Şimdi Ara

2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.913
Cevap
65
Favori
127.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu konuda söylenecek çok şey var ama neyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 23 Mart 2022; 13:37:14 >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt

Hocam faiz arttırımı yapmazlar bence. O konu iyice karıştı. FED faiz artışları sonrası bakalım halimiz ne olacak asıl. Geçen sene tv modelleri istediğim kadar güzel çıkmadı o yüzden bu seneye erteledim ve gözüme X95K'yı kestirdim ama bu sefer de fiyatlar engel olacak sanırım :)) 45.000 tl ye çıksa 30.000 tl ye düşmesi zor gibi. Kur da sabit kalmayacaktır. Düşük bir ihtimal de olsa belki seçim öncesi faiz arttırımı yapıp alım gücünü biraz yükseltip oy kazanmak isterler. Öyle bir şey olursa alım fırsatıdır bu :))

• Exheo kullanıcısına yanıt

Mini Led'lerin 2023 modeli çıkınca mevcut modellerin fiyatı iner, üzerine de faiz artırımı olursa biraz daha makulleşir. Bir mucize olmazsa bu yıl almak biraz zor gibi. FED'in müdahalesinden sonra ben bir hamle bekliyorum açıkçası, oturup seyredecek kadar kör olmamalılar.

Seçimde giderlerse, aşağı yukarı 1 yıl bir iyileşme olur ama sonra yine dengemizi bozacak bir şeyler çıkar. Coğrafya kaderdir maalesef, bu kaderi değiştirebilecek meziyette bir adam da 38'den sonra gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X80k modeli de x80j gibi flicker free olacak mı acaba. Bir de beklemeye değer mi

• Geçen gün Kanyon Sony Center'ı aradım, X95K için bekledikleri fiyatın 30-35 bin TL arası olduğunu, ürünün de Haziran veya Temmuz gibi geleceğini söylediler.(Tabii kurun şu anki konumunda sabit kalması şartı ile.)
    Amerika'daki fiyatı perakende satış fiyatı, Sony Center'lara perakende fiyattan gelmiyordur.
    Uzun Adam'ın TRT vergisi sadece faturalardan mı kalktı, bandrol vergisi devam ediyor mu?

Yaklaşık 10 gün önce bende Sony Kanyon ile görüştüm.

Aynı fiyatı bana da söylediler nisan sonu gelebilir diyerekten.

Bu fiyat bana çok mantıklı gelmedi açıkçası. Ama inşallah dedikleri gibi olur..

Şu anda X90J 65 inç 21.000 TL kendi sitelerinde.

Bahsettikleri fiyata ancak X90K 65 inç olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 24 Mart 2022; 21:2:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "İnşallah" dediğimiz fiyat bile çok çok yüksek, daha yükseğine satılırsa kaç kişiye satabilirler ki? Zaten Sony'nin işleri yıllardır kesat, eskiden her AVM'de, her büyük caddede şubesi vardı, şimdi Kanyon dışında yerleri yok, böyle giderse o da kalmaz.

Aynen öyle, katılıyorum size.

Ancak maalesef SONY her zaman piyasaya göre daha pahalı ürünler sattı. Hiç bir zaman ucuz olmadılar. Örneğin; OLED modellerde fiyatlar bakımından LG nerede, SONY nerede.

Umarım bu sene fiyatları şişirmezler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 24 Mart 2022; 21:25:48 >
  • Mayers! kullanıcısına yanıt

O zaman yok olup gitmeye mahkumlar maalesef; 30 sene evvelki "Sony her şeyin en iyisini yapar." algısı da kalmadı artık insanlarda. Bence tam tersi olsa da, çoğu insan için LG daha kaliteli ve daha popüler bir marka.

Özellikle de ülkemizde Sony'yi tanınır kılan son şey Playstation markasıdır bence.

Eskiden AVR'larının en üst serileri de(QS ve ES serileri) gelirdi, şimdi sadece giriş seviyesi modelleri satılıyor, bu zihniyet devam ederse TV'lerinin akıbeti de aynı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 22 Mart 2022; 14:4:53 >
    Aynen öyle hocam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 24 Mart 2022; 21:5:17 >
  • Sony Center’ın X95K için 30-35 bin tl demesi beni bir heyecanlandırmadı değil açıkçası. Ama eğer o fiyata gelirse Avrupa’ya göre çok ucuz olacak demektir. Çünkü geçen gün Sony Almanya sitesinde 65 X95K’nın fiyatını gösterip sonra hemen kaldırdılar. Tam 3.700 Euro idi fiyatı 😀 Tabi ki ülkemize 60.000 den sokmazlar ama yarı fiyatı olur mu bilemiyorum inanmak istiyorum ama

Hocam, 2.700 euro olmasın o yada A95K olabilir mi ?

3.700 euro çok fazla değil mi ? Eğer bu rakam üzerinden TR’ye gelirse vay halimize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 23 Mart 2022; 16:27:39 >
    Hocam kendim gördüm. Zaten LG C2 de 65 inç 3.200 Euro Almanya’da. Samsung QN95B de 3.500 Euro. Almanya’daki alım gücü ile bizdeki bir değil elbette belki de parayı onlardan kazanıp bize biraz kıyak geçerler bilemedim 😀

Edit: Samsung ve LG için dediğim fiyatları flatpanelshd.com sitesinde bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exheo -- 22 Mart 2022; 21:18:2 >
    LG C2 OLED daha ucuz mu olacak bu rakamlara göre. Eğer Sony TR'de şuursuzca bir fiyat politikası izlerse kapatıp gitsinler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 24 Mart 2022; 21:31:18 >
    Türkiye’de işler nasıl olur hiçbir fikrim yok açıkçası. Kim daha uygun fiyat koyar belli olmaz. Sony satıcısının dediğini baz alırsak üçü arasında en uygun Sony X95K olacak belki de ülkemizde 😀

İnşallah dediğiniz gibi en uygunu X95K olur.

Yoksa yine led modele X90K’ya kalacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 24 Mart 2022; 21:32:6 >

Hocam X90K bile 108 adet köşe aydınlatma ile gelcekmiş X90J de bu 32 adet miş ben bir yerde bilgisine ulaşamadım ama bu doğru ise X90J bu denli iyiyken X90K gayet güzel olması lazım.

TCL 65C825 Mini led modeli var şuan fiyatı 25bin tl 65 inç 6 ay önce 18 bin tl görmüş

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam, benim hatırladığım kadarıyla Sony şimdiye kadar Led modeller de bu kadar yüksek zone sayısı kullanmadı. Eğer bu bilgi doğruysa X90K gayet alınabilir bir tv olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 24 Mart 2022; 21:17:6 >
    Hocam yabancı youtube kanallarına katılan bir abi var Robert Zohn diye. Kendisi Abd’de çok prestijli bir elektronik mağaza sahibi. Lg ve Sony’nin premium satıcısı. O diyor ki X90K, ülkemize gelmeyen X95J’nin muadili olacakmış. Aydınlatma bölgeleri de X95J’den fazla olacakmış (65 X95J’de 60 adet bölge vardı). 108 adet bölge sadece bir duyum, ama en azından abimizin dediğine göre yola çıkarsak X90K X90J’den en az iki kat fazla bölgeye sahip olacak. Aynı zamanda X90K’da yansıma katmanı ve geniş izleme açısı katmanı da olmayacağı için kontrast oranı da gayet yüksek olacak. Benim aklım hala X95K’da ama X90K da bu sene gayet mutlu edecek bir modele benziyor. İkisinin fiyatları arasında uçurum olursa bu devirde çok aşırı masrafa girmemek için X90K da tercih edebilirim ben belki

Sony Mini led ile fiyat baya yüksek gelecek gibi , ilk başlarda bende arada çok fark olmaz demiştim ama hata etmişim az bir araştirma ile 65 Mini led Sony 30 bin den aşa olamaz TCL 825 bile 26 bin tl iken 30 bin tl bile az kala bilir .

Bu durumda X90J nin yerini alacak X90K benim hedefim olcak , zone bölgesi 108 larak olsun inşallah gelişmiş seçenekleri iler X90J aldırmadı bana bu sene , X90 91 92 93 94 kodları aralarında panel tipi bile fark varken X90K 91 92 93 94 da paneller hepsi aynı aşağıdaki sitede

displayspecifications
    64.5" Sony XR-65X90K NA - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/a3222ad7
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.