu ise şehir dışında sürekli kullanmak gerekli değil.
-
cevabınız için teşekkürler. Aracı almadan önce fikir vermesi açısından bu konudaki tüm mesajları okumuştum. Gayet yerinde tespitleriniz var.
fakat aracın navigasyon uygulaması biraz kullanışsız geldi. Telefondaki haritalar(iphone) veya google maps uygulamasından arabaya yansıtma yapabiliyor muyuz bilginiz var mı ?
@serseri koala Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Aracım Elegance donanım, dahili navigasyon yok, bende ve hanımımda iphone, oğlumda android telefon var. Bu telefonlardan herhangi birisini kabloyla bağladığımda google maps kullanılıyor (orta ekranda), şimdiye kadar bu konudan dolayı bir problem yaşamadım.
Bugün alacak olsaydım... sanırım bu tavan boyası atması, triger konusu derken uzak dururdum herhalde fakat bunu aynı sınıf araç fiyatlarını bilmeden yazıyorum. Buradan "alın" ya da "almayın" demek yanlış yönlendirmek olur. Eldeki maddi imkânlar hangisine el veriyorsa onu tercih etmek durumundayız.
Müsaadenizle ekleme yapmak istiyorum.
Son yolculuktan sonra hastalandım, foruma girsem de yazacak mecalim yoktu açıkçası... O yolculukla ilgili yorumlarımı paylaşayım:
Sapanca-Uşak-Fethiye... Önce Uşak'a gittim, oradan annemi alıp Fethiye'ye kardeşimin yanına gittik. Hesapta Uşak'ta dinlenip yola çıkacaktım ancak sıcaktan uyuyamayınca, vakit kaybetmek yerine yola çıkayım dedi ve
dinlenmeden yola devam ettim. Yorucu olacağını düşündüğüm bu yolculuk rahattı, aracı bu yolculuktaki konforundan sebep beğendim.
(Bu kısmı ayrı bir paragraf olarak anlatayım) Fakat 4 yetişkin diyelim (oğlum 14 yaşını geçti, benim kadar boyu var), bagaj dolu, arka koltukta annem ve hanımın arası da dolu... Sollamalarda her ne kadar spor modu etkili olsa da motorun küçüklüğü kendini gösteriyor. Kötü değil ama her zaman ki gittiği gibi gitmediğini, özellikle Söğüt'ten sonraki gidiş-geliş yönlü yolda fark ettim. Örneğin: Önümde Renault Talisman vardı, onun kadar atak olamıyor sollamalarda. Bunun yanında yokuşlarda tıkanma görmedim, elbette hızlanıyor fakat motor küçük, hava sıcak, hararet yapmasından endişeli hareket ettim. Bu 70'le, 80'le yokuş tırmandığım anlamına gelmesin, sadece hızımı
korudum, hızlanmadım. Bu şartlarda hararet göstergesinde dikkati çekecek bir yükselme görmedim.
Bozuk zeminde üzerindeki ağırlığa rağmen maalesef arka taraf rahatsız edici olabiliyor (hem viraj, hem bozuk zemine denk geldiğimde böyle oldu). Virajlarda aracın yol tutuşunu, direksiyonun geri bildirimini, çizgisinin net oluşunu (yani tedirgin edecek bir durum olmadığını) beğendim.
Fakaaaaaat, bugün aracı benzinlikte yıkarken kaput sol far üzerine denk gelen köşede, suyun garip davrandığını fark ettim. Sanırım vernik atması var, araç sürekli dışarıda, alalı 20 ay oldu ve önce tavan boyası, şimdide bu
çıktı. Hadi tavan neyse, küçücük bir boya atması vardı ve öylece kaldı da, bu vernik atan alan hem büyük, hem de çözümü nasıl olacak merak ediyorum. Haftaya aradıklarında bu durumu da iletip, çözüm isteyeceğim.
İlerisini düşününce canımı sıkıyor, bugün içinse canımı sıkan bir durum yok. Bakalım genel merkeze durumu ileteceğim, olmadı kaputa kaliteli marka kaplama yaptıracağım.
-
@aalpan önceki aracım 2020 corsa 1.5 dizel ile kıyasladığım zaman sadece daha yüksek kalıyor. Haricinde bagaj, arka koltuklar vs pek fark yok. Otomatik ve benzinli araç almak istiyordum biraz da dış görüntüsü cezbetti bizi. İki kişi olduğumuz için ufak olması sorun teşkil etmiyor.
aracı aldığım gibi kaput farlar ve ön çamurlukları stek marka ppf kaplattım. Komple düşünüyordum fakat maliyeti fazla geldi. Boya atma sorunu sanırım çift renklerde var diye biliyorum o yüzden tek renk aldım. Umarım ilerde bu sorunla karşılaşmam ama karşılaşırsam da yapıcak bişey yok :) kapalı otoparkım yok araç sokakta kalıyor.
triger konusu ise dikkat gerektiriyor. Ben de internette biraz araştırma yaptım. Uygun yağ, düzenli bakım aralıkları ile bence çok da sorun değil. 3 yıl veya 60bin de değişmesi kanaatindeyim.
şu an için hoşuma gitmeyen 2 husus var ki zaten yorumlarda da belirtilmiş; aracı çalıştırınca klimanın çalışması ve hız limitini geçince aracın uyarı vermesi.
-
@serseri koala İlk çalıştırmada eğer sağdaki, üzerinde "AC" yazan tuşun ışığı yanıyorsa klima aktif, yanmıyorsa çalışan sadece havalandırma. Bunu da forumda bir arkadaş güvenlik amacıyla böyle yapıldığını yazmıştı. Hız limitinden kastınız sanırım yeni modellerde olan bir durum (bilmiyorum, tahminimi yazdım), tabelada okuduğu hızın üzerine çıkıldığında uyarı veriyor. Sistem nasıl kapatılır onun için kitapçığı okumanız gerek, büyük ihtimal orta ekranda onun da kapatma imkanı vardır.
Aracınız hayırlı olsun, gül güle, iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
-
Merhaba. Ön park sensörleri geç algılıyor ve devreye giriyor. Aynı şekilde ön çarpışmayı en yakına ayarlasam bile çok geç uyarı veriyor. Sizde de böyle mi ? Benim aracımda bir kalibrasyon hatası mı var acaba ?
-
Merhaba,
2022 Mokka Ultimate aracım için windows my opel uygulamasından dokunmatik ekran yazılım güncellemesini başarılı bir şekilde usb aktarıyorum fakat araca taktığımda "Donanım ile uyumlu olmayan sürüm" uyarısı alıyorum. Daha önce bu sorunu yaşayıp çözüme kavuşturan oldu mu? Teşekkürler.
-
suyun garip davranması derken ne oldu hocam tam olarak vernik atması olduğuna nasıl kanaat getirdiniz ? Tavan derken şimdi de bu gerçekten can sıkıcı.
-
@m-99 Su o bölgede akıcı değil, kalıcı oluyor. Basınçlı suyu kaputa tuttuğum zaman su akıp giderken, o bölgede su akmak yerine yüzeyde kalıyor, geç dağılıyor kısacası. Canımı sıkan bir durum değil ama maalesef ilerisini, satacak olduğum zamanı düşünüyorum işte o zaman canım sıkılıyor.
Neyse, bakalım bu araçla geçireceğimiz önümüzde çok zaman var. Gerek ikinci eldeki vaziyet ve 2. el değeri ile almayı düşündüklerim arasındaki fark çok düşündürücü. Beklemediğimiz bazı gelişmeler vs, bunun yanında Fethiye'ye git gel derken araçla ilgili fikirlerim değişti ve yolumuza (kredisi bitse de) bununla devam etme kararı aldım.
Unutmazsam eğer yarın fotoğraf atayım. Garipsediğim olay yaklaşık 3 ya da 4 gün önce de aynı istasyonda aracı yıkadım, o zaman böyle bir şey dikkatimi hiç çekmedi. Ya vardı ben fark etmedim ya da bu geçen 3-4 günde oldu ne olduysa...
@dogankasap Ben en son yazılımı yükledikten bu tarafa yeni yükleme yapmadım. Opel sitesine girerseniz eğer oradan bir güncelleme olup olmadığına dair (maalesef artık) mesaj gönderiyorsunuz ve size 1 gün sonra dönüş yapıp, bir güncelleme olup olmadığı bilgisi veriliyor. Oradan iletişime geçip durumu net öğrenebileceğinizi düşünüyorum.
@fastx7 Aracımda ön park sensörü olmadığı için ben fikir veremeyeceğim. Dilerim ön park sensörlü aracı olan bir arkadaş yardımcı olabilir. Çarpışma önleme sistemi bazen (belki ışık kaynaklı, belki ortam kaynaklı, belki yazılım kaynaklı) geç algılıyor bende de ya da bana öyle geliyor. Örneğin: 2 gün önce önümdeki araca yaklaşırken uyarı vermedi (belki de ayağım frendeydi, hatırlamıyorum), hız kesici set üzerine yaklaştım ve "Yakında engel uyarısı", ardından "frenleyiniz" uyarısı verdi. Güneş arkamızda, yansımadan dolayı mı yoksa benim ayağım frende olmadığı için mi bu uyarıyı verdi bilmiyorum. Genel olarak düzgün çalıştığını düşünüyorum.
Katılmak isteyen arkadaşlar için Telegram grup bağlantısını tekrar gönderiyorum. Ben orada aktif olarak yazmıyorum, sadece değer kaybı ile ilgili bilgi verdim fakat dilerseniz büyük çoğunluğunu mokka kullanıcılarının oluşturduğu gruba üye olup, oradan da yardım alabilirsiniz.
-
Kalibrasyon hatası gibi görünüyor. Ama yine de ön tarafta sensörlerin ve lazer sensörün olduğu alanı güzelce temizleyip tekrardan denemenizi öneririm.
sıkıntılı araç hocam bazı açılardan işçilik çok kötü bence. fiyatlar giderek artırıyor sanıyorum mokka ile devam edeceğiz mecbur.
-
@m-99 Fiyatlar artıyor, 2. el yerinde sayıyor, kaporta ile ilgili sıkıntılar neyse diyorum, umarım aracın kullanmaya engel bir durum çıkmaz. Şartlar bir miktar düzelirse (ki uzun zaman alacak) o zamana kadar çıkaracağı sıkıntıların en büyüğü bu tip şeyler olsun, bunlar çözümü her yerde bulunabilecek şeyler. Ancak aracı kullanmaya engel olacak bir problem çıksa sanayiye düşmek te zor, kime gitsen her kafadan bir ses çıkıyor. Bu daha da zor, zamanında yaşadım.
Arabanın başına da geçmedim daha dün öğlen saatinde gözle anlaşılmıyordu, biraz daha güneş insin bakacağım, fotoğraf çekeceğim. Ne olduğunu tam olarak anlayayım, ona göre hareket edeceğim.
-
Biraz önce arabanın başından geliyorum. Şu yeni çıkan temizlik havlularından aldım (onları suyla ıslattım, ıslatınca lekeleri daha iyi çıkardıklarını gördüm) ve kaputu sildim. Kurumasını beklemedim, sabah bakacağım fakat galiba yanılmışım, vernik atması yok gibi görünüyor elle kontrol ettiğimde. 3-4 ay önce kaput filmini sökmüştüm ancak geçen 1.5 senenin ardından kaputta filmin kenarlarının izleri kalmıştı, her halde o filmden kalan yapışkan o bölgede yüzeyden kalktı ve öyle bir görüntü oluştu. Sabah net olarak belli olur.
-
Hocam fazla da takılmamak lazım bi arkadaşıma boya atmasını gösterdim kaputta falan da boya bence pek iyi değil bu arada siyah boya çok kolay çiziliyor. Affedersiniz ama gülüp geçti yani kedi bi yerini yara sanmış yalaya yalaya yara yapmış siz mokkayı bulmuşsunuz allahtan cezanızı arıyorsunuz gibi bir laf etti bana.
motor sağlamsa gerisi boş hocam kullanın gitsin tavanı boyasınlar. kaputa da profesyonel bir detailing hizmeti veren yerde cila yaptırırsınız ayna gibi olur. Araba görevini yerine getiriyorsa kazası belası yoksa her türlü satılır ve kullanılır.
şu an satıyorum desem bi arkadaşım direkt alıcı durumda mokkayı beğenen çok fazla insan var. Avrupada şanzıman - motoru ve tasarımı ödül almış yılın aracı seçilmiş bir araba herkes bunu unutuyor ...
Dediğim gibi tek kötü tarafı ucuz işçilik hataları bu da PSA grubunun Fransız kökenli fabrikalarından kaynaklı büyük ölçüde. Opelin yoluna bence biraz taş koymuşlar fabrikada çıkarken .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 26 Ağustos 2024; 18:38:37 >
-
@m-99 Sadece karşılıklı konuşur, sohbet eder gibi yazışıyoruz. Yazdıklarımdan anlaşılacağı üzere kaportada meydana gelen bu durumları önemsemiyorum, canımı ilerisi sıkıyor ama sanırım arabayı satmaya daha çoook zaman var. Onu da o vakit düşüneyim en iyisi.
Maalesef hataları çıkıyor, çıkmasa iyi ama çıkıyor.
-
Herkese merhaba,
yaklaşık 15 günlük Mokka kullanıcısıyım. Klima problemim var ama tüm araçlarda olan çalıştırdığım gibi açılması değil. Yolda seyir halinde klima çalışırken anlık bir fan kesintisi yapıyor. Sol ön taraftan da bir tık sesi geliyor. Sanırım klima rölesi orada ses ondan geliyor ancak. Fan kesintisini anlayamadım bir türlü. Bu sorun ile karşılaşan var mıdır?
Araç 2024 model GS paket.
@ftmzkn Aracınız hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız kullanmak nasip olsun, iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Yazdıklarımdan sonra "Hocam sen de bizi bir şey bilmiyor zannetme" dememenizi rica ediyorum, tahmini olarak yaşayabileceğiniz senaryoya cevap yazıyorum. Benim senaryolarımın harici durumlar usta uzmanlığına giriyor, servise gitmekte fayda olur.
Yazdıklarınızı okuduğumda ilk aklıma gelen: Fanların çalışması duruyor. Eğer böyleyse servise gidip, oradan bilgi almak daha sağlıklı olur. Başıma bu tip bir durum gelmedi.
Eğer fan hızında düşüş hissediyorsanız araç içerisi klima ekranında yazan sıcaklığa gelmiştir, otomatik modda araç iç sıcaklığı, ayarlanan sıcaklığa geldiyse fan hızı otomatik olarak düşüyor. Böyle bir durum varsa normaldir ama fanlar hiç çalışmıyorsa servise danışsanız iyi olur.
-
Estağfurullah hocam. Çok teşekkür ederim cevabınız ve yönlendirmeniz için. Servise danışacağım sanırım. Çünkü fan gücü yavaşlamıyor, direk kapanıp açılıyor anlık olarak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X