AKP'li konu sahibinden Hatay seçimlerinde 3.389 ölü seçmene oy kullandırıldığı iddialarına ilişkin paylaşımlar da bekliyoruz... ayrıca yüzde 20 yani 39 bin oy geçersiz sayılmış istatistik bilimine aykırı sanki... hımm bir bakıyoruz ki hatay seçimlerinde 20 sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluştuğu tespit edilmiş.... puzzle birleşti sanki hatay seçimleri tekrar edilmeli... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 7 Nisan 2024; 21:6:58 > |
🔥🇹🇷 2024 Yerel Seçimleri🔥(İBB'de yeni dönem başladı. Tüm AKP önergeleri red edildi.. )[ANAKONU] (226. sayfa)
-
-
YSK'ya CHP'nin birçok yerde itirazı oldu ve itiraz edilen yerlerde sayımlar tekrar yapılarak CHP'nin kazandığı tescillendi. Nerede usülsüzlük yada yanlış yapılmış ise zaten oylar sayılır ve haklar teslim edilir, bundada bir beyis yok..
Hatay'da CHP'nin bir "iddiası" var..YSK bu iddialara karşılık oyları sayıp saymama konusunda karar verecek. Bana göre YSK CHP'nin itirazlarınıda kabul etmeyecek gibi. Bana sorsalar seçim orada yeniden yapılsın haziranda, bundada bir beyis yok..
Ancak konuşulmayan konuları yokmuş gibi sayıp sadece seçim zaferi üstünden ilerlenilirse bu zaferin üstünüde perdeler. Seçimi zaten Türkiye genelinde CHP kazanmış, buradada yazdım çoğu kez ancak muhalif gibi görünüp ordan-burdanda vuralım diyerek hareket edilirse buda yanlış bir muhaliflik anlayışı olur.
Ben şahsen yeni İBB meclis aritmetiğini merak ediyorum. CHP'den ayrılarak DEM parti grubu kurulacakmı mesela? Seçim sonuçları muhalefet için bir zafer ancak bu zaferde DEM partinin ve küskün muhafazakar-milliyetçi kesiminde rolü olduğunu unutmamak gerek. Mesela Esenyurtta DEM partinin isteği ile CHP'den seçilen Ahmet Özer'in ilk işi çalışanların işten çıkarılması oldu. Esenyurt ise zaten CHP'li bir belediyeydi ve Özer önceki yönetime demediğini bırakmadı..Peki kendini muhalif gören arkadaşlar bunu tartıştımı? konuştumu? Ne oluyor arkadaş dedimi?
Seçimleri her kazanan haklı olsaydı 2023de Erdoğanda haklı olurdu ama bugünde kazanan zaten oyunu emanet oylarla yükseltti. Bu saaten sonrada o emanet oyların sabit olması için uğraşılmalı. Görüyoruzki iktidar kadar muhalefet kanadınında yeni trol mekanizmaları devrede. Onlar yaptıysa bizde yaparız anlayışına karşı kabul olunursa gerçek muhalfilikte yapılamaz. Ele geçirilen bu fırsatıda elinin tersiyle muhalefet iterse 2028'e zor gelinilir. Muhalefetin aklı varsa bu yıl erken seçime giderler aksi halde avantaj kaybedilmiş olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 7 Nisan 2024; 21:20:29 >
-
Muhalefet erken seçime gitsin demişsin ama meclis çoğunluğu seninkilerde. Sence muhalefeti her konuda engellemeye çalışan rte bu sene erken seçime gider mi?
-
Mert Uzunsoy (@mertuzunsy) on XtwitterSincan'da gerçekleşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçları. Burada dahi Mansur Yavaş rakibinden %8 daha fazla oy almış.https://twitter.com/mertuzunsy/status/1776718462590631940
-
Halk 31 martta erdoğana ultimatomu vermiş ve köşeye sıkıştırmış. AKP içinde dahi son Van belediyesi olayında parti içinde Zeydan'a bırakılsın diyenler oldu, yani AKP içindede muhalif ibr ses oluştu. En son MYK toplantısında AKP içinde seçim sonuçlarından ötürü görevden alınmalar tartışıldı ve kellesi gidecek olanlarda parti içinde diş gösterdiler. Özlem Zengin buna bir örnek mesela. AKP içinde Zengin'i istemeyenler çoğunlukta ancak Zengin ayırılsa AKP'den kopmalarda olacak.
İşte bu tablodada kellesi alınacaklar beraberinde AKP'li bazı vekilleride koparabilir partiden. Erdoğan buradada sıkıştı zira partiside temizlik yaparsa kopmalar olacak ve erken seçim için bir kapı aralanacak. Muhalefet ise AKP'deki bu zayıf halkalara oynayarak toplumun tepkisini yönlendirebilir. Erdoğan'da çalkantı içinde olan partide yolların ayrılması gereken kişileri mecburen yollar. Zaten AKP trol medyasındada bu değişim görülüyor çünkü hepsi AKP'den gönderilmek istenilen adamların bir piyonu. şimdiden mevzi alıyorlar.
Yani mecliste AKP'nin çoğunluk olması erken seçim olmamasına engel değil. Zaten AKP son seçimlerde ağır darbe aldı ve kırılgan yapıları ayyuka çıktı. Muhalefet burada öncelikle emanet oy veren muhafazakar-milliyetçi kesimi kucaklamalı ve bu kesimin hassasiyetlerine dikkat etmeli. Ülke genelinde oy potansiyeli maksimum %10-12 olan radikal tarikatleride göz ardı etmeli. Örneğin Adıyaman'da Menzil, İstanbul'da süleymancılar gibi tüm tarikatlerin belediyelerdeki ihaleler başta olmak üzere aldıkları tüm işler kesilmeli. O tarikat karşı mahallenin bu tarikat benim mahallenin anlayışı güdülürse muhalefet kaybeder. Bugün süleymancılar çıkıyor seçimi biz kaybettirdik diyor. Muhalefet hemen bu tip beyanlara ilk elden cevap verip spekülasyonların önünü almalı. Bunu yapmazsa adamların beyanının gerçek olduğu algısı oluşur. Keza DEM partinin yaptığı açıklamalarda öyle, CHP ne cevap verdi mesela? DEM hala aynı çizgide "biz seçimi kazandırdık, CHP fazla böbürlenmesin" diyorlar..
Keza bayram sonrası olması muhtemel TSK harekatına muhalefetin tam destek vermesi şart. Bunu yapmazlarsa çok tepki alırlar muhafazakar-milliyetçi kesimden. Bunuda Erdoğan kullanır..DEM parti bütün meclis ve belediyelerde ayağa kalkacak çünkü, buna doğru tepki vermesi şart muhalefetin.
Kısacası erken seçim zor değil ancak 1 yıl içinde yapılmasıda lazım. 1 yıl içinde erken seçim olmassa dahada olmaz. seneye 3 yıl kalacak genel seçimler için hiçbir parti taşın altına elinide sokmaz. Neden 1 yıl içinde erken seçim olmalı dersenizde, AKP ve MHP grogi durumuna düşmüş durumda çünkü. Zenga oyunu misali taşlar yerinden oynamış, 1-2 düşecek taşla meclisteki hava tamamen değişir zincirleme reaksiyonla. Muhalefet buna odaklanmalı, ölümü bekler gibi 2028'i beklememeli. Benim görüşüm bugünden 2028 yılına kadar çok şeyler değişir siyasette. Muhalefet erken seçimi zorlamaz 2028i beklerse AKP'ye suni teneffüs yapmış olur ve zaman kazandırır.
-
konu sahibinin Ordu'nun Akp itirazı ile oy sayımının yinelendiğinden haberi yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 7 Nisan 2024; 23:27:47 > -
CHP'nin önde tamamladığı ancak seçimlerin iptal edildiği Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine kayyum atandı.
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine kayyum atandı...2 Haziran'daki tekrar seçimine kadar belediyeyi vali yardımcısı yönetecek.
Valilik tarafından yapılan duyuruda "31 Mart 2024 tarihinde ilimiz Pınarbaşı ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek 02 Haziran 2024 tarihinde yenilenmesine karar verilmiştir. Pınarbaşı Belediye Başkanlığına, seçimlerin yenileneceği tarih olan 02 Haziran 2024 tarihine kadar Valilik Makamının oluru ile Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirilmiştir" denildi.
-
- CHP lideri Özgür Özel:
"Şu anda takımda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu."
"Günü geldiğinde arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak."
"Maçın son dakikasında bir penaltı kazanıldığında teknik direktör, ‘Bırakın ben atacağım’ demez. En formda oyuncusuna attırır."
-
- İyi partide Akşener tekrardan parti liderliğine gelmek istemediğini açıkladıktan sonra İzmir belediye başkan adayı olan Ümit Özlale partisinden istifa etti;
"Siyaset üretmenin imkansız olduğunu üzülerek görüyorum"
- İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ve Grup Başkanı Koray Aydın genel başkanlık için adaylığını ilan etti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Nisan 2024; 13:37:53 > -
"Maçın son dakikasında bir penaltı kazanıldığında teknik direktör, ‘Bırakın ben atacağım’ demez. En formda oyuncusuna attırır."
Direkt Kılıçdaroğlu'na laf çarpıtmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
onun seçimleri chp'nin kazandığından da, ampul partisinin kaybettiğinden de haberi(!) yok ki. niye şaşırdınız?
o akp muhaliflerine hakaret eden bir ampul şakşakçısı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şeyh saidci çakma muhalif rambo engelledim diyip yine laf çakmaya gelmiş:)
düne kadar 6lı masanın şak şakçığını yapan, ölümüne KK savunan bu sahte muhalif adamla ben uğraşmaktan yoruldum ama o kuyruk acısından kurtulamadı...
rambo;
şeyh said hainmi değilmi sen onu söyle?
-
bence İmamoğlu ile Yavaş'ı birbirine kırdırmak istiyor Özel. Böyle saçma sapan bir açıklama olmaz. Çok üsten bakış bir söylem olmuş. Heleki 2028'e kadar çok uzun bir yol var. 2 belediye başkanının taraftarlarını rahatsız edecek bu tip açıklamalar chp ye zarar verir.
-
- Yeniden Refah Partisi İBB Adayı Mehmet Altınöz:
"Cumhur İttifakı beni aday gösterseydi kesinlikle kazanırdım."
-
- İddialara göre İyi partiden istifa etmeyi düşünen 2 milletvekili Zafer partisine geçmeyi planlıyor
-
Yavaş çok pasif davraniyor , ayrıca zaten aday olmak istemediğini deklare etti.
Ben şahsen Yavaşin olmasini isterim ancak yüzde 99.999999 İmamoğlu önümüzdeki secimin adayı.
Ortada birseylerin kırılıp dokulmesi icin iki tarafında üstelik olması gerekli ancak Yavaş kendisi öyle bir istek göstermiyor, İmamoğlu ise tamamen buna adanmış durumda .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Nisan 2024; 15:32:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu haber doğru olmayabilir. Ortalıkta birçok iddia dolaşıyor. Özellikle Isparta anketinden sonra bu tarz haberlere pek itibar etmiyorum. Pek inanasım gelmiyor.
-
İyi partide Mansurcu olan Koray Aydın ve grubu partinin başına geçerse şartlar değişebilir.
şuan iyi partide mansurcular ile tümden 2 belediye başkanına muhalif kesimin savaşı başladı. Akşener'in Mansur'u hedef göstereside bu yüzdendi.
Ayrıca Mansur yavaş 2 kez belediye başkanlığı yapacağım demişti yani sonrası kısmı muallak bırakmıştı. Zaten Mansurun 6lı masa ile alakalı söylemediği şeyleri açıklayacağını duyurmuştu. Burada yapacağı beyanlar 2028 için daha net bir tablo çizecek. Olurda Mansurda ben varım derse İmamoğlu ile aralarında soğuk savaşda başlar. şuan İyi partinin ankara il teşkilatı komple mansura çalışıyor mesela.
-
İddialar böyle ancak iyi partinin yeni başkanının kim olacağı sonrası bu durumlar netleşir bana göre.
-
68 yaşında yavaş, genel seçimlerde 72 yaşında olacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X