Geçen yıl da bu konuyu açmıştım. O konuya bakıp hangi üninin ne kadar zam yaptığını görebilirsiniz. Geçen yılki konu: https://forum.donanimhaber.com/universitelerin-yks-2023-2024-basari-burslari--156406551 İTÜ (2024-25) link 2023 yılında yapılan ÖSYM YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonucunda AYT (Alan Yeterlilik Testi), yerleştikleri bölümün puanı esas alınarak, aşağıda verilen derecelere giren İTÜ lisans programına kayıt yaptıran öğrencilere, hazırlık dönemini de kapsayacak şekilde, 5 yıl süreyle başarı derecelerine göre çeşitli miktarda “İTÜ Başarı Ödülü” verilecektir. Türkiye 1. - 100. lüğü arası:
Türkiye 101.- 500. lüğü arası:
Türkiye 501-1000. liği arası (İTÜ'de bir lisans programına 1. tercihinde yerleşmek):
+ Tercih Listesine İlk Sırada İTÜ'yü Yazan ve Bölümüne İlk Sırada Yerleşen Öğrencilere Aylık 2500 TL Burs Verilecektir. Ek Bilgi ve Koşullar: *Burslar için yerleştirme sıralamaları baz alınır. *Burslar hazırlık dahil 5 yıl süreyle verilmektedir. *Birden fazla başarı bursuna hak kazanan öğrencilere sadece en yüksek tutarda burs verilir. (Örneğin ilk 100'e girip bölüme 1. sıradan yerleşirseniz aylık 2500 TL olan bursu alamıyorsunuz) *Başarı ve yurt ödülü her eğitim-öğretim yılı sonunda öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.50’nin altına düşmesi durumunda kesilir ve hazırlık sınıfında birinci yıl sonunda başarısız olan öğrencinin bursu kesilir. ODTÜ (2024-25) link Öncelikle sayısal ve eşit ağırlık alanlarında ilk 500'e, sözel alanında ilk 50'ye girdiyseniz şu bağlantıdaki formu doldurup "ODTÜ İlk 500 Tanıtım Programı"na katılabilirsiniz. Burs sayfasında (üstteki linkte) daha çok bilgi edinebilirsiniz. ODTÜ Geliştirme Vakfı Üstün Başarı Bursu Koşullar: 2024 yılı YKS sonucuna göre Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel, Dil puan türlerinin herhangi birinde ilk 10 dereceye girmek ve ODTÜ'deki bir lisans programına 1. tercihinde yerleşmek. Bu burs, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında, - Yılda 9 ay süreyle aylık 8.000 TL nakit destek, - 1 veya 2 kişilik yurt odalarında (konukevleri dâhil) ücretsiz konaklama, - 1 adet dizüstü bilgisayar, - Uluslararası değişim programlarından kabul alma ya da yurt dışında staj yapma durumunda, bir defaya mahsus olmak üzere gidiş dönüş uçak bileti, - Yılda 9 ay süreyle ODTÜ kafeteryasında yemek bursunu kapsar. ODTÜ Geliştirme Vakfı Başarı Bursu Koşullar: 2024 yılı YKS sonucuna göre göre Sayısal ve Eşit Ağırlık puan türlerinin herhangi birinden ilk 100 dereceye, Sözel ve Dil puan türlerinin herhangi birinden ilk 50 dereceye girmek ve ODTÜ’de bir lisans programına 1. tercihinde yerleşmek. Bu burs, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında, - Yılda 9 ay süreyle aylık 7000 TL nakit destek, - 2 veya 4 kişilik yurt odalarında (konukevleri hariç) ücretsiz konaklama, - 1 adet dizüstü bilgisayar, - Uluslararası değişim programlarından kabul alma ya da yurt dışında staj yapma durumunda, bir defaya mahsus olmak üzere gidiş dönüş uçak bileti, - Yılda 9 ay süreyle ODTÜ kafeteryasında yemek bursunu kapsar. ODTÜ Geliştirme Vakfı İlk 500 Başarı Bursu Koşullar: 2024 yılı YKS sonucuna göre Sayısal ve Eşit Ağırlık puan türlerinin herhangi birinden ilk 500 dereceye girmek ve ODTÜ’de bir lisans programına 1. tercihinde yerleşmek. Bu burs, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında, - Yılda 9 ay süreyle aylık 4000 TL nakit destek, - Uluslararası değişim programlarından kabul alma ya da yurt dışında staj yapma durumunda, bir defaya mahsus olmak üzere gidiş dönüş uçak bileti, - Ailesi Ankara dışında yaşayanlar için 2 veya 4 kişilik yurt odalarında ücreti karşılığı konaklama hakkını - Yılda 9 ay süreyle ODTÜ kafeteryasında yemek bursunu kapsar. ODTÜ Geliştirme Vakfı İlk 1000 Başarı Bursu Koşullar: 2024 yılı YKS sonucuna göre Sayısal ve Eşit Ağırlık puan türlerinin herhangi birinden ilk 1000 dereceye girmek ve ODTÜ’de bir lisans programına 1. tercihinde yerleşmek. Bu burs, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında, - Yılda 9 ay süreyle aylık 1000 TL nakit destek - Ailesi Ankara dışında yaşayanlar için 2 veya 4 kişilik yurt odalarında ücreti karşılığı konaklama hakkını - Yılda 9 ay süreyle ODTÜ kafeteryasında yemek bursunu kapsar. Ek Bilgi ve Koşullar: *Burslar için yerleştirme sıralamaları baz alınır. *Başarı Bursları, karşılıksızdır ve İngilizce Hazırlık programında geçirilebilecek 1 yıl ile lisans programında geçirilecek 4 yılı kapsar. *Öğrenciler, dereceye girdikleri puan türü ile kayıt oldukları programın puan türünün aynı olması ve ODTÜ'de yerleştikleri programı 1. tercihlerine yazmaları durumunda başarı burslarından birini almaya hak kazanırlar. *Birden fazla ODTÜ Geliştirme Vakfı Bursu'na hak kazanan öğrencilere sadece en yüksek tutarda burs verilir. 2024 - 2025 Başarı Bursları 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) SAY, EA, SÖZ ve DİL puan türlerinin herhangi birinde ilk 100'e girip Boğaziçi Üniversitesine yerleştirilen öğrencilere İLK 3'e • 100.000 TL (Tek Seferlik) • 15.000 TL (Yılda 9 ay süreyle) • Boğaziçi Üniversitesi öğrenci yurtlarında ücretsiz konaklama • Yemek bursu (9 ay süreyle) • Kitap bursu (Her dönem başında bir kez) • Teknokentte kuluçka merkezi ücretsiz • Kapalı Havuz ve Fitness Salonuna ücretsiz üyelik • Açık havuza ücretsiz üyelik • SİNEBU ’ya ücretsiz üyelik İLK 4. - 10.'uncu • 15.000 TL (Yılda 9 ay süreyle) • Boğaziçi Üniversitesi öğrenci yurtlarında ücretsiz konaklama • Yemek bursu (9 ay süreyle) • Kitap bursu (Her dönem başında bir kez) • Teknokentte kuluçka merkezi ücretsiz • Kapalı Havuz ve Fitness Salonuna ücretsiz üyelik • Açık havuza ücretsiz üyelik • SİNEBU ’ya ücretsiz üyelik İLK 11. - 100.'üncü • 10.000 TL (Yılda 9 ay süreyle) • Boğaziçi Üniversitesi öğrenci yurtlarında ücretsiz konaklama • Yemek bursu (9 ay süreyle) • Kitap bursu (Her dönem başında bir kez) • Teknokentte kuluçka merkezi ücretsiz • Kapalı Havuz ve Fitness Salonuna ücretsiz üyelik • Açık havuza ücretsiz üyelik • SİNEBU ’ya ücretsiz üyelik İLK 101. - 1000.'inci • Boğaziçi Üniversitesi öğrenci yurtlarında mezun olana kadar yurt garantisi TÜBİTAK BAŞARI BURSU Koşul: TÜBİTAK adına Uluslararası Bilim Olimpiyatlarına lise seviyesinde katılmak ve Matematik, Fizik, Bilgisayar, Kimya, Biyoloji alanlarından herhangi birinde altın, gümüş, bronz madalya almak. •Ailesi İstanbul’ un dışında veya uzak semtlerinde ikamet edenler için Boğaziçi Üniversitesi öğrenci yurtlarında konaklama •Kapalı Havuz ve Fitness Salonuna ücretsiz üyelik •Açık havuza ücretsiz üyelik •SİNEBU’ya ücretsiz üyelik * Başarı bursiyerlerine tahsis edilecek yurtlar henüz belli olmadığı için yurt ismi ve oda niteliği belirtilmemiştir. Ek Bilgi ve Koşullar: *Başarı Burslarında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda ilgili puan türlerinde OBP’nin 0.12 katsayısı ile çarpılması sonucu bulunan ilgili Yerleştirme Puanı esas alınır. *İlk 3 hariç, aday dereceye girdiği puan türünde 1. tercihine yerleşmelidir. * İlk 3’ ün yerleştiği puan türü farklı olabilir, ancak ilk tercihleri Boğaziçi Üniversitesi olmalıdır. *Burs almaya hak kazanan öğrenciler üniversiteye yerleştikten sonra çevrimiçi (online) Başarı Bursu Bilgi Formu’nu doldurmalıdırlar. *Burslar öğrencinin GNO’su her yarıyıl için 4.00 üzerinden 3.00’ün altına düşmediği ve öğrenci Lisans Yönetmeliği’nde belirlenmiş normal süreyi aşmadığı sürece devam eder. *Burslar, öğrencilerin Hazırlık’ta okudukları bir yıl ve lisans programının normal süresi için geçerlidir. Bölümlerin normal süreleri Lisans Yönetmeliği’nce tanımlanmıştır. *Bir öğrenci Yüksek Öğrenim KYK İlk 100 Bursu haricinde aynı anda üniversite içi ve dışı kaynaklı birden fazla nakdi burs alamaz. *Kesilen Başarı Bursu tekrar bağlanmaz. link2'de daha detaylı koşul ve bilgiler mevcut. BİLKENT (2024-25) link Tam Burs: ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda “Burslu” olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek ÖSYM tarafından söz konusu programa yerleştirilen öğrenciler Tam bursa hak kazanır. Tam Burslu öğrencilerden belirtilen azami süre boyunca eğitim ücreti alınmaz.
Koşullar: *Tam Burs’tan yararlanmanın azami süresi genel kontenjan türünde yerleşen öğrenciler için İngilizce Hazırlık Programı’nda 2 yıl, lisans programında 6 yıldır. Diğer kontenjan türlerinden yerleşen öğrenciler için ise İngilizce Hazırlık Programı’nda azami 1 yıl, hazırlık sonrası lisans programında azami 4 yıldır. İzinli geçirilen yarıyıllar süreye sayılır. *Yaz döneminde ders alan Tam Burslu (“Burslu” kontenjandan yerleşmiş) öğrencilerden bu dersler için eğitim ücreti alınmaz. *Tam Burs, öğrencilerin her yarıyılda en az normal ders yüklerini almaları ve tüm derslerine devam etmeleri koşuluyla, azami süre boyunca kesintisiz devam eder; not ortalaması veya ders geçme gibi konulardan etkilenmez. Ders yükü veya derslere devam koşullarını sağlamayan öğrencilerin Tam Bursu dondurulur. Tam Burslu öğrencilerin eğitimleri boyunca şu koşulları sağlamaları gereklidir:
Kapsamlı Burs: Bilkent Üniversitesi’ne genel kontenjan türünden Tam burslu olarak yerleştirilen öğrencilerden 0,12 OBP katsayılı başarı sıralaması, yerleştirilmiş olduğu SAY, EA, veya SÖZ puan türünde 10.000 veya daha iyi olanlar ile DİL puan türünde 250 veya daha iyi olanların bursu üniversiteye kayıt sırasında doğrudan Kapsamlı bursa yükseltilir. Kapsamlı bursun içeriğinde Tam bursa ek olarak aylık katkı bursu (yılda 8 ay boyunca) ve Bilkent Üniversitesi yurtlarında Güz ve Bahar yarıyıllarında ücretsiz konaklama olanağı vardır. Güz ve Bahar yarıyıllarında yurtlarda kalmış olan Kapsamlı burslu öğrencilerden yaz döneminde ders alanlar, yaz dersleri boyunca da yurtlarda ücretsiz kalabilir. 2024-2025 Güz yarıyılı için aylık katkı bursu 8.000 TL’dir. Yurtta kalmayı tercih etmeyen Kapsamlı burslu öğrencilerin aylık katkı bursu 13.000 TL’ye yükseltilir. Ek Bilgi ve Koşullar: * Bilkent Üniversitesi’ne merkezi yerleştirme sonucunda Tam Burslu (“Burslu” kontenjandan yerleşmiş) olarak yerleştirilmiş olmak * Ek puansız başarı sıralaması, yerleştirilmiş olduğu SAY, EA, veya SÖZ puan türleri için ilk 10.000, DİL puan türü için ilk 250 içinde yer almak * Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi ile mezun olmamış olmak * Geçmiş yıllarda Bilkent Üniversitesi’nde herhangi bir lisans programına yerleştirilmemiş olmak * Kapsamlı Burs’un Tam Burs’a ek olarak sağladığı olanaklar şöyledir: – İki kişilik standart odalarda ücretsiz yurt olanağı – Yılda 8 ay boyunca katkı bursu: 2024-2025 akademik yılı Güz yarıyılı için aylık katkı bursu 8.000 TL olarak belirlenmiştir. Yurtta kalmayı tercih etmeyenlerin aylık katkı bursları 13.000 TL olacaktır. *Kapsamlı Burs’tan yararlanmanın azami süresi İngilizce Hazırlık Programı’nda 2 yıl, lisans programında 5 yıldır. Lisans eğitimi 5 yılın ötesine uzayan Kapsamlı Burslu öğrencilere 6. yıl için Tam Burs verilir. İzinli geçirilen yarıyıllar süreye sayılır. *Yaz döneminde ders alan Kapsamlı Burslu öğrencilerden bu dersler için eğitim ücreti alınmaz. KOÇ (2024-25) link Koç Üniversitesi Destek Bursu Programı (KUDEB) Burslar %100 Burs (Tam Burs) Koç Üniversitesi’nin tam burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sunulan burs, eğitim-öğretim ücretinde muafiyeti sağlar. Koç Üniversitesi Başarı Bursu 2024 yılında Üniversitemize %100 burslu yerleşen öğrencilere, YKS sıralamasında ilk 100’e girmesi durumunda, Koç Üniversitesi Başarı Bursu kapsamında cep harçlığı, kitap bursu, yurt bursu verilir. Mevcut KUDEB bursu olan öğrencilerimizin hakları aynı koşullarda uygulanmaya devam edecektir. Ek Bilgi ve Koşullar: *Burs süresi Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi (en fazla iki yarıyıl) artı sekiz yarıyıl (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı on iki yarıyıl); Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için sekiz yarıyıldır (Tıp Fakültesi için on iki yarıyıldır).Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı yukarıda belirtilen sürelerin dolmasından önce burs kaybı yaşamazlar. *Öğrenciler istedikleri takdirde başka kuruluş veya vakıflara burs başvurusunda bulunabilirler. Koç Üniversitesi’nden almış oldukları bursun böyle bir durumda kesilmesi söz konusu değildir. *Öğrencilerin burslarının kesilmesi aşağıdaki koşullara bağlıdır:
*Burslu veya burssuz öğrenciler istedikleri şirkette çalışma konusunda serbesttirler. Koç Topluluğu şirketlerinde çalışma zorunluluğu bulunmamaktadır. SABANCI (2024-2025) link Tam Burs: Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet Koşullar: YKS sonucunda Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmek Üstün Başarı Sakıp Sabancı Bursu: Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet + 9 ay boyunca ayda 20.000 TL nakit ödeme + 2 veya 3 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme); olağandışı durumlarda, yurt bursunun uygulanmasına yönetim tarafından karar verilir. Koşullar: Herhangi bir program grubuna Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmiş olup; yerleştiği puan türündeki YKS sıralamasında ilk 10 (on) öğrenci içinde yerleşmiş olmak. Üstün Başarı Sakıp Sabancı Bursu: Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet + 9 ay boyunca ayda 12.000 TL nakit ödeme + 2 veya 3 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme); olağandışı durumlarda, yurt bursunun uygulanmasına yönetim tarafından karar verilir. Koşullar: Herhangi bir program grubuna Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmiş olup; yerleştiği puan türündeki YKS sıralamasında ilk 1000 (bin) öğrenci içinde yerleşmiş olmak. Onur Bursu: Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet + 4 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme); olağandışı durumlarda, yurt bursunun uygulanmasına yönetim tarafından karar verilir. Koşullar: Herhangi bir program grubuna Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmiş olup; Üstün Başarı Bursundan yararlanmamış olmak. ÖZYEĞİN (2024-25) link
Sıralama Yüksek Başarı Bursu 2024 YKS ilk yerleştirme sonucuna göre Üniversitemiz lisans programlarının tam burslu kontenjanlarına ilk beş (5) tercihleri arasında yerleştirilen, ilgili programın puan türünde belirtilen başarı sıralamasına giren ve daha önce bir yükseköğretim kurumunda lisans düzeyinden mezun olmamış olan öğrencilere Ekim-Haziran aylarını kapsayacak şekilde yılda 9 ay süreyle aşağıdaki ek burslar tahsis edilir. Sıralama Başarı Bursu 2024 YKS ilk yerleştirme sonucuna göre Üniversitemize Sayısal puan türünden ilk 10.000 (Pilotaj hariç), Eşit Ağırlık puan türünden ilk 20.000 (Hukuk hariç) başarı sırasıyla %50 burslu kontenjanlarına ilk beş (5) tercihleri arasından yerleştirilen, daha önce bir yükseköğretim kurumunda lisans düzeyinden mezun olmamış olan öğrencilere %15 oranında ek öğrenim ücreti muafiyeti bursu sağlanacaktır. Bu burs, programa özel varsa ek ücretleri (bıçak seti, üniforma, uçuş ücreti vb.) kapsamaz. Koşulları sağlayan öğrencilerin bursları, Öğrenci Hizmetleri tarafından kontrol edilip atanacaktır, burs tahsisi için ayrıca talep iletilmesine gerek yoktur. Bursların süreleri ve devam koşulu hakkında bilgiler, "Sağlanan Burs ve İndirimlerin Süre ve Devam Koşulları" başlığı altında yer almaktadır. Ek Bilgi ve Koşullar: *Yurtlarda konaklamayarak yurt bursundan faydalanamayan öğrencilere, aylık 6.000 TL ulaşım desteği sağlanır. İlgili dönem ders başlangıç tarihi itibarıyla yurt bursu / ulaşım desteği değişikliği yapılamaz. *Sıralama yüksek başarı bursu kapsamında başarı sırasına göre yurt bursu sağlanacak oda tipleri daha sonra ilan edilecektir. Yurt bursları, ilan edilecek oda tipinde sunulan en uygun fiyatlı oda için geçerli olacaktır. *Yaz okulunda ders alan öğrencilerin yurt bursları, yaz okulunda da devam eder. Yaz okulunda nakit burslar devam etmez ve ulaşım desteği verilmez. Yurt bursunun karşılığı olan oda tipi Güz ve Bahar dönemlerini kapsar. Yaz okulunda ders alınması halinde yurt bursları, yaz dönemi öğrenci konaklamasına açık ve müsait olan odalarda sağlanacaktır. *Bursların süresi İngilizce Hazırlık Programında en fazla iki yıl, lisans programlarında en fazla beş yıl olmak üzere, toplamda en fazla altı akademik yıldır. Ek burslar ise (nakit, yurt/ulaşım) belirtilen süreler kapsamında yılda 9 ay süreyle sağlanır. *Giriş (kılavuz) burs/indirimleri ile diğer öğrenim ücreti muafiyetleri/indirimleri, belirtilen süreler içerisinde olmak kaydıyla, güz ve bahar dönemleri ile yaz okulunda geçerlidir. Giriş (kılavuz) burs/indirimleri ile diğer öğrenim ücreti muafiyetleri/indirimleri (sıralama başarı bursu ve destek bursu hariç) akademik başarıdan bağımsızdır. *Sıralama Yüksek Başarı Bursu kapsamında sağlanan ek burslar (nakit, yurt/ulaşım), Sıralama Başarı Bursu ile Destek Bursunun devamı için her akademik yıl sonunda sağlanması gereken genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.50’dir. Bu koşulu sağlayamayan öğrencilerin bursları izleyen dönem(ler) için sona erer, koşullar sağladığında burslar yeniden bağlanır. *İngilizce Hazırlık Programını ikinci akademik yılın sonunda başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin Üniversiteden ilişiği kesilir ve tüm burs/indirimleri sona erer. TOBB (2024-25) link ACIBADEM (2024-25) link ÖSYS Bursu ÖSYS sınav kılavuzunda belirtilen burslu öğrenci kontenjanlarına yerleşen öğrencilere verilen ve sadece eğitim ücretinin tamamını (%100’ünü) kapsayan karşılıksız burslardır. Barınma, beslenme, ulaşım, kitap vb. konular ÖSYM Bursu kapsamı dışındadır. ÖSYM bursu hakkı kazanan öğrenciler ayrıca Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu’na başvurabilirler. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesi Üstün Başarı Bursu Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesine 1. veya 2. tercihi olma koşu ile ÖSYS %100 burslu olarak yerleşmeye hak kazanan öğrencilere sağlanan burstur. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesine 1. veya 2. tercihi olma koşu ile ÖSYS %100 burslu olarak yerleşmeye hak kazanan öğrencilere sağlanan Üstün Başarı Bursu aşağıdaki destekleri içerir;
Ek Bilgi ve Koşullar: *Burslar ve öğrenim ücreti indirimleri karşılıksız olup, azami öğrenim süresi (önlisans programlarında 4, dört yıllık lisans programlarında 7, beş yıllık lisans programlarında 8 ve altı yıllık programlarda 9 akademik yıl) boyunca devam eder. İngilizce hazırlık sınıfı okuyan öğrenciler için bu sürelere 1 yıl ilave edilir. *Ücretli programda yönerge kapsamında yer alan burs veya indirimlerin birden fazlasından yararlanmak için gerekli şartları sağlayan öğrenci, kendi açısından en avantajlı olan yalnızca bir tek burs veya indirim hakkından yararlanabilir. *Burslar ve öğrenim ücreti indirimleri yaz okullarını kapsamaz. YEDİTEPE (2024-25) link 1- ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI ve NORMAL ÖĞRETİM SÜRESİ BOYUNCA, 9 AY SÜREYLE
2- SAY, SÖZ ve EA puan türünde ilk 15 000’e (DİL puan türünde ilk 200’e) girip yerleşen öğrencilere, Üniversitenin protokol imzaladığı Amerika, Kanada ve Asya üniversitelerindeki öğrenci uluslararası değişim programlarına, koşullarını sağlamak kaydıyla, öncelikli olarak bir yarıyıl katılım Ek Koşullar ve Bilgiler: *Bir öğrenci ancak bir burs/indirim olanağından faydalanabilir; birden fazla burstan/indirimden yararlanma hakkını elde edenler, en yüksek burs/indirim olanağından yararlandırılır. *Burs ve İndirim, Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programlarında geçirilebilecek süreyi de kapsamakta olup öğrencinin yerleştirildiği 4 yıllık programlarda 10, 5 yıllık programlarda 12, 6 yıllık programlarda 14 yarıyıl akademik başarıya bakılmaksızın devam eder. *Herhangi bir burslu veya indirimli programda okumakta iken çift anadal programına devam etmekte olanlar için bu sürelere bir yarıyıl ilave edilir. BAHÇEŞEHİR (2024-2025) link Miktar belirtilmediğinden detayları yazmayacağım. Yurt bursu da mevcut değil. Linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİ (2024-2025) link A) “Burslu” kontenjanlara kayıt yaptıran öğrencilere şu imkânlar sağlanır: a) “Öğrenim Bursu” (eğitim-öğretim ücretinin tamamını kapsar). b) “Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Üstün ve Özel Başarı Bursu” İlgili programın puan türünde, İlk 100’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 10.000 TL, “TDV Üstün Başarı Bursu”, 101-200’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 9.000 TL, “TDV Özel Başarı Bursu”, 201-300’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 8.000 TL, “TDV Özel Başarı Bursu”, 301-400’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 7.000 TL, “TDV Özel Başarı Bursu”, 401-500’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 6.000 TL, “TDV Özel Başarı Bursu”, 501-1000’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 5.500 TL, “TDV Özel Başarı Bursu”, c) İlgili programın puan türünde, 1.001-2.500’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 4.500 TL, 2.501-5.000’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 4.000 TL “Özel Başarı Bursu”. ç) Sözel (SÖZ) ve Dil (DİL) puan türünde 5.001-10.000’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 3.000 TL “Destek Bursu”. d) Eşit Ağırlık (EA) ve Sayısal (SAY) puan türünde 5.001-15.000’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 3.000 TL “Destek Bursu”. e) Yurt İmkânı: Öğrenci yurdu ücretinde %30 indirim yapılır (kahvaltı ve akşam yemeği dâhil). Ayrıca bu öğrenciler, T. C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen beslenme ve barınma yardımından yararlanabileceklerdir. Yurtlarda barınan öğrenciler yurt kurallarına uymakla yükümlüdürler. f) Hazırlık sınıfında ücretsiz ders kitabı. B) “%50 İndirimli” kontenjanlara kayıt yaptıran öğrencilere (ilgili programın puan türünde olmak kaydıyla) başarı ve tercih durumlarına göre aşağıdaki imkânlar sağlanır: a) “Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Üstün ve Özel Başarı Bursu” İlgili programın puan türünde, İlk 100’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 10.000 TL, “TDV Üstün Başarı Bursu”, 101-200’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 9.000 TL, “TDV Özel Başarı Bursu”, 201-300’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 8.000 TL, “TDV Özel Başarı Bursu”, 301-400’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 7.000 TL, “TDV Özel Başarı Bursu”, 401-500’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 6.000 TL, “TDV Özel Başarı Bursu”, 501-1000’e girerek yerleşen ve kayıt yaptıranlara dokuz ay süreyle ayda 5.500 TL, “TDV Özel Başarı Bursu”, Ek Koşullar ve Bilgiler: *Öğrenim bursu ve öğrenim ücretinden yapılan indirimler hazırlık programında 2 yarıyıl, lisans programında 10 yarıyıl devam eder; nakit burs, ücretsiz / indirimli yurt vb. hakları olan öğrenci 9 ve 10. yarıyıllarda bu imkânlardan yararlanamaz. *“TDV Üstün Başarı Bursu”, “TDV Özel Başarı Bursu” ve “Özel Başarı Bursu” öğrencinin hazırlık sınıfında bir önceki kura / çeyreğe ait not ortalamasının 100 üzerinden en az 80, lisans sınıflarında bir önceki yarıyıla ait yarıyıl not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 3.00 olması ve başarısız dersinin bulunmaması halinde devam eder; belirtilen burslardan yararlanamadığı dönemde -koşullarını taşıyorsa- kendisine “Destek Bursu” verilir. *Destek Bursu”nun devam etmesi, hazırlık sınıfında bir önceki kura / çeyreğe ait not ortalamasının 100 üzerinden en az 70, lisans sınıflarında bir önceki yarıyıla ait yarıyıl not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması koşuluna bağlıdır. *Hazırlık programının herhangi bir çeyreğinde / kurunda asgari devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenci, izleyen kur / çeyrek sürecince; devamsızlık son çeyrekte / kurda ise lisans döneminin ilk iki ayında; lisans programının herhangi bir dersinde asgari devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenci izleyen yarıyılda nakit bursundan yararlanamaz. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİ (2024-2025) link ÜSTÜN BAŞARI BURSU Yerleştirme puanına göre DİL ve SÖZ Puanı hariç yerleştiği lisans programının puan türünde standart eğitim süresince ve zorunlu hazırlık sınıfında da geçerli olmak üzere;
Yalnız Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi adayları için, yerleştiği lisans programının puan türünde standart eğitim süresince ve zorunlu hazırlık sınıfında da geçerli olmak üzere;
*Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği programına üstün başarı ile yerleşen ve fakülte tarafından belirlenen kontenjan dahilinde seçilen öğrencilere İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nde (ETH Zürih) 2 aylık yaz stajı imkânı tanınacaktır. Staj kapsamında öğrencilerin konaklama ve ulaşım masrafları karşılanacak, harcırah desteği verilecektir. *Dikey Geçiş Sınavı ile kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans veya lisansüstü derecesi ile mezun olan öğrenciler ÜSTÜN BAŞARI BURSU’ndan yararlanamazlar. *Derslere devam etmeyen, sınıf tekrarı yapan ve kayıt donduran öğrencilerin bursu ilgili yılda kesilir. ANKARA ÜNİ (2024-2025) link pdflink HACETTEPE ÜNİ link Hacettepe Üniversitesi’nde Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı uygulanmaktadır. Öğrenciler, ayrıca diğer kamu ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin burslarından da yararlanabilmektedirler. Bu bilgiler her akademik yılın başında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Burs Koordinatörlüğü tarafından duyurulmaktadır. Hacettepe Üniversitesi’ni birinci sırada tercih ederek yerleştirilen öğrencilerden kendi puan türünde (TYT puan türü hariç) Türkiye sıralamasına giren öğrencilere aşağıdaki imkanlar sağlanmaktadır;
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (2024-25) link Kadir Has Bursu, ÖSYM tarafından yapılan üniversite giriş sınavlarında başarı gösteren ve KHAS’ı tercih ederek yerleşen öğrencilere tanınan burstur. Sayısal (SAY), Sözel (SÖZ), Eşit Ağırlık (EA) puan türlerinde ilk 3000’e giren öğrencilere, her eğitim öğretim yılında 9 ay boyunca derecelerine göre farklılaşan miktarlarda eğitim desteği sağlanır. 2024-2025 Akademik Yılı Girişli Öğrenciler için Kadir Has Bursu çerçevesinde verilen eğitim desteğinin miktarları aşağıdaki gibidir:
eğitim desteği sağlanır. Ek Bilgi ve Koşullar: *Kadir Has Bursu hazırlık programında bir yıl, lisans programında dört yıl olmak üzere, bursa hak kazanılan dönemdeki oran ve miktarlar değiştirilmeden, her yıl dokuz ay süreyle verilir. İlgili burs, kayıt dondurma durumunda kesilir, öğrencinin KHAS’ta eğitime dönmesiyle birlikte kaldığı yerden devam eder. *Öğrencinin bursu kesintisiz alabilmesi için derslere kayıtlı olması, üniversiteden uzaklaştırma cezası almamış olması ve genel not ortalamasının 2.00’nin altına düşmemesi gerekir. Genel not ortalaması 2.00’nin altına düşen öğrencilerin bursu, ortalaması 2.00’nin üzerine çıkana kadar; Üniversiteden uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin bursu ise cezanın uygulandığı süreler içerisinde askıya alınır. Burs veren okullar bunlarla sınırlı değil, araştırarak daha fazlasını bulabilirsiniz. Ayrıca koşullar kısmına tüm koşulları eklemedim. Linklerden daha fazla koşula ulaşabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarterbat -- 1 Ağustos 2024; 18:16:7 > |
Üniversitelerin 2024-25 YKS Başarı Bursları
-
-
Faydalı up -
BOUN kafaya koymuş illa ilk 3ten şu kadar öğrenci geldi diye reklam yapacak
101. olan adama 5 kuruş yok ama (yüzme havuzu bursu bile yok, ilk 100e verdikleri kitap bursu da geçen sene 400 liraymış). Buraya GNO 3.00 altına düşünce kesiliyorla alakalı bir şeyler yazmıştım da GNO ile dönem ortalamasını karıştırmışım. Yine de 3.00 biraz fazla sert bursu kalıcı olarak kesmek için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shalian14 -- 22 Temmuz 2024; 21:59:19 > -
Muhtemelen bu burslarla Boğaziçi bilgisayar ilk 100den kapataca
Ve benim zamanımda olsaydı ve ilk 100e girseydim ben de Boğaziçi yazardım ama elektrik elektronik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Temmuz 2024; 22:1:40 > -
İlk 10 için çok avantajlı cidden
Ama ilk 100 için bilemedim, İstanbul olsun diyen adam Koça kayabilir, ODTÜ de 63k veriyor yıllık BOUNun 90ksına kıyasla, bunun üstüne başka yerden burs almana da karışmıyor ya da 3.00 altına düşünce bursunu sıfırlamıyor. İlla bi vakıftan burs çıkar ilk 100deki adama, engel olmaları çok saçma bence. (Bu gecelik BOUN haterlığı yeter sanırım )
Yine de baya arttırmışlar. Eskiden 1. hariç kimseye burs yoktu 1.ye de 2.5k falandı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shalian14 -- 22 Temmuz 2024; 22:16:38 > -
Lavuk yurdun inşaatını bitireceğine burs vererek sıralamayı düzeltiyor
-
Çok güzel burslar ya keşke sıralamam yetseydi ya.Kime nasip olacaksa güle güle kullansin -
Arkadaşlar selam.
Koç'un başarı bursu ilk 100'den Koç'a yerleşen kişilerin arasından ihtiyaç sahipleri seçilip mi veriliyor yoksa ilk 100'e girip Koç'a yerleşen herkes maddi durumuna bakılmaksızın bu bursu alabiliyor mu? Bir de bu KUDEB nedir acaba, internette arattığımda pek bilgi bulamıyorum.
Şimdiden teşekkürler.
-
Hocam KUDEB eskiden yerleşen öğrencilere ihtiyaçlarına göre yurt nakit kitap vs yardım yapılıyordu. Sanırım şu an sadece ilk 100e veriliyor, yanlış olabilirim Koç'ta okumuyorum bir araştırın yine de.
-
O zaman ilk 100'e girsen de burs alamayabiliyorsun demek ki dediğin gibiyse. Ben yine de bir arayıp teyit edeceğim ama bilen varsa yine cevap verirse memnun olurum.
-
Yok ilk 100e girdiysen ali koçun oğlu olsan da veriyor
-
Yok hocam alttaki arkadaşın dediği gibi ilk 100e girersen ferrariyle okula gelsen de burs var 101. olursan 5 kuruş yok diye anladım ben. Yine de arayıp teyit edin tabii ki.
-
Arkadaşlar say 1102 sıralama yaptım yüksek ihtimal odtu ee yazcam burs gelmiyor başka nerelerde iyi burslae var -
@shalian14 @randyrhoads7 teşekkürler ikinize de. İlk 100'deysen burs garanti o zaman. Bir de bunun dışında bir diğer sorumda ilk 100'e giren bir kişi hangi vakıflardan burs alabilir, var mıdır öneriniz? Kendim de baktım ama denk gelmediğim bir şey çıkar belki.
-
5.8k yapıp bilkent'te ayda 13k alan ben
-
Ankara ünide 5kya iki şey yazmışlar ama sadece birini seçebiliyorsun -
Helal sana dostum vallahi nasıl tebrik edeceğimi bilemiyorum elini ayağını öpeyim valla üst düzey bi zekasın ya inanılmaz bi şeysin bu arada tebrikler gerçekten -
beğeni almak için saçma yorumlar yapma. yani bu tip burs için çok düşük bir sıralama onu vurgulamak için dedim.
-
Yok kral biliyoz seni gece gündüz bilkent böyle ctis böyle tamam sensin sal artık bizi -
8 senedir buradayım sen ise 3 aydır. beğenmiyorsan kapı orada.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
yahu su bilgisayar mühendisligine pc yazanlar ceng yazmasin, sirf moda diye ceng yaziyorlar pc yerine laptop müh de diyebilirsiniz |
BOUN kafaya koymuş illa ilk 3ten şu kadar öğrenci geldi diye reklam yapacak 101. olan adama 5 kuruş yok ama (yüzme havuzu bursu bile yok, ilk 100e verdikleri kitap bursu da geçen sene 400 liraymış). Buraya GNO 3.00 altına düşünce kesiliyorla alakalı bir şeyler yazmıştım da GNO ile dönem ortalamasını karıştırmışım. Yine de 3.00 biraz fazla sert bursu kalıcı olarak kesmek için. |
Benzer içerikler
- tyt matematik nasıl çalışılır
- chatgpt matematik sorusu çözer mi
- meslek seçemiyorum
- tyt ayt tarih konuları aynı mı
- dershane deneme sınavları fiyatları 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X