Hocam, yansıma katmanı ve geniş izleme açısı katmanı dediğimiz filtreler TV'nin hem kontrastını hem de siyah tek düzelik performansını olumsuz yönde etkiliyor. X95K'da başından beri çekindiğim nokta bu filtrelerin kullanılacak olması. Nitekim geçen senenin modeli olan X95J'de kontrast ve siyah tek düzelik performansları yerlerde. X90K'da bu filtrelerin olmaması ve Contrast Booster özelliğinin 10 olarak revize edilmesi, zone sayısının da 2 katına çıkabilecek olması iyi bir Led modelin geleceğinin habercisi. Ben açıkçası X90K ile X95K arasındaki fiyat farkının uçurum olacağını düşünüyorum. Bu fiyat farkına değecek mi bilemiyorum ama son kez tv alıp bu defteri 6-7 yıl kapatmak niyetinde olduğumdan dolayı benim gönlüm Miniled model de. Ayrıca kullanmış olduğum XE9005, XF9005 modellerinden sonra, X90K bende seyir açısından ne kadar fark yaratır onu da kestiremiyorum.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 24 Mart 2022; 21:39:12 > |
2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu) (10. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam merhabalar ,benze sizin yazınız üstünden araştırma girmiştim :)
X90K 2022 içinde tek hedefim olcak 75 inç iyi olur ama 65KS9500 kullanıyorum gayet iyi boyutu yerine daha büyük olmasın panel ne kadar büğürse sorunlar o kadar artıyor performas düğüyor piksel puch sevitesi gibi , 1080p ulusal kanallarda 75 kullanan bir arkadaş iade etti
-
Hocam, X90J almadığınız iyi olmuş. Bu model sanki geçiş modeli gibi oldu. Ne kasa kalitesi var ne de panel kalitesi.
Sony, bu sene kendini affettirecek gibi duruyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 23 Mart 2022; 10:52:39 > -
Hocam XF9005 aldık enişteye 2 sene oldu gayet güzel geldi , Sony bu panelden sonra yine bir çalkalanma yapmış gördüm bende almadım peşindekileri kesin güzelledir ama elimdeki tv hepsini unutturdu ,
Bir heves girdi yenilemek için X90K gördüm ve durdum kaldım muhtemel ihtimalle güzel olacak Samsung Qn90B QN85B gerçekten sıçramayı büyük yapmış gibi okudum , sony aşağıda kalamaz 14 bit işleme yapacak demişler 10 bit panelde samsung için ama fiyatlar uçuk olur sony de mini led ile karşılaştırma yapılacak seridir.
-
Aynen öyle hocam. Samsung'da bu sene güzel tv'ler çıkaracak. QN90B/QN95B serileri çok ses getirecek. Ancak oradaki fiyatlarda pek uygun olmayacak gibi..
Bu şartlarda alınabilecek, maddi yönden çok fazla yormayacak en uygun modeller, yine Led modeller gibi görünüyor hocam..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 24 Mart 2022; 21:28:36 > -
Bir de bu sene büyük ihtimalle Samsung ads yani ips panelden vazgeçecek diyorlar. QN90B de QN85B de va panel olacak diyorlar. Ne kadar doğrudur bilinmez tabi ama olursa çok çok iyi olur. X90K-X95K-QN95B(Gelirse)-QN90B hepsi çok çekici modeller gibi duruyor kağıt üzerinde. Nisan ayında hepsinin incelemeleri çıkmış olur en azından bir fikir sahibi oluruz inşallah
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir zahmet IPS panelden vazgeçsinler. 9 serisi tv'lerde IPS panel mi kaldı artık.
Elimizde ne kadar çok alternatif model olursa o kadar iyi olacak.
Bu modeller arasında en belirleyici etmense fiyatlar olacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 24 Mart 2022; 21:37:4 > -
Önceden Tv için bütçe ayırır ancak, bir türlü istenen özelliklerde Model alternatifi bulamazken, görünen o ki 2022 model TV lerde, çok sayıda alternatif olacak ancak, bütçeler çıkışmayacak. Elbette kağıt üzerindeki değerler ile alternatif üretilmez ve son kullanıcı deneyimlerine bakmak lazım. Sanırım ben 2022 sonu indirimlerini bir umutla bekleyeceğim. En azından hangi marka model olacağı konusunda karar vermiş olurum.. Seçeneklerimin içerisinde ya OLED ya da MiniLed modeller olacağı kesin.. Hdmi 2.1 var mı vs gibi dertler olmaması iyi..
-
X95K'ya 40 bin TL fiyat çekseler kime satacaklar ki? İnsanlar bu paraları sırf kozmetiği için Loewe'e daha çoğunu da Bang & Olufsen'a ödüyorlardı, Sony dizayn olarak en zayıf markalardan biri, gerçekçi olmazlarsa Türkiye piyasasından silinecekler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sony zaten bu son indirimleri tüm dünya da yapmış , Türkiye için farklı bir fiyat uygulaması olacağı belli gibi yoksa dediğiniz gibi tutunamaz ..
65A80J 26 bin tl ile 4 gün önce satıldı bunu SONY TR nin haberi yokmu sanki :) kendi Sony Shoplarda fiyat hep etiket fiyatı tavan , vatan teknosa media market te indirimli :)
-
Sayfayı Türkçe Dile çevirin okuyun beyler baya bir detay var X90K ile ilgili
Ben 16 gb hafiza 3 gb ram var saniyordum öyle değilmiş
-
(Görsel efekt: X90K ve X91K serisinin kontrast oranının X90J ve X91J serisine göre neredeyse iki katına çıktığı söylenebilir. Not: Kontrast Kontrast, bir görüntünün aydınlık ve karanlık alanlarındaki en parlak beyaz ile en koyu siyah arasındaki farklı parlaklık seviyelerinin ölçülmesi anlamına gelir.Bu, X90K ve X91K serisinin daha koyu siyah getirebileceği veya daha parlak performans getirebileceği anlamına gelir)
Abi çok iyi ya tamda duymak istediğim haberi aldım sonunda 4 GB ram 32 GB rom ilede çok manyak bişey olucak bu tv çok sevindim valla 65 inç X90K fiyatı ne olur hocam çok merak ediyorum
Hocam 65 inç X90K fiyatı ABD’de 1.500 $ olacak. Ama ABD’de vergiler fiyata sonradan ekleniyor. Avrupa fiyatı için 1.500 $ a %20 ekleyip hesap yapın. Bence 1.700 Euro civarı bir fiyata çıkar. Kasım ayı gibi de %20-25 fiyatı düşer
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam desene tr fiyatı 29.999 TL falan olurmu dahami yüksek olur dersin
Can alıcı noktasıda yazmışsınız hocam aynen bende şaşırdım nerdeyse 2 katına çıkmak kontrast demek baya iddialı olmuş bakalım doğrumu
65X90K benim düşüncem fiyatı şuan zamlanın 65X90J ile aynı olur . 28 bin tl gibi , sonrasında fiyatlar aşağıya inmesini beklicez :) tam tersi olursa olay olur benim için
-
Zaten yeni seri çıktığı gibi almak bana göre değil sonrasında fiyat inince rahatsız olmak istemiyorum
-
bu fiyatlar olucaksa peki mini led ve oled modellerinin fiyatını düşünemiyorum o zaman hocam :)
-
Seneye bu zamanlar seri değişiminde 20 bin tl den 65x90K olanı bulursak şanslı hissederim kendimi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X