Şimdi Ara

2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.914
Cevap
65
Favori
128.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

A80j Oled Degil mi simdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • notropil kullanıcısına yanıt

Bu kanalın incelemeleri hakkında bilgi sahibi olan var mı ?

Bu incelemeye göre X95K gayet iyi görünüyor.

QN90B'ye göre artıları/eksileri mevcutmuş ayrıca X95K için diğer incelemelerde bahsedilen çiçeklenme sorunları bu inceleme de hafif, rahatsız edici değil şeklinde yorumlanmış.

Ayrıca incelemede yer alan demolara bakılırsa görüntülerde güzel.

Kafam iyice karıştı. Acilen Rtings incelemesi gelmesi lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 28 Mayıs 2022; 10:49:16 >
  • Mayers! kullanıcısına yanıt
    Caleb Denison bu arkadaşın adı. Genelde Sony ile ilgili kötü bir şey pek duyamazsınız kendisinden 😀 Bir de şu anda X95K ile ilgili sıkıntı boyutlara göre değişiyormuş. 85 inçte sıkıntı yaşayan yok, 75’te çok az, 65’te herkes şikayetçi. Asıl sıkıntı 65 inçte okuduğum kadarıyla

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Exheo kullanıcısına yanıt

Hocam boyutlara göre problem nasıl olabiliyor gerçekten çok ilginç.

65'' için okuduğunuz ve karşılaşılan problemler, şikayetler nelerdir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 28 Mayıs 2022; 11:26:41 >
  • Mayers! kullanıcısına yanıt

Hocam boyut küçüldükçe dimming zone daha az olduğu için öyle olduğunu iddia ediyorlar ama bana saçma geliyor o. Sonuçta boyut da küçüldüğü için dimming zoneların aynı oranda işlev görmesi gerekiyor. Okuduğum ve bana göre en sıkıntılı olan şey filmlerdeki black bar ların tam siyah olamaması. Çok ışık sızması oluyormuş black bar lara. Hatta Classy Tech isimli arkadaş X95J'nin bile bu konuda X95K'dan daha iyi olduğunu söyledi. İkinci olaraksa QN90B'ye kıyasla blooming daha fazla deniyor. Samsung bu sene black crush olayını da büyük ölçüde çözmüş, bu fiyatlara çıkınca rakipler daha iyi kalıyor. Benim için önemli olan bir başka şey ise vrr açınca local dimming in komple iptal olması. VRR'ın nimetlerinden daha yeni yeni faydalanacağız konsollarla, local dimming in komple iptal olması kabul edilemez bence. Tv ile ilgili asıl sıkıntının wide viewing angle filtresi olduğunu söylüyorlar, aslında neredeyse hiçbir işe yaramıyor ama contrastı ve renk kalitesini çok düşürüyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar

• Backstreet kullanıcısına yanıt

oled ama nasıl bir kaplama kullandılarsa yarı parlak oled olmuş. gerçek oled kalitesi yok.

samsung da önce qled çıkarmıştı . ilk çıkan qled lerin hepsi kaliteli idi. sonra iyi qled ile kötü qled üretti. şimdi normal qled ile neo qled diye 2 çeşit qled oldu. lg de böyle yapmaya çalışıyor galiba.

ilerde "neo oled"çıkarırlarsa şaşırmam.

• Daha Ne Olsun Hocam Ty Öldürmüş Sony, Okudum Canım Sıkıldı Şuan

Vrr-Fresync Çok Büyük Nimet Burada Komple Local Diming Kapatmak Kadar Salaklık Olmaz(Ps5 Ve Pc Kullanıcıları Uzak Dursun Sony X95K Modelinden Oyuncular İçin Söylüyorum)

Şuan 2020 Samsung Q95T Vrr Fresync Kullanıyorum Oyun Modu Açık 120 Zone Hepsi Aktif Çalışıyor Taş Gibi(Yağ Gibi Akıyor Fresync Vrr Açıkta Deli Gibi Fark Yaratan 1 Teknoloji Bağımlılık Yapıyor Kulandığın Zaman Eskiye Dönmek Zor)

2022 Modelde Sony 65 İnç 430 Tane Zone Olduğu Söylendi,Vrr Varken Bildiğin Edge Led Tvye Çevirmek Oluyor Kısacası2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu) "wide viewing angle" Filteriside Kontrasttı Öldürmüştür Zaten Geriye Ne Kaldı :))? 50,60 Milyar Say 10 Yıl Geri Edge Lede Dönsün Oyun Oynarken2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu) 

Hocam, sanırım Samsung miniled panelde 2. jenerasyon olmanın avantajlarını yaşıyor.

Sony miniled’ler için 2023 yılı daha iyi olacak gibi görünüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 28 Mayıs 2022; 12:31:35 >
  • kemastılı43 K kullanıcısına yanıt

Hangi site o site. İyi almışsınız hayırlı olsun

• Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Hocam bunlar hep Mediatek çipi yüzünden oluyor. Çünkü o çipi kullananan her markada durum aynı (Sony,Philips,Tcl). Samsung ve Lg kendi çiplerini ürettikleri için bu durumdan etkilenmediler. Sony gibi bir marka bu kadar para isteyip bu kadar geride kalmamalıydı bence de

Mediatek çipinin bahsettiğiniz dimming olayıyla alakası yok bilginiz olsun dimming vs görüntü işlemcisiyle yapılır görüntü işleme konusundada sony bahsettiğiniz markalardan bırakın geri kalmayı her zaman önde olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GotSome -- 28 Mayıs 2022; 15:7:30 >
  • GotSome kullanıcısına yanıt
    Yani Samsung’un görüntü işlemcisi buna müsaade ediyor da Sony’nin xr işlemcisi mi müsaade etmiyor? Ben Mediatek çipi sebebiyle olduğunu düşünüyorum

Müsaade olayı değil tercih meselesi yada yazılım kısmı diyelim bahsettiğiniz mediatek çipi görüntü ile alakalı işler için kullanılmıyor televizyonun kendi app vs işler için kullanılıyor.

• GotSome kullanıcısına yanıt
    Ama o çipi kullanan her markada aynı sorun varken o çipi kullanmayan markaların hiçbirinde bu sorun yok. Tercih meselesi olduğunu sanmıyorum çünkü şu anda millet Sony led tvleri sırf bu yüzden almaktan vazgeçiyor. Ama belki yazılım kısmında Samsung daha iyi olduğu için halledebiliyor olabilir o kısmını bilmiyorum

Denk gelmiştir diye düşünüyorum neden derseniz 8k olan z9k modelinde bile aynı işlemci kullanılıyor 8k bir televizyona her durumda işlemde gücü yeten bir işlemci 4k modelde hiçbir konuda sınırlanmaz.

• X95k yi çok merak ediyorum androdli 65 inç mini ked tv almaya niyetliyim ama sony fiyat olarak çok yüksekten giriş yaptı nl de 3700 euro gibi bir fiyatla satılmaya başlandı .merak ettiğim samsung un geçen seneki miniled tv leri kadar performans gösterebilecekmi acaba .samsung androd kullansa çoktan almıştım ama bekleyelim bakalım. Fiyat farkı büyük]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamutix -- 28 Mayıs 2022; 15:38:17 >
  • Alttaki sayfadan biraz bakınırsanız işlemcileri bağlantılarını güçlerini ne kullandıklarını ne için kullandıklarını hepsini okuyabilirsiniz.

https://www.avsforum.com/threads/2022-sony-bravia-xr-master-series-a95k-qd-oled.3230826/page-84

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GotSome -- 28 Mayıs 2022; 15:36:15 >
  • 2022 SONY BRAVIA TV (Ana Konu)

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.