Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
666
Cevap
22
Favori
38.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aracın tavan boyama işlemi tamamlanmış, bugün (22 Kasım'24) aracı teslim aldım. İlerleyen zamanda sorunsuzca kullanırız. 2. bakım zamanı da yaklaşmıştı, onu da aradan çıkarttım. Bujiler değişmiş, antfiriz eklemesi yapılmış (bana sorsanız gerek yoktu aslında) derken efendim standart malzeme değişimleriyle beraber 10.845 liracık.

Antfrizi kontrol etmek için geldikten hemen sonra hem yağa, hem kayışa, hem antfrize baktım. Antfriz seviyesi max'ın da üzerine çıkmış, aslında yolda gelirken hararet biraz yüksek geldi gözüme, kontrolü bu sebeple yaptım. Motor soğukken bir miktar boşaltacağım.

• Hayırlı olsun sorunsuz şekilde kullanırsınız inşallah

antifriz eklememi yapılıyor, tamamen değişiyor mu?

su deposunu bende kontrol ettim, biraz gevşekti, orta seviyeden 1 parmak aşağıda idi

daha önce fotoğraf göndermiştim. Şişe su ilave ettim orta seviyeye kadar

İlk yıllık bakım motor yağı, yağ filtresi, polen filtresi, yağ contası 8.700 lira

05.12.2024 randevu oluşturdular

• @safakuner Amin, inşallah. Serviste aracın Opel tarafından garantili olduğu da belirtildi, tavanı boyatmayı bu yüzden kabul etmiştim.

Antifrize su eklemesi yapılmıştır büyük ihtimal (ekleme yapıldığı yazıldığına göre, gözle kontrol sonrası eksik olduğunu düşünmüşler sanırım). Bana sorsanız seviyesi yeterliydi. Ortasına kadar yeterli çünkü motor ısındıktan sonra bu kaptaki su seviyesi yükseliyor, fazlasına bu yüzden gerek yok.

Size de şimdiden hem geçmiş olsun (8.700 lira az bir para değil) hem de hayırlı olsun.

• Aynen üstat, kaydi yapan temsilci dahi çok diye kabul ediyor. Servise Göre fiyat degisiyormu acaba, çorlu cetas servisi fiyatı veren. Yıllık bakima servise gitmeyip sanayide bunlari hallettigimizde garanti bozuluyor mu hemen
  • @safakuner Garanti süresi içerisinde özel serviste yaptırırsanız aracın garantisi bozuluyor, mecbur en azından 3 sene (garantiyi uzatırsanız, uzattığınız süreye göre) yetkili servis kullanılacak.

Ben sonrası için bir plan yapmadım, bir tarafım garantisinin dolmasına az bir zaman kala garantiyi uzat diyor, diğer tarafım git dışarıda yaptır diyor. Dışarıda yaptırmaktan normalde çekinmem ama... Buraya bir paragraf açayım

Yağ konusu önem arz ediyor. Piyasada sahte yağ olduğu söyleniyor, yazılıyor, çiziliyor. Tüketici olarak elbette en ucuzuna bakacağım ama bunun pahalısının da (pahalısı olursa orijinaldir algısı kullanan birileri olabilir) sahte olmayacağının garantisi yok. Yağ konusu sorun olsa da özel servisin, hele ki yıllardır gittiğim ustamın en büyük avantajı da icabında karteri söktürüp, yağ pompasının ucundaki filtrenin temizlenmesi sağlanabilir. Yetkili serviste, bu talepte bulunsak da ne yapıldığını görmediğim için bu kısım hep soru işareti olacak, talep ettiklerimin yapıldığına dair içimde hep bir şüphe kalacak.

Sözün özü: Garantisi bitinceye kadar yetkili servise devam edilir, sonrasında duruma bakılır. Eğer yetkili servis kayış değiştirme, karteri söküp filtre kontrolü yapma konusunda nazlanıyorsa bildik, tanıdık, hem sohbet edip hem iş yapılır. İnternetten sağlam araştırma ile orijinal malzemeler alınıp, yola devam edilir.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.