Evet |
2023 SAMSUNG QD OLED S90C (ANA KONU) (33. sayfa)

-
-
Bu menüye girmek garantiyi bozar mı, bir de nasıl bu menüye gireceğimizi anlamadım. Youtube'dakileri yaptım hospitality mode off çıktı. Onu on mu yapacağım. Sonra mı 1 2 3 4e basacağım.
Benim 65s90cnin paneli değişti bu hafta garantiden. Hangi panel taktıklarıni merak ettim de.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi fiyata almissiniz kac senelikquote:
Orijinalden alıntı: Yabuzhan07Ben teknosadan 50.000 tlye 77s90c aldım ekranı savaş alanı gibi ama açıkken hiç iz yok.Gen 1 2000 saat çalııştırılmış en ufak bir yanık yok.Görüntü özellikle ps5 oynarken çook net. Ya narsa ilk benimki yanar.Evde samsung 82nu8000 var ama artık ona bakmak istemiyorm
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2000 saat birşey değilki. Yanarsa ilk benimki yanar ona bakarsan, 5000'e gidiyorum
Gen1 ve Gen2 90C'yi yan yana görsekte anlaşılacak durum değil.
Durum şu, Gen2 S95C'de kullanılan panel tipidir.
Yanma konusunda daha geliştirilmiş dayanıklı ve daha yüksek nite yani parlaklığa ulaşabiliyor Gen2 paneller.
Yabancılar özellikle 95C'ye fazla para vermeden Gen2 panelli 90C arar satın alırlar ve modlayarak 95C seviyesine çıkartıp kullanırlar.
Gen2 paneli olan 90C sahipleri kıymetini bilsin, rolantide çalışan paneliniz var
Gazı açarsanız hoop 95CC
Biz 95C sahipleri için heyecanlandıran birşey yok, tam gaz yola devam
-
Ayarları değiştirmediğiniz sürece tabiki bozmaz. Bir ayar değiştirirseniz Log'a kaydeder.
Kore merkez Servislerden direk history kısmının resmini istiyor, gelen personel o kısmın resmini çekiyor.
Servis menüsüne girmek için en eğlenceli açıklamam bu
https://forum.donanimhaber.com/2023-samsung-qd-oled-s90c-ana-konu--155741130-28#160098284
Bu arada hayırlı olsun yeni paneliniz
Zaten Tv panelden oluştuğu için yeni Tv'niz hayırlı olsun daha doğru olur
-
Hocam 5000 saat iyi kullanmissiniz kac sene surede kullandiniz ortalama parlaklik kactaydi bu surede ben 600 saatdeyim sadece aksamlari film dizi oyun icin 10 seviye parlaklikta kullaniyorum sorun cikmasin diye 5000 saat bana 5 sene gider sorun olmazsa :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volnes -- 22 Şubat 2025; 20:25:1 >
Alalı 10 ay oldu, günde minimum 13 saat maximum 18+ saat.
Tv kurulduğu günden itibaren enerji tasarrufu açık modda kullanıyoruz, buda 25'e tekabül ediyor, max seviyeye hiç ihtiyacımız olmadı.
Ama bazen parlaklığı full yapıp göz banyosu yaparız keyifli oluyor
600 saatmi? daha bebek o ya
10 seviye parlaklıkmı? çok abartmayın bu seferde ledler tembelleşir
Oledlerde 5000 saat 5 sene götürür diye işlemiyor.
ISI=Burn-In.
Sabit görüntüde yanan ledlerin enerji yüküne göre oluşan iç ısı ve dış ısısıyla orantılı ömür azalması.
Bu yüzden herkesin panelinde burn-in oluşumu (panel teknolojiside etkendir) farklı zamanlarda ve sürelerde oluşur yada oluşmaz.
Paneli serin tut, tam güçte kullanma keyfine bak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 22 Şubat 2025; 21:40:46 >
-
Arkadaşlar servis menüsüne girecek kod bulamadım baya araştırdım 0098 1234 bu kodlar diyorlar ama bende girmiyor servis menüsüne.bilen biride yok galiba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Siz denediniz mi ?? Tuş takımı olmayan bir kumanda da nasıl bu işlemleri yapabiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özellikle son 2 senede çıkan Samsung ve LG OLED panelleri isteseniz de yakamazsınız, istediğiniz gibi kullanıp keyfinize bakın, %10 ile kullanacaksanız neden o kadar para verip OLED panel aldınız? Çok üzülüyorum böyle postları görünce…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öyle deme Hicks Gen1'lerde erken yanma belirtileri başlıyor. Gen2 ile bunu düzelttiler.
Gen2'ler tamam okey ama panel koruma bakım yazılımlarında düzgün çalışması lazımki sorun çıkartmasın.
Elektrik tüketmesin yada cihazın ömrü azalmasın diye fişten çekenleri duyuyorum eyvah eyvah
Her filmden sonra pixel temizleme yapanlarmı haftada 1 yada bir kaç kez yapanlarmı neler okuyorum neler
1-OLED TV'LER FİŞTEN ÇEKİLMEZ!, çekiliyorsa panelde oluşabilecek herşeye hazırlıklı olsunlar
2-SORUN GÖZLEMLENMEDİKÇE ELLE PİXEL TEMİZLEME YAPILMAZ!, yaparsanız ömründen ömür alırsınız.
Sık sık pixel temizleme yapmak panelinizi tertemiz tutar fakat genç yaşta parlaklığını elinden alırsınız benden söylemesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 23 Şubat 2025; 7:4:2 >
-
Hocam aslinda evin 2.televizyonu s90c sadece aksamlari kullaniyorum karanlik odada ve 10 parlaklik bana yeterli geliyor gunduz kullanilan bir cihazda 10 az gelicektir ama bahsedildigi gibi ledlerin tembellesmemesi icin ara sira yuksek parlaklik lazimmis bunu da dikkate alicam
Hocam ara sira yuksek parlaklik acip bizde goz banyosu yapalim ozaman tembellesmesin ledler :)
Isi konusunda da ben 2-3 saat kullandiktan sonra panelin arkasindan elimle sicaklik kotrolu yaptim buz gibiydi ki bende oled g6 27 gaming monitor var onda normal bir kullanimda hemen arkadaki sicaklik dokununca hissediliyor oda qd oled ama arkada sogutma sistemi var
"Hocam ara sira yuksek parlaklik acip bizde goz banyosu yapalim ozaman tembellesmesin ledler :)"
Alemsin yaw onu espri yaptım
Ama Hicks haklı, o seviyede kullanacaksan neden Oled aldın derler haklı olarak
95C daha parlak panel ve 25'de HDR oyun ve filmerde gözümüzü acıttığı sahneler oluyorki 10'da kullansak yeridir, ama 90C'de 10 bilemedim düşük değilmi?
Sicaklık kontrolünü panel yüzeyinde yap. Ameliyat eldivenleri gibi ince eldivenler vardır, takıp parmaklarınla yada avucunla sol alt , alt orta ve sağ alt bölgelerini bir kaç saat kullanımdan sonra gözlemle.
90c aldığım dönem bu alanlar cayır cayır ısınıyordu, çünkü kartlar tam arkasında olduğu için panelide ısıtıyor.
95C'de Connect Box dışarıda olduğu için panel 20 saatte çalışsa buz gibi. Bir tek Connect Box soketinin panele girdiği kartın olduğu bölge ılık okadar.
Monitörde alan küçük olduğu için ısıyı atması için fan soğutma sistemleri vs. kullanırlar.
Isı Oledin düşmanıdır
-
Tv unitesi petekgin önünde onun ısısı zarar verir mi ? O kadardan bisey olmaz sanirim
Dış ısı zarar vermez ama kendi ısısı ile dış ışının yüksekliği birleşince ısı artışı olur yeterli soğuma yapamaz.
Petek ile arasında kaç santim var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 23 Şubat 2025; 15:27:52 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam servis menüsüne girmek servis dışında girildiği tespit edilirse ürünüz garanti dışı kalır yetkili servis hiç bir işlem yapmaz bilginiz olsun. -
Burak bey girmesine girerlerde ismi üstünde servis menüsü, hassas bölge.
Yanlışlıkla tuşa fazla basar bir ayar değişir ise history sayfasına log düşüyor.
Servis ise bu sayfaya bakar. Olası bir işlem görürse sayfada garanti dışı bırakır, haklılarda.
-
Ben tırstım girmedim bu yüzden. Hangi panelse razıyım. Görüntüden memnunum:) şurada 3 4 ay kaldı garantinin bitmesine. Bitince bakarım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X