Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (320. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.045
Cevap
201
Favori
405.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12 bit bir Oled panel henüz piyasada yok hocam. 4K 10 bit 144hz HDR Atmos içeriklerde ulaşabildiğiniz en üst bant genişliği ise 36 GBPS civarlarında (PS5 ve Xbox da ise 32 GBPS). Dolayısı ile 4 GBPS bufferınız bile oluyor. Siyah ekran sıkıntısı ise daha çok SDR/HDR içerik geçişlerinde yaşanıyor. Bunu da yeni OCBler ile çözmüş görünüyorlar. 2023 Q4 ve 2024 Q1 itibarıyla ürün alanlarda siyah ekran sıkıntı çok nadire düşmüş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 6 Haziran 2024; 15:22:57 >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt

Hocam o zaman HDMI 2.1 kabloların 48 Gbps hızında olmaları 8K çözünürlük yüzünden.

4K’da anladığım kadarıyla maksimum 36 Gbps hızlara çıkıyor.

benim cihaz haziran 2023 üretimi. Seri no.da W harfinden sonra 6 yazıyor. Eylül 2023’te almıştım. Yeni OCB’lerde sorunu çözdülerse garanti dahilinde OCB pek tabi değiştirilebilir.

Daha önce grupta OCB değişimi yapılan kimse oldu mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocb de işlem yapılıp çözmüşler hep yurtdışında. Ama sizde zaten sorun yok sanırım. En büyük sorun zaten 4k Hdr-120hz de yaşanıyormuş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla OCB sorunlarında komple kutu değişimi yapmıyorlar, OCB içindeki bir parçanın değişimi ile sorun çözülüyor.

• saitates kullanıcısına yanıt

Xbox kablosunu değiştiğimden beri sorun yaşamadım.

Hocam misal Apple Tv’de SDR kullanıyorum. HDR filmlere geçince siyah ekran oluyor. Sonra televizyon bütün ses ve görüntü ayarlarını HDR içeriğe göre optimize ediyor.

Standart resim modunda yanında HDR simgesi geliyor.

Bu eski Q80T televizyonumda da böyleydi.

S95C’de Xbox’ta oyun oynarken özellikle FC24’de görüntü gidiyor. Ekran siyah oluyor. Bir iki saniye sonra görüntü geliyordu.

Şimdi problem olan SDR:HDR geçişi mi, yoksa Xbox’ta görüntü kopması mı? Yoksa ikisi de sorun mu?

• O geçişlerde 1-2 saniye siyah ekran bence normal. d serisinde de aynı durum

• saitates kullanıcısına yanıt

Apple TV önerilen görüntü ayarlarında 4K SDR 60 hz tavsiye ediliyor. Bununla birlikte kare hızlıyla ve dinamik aralıkla eşle ayarlarının açık olmasıyla birlikte içeriğin kare hızı ve dinamik aralığına göre otomatik ayarlıyor.

O siyah ekran da sanırım ondan.

Çünkü Apple TV görüntü ayarlarında 4K HDR yaptığımda ve kare hızıyla/dinamik aralıkla eşle ayarını kapattığımda SDR/HDR geçişlerinde siyah ekran olmuyor.

• Evet, adnroid tv box larda aynı. Zaten apple tv sayfadında bu özellik için dip not yazar ekran 1-2 saniyelik kararabilir diye. Normal bir durum yani.

• Hocam her şeyden emin olmak için öncelikle windows ayarlarınızın doğru yapılandırıldığını teyit etmemiz lazım. Eğer windows’ta HDR açık tuttuysanız ve auto HDR’da açıksa SDR/HDR geçişi haricinde siyah ekran görmemeniz lazım. Ancak bazı oyunların bu konudaki yönetimi çok başarısız. Dolayısıyla sıkıntı oyundan da kaynaklanıyor olabilir.

• Zaten 144hz de 10 bit üstünü açtırmıyor s90c'de. Bilerek sınırlandırıyor Samsung. C845'de 144hz 12 bit Rgb açabiliyordum. 10-12 bit arası gözle görünen bir far yok zaten.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

Sorun hem kablo hemde sınıra takılması.

Buradan hesaplayabilirsiniz,

murıdeo
    HDMI 2.1 ​Bandwidth Calculator
    https://www.murideo.com/hdmi-21-bandwidth-calculator.html

144-10bit-RGB sınırı geçsede kararma yapmayacaksa bütün kablolarımı en iyi fiber kablodan yada fiber olmayan kabloları alırım sorun değil. 100k Tv'ye verip 3-5 bindenmi kaçacağız.

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

12bit açmanız panelin 12bit çalıştığı anlamına gelmez. Aksine sınırlandırılmış bir renk paleti ile görüntü alacağınızdan çok daha kötü bir deneyim elde edersiniz. Siz Windows’ta 12bit görürsünüz, ancak panel bunu veremeyeceği için kendini herhangi bir alt sınırda tutar (8bit, 4:2:0, limited gibi).

• Aynen öyle. S90c Pc'de hiç bir modda kararma olmadı ama 95c biraz özel Tv, oda ocb kartındaki 40gbps sınırlaması yüzünden.

Sait arkadaşım yeni serilerde bu sorunun çözüldüğünü ocb kutusunun revize edildiğini okumuş bir makalede. Zaten öyleyse bu sorun olmayacaktır.

Bendeki problemin biride 90c'de Dolby Atmos ve Multi Channel modlarında özellikle Pc'de ses kesintileri.

95c'de de yaşayan kullanıcılar olmuş. Güncellemeler ile veya revize edilmişse ocb modüller ile 95c düzeltilmiştir diye düşünüyorum.

95c gelsin bağlayıp kontrol edeceğim. Yine sorun gözlemlersem bir tane daha Paggue fiber kablo sipariş verir denerim.

Benim öyle bir iddam olmadı zaten.

Ama buna imkan veriyormu vermiyormu, değişiklikler oluyormu olmuyormu test etmek için kontrol ediyorum.

Yukarıda yazdığım gibi kararma vs. olmaz ise 120hz 10bit RGB benim için istediğim yeterlilikte performans sağlayacaktır  

Bu arada Atmos’da yaşadığınız ses kesintileri çoğunlukla ses ayarlarında “doğrudan” seçeneğini seçmediyseniz meydana gelir. Bu ayarı yapmış mıydınız?

Burdaki yerde zaten Uncompressed değerler olduğu için çok takılmamak lazım.hdmi 2.1 dsc olmadan zaten bant aralığı düşük bir bağlantı.dp 1.4 gibi çok eski olan versiyon bile nerdeyse yakın hdmi 2.1.Yakın zamanda dp 2.1 gibi güncel yeni hdmi sürümü gelmesi lazım.dediğim gibi fiber hdmi bendeki ucuz modelle bile sorunum düzeldi.Sonuçta diğer bendeki hdmi 2.1 lerde sertifikalı ama farkediyormuş demek.12 bit açtığında zaten 10 bit+ frc ile 12 bit seviyesine getirmiş oluyorsun.frc li 12 bit normal 10 bitten iyidir.real 12 bit zaten piyasada mevcut değil gözümden kaçan ekran yoksa.Bu arada sen tv ye pc falan bağlıyormusun yoksa konsol ve film içinmi yalnızca kullanıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 6 Haziran 2024; 21:13:32 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet yaptım hatta hatim indirdim ayarları  

Otomatikte çok yapıyor kaynak izlenemez seviyelere geliyor. "Doğrudan" yapınca ses kesintileri gidiyor fakat menüye girdiğim an ve menüde ayar vs. için gezerken ve ses açıp kısarken ses kesintileri başlıyor.

1402 versiyonunda E-Arc Hdmi seçeneği kapalıyken Dolby Atmos, açtığım zaman Multi Channel oluyordu.

1410 yükselttim Tv'den soğudum o derece rezillik yaşadım. Ses kesintileri, Stereo Pcm'de takılıp kalması (Tv kapatıp açmadan düzelmiyor), Atv'den film izlerken veya müzik dinlerken bir süre sonra seste robot gibi titremeler vs. çeşitli ses sorunları yaşadım.

Tv'yi Amazona yamukluk ve ses sorunu yüzünden iade ettim. Bu sefer Burak beyden Tekrar s90c satın aldım ama şans yokki bende yine yamuk. Bu olayında satıcıyla uzaktan yakından alakası yok. Koreden gelirken konteynerde veya burada kargo sırasında sallantıdan fabrikanın köpüklemesinden kaynaklı bir mühendislik hatası olduğunu düşünüyorum. 2 Tv'de de sağdan yamuk gelecek kadarda şanslı biri değilim ben  

2. gelen Tv de 2024 mart fakat yazılım 1310, yani stabil versiyon. Bunda da az olmasına rağmen menülerde gezerken ses kesintileri var.

Sonra 1420.9 yükledim. Ses ile alakalı ayar menüsünü toparlamışlar beğendim anlaşılır olmuş. Ses kesintileri büyük ölçüde azaldığınıda gözlemledim fakat yinede var.

Yazılım versiyonları arasındaki ses kesintileri titreme gibi sorunların farklılıklarınıda gözlemlemiş oldum.

Yazılım ile herşeyi çözer Samsung mühendisleri, ama hem yavaşlar hemde bir yeri düzeltirken başka bir ayarı bozabiliyorlar.

Kalite kontrol biraz zayıf Samsung'da!.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

90c'de 12 bit sadece 120hz de açmama müsade ediyor. 144hz de 10 bit ile sınırlıyor.

Evet, büyük oranda Pc üzerinden kullanıyorum Tv'yi. Atv ve Ps4 de bağlı Tv'ye.

• 
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.