Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
680
Cevap
21
Favori
40.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aracın tavan boyama işlemi tamamlanmış, bugün (22 Kasım'24) aracı teslim aldım. İlerleyen zamanda sorunsuzca kullanırız. 2. bakım zamanı da yaklaşmıştı, onu da aradan çıkarttım. Bujiler değişmiş, antfiriz eklemesi yapılmış (bana sorsanız gerek yoktu aslında) derken efendim standart malzeme değişimleriyle beraber 10.845 liracık.

Antfrizi kontrol etmek için geldikten hemen sonra hem yağa, hem kayışa, hem antfrize baktım. Antfriz seviyesi max'ın da üzerine çıkmış, aslında yolda gelirken hararet biraz yüksek geldi gözüme, kontrolü bu sebeple yaptım. Motor soğukken bir miktar boşaltacağım.

• Hayırlı olsun sorunsuz şekilde kullanırsınız inşallah

antifriz eklememi yapılıyor, tamamen değişiyor mu?

su deposunu bende kontrol ettim, biraz gevşekti, orta seviyeden 1 parmak aşağıda idi

daha önce fotoğraf göndermiştim. Şişe su ilave ettim orta seviyeye kadar

İlk yıllık bakım motor yağı, yağ filtresi, polen filtresi, yağ contası 8.700 lira

05.12.2024 randevu oluşturdular

• @safakuner Amin, inşallah. Serviste aracın Opel tarafından garantili olduğu da belirtildi, tavanı boyatmayı bu yüzden kabul etmiştim.

Antifrize su eklemesi yapılmıştır büyük ihtimal (ekleme yapıldığı yazıldığına göre, gözle kontrol sonrası eksik olduğunu düşünmüşler sanırım). Bana sorsanız seviyesi yeterliydi. Ortasına kadar yeterli çünkü motor ısındıktan sonra bu kaptaki su seviyesi yükseliyor, fazlasına bu yüzden gerek yok.

Size de şimdiden hem geçmiş olsun (8.700 lira az bir para değil) hem de hayırlı olsun.

• Aynen üstat, kaydi yapan temsilci dahi çok diye kabul ediyor. Servise Göre fiyat degisiyormu acaba, çorlu cetas servisi fiyatı veren. Yıllık bakima servise gitmeyip sanayide bunlari hallettigimizde garanti bozuluyor mu hemen
  • @safakuner Garanti süresi içerisinde özel serviste yaptırırsanız aracın garantisi bozuluyor, mecbur en azından 3 sene (garantiyi uzatırsanız, uzattığınız süreye göre) yetkili servis kullanılacak.

Ben sonrası için bir plan yapmadım, bir tarafım garantisinin dolmasına az bir zaman kala garantiyi uzat diyor, diğer tarafım git dışarıda yaptır diyor. Dışarıda yaptırmaktan normalde çekinmem ama... Buraya bir paragraf açayım

Yağ konusu önem arz ediyor. Piyasada sahte yağ olduğu söyleniyor, yazılıyor, çiziliyor. Tüketici olarak elbette en ucuzuna bakacağım ama bunun pahalısının da (pahalısı olursa orijinaldir algısı kullanan birileri olabilir) sahte olmayacağının garantisi yok. Yağ konusu sorun olsa da özel servisin, hele ki yıllardır gittiğim ustamın en büyük avantajı da icabında karteri söktürüp, yağ pompasının ucundaki filtrenin temizlenmesi sağlanabilir. Yetkili serviste, bu talepte bulunsak da ne yapıldığını görmediğim için bu kısım hep soru işareti olacak, talep ettiklerimin yapıldığına dair içimde hep bir şüphe kalacak.

Sözün özü: Garantisi bitinceye kadar yetkili servise devam edilir, sonrasında duruma bakılır. Eğer yetkili servis kayış değiştirme, karteri söküp filtre kontrolü yapma konusunda nazlanıyorsa bildik, tanıdık, hem sohbet edip hem iş yapılır. İnternetten sağlam araştırma ile orijinal malzemeler alınıp, yola devam edilir.

• 15.000 bakımını bugün çorlu cetaş servisinde yaptırdım, ilgi ahlaka gerçekten çok iyi. Kapıda karşılıyorlar. Kapıya kadar ugurluyorlar. Şimdi bakımın da neler yapıldığına dair detaylı mesaj geldi, video dahi çekmişler yapilanlarla ilgili. Çok profosyoneller. Fiyat olarakta 7.450 lira tuttu.
  • @safakuner Geçmiş olsun, hayırlı olsun. Seneye buji değişti vs derken servis daha tuzlu olacak. Allah kazasız, sorunsuz binmeyi nasip etsin, iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.

• Arkadaşlar merhabalar 2021 mokka var bende de bugün farkettim arka iki far buğu yapmış acaba kendi kendine geçer mi yoksa servise gideyim mi garantisinide uzarmıştım 2021 Sonrası Mokka 2021 Sonrası Mokka

• @Ozhnmth Aracınız hayırlı olsun. Yakın zaman önce (2-3 ay öndeydi sanırım) bizim araçta da aynı durum oldu, bir kaç gün sonra kendiliğinden geçti arkadaşım. Hatta bu durum aracı yıkadığım zaman (istasyonda basınçlı suyla yıkamıştım) olmuştu, buğu geçtikten sonra tekrar aynı şekilde yıkadım, tekrar etmedi.

5 ay sonunda değer kaybı yattı. Araç tavanının boyanması için servisten 2 ay sonrasına alınan randevuyu çıkarırsak, yaklaşık 3 ayda çözüme kavuştu diyebiliriz.

• aalpan A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam değerli bilgilendirmen için🙏
  • @Ozhnmth Rica ederim, aracınız hayırlı olsun, gül güle kullanın arkadaşım.

• Sene başında sıfır olarak aldığım aracımla geçen hafta vedalaştım. Elegance paket 1310₺’ye gitti. Fikir olması açısından buraya da yazmak istedim. Yakıt konusunda beni hiç yormadı. Agresif kullanmadığım için şehir dışında 4-4.5 lt ortalama 125 km hız, şehir içi 6-7 lt arası yaktı. Lakin tavan boya atma mevzusu çok can sıkıcıydı. Başıma gelmedi ama gelen o kadar çok insan var ki sıfır araçta bunu yaşamak istemedim. Bu paraya bu yakışıklılıkta bu dolulukta bir araç bulunmuyor bu arada fakat yine de bir daha PSA grubuna dahil olmam gibi geliyor. Yıllardır süregelen bu sorunu nasıl çözmezler aklım almıyor. Herkese bol şans.
  • @AIK Arada bu konuya takılıyorsanız mesajlarımı görmüşsünüzdür, tekrarlamaya gerek yok diye düşünüyorum. Diğer tarafta, sizler gibi bu tavandaki boya atmasından dolayı araçtan soğuyan ya da bunun için canını sıkanlara da hak veriyorum, Türkiye şartları. Markanın bu noktada savunulacak bir tarafı açıkçası yok, değer kaybını vermesi güzel bir jest fakat çözüm üretememeleri üzücü. Ben olaya, "olan oldu karalar bağlamaya gerek yok" açısından baktım.

Aracı satmışsınız, hatta çok iyi fiyata satmışsınız, alana da, size hayırlı olsun. Şimdi yeniden araç arayışı, pazarlıklar falan derken bir telaş başlayacak sizin için, sonraki aracınız şimdiden hayırlı olsun, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin, gül güle kullanın.

Ne almaya karar verdiniz? İlla araştırmalar yapmışsınızdır, sizin araştırmalarınızdan da yararlanmak isterim.

Ciddi manada boya atmasından dolayı soğudum hocam. Onun dışında benim gördüğüm aracın bir kusuru ya da hatası yoktu. Opel değer kaybı vs. verse de tavan boyalı aracı satması hakikaten satıcıyı çok zorluyor. Hepsini geçtim sıfır aracın tavanının boyası atacak mı acaba diye niye strese gireyim :) umarım çözüme kavuştururlar.

1285₺, 1300₺ civarı çok teklif eden oldu lakin aracın hakkı bu rakamlar değil emsallerine göre çok dolu bir araç olduğunu düşünüyorum. Açıkçası sıfır düşünmüyorum. PSA grubu boya kalitesizliği ve yağ içinde dönen kayış yüzünden listemden elendi. Sıfır araç almayı da düşünmüyorum. 2. El 15.000-30.000 km arası 1-2 yıllık bir araba bakıyorum. Seat Ateca FR ve Skoda Karoq Prestige bakınıyorum hocam. Peugeot 408 allure sıfırı 1530₺’ye kadar bırakıyorlar baya iyi fiyat ama PSA bir kere üzdü bir daha alacağımı sanmıyorum maalesef….

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIK -- 14 Aralık 2024; 21:0:52 >

• @AIK Size hak veriyorum (benim önemsemiyor olmam sizlerin de böyle davranacağı, davranması gerektiği anlamına gelmiyor). Bundan sonrası hayırlısı olsun.

Ben de az daha büyütmek istiyorum aracı (olur mu bilmem, zaman gösterecek), yaptığınız araştırmaları bu yüzden sordum. Araştırdığınız ve karar verdiğiniz araçlardan az daha küçük olsun dediğim için bu araçlar da bana büyük geliyor. Hakkınızda hayırlısı, gönlünüzce bir şeyler bulmanızı diliyorum, iyi akşamlar.

Merhaba,
    Bu araç tavan boya atması tamamen siyah olan araçlarda da mevcutmu?
  • Carpediem_33 C kullanıcısına yanıt

Grupta gördüğüm, takip ettiğim kadarıyla bu durum siyah renkli araçlarda yok. Ayrıca (sebebini bilmiyorum) öyle bir genelleme yapmışlardı, gri renk-siyah tavan araçlarda da tavan boya atması (yüzde olarak) daha az diye yazıldı.

• Klimanın anlık durması sorununu yaşayan arkadaşlar, ben sanırım sorunu çözdüm. Yani aslında bunun bir sorun olmadığını keşfettim. Kullanıcı kitapçığı diyor ki, her hangi bir ani hareket, engel, çarpışma ihtimali vb durumda araç freni kullanıcı için hazırlar veya koşullar uygunsa fren yapar. Bu klima/havalandırmanın yarım saniyelik kesintisi sırasında ayağım genelde fren pedalında oluyor ve pedalda da bir hareketlilik hissediyorum. Şehirler arası yollarda klimanın yarım saniyelik durmalarını hiç yaşamam da bu teorimi destekliyor. Muhtemelen araç hem freni hazırlamak hem de çarpışma halinde havalandırmadan gaz salınımı vb durumları önlemek için anlık havalandırmayı kapatıyor.

2024 model mokka edition kullanıyorum. Benzer durumdan daha önce şikayet eden bir arkadaş olmuştu, onun da bu durumla karşılaştığı zamanları kontrol etmesini öneririm.
  • U. kullanıcısına yanıt

Paylaşımınız, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ben böyle bir kesinti yaşamadığımdan olsa gerek bu durumdan haberdar değilim. Bu durumu yaşayanların kafasındaki soru işaretine bir cevap olmuştur umarım. Yanlış hatırlamıyorsam 2023 modellerden itibaren edition donanımla birlikte şerit ortalama özellikli şerit takibi ve radar destekli aktif ön çarpışma engelleme donanımları geldi.

Bu fark sebebiyle tekrar opel tercih etmeyeceğim, bu donanımlar makyajla gelseydi anlardım ama makyaj görmeden her sene bir donanım eklemişler ya da çıkarmışlar. Mesela 2021 modellerde direksiyon ısıtma yokken, 2022 modellerde var, 2023 modellerde direksiyon ısıtma gitti yerine bel destekli koltuklar geldi gibi garip donanım farklılıkları var. Neyse, sizin bilgilendirdiğiniz konunun dışına kusuruma bakmayın lütfen, öyle bir serzenişte bulundum kendimce.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.