Şimdi Ara

2023'ün en çok satan telefonları açıklandı! İşte liste (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

O da var. Yani tek bir sebep olmayabilir. Bazen yaptıklarımızı öyle çok sebeplerden dolayı yaparız ki... Cümlenin sonu gelmedi. :D Lakin dediğim doğru. Bazen insan kullandığı veya sahip olduğu şeyin kaliteli bir şey olmasını ister ve Ayfon bu listenin genelde başında geliyor. Sevilir sevilmez elbette zevk meselesi. Bir de ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözüne de sığınılabilir. Mesela geçenlerde uygun bir telefon almak istedim; lakin seçenekler iç açıcı değildi.

• Ben de eski telefonumu tam 8 yıl kullandım (lg g4). XDA'daki dostlar sağolsun her yıl 1-2 yeni rom denemişimdir. Telefonda ihtiyacım olan her özellik vardı. NFC'den tut hızlı şarja, hatta kablosuz şarja kadar. Kamerası bile yeni aldığım Xiaomi redmi note 12 pro ile kapışır diyebilirim.

Yeni uygulamaları yavaş açtığı için çok zaman kaybediyordum. Bu yüzden kendisini emekli ettim. Artık odamda webcam olarak kullanıyorum, hala çatır çatır bana mısın demiyor.

İphone alsam çoktan çöptü. Uzun ömürlü cihaz benim için topluluk desteği olan Anroid'dir.

• Listede apple ve Samsung’dan başkası yok. Çinli markaların popülaritesi hızlı söndü.
    Samsung’dan S23 ultra iyi bir satış başarısı göstermiş. Diğer Samsung modelleri giriş ve orta seviye.
    iPhone 11’in listeye girmesini nasıl yorumlasam bilemedim saygıyı hakediyor :D
    iPhone 15 serisi çıkınca sadece 3 aylık satışlarla bu listedeki Samsung’ların çoğunun yerini alacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 2 Eylül 2023; 18:24:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoolSnow kullanıcısına yanıt

2019 başında ilk çıkan iPhone 2G (o zaman 12 sene öncesinin telefonuydu) almıştım, ikinci el bir yerden ucuza bulmuştum. sonradan sattım ve pişmanım. Elbette uygulama falan yüklenmiyordu ama çalışıyordu. Hatta iTunes'tan aldığım şarkıları aktarıp müzik dinliyor, not alıyor vs. temel telefon işlevlerini çok iyi bir şekilde yerine getiriyordu. Hatta SD formatında aldığım filmleri bile izlemiştim :D Yani iPhone çöp olur yanılgısı yanlış. Misal şu an bir mesela 14 Pro alınsa , iyi bakılırsa o da 12 sene sonra çalışır bir halde olacaktır. Fakat daha güçlü bir şekilde, uygulama yüklenemese bile iyi bir internete giriş cihazı (safariden ki web uygulamalarıyla çok sıkıntı çekilmez) kamerası falan... Şu an ayfonum yok, eski bir Android kullanıyorum. İşimi görüyor mu evet. Bence bu konularda çok takıntılı olmamak gerekir. Android'in bence tek suçu çok fazla giriş ve orta düzey telefon diye üst düzeyler gibi çok iyi tecrübe yaşatmayışı, mesela giz G4 almışsınız, üst düzeydi, ekranı çok iyiydi, sizi yıllarca götürdü, (rom mom yapmanız riskli ama sizin bileceğiniz iş).

Şuraya şu şarkıyı bırakmazsam içimde kalır:

iPhonedo - Topicyoutube
    Provided to YouTube by The Orchard Enterprises Çekici Telefon · iPhonedo Süper Ay ℗ 2014 Scooter Tunes Released on: 2014-09-09 Auto-generated by YouTube.
    https://www.youtube.com/watch?v=dLsCMu9a6O0

• En ilginci İp 11'in satışlarda 10. olması. Üstüne 3 model çıkmış hatta dördüncüsü çıkacak.

• fss1403 kullanıcısına yanıt

Türkiye gibi alım gücü düşük ülkelerde fiyat olarak nispeten en ulaşılabilir iPhone modeli 11.

Ekranı çok gömülse de kamera ve performans yönünden hala iyi, sosyal medyada güzel paylaşımlar yapılabiliyor, sistem akıcı çalışıyor ve ucuz. Bu yüzden yüksek modellere bütçesi yetmeyen ülkelerde iPhone 11’in satış başarısı devam ediyor.

• KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

Üretimi destekleyen politikalar var. Yerli telefon destekleniyor. Ama senin gibi özentiler gidiyor yine 70 bin liraya iphone alıyor. 70 binin 40 bin lirası yurt dışına kaçıyor. Buğdayı ithal ediyorsun da telefon gökten zembille düşmüyor. Buğday almayla da cari açık oluşur, telefon almayla da. Biri iyi biri kötü değil. Elmayla armutu karıştırma.

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    Üretimi destekleyen ne politika var ne de politikacı. Memlekette üretim olsa zaten ihracat olur, cari açık oluşmaz.

Senin öyle üretimi destekliyor demenle olmuyor. Ancak kendini kandırırsın.

Meralar bomboş, tarım da hayvancılıkta bitirildi ülkede. Eti bile ithal edersen, bakiyatı bile ithal edersen tabii ki cari açık olur.

Elmayı da armutu da sen karıştırıyorsun. Önce cari açık nedir. Kelime anlamı nedir gibi temel konulardan başla öğren bence. Sonra konuşalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öfkeli Türk kullanıcısına yanıt

sen niye üzüldün ki fakir? telefonla uzaya çıkacak hali yok zaten milletin

• KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

Konuda cari açık iddiasını ortaya ben attım. Senden mi öğrenicez yiğenim cari açığın ne olduğunu.

Sana mı soracaz? Senin gibi böyle enter enter yapa yapa yazayım. Artistlik olsun demi.

Cari açık sadece tarım, hayvancılıktan ibaret değil. İthalatını da azaltman lazım.

Memlekette ihracaat var. Yok değil. Sadece ihracaatla cari açığı çözemezsin. Çözülmediği de ortada.

Türkiye'de yıllık telefon satışı 10 milyon. Her bir telefondan 10 bin TL'nin yurt dışına çıktığını hesaplarsak yıllık 100 milyar TL yapar. Akıllı telefon sadece bir kalem ürün. Buna benzer yabancı marka özentiliğinden yurt dışına çıkan paraya yazık günah. Özentilik yapacağına az çok demeden ekonomiye katkı sağla.

btdünyası.net
    Yıllık telefon satışları 10 milyon adedin altına geriledi – BTDÜNYASI.net
    https://btdunyasi.net/yililk-telefon-satislari-10-milyon-adedin-altina-geriledi

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    Bak edebiyat yapıyorsun. Boş konuşuyorsun. Bir sav atmışsın ortaya, onu savun bari.

Üretim yok, üretim olmadığı için ihracatta yok. Ve cari açığın temel sebebi budur.

Yada senin düz mantığınla gidersek, cari açık oluşmasın diye buğday da ithal etmeyelim, ancak üretilen kadar buğdayı tüketelim, hane başı ekmek sayısı, makarna miktarı belirlensin. Ne dersin..!

Yada benim savım; devlet çiftçinin traktörüne mazotu vergisiz koyar. O zaman bütün çifçiler ekmedik arazi bırakmaz, o kadar fazla buğday üretilir ki hem dışarıdan buğday almayız hem de fazlasını dışarıya satarız. Bırak cari açığı, fazla veririz.

Tabi bu dediğim her sektörde uygulanmalı. Üretim ekonomisi diye bir şey var.

Buraya gelip İphone alma demek kadar mantık dışı bir şey olamaz. Kendi ülkesinde, vatanında ferah ve rahat bir yaşam sürmek Türk Milletinin de hakkı. Halkın ezildiği yetmiyormuş gibi gelmiş hala bu aziz milleti suçluyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt

Albenisi olsa alırım ama telefon (fiyatına) göre çöp bak parantez içinde belirttim o paraya S23 ultra + çok üst seviye elektronik ürünler alırım. Zaten kısıtlı kullanım sunduğu için yine almam çevremde Apple kullananları görüyorum priz başından ayrılmıyorlar hangi modeli olursa olsun yok İOS stabilmiş güç tüketmiyormuş yalan dolan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.