Şimdi Ara

20499 TL HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1' Full HD Notebook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.835
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20499 TL HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1" Full HD Notebook

20499 TL HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1" Full HD Notebook
    20499 TL HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1" Full HD Notebookamazon
    HP Victus Gaming 16 Dizüstü Bilgisayar, 16.1'' FHD 144 Hz IPS, AMD Ryzen 5 5600H, 8 GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 3060, 512 GB SSD, FreeDOS, Mika Gümüşü, 68P42EA
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BH4ZY4SH

• Birebir aynı cihazın sahibi olarak kısa bilgiler vereyim.

- Üzerindeki grafik kartı 95W. HP Omen Hub kurup "Performance" moduna alınca 95W-100W arası pikler görebiliyorsunuz. 95W ile 140W modeller arasında silikon piyangosu dışında ortalama olarak %8 performans farkı oluyor. Overclock kapasitesi ile bu fark %5'in de altına iniyor. Ben mevcut grafik kartını +150MHz GPU ve +500MHz VRAM overclock ile kullanıyorum günlük olarak.

- Ekranı kucakta kullanırken fazla sallanıyor. Yazı yazarken bile bunu hissedebilirsiniz. Nedense benim için hiç sorun olmadı.

- 2 slot RAM var ve ikisi de lehimsiz. Arka kapağı komple söküp değiştirmek çok basit.

- 2 adet NVMe slot var ve ikisinde de bakır soğutucu var. Aşırı ısınma derdi görmedim ben ama PCI-E 3.0 SSD bağlı.

- Soğutması başarılı değil ve sök-tak yaparken blok çok rahat yamulabiliyor. Bu nedenle ben bir yerden sonra epey bir uğraşmak zorunda kaldım doğru baskıyı yaratabilmek için ve asla ilk günkü gibi olmadı. Macunla verim alamayınca Thermal Grizzly Carbonaut ile (iletken karbon termal ped - 63Wm/K ısıl iletkenliği var) ancak kontrol altına alabildim.

- Mutlaka 2023'te çıkan son Ryzen Chipset Driver kurun. İşlemci güç yönetimini çok iyi optimize ediyor ve daha serin çalışıyor.

- Klavye aydınlatması tek renk ve beyaz. Bence şık duruyor.

Ben genel olarak memnunum cihazdan. 2x8GB RAM ve 2x512GB SSD ile kullanıyorum. Ağırlığı vs benim boyutumdaki birisi için önemsiz.

İlave sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Power scaling grafiğini aşağıya bırakıyorum ve overclock ile kendi aldığım grafik skorunun 8300 mertebesinde olduğunu belirtiyorum. 140W daha az overclock oluyor ise ihmal edilebilir bir farktan söz ediyor olabiliriz. Kaldı ki bu ayarlarda bile %100 kullanımda GPU sıcaklığını 70°C görmedim daha. Farklı bir vBIOS atılarak belki TGP yani maksimum gücü artırılabilir.

• epey
    HP Victus 16-e0073nt (68P42EA) Notebook
    https://www.epey.com/laptop/hp-victus-16-e0073nt-68p42ea.html

Buradaki bilgilere göre 2 × 4 GB RAM var aynı zamanda ekran parlaklığı 250 nit. 400 olmasını isterdim. Ayrıca 2,5 kg ağırlığı var epey ağır bir leptop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sleeptalkercat kullanıcısına yanıt

Ben aldım hocam, çok çok araştırmıştım malesef 30 k nın üstüne çıkmak zorunda kalmıstım.2000 Tl ye 2x16 gb ram ile gayet uyguna geldiğini düşünüyorum.Belki m2ssd de alırım ilerde.Bakalım ürün gelince görüşlerimi paylaşırım

• Birebir aynı cihazın sahibi olarak kısa bilgiler vereyim.

- Üzerindeki grafik kartı 95W. HP Omen Hub kurup "Performance" moduna alınca 95W-100W arası pikler görebiliyorsunuz. 95W ile 140W modeller arasında silikon piyangosu dışında ortalama olarak %8 performans farkı oluyor. Overclock kapasitesi ile bu fark %5'in de altına iniyor. Ben mevcut grafik kartını +150MHz GPU ve +500MHz VRAM overclock ile kullanıyorum günlük olarak.

- Ekranı kucakta kullanırken fazla sallanıyor. Yazı yazarken bile bunu hissedebilirsiniz. Nedense benim için hiç sorun olmadı.

- 2 slot RAM var ve ikisi de lehimsiz. Arka kapağı komple söküp değiştirmek çok basit.

- 2 adet NVMe slot var ve ikisinde de bakır soğutucu var. Aşırı ısınma derdi görmedim ben ama PCI-E 3.0 SSD bağlı.

- Soğutması başarılı değil ve sök-tak yaparken blok çok rahat yamulabiliyor. Bu nedenle ben bir yerden sonra epey bir uğraşmak zorunda kaldım doğru baskıyı yaratabilmek için ve asla ilk günkü gibi olmadı. Macunla verim alamayınca Thermal Grizzly Carbonaut ile (iletken karbon termal ped - 63Wm/K ısıl iletkenliği var) ancak kontrol altına alabildim.

- Mutlaka 2023'te çıkan son Ryzen Chipset Driver kurun. İşlemci güç yönetimini çok iyi optimize ediyor ve daha serin çalışıyor.

- Klavye aydınlatması tek renk ve beyaz. Bence şık duruyor.

Ben genel olarak memnunum cihazdan. 2x8GB RAM ve 2x512GB SSD ile kullanıyorum. Ağırlığı vs benim boyutumdaki birisi için önemsiz.

İlave sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Power scaling grafiğini aşağıya bırakıyorum ve overclock ile kendi aldığım grafik skorunun 8300 mertebesinde olduğunu belirtiyorum. 140W daha az overclock oluyor ise ihmal edilebilir bir farktan söz ediyor olabiliriz. Kaldı ki bu ayarlarda bile %100 kullanımda GPU sıcaklığını 70°C görmedim daha. Farklı bir vBIOS atılarak belki TGP yani maksimum gücü artırılabilir.

20499 TL HP Victus 68P42EA Ryzen 5 5600H 8 GB 512 GB SSD RTX3060 16.1" Full HD Notebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 11 Mayıs 2023; 9:17:32 >

• massacrer kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar, ben sipariş vermişken 2x16 ram de sipariş verdim.Amazon germanyden gelecek sizce bizimkine uyumlumudur?

Corsair Vengeance SODIMM 32GB (2X16GB) 3200Mhz CL22 1.2V DDR4 Ram (CMSX32GX4M2A3200C22) https://www.amazon.com.tr/dp/B08GSTF5NJ?ref_=cm_sw_r_apin_dp_HMK2BKGMGRKX01BN6746

birde 1tb ssd alayım diyorum, sizce hangisini tarcih etmeliyim ?

1-) Samsung MZ-V7S1T0BW 970 EVO Plus NVMe® M.2 SSD, 1TB, Dahili SSD, Laptop ve Masaüstü ile Uyumlu https://www.amazon.com.tr/dp/B07MBQPQ62?ref_=cm_sw_r_apin_dp_REWQ6XT8X72PMZYEWMTP_1

2-) Samsung 860 EVO 1 TB SSD, SATA M.2 https://www.amazon.com.tr/dp/B078WQT6SB?ref_=cm_sw_r_apin_dp_FRV4XCE3YFW3ZB4KF2JC_1

Hocam bir de en korktuğum şey renk olayı, bazıları ekranı yerden yere vurmuş, sizce o kadar kötümüdür ?Çünkü bu özelliklerde pc toplamaya kalktığımda ben 30 k yı geçiyordu.Şimdi ramlerle 1 tb +512 ssd ile bana max 25 bine denk geliyor, değmez mi ?

• 3 aydır aynı ürünü kullanıyorum. 1 tb ssd ve 16gb×2 ram ilave ettim. 32 gb ram ile birçok işi aynı anda yapabiliyorsunuz. Ekran parlaklığı ve ısınma dışında herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

• Bornova17 kullanıcısına yanıt
    Bu ozelliklerde pc nerden topladin da 30k etti, ortalama 15k civari bu ozellikte pc(monitorsuz tabi)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • n201 kullanıcısına yanıt

Yok hocam laptopta, bundan önce 3 kere msi katana, msi stealth aldım bir şekilde iptal,iade oldu

Ben topladim deyince kasa sandim

En çok aklım orada kalacak diye korkuyorum, arkadaş fırsat diye bunu paylaşmasaydı 2-3 ay içinde güzelinden 23 inç toplayacaktım ama aldık artık bunu 😀

Beklentiye gore cok sknti olmaz bence,bide keske kendiliginden 16 ram olarak gelse bu pcler

Keşke hocam

• massacrer kullanıcısına yanıt

ısınma sorunlarını cozmusler mı hocam? aaa bir oyunda sıcaklıklar ne durumda ? 16.1" olması garip geldi bana ya 17 ya 15.6 alışmışız...

Hocam RAM hızı desteğini hatırlamıyorum ama bir bakmam lazım mesai sonrası.

SSD için en ucuzu alıp geçiyorum ben sürekli. Oyun oynamak için eğer bilinmedik marka almıyorsam benim için çok fark etmiyor. Ha saniyede 2000MB okumuş ha 6000MB. Yükleme süresinde 1sn uzun veya kısa fark etmiyorum ben.

Ekran konusunda renkler bana kötü gelmedi ki baya %125sRGB olan monitörde geçiyor günümün çoğu. Parlaklık açısından da bence gayet iyi.

• xxxcem kullanıcısına yanıt

Victus15'e göre çok çözmüşler diyemem. İyileşmiş o kesin ama çözülmüş diyemem. Sonuçta Omen'e göre daha bütçe dostu bir seri Victus. Haliyle de soğutma bloğu biraz daha basit bir tasarımda.

AAA için oyundan oyuna değişir ama misal Forza Horizon 5'te altında yükseltici ile birlikte ortalama 70°C ve maksimum 80°C'de gördüğüm son müdahalelerim sonrasında. Ama tam olarak işlemciye yük bindiren bir oyunda 90° görecektir rahatlıkla.

16.1" ilginç ama ben büyük ekran seviyorum. O nedenle bana iyi geldi :)

• Littlebchlor kullanıcısına yanıt

16x2 ram aldığınız ürün linkini paylaşabilir misiniz

• sleeptalkercat kullanıcısına yanıt
    2.5kg bir oyun laptopu için çok normal değil mi ? Normal iş laptopları bile 1.5-1.7 kg olmuyor mu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Isınmayı bir laptop için dert edinmemek ciddi bir hata. Zaman içinde performansı düşüren en büyük nedenlerden biridir.

• NeyzenEfendi kullanıcısına yanıt

benim ultrabook 950 gr.

şarj aleti..vs olunca kilo artıyor tabi. Oyun laptopu şarjı 5 saat gitse iyi olur yani ben oyun oynamasam da 2 saat şarj gitmesi gibi bir şüphem var tabi yanılabilirim de.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.