Şimdi Ara

Arctic Freezer 36 DUO İşlemci Soğutucu 1298TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.313
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Güzel soğutucu, Fuma 2 den bile iyi gözüküyor o kısmı ilginç :)

• Ceann Capall kullanıcısına yanıt

Büyük ihtimal işlemciye bakır boruların direkt temas etmesindendir. Fumada dikdörtgen bir panel daha var sanırım temas ettiği yerde.

• Sistemimde takılı, kullanıyorum fakat kimseye tavsiye etmem fanları ilk yıldan sonra ses yapmaya başladı, çıkardığı ses sinir bozucu bir tonda. Bir fanını komple söktüm artık çekilmez olmuştu.

• Ceann Capall kullanıcısına yanıt

Fuma 2, performans odaklı bir soğutucu değil, iddiası uyum. Kanat sayısı, Arctic'te 56 ve standart ölçülerde, Fuma 2'de 49 ve daha çok sisteme uyabilmesi için bir kule daha ince, diğer kule ise asimetrik. Doğrudan temas da etkili ancak en büyük fark, fanlarda; Arctic'te performans odaklı fanlar varken, Fuma 2'de fanların ikisi de sessizlik odaklı, biri de slim.

Scythe gibi performansla özdeşleşmiş bir marka neden böyle yapmış diye düşünülebilir, ancak ticari açıdan çok başarılı bir tercih, hava soğutma kullandığım bir oyun bilgisayarım var, ona Arctic alırım mesela, ancak bir tane alabilirim. işyerinde sorumlu olduğum 300-400 civarı bilgisayar var, onlar için 20-30 civarında soğutucu bulundurmam gerekiyor, her biri farklı türden olduğu ve gelecekteki bilgisayarlara da uygulanacakları için uyum ihtimali en fazla olan soğutucuları seçiyorum ve Fuma 2, seçebileceğim soğutucular arasında.

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Arctic dan iyidir halbuki size sorunlu ürün denk gelmiş olabilir. 4 yıldır kullandığım arctic fanlar var hâlâ sorunsuz ve sessiz. Yüksek devirlerde ses yapıyor tabiki.

Arctic Freezer 36 serisi LF III hemen ardından yeni çıkmadı mı? Nasıl 1 senedir kullanabiliyorsunuz?

arctıc gmbh
    Newest products from ARCTIC | ARCTIC
    https://www.arctic.de/en/products/highlights/newest-products
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Freezer 36 A-RGB (Black) | Multi Compatible Tower CPU Cooler with A-RGB | ACFRE00124A | ARCTIC 6 yıl garantisi var. Ben yaklaşık 10 gündür kullanıyorum 7500f işlemciyle, 1300rpm'e kadar fanlardan ses duymak imkansız ciddiyim. Cinebench'de maksimum 75 derece gördü ama 7500f zaten çok ısınan bir işlemci değil. Ram slotlarını kaplamayan en iyi kule tipi işlemcilerden biri. ARGB modelinin sırf fanları zaten en ucuz 1400tl piyasada. ARGB modelini alanlar arka tarafta bulunan fanı ACFAN00120A rgb olmayan fan ile değiştirip argb olan fanı exhaust fanı olarak da kullanabilirler.

Bu da Ghost of Tsushima değerleri 2k high presetde ekran kartı 6800xt

Arctic Freezer 36 DUO İşlemci Soğutucu 1298TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukeler -- 2 Haziran 2024; 11:9:27 >

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Haklısınız, dikkat etmemişim, Freezer 36 imiş , bendeki Freezer 34 eSports DUO hocam bendekinde BioniX P120 fanlar var bunda P12 fanlar bulunuyomuş konudaki arkadaşların dediği gibi.

Yinede P12, Bionix P120'nin RPM'i bi tık düşük hali gibi. Revizyon varmıdır bilmiyorum.

Ancak yinede tavsiye etmiyorum. Şahsen arctici severim fakat artık fanlarına güvenmiyorum. Görüşüm değişmedi  

Fanları Be Quiet fanlar ile değiştirin çok rahat edersiniz. Arctic soğutucu kuleleri taş gibi ama fanları biraz gürültülü malesef. Ben Dark Freezer x12 kule tipi soğutucuya Be Quiet pure wings 2 taktım şimdi fan sesi sıfır.

• dukeler kullanıcısına yanıt

hocam ram sıcaklıkları nasıl xfx merch var bende de biraz sıcak calısıyor 2k da deneyimlemek istiyordum thusimayıda 3700x cpu var bu arada...

gaming.gen.tr
    Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
    https://www.gaming.gen.tr/urun/384864/thermalright-peerless-assassin-120-se-tl-c12c-120mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu/

düzenleme birde buna bakın performansı ve görseli cok iyi testlerde şaşırtıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxcem -- 2 Haziran 2024; 21:9:25 >
  • xxxcem kullanıcısına yanıt

ram sıcaklığını göremiyorum amd'nin izleme programında ama oyun çok iyi optimize edilmiş. amd frame generation açınca sabit 144fps'e çıktı ve gpu sıcaklığı 15 derece düştü. O soğutucu çift kule tipi ve fan slotlarını kapatıyor haberin olsun, illa çift kule almak istiyorsan deepcool assassin IV'a bakabilirsin

• xxxcem kullanıcısına yanıt

Şuan bu modeli kullanıyorum piyasadaki çoğu sıvı soğutucudan iyi olduğunu söyleyebilirim. Diğer pc de olan Fuma 2 den bir tık iyi olduğunu düşünüyorum. Tam kıyaslama yapamam tabi ki, fiyatını hak eden bir ürün. 360'lık dandik sıvı soğutucu yerine kesinlikle tercih sebebidir.

Bir dezavantajını yazayım 1. ram slotunu engelliyor. Mecbur dual ram yapmam için soğutucu fanını 2-3cm yukarı kaldırarak ramı altında bırakmak zorunda kaldım.

• Lga 1151 ile uyumlu değil sanırsam. i7 8700 için soğutucu bakıyordum ama soket desteklemiyor gibi.
  • 100 tl zam yapmışlar hemen. hala alınır mı?

• Serious Cat kullanıcısına yanıt

Eğer soğutsun düzgünce ve yük altında biraz sesli olması problem değil diyorsan alınır hocam. Tek bloklu soğutucular arasında en iyilerden birisi ve fiyat olarak sanırım rakipsiz.

Hala yurtdışı fiyatının ciddi üzerinde ama başka alım alternatifi yok gibi. Amazon Almanya'da, Acrtic kendisi sattığında ARGB olanlar 25.4€ şu an ve ARGB olmayan ise 19€. Full siyahı da 21.5€. Bu fiyatlar Almanya içinde kargo dahil fiyatlar.

Amazon.de üzerinden Türkiye teslimde ise ilave 40€ civarı geliyor. Bu nedenle eğer Almanya'dan alabilme imkanı yoksa bariz en iyi fiyatlar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 3 Haziran 2024; 15:55:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.