Yıllardan beri sınavlara girerim, yorum yapmak istedim. Tyt kolaydı ve üstüne süre fazla, bu tarafta çok iyimser olmaya gerek yok. Bu gözler kolay sınavlarda bile bin tane neden bulup sonra patlayan insanlar gördü. Ayt Mat, top tier liselerde olan zor matematik yazılıları gibiydi, ama özgün ve orijinal diyebileceğimiz uç bir soru yok bence,dediğim gibi en fazla zor bir matematik yazılısı gibi diyebiliyorum çünkü sorular uğraştırıcı ve kolay soru yerine orta soru sayısı daha fazla ama özgünlük yok işte, soru bankalarından aşina olunan sorular bir çoğu ve bence kolay denebilecek sorularda az da olsa var mesela pizza sorusu güzel bir soru ama kolay. Biraz lys formatında gibiydi bu ayt ama her şeyden önce süre çok fazla arkadaşlar, 2023'e göre iyi gelebilir mesela ama 2021'in yanından geçmez sıralamalar.2018 ayt mata bakınca mesela çok zor mu? Hayır değil ama o sene insanların ilk defa gördüğü tarzda sorular vardı ve sınav sistemi değişmişti. 2018 mesela şu an yapılsa o zamanki netlere çok daha kötü sıralamalar gelir. Birde 2018'de geometri soru sayısı fazlaydı ve geometri kısmında zorlananlar vardı, o zaman müfredat daha farklıydı falan. Bu sınav 2018 ayt'den daha zor her şekilde ona bir şey demiyorum ama zorluk işte çoğu kez dediğim gibi işlem fazlalığı belki biraz göz korkutma, ama uç bir zorluk ve farklılık, ilk defa görülen bir şey yok. Forumda görüyorum stres etmeni var işlem fazlalığı var falan diye de genelde böyle gerekçeler ilk 10k'daki adamları çok etkilemiyor yapıyorlar bir şekilde. Ayt fen fizik kolaydı açıkçası konuları unutmama rağmen rahatça çözdüm çoğu soruyu, hatırlamadıklarıma pek bakmadım ama bence aşırı kafa yakacak bir soru yok, kimya biraz ösym seviyesinin üstü biyoloji normal biyoloji. Sıralama bölüm bölüm değişkenlik gösterir mesela ilk 10-20 bindeki insanların yapamayacağı bir matematik değildi ama ilk 100 binden kötü sıralamalardaki insanların cidden zor zamanlar geçirebileceği bir matematikti. Sınava hazırlanırken lys soruları da çözmüştüm 2013 lys mat 2015 lys mat ve bunların geometrileri (geometri ayrı oluyordu) senelerine göre çok daha zor ve orijinal özgün soru içeren sınavlardı ki süre çok daha kısıtlıydı 50 soru 75 dakika mesala, aynı şekilde 2017 lys mat ve 2021 ayt matematik gibi cidden moral bozup zamanına damgasını vurmuş, batırılabilecek tarzda matematik değildi, 30 dakika sonra sınava adapte olunca en kötü geri dönünce fenden sonra tekrar bakınca yapılabilir bir matematikti ki süre çok uzun ve fen çok zaman kaybettirecek bir fen değil. Ama mesela o matematik 40 soru 60 dakika falan olsa lys sistemi gibi ciddi bir süre sıkıntısı olsa belki işler değişebilirdi. Herkesin girdiği sene kendine zor olur arkadaşlar, eskiden küçükken bu forumda takılırken 2016 ygs -lys'ye 2018 yks'ye hatta 2020 yks'ye bile iyimser bakanlar, yok işte kolay da olsa dikkat hatası, pandemi yok süre şöyle sınav stresi falan diyip sonra üzülen çok insan gördüm. Bu sınav 2020 gibi kolay değil tabiki, 2023'e göre tyt'de süre fazla ama ayt daha zor kesinlikle, 2023'den iyi gelir ama sıralamalar bence 2021'e yakın olmaz, ha olursa ne güzel her zaman zor sınavların sıralaması daha çok mutlu eder ama bence 2021 gibi uç sıralamalar beklemek yerine 2023'den biraz daha iyi sıralamalar beklemek daha mantıklı. İyi forumlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byakuyakuchiki -- 14 Haziran 2024; 22:42:1 > |
Bildirim