Şimdi Ara

205/55 R16 ebat Lastiklerimi değiştirmek istiyorum. Hangisi?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
14.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Premium contact2

Michelin premacy hp

P7 cinturato

ER300 ecopia

• Şu an aracımda Nokian İ3 var Antalyada Continental bayisinden aldım.Özellikle Frenleme, Sessizlik ve direksiyon hassasiyeti harika ,yumaşak ama konfor olarak orta bir lastik.Yokohama güzel lastik ama satan bayi uçuk fiyatlarda satıyordu.Arkadaşımada cooper tires aldık.160 liralık lastiği peşin fiyat 100 liraya almıştık.Cooper zeon cs6 modelini araştırmanı öneririm.Avon zv5 in geliştirilmiş modeli.Bunun dışında pirelli p7 de güzel bir lastik

ustat
    Cooper zeon cs6 hangi bayiden aldınız.?

birde Hankook Ventus V12 içinde iyi ve uygun lastiktir diyolar..

Aryrıca arkadaşlar.

Lastikler H - V - W diye sınıflanıyoya.

örneğin H alacağımıza V alsak
    yada V alacağımıza W alsak
    lastik ömrü uzarmı??

nede olsa o sınıf için hızlara hayatta ulaşamam ben.

bir lastikci bana H - V - W hangisini alırsan al fiyat
    farkettimeyeceğim sana dedi..

Böyle bir mantik kurulabilri mi??

• Orijinalden alıntı: Mihmander

Şu an aracımda Nokian İ3 var Antalyada Continental bayisinden aldım.Özellikle Frenleme, Sessizlik ve direksiyon hassasiyeti harika ,yumaşak ama konfor olarak orta bir lastik.Yokohama güzel lastik ama satan bayi uçuk fiyatlarda satıyordu.Arkadaşımada cooper tires aldık.160 liralık lastiği peşin fiyat 100 liraya almıştık.Cooper zeon cs6 modelini araştırmanı öneririm.Avon zv5 in geliştirilmiş modeli.Bunun dışında pirelli p7 de güzel bir lastik

ustat

Aryrıca arkadaşlar.

lastik ömrü uzarmı??

Arkadaşa yasinci lastikten aldık.Aracının ebatına uygun Zeon xtc modelini aldık.Bu modeli tavsiye etmem.Cooper alcaksan W grubu Cs6 modelini tavsiye ederim.H - V - W lastiğin güvenli yapabildiği son hızıyla alakalı.Yalnız W sınıfından itibaren lastiğe virajlarda ekstra yol tutması için iyileştirme yapıldığını biliyorum.Hız sınıfının lastik ömrünü etkilediğine ilişkin herhangi bir bilgim yok.Hankook ta yeni sanayide özkan lastikte uygun oluyor.

Ayrıca pahalı ürünlerden Pirelli Cinturato p7 , Goodyear optigrip ,Continental P.Contact2 ,Nokian V tercih edebilirsiniz.
    Uygun fiyatlı ürünlerden Falken Zx ZE 912 ,Fulda Carat exelero , ve Hankook un ürünleri tercih edilebilir.

• Orijinalden alıntı: Mihmander

Şu an aracımda Nokian İ3 var Antalyada Continental bayisinden aldım.Özellikle Frenleme, Sessizlik ve direksiyon hassasiyeti harika ,yumaşak ama konfor olarak orta bir lastik.Yokohama güzel lastik ama satan bayi uçuk fiyatlarda satıyordu.Arkadaşımada cooper tires aldık.160 liralık lastiği peşin fiyat 100 liraya almıştık.Cooper zeon cs6 modelini araştırmanı öneririm.Avon zv5 in geliştirilmiş modeli.Bunun dışında pirelli p7 de güzel bir lastik

ustat

Aryrıca arkadaşlar.

lastik ömrü uzarmı??

Hemşerim ben de Antalyalıyım.ama Antalyada yaşamıyorum. Sana Nokian H modelini önereyim. 185/60/14 modelini 2 yıl kullandım. Lastik tabanındaki 1 den 8 e kadar diş derinliği göstergesinden sadece 8 silindi. Yani bu lastik hem yumuşak hem de iddalı şekilde uzun ömürlü. Ben o lastiklerle 6 saat aralıksız yağmurda yol aldım. Hızımı hiç kesmeden. Üstelik hiç tedirdinlik yaşatmıyor insana. Ayrıca çok sessiz. Arabayı yeni değiştirdim. Kar lastikleri var arabanın altında. Yine Nokian H aldım hepsiburadadan bu gün gelirler muhtemelen. Yeni lastikleri 205/60/15 aldım.Megan için.Bizim oralarda yağmur çok yağar. Sen ıslkak yolda bu lastik kadar hiç bir lastikle rahat edemezsin.13 yıldır kendi arabam var.Bridgestone, lassa, fulda, goodyear değişik modellerini çok kullandım.Nokian h gibi lastik kullanmadım.Hiç arabadan anlamayan eşim bile bu lastikler suyu görünce yere yapışıyor dedi önceki lastiklerimi ilk aldığımda.
    Ama v w gibi serilerini değil h serisini alman lazım.çünkü hız limiti yükseldikçe lastik sertleşiyormuş.en uygunu h hız sınıfı. Selamlar memleketime.

• Nokian H antalyada bulamadım internetten araştırdım.
    220 gibi bir fiyatı var. 4 yanesi 880 TL..
    http://www.e-lastikjant.com/?mgz=11&urunid=1121

bir defa alınacak ama bilmiyorum ki.

Cooper Zeon CS6 araştırdım.
    Üst sınıf bir lastik ama türkiyeye yeni girmiş.
    1 yılda yol yardımı hediye..

Sessiz midir? Yuvarlanma direnci nedir? Frenleme nasıldır?
    belli değil Avrupa test lerin de adı geçmiyor.

Bayide ısrarla Michelin Primacy HP öneriyor.
    antalya için en ideal lastik diyor. 185 veriyor.
  • Nokian Şarampol caddesinde Continental bayisi Yalın Petrolde mevcut.Nokianı sipariş üzerine kormetalden getirtiyorlar.Yalnız liste fiyatından çok az bir indirim yapıyorlar.Cooper Cs6 sessiz ve dayanıklı ama belirttiğiniz gibi herhangi bir testi yok.Benim araçtaki Nokian i3 ün de testi bulunmuyor ama eski bridgestone lere göre frenlemesi muhteşem

http://www.kormetal.com/files/Nokian_Yaz_Lastikleri_Fiyat_Listesi_.pdf

http://www.yalin-petrol.com/iletisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizashi -- 15 Şubat 2011; 18:59:32 >

• eskiden yalın petrolden fulda almıştım.Ama yıllar oldu.Hepsi buradada nokian h 185 gibi fiyatı var. Ben 205/60/15 leri 164 e aldım. İstanbuldan akyol kardeşler diye bir yer aradım 210 dediler..Hepsiburada inanılmaz ucuz. Hepsiburadanın nokianlarını da kormetal gönderiyor.Hiç başka lastik arama.Michelin önerenler nokianı hiç bilmeyenler. Forumları oku michelinden 5 kişiden 4 ü ıslak zeminde yol tutmamasından şikayetçi. Nokianın en iyi olduğu konu bu ve sessizlik.Testlerde kuru zeminde de çok başarılı. 2 yıl kullandım vaz geçemiyorum. Özellikle frenleme de çok iyi. Hepsi buradaya bakmanı öneririm.
  • şimdi arkadaşın (07 Note) gönderdiği linkten baktım
    http://www.kormetal.com/files/Nokian_Yaz_Lastikleri_Fiyat_Listesi_.pdf

Nokian 205/55 R 16 94 H XL Nokian H 185 TL
    Nokian 205/55 R 16 94 V XL Nokian V 190 TL

HepsiBurada da
    Nokian 205/55 R 16 XL 94 V Nokian V 183 TL ve 12 Taksit.

Yalın-Petrolu bilirim. Bugun arayacam bakalım kaç para diyecekler..
    Buraya yazarım..
  • Nokian için yalın petrolu aradım
    yok ole birşey biz satmıyoruz dedi.

daha önce arkadaşlar almış
    şipariş üzerine getiriyormuşsunuz dedim.

geri dönecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

Nokian için yalın petrolu aradım

geri dönecekler.

Mihmander arkadaşım kormetal bunlara fazla kar marjı bırakmadığı için Continental satmak istiyolar.En son bir bayan arkadaş 175 65 14 ebatlı premium contact aldı benden lastikçi tavsiyesi istemişti bende oraya yönlendirdim.Bende lastikleri bayram dönüşü değiştirmiştim fazla olmadı alalı.Nissan note 185 65 15 ölçülerinde Nokian i3 almıştım.Hatta bu bayiden ilk nokian lastik alan benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizashi -- 16 Şubat 2011; 13:48:57 >
  • quote:

Nokian için yalın petrolu aradım

geri dönecekler.

Hemşerim Yalınlar diye niye zorluyorsun.İnternetten alsana.2-3 günde elinde olur.Benim 205/60/15 nokian h lar bu gün geldi.Coma günü sipariş vertmiştim hepsi burada en uygun fiyatlı yer.Kormetalin kendi sitesinden bile uygun.Üstelik peşin fiyata 12 taksit aldım.
  • stokta kalmamış yoksa benmi göremiyorum

varsa linkini göndersenya..

birde hepsiburadanın sattığı lastikler
    1-2 yıllık, günü geçmiş lastikler deniyor.
    seninkinde durum nedir??

birde 4 lastik montaj+balans+sibop
    ne kadar tutar??
  • Az önce geldi lastikler.2010 un 44. haftası. Ben sipariş vermeden önce kormetali aradım.Üretim tarihlerini sordum 2010 dediler sonra sipariş verdim. 2010 ekim sonu kasım başı gibi birzamana denk gelir herhalde.
  • evet Nokian h senin ebatta kalmamış.sabah kormetalin sayfasından nokian yaz lastiklerinin kataloğunu okudum.Nokian h ve v aynı bilgilerle anlatılıyor.Hamur yapıları aynı anladığım kadarıyla v biraz daha güçlendirilmiş. Bu ebatta v alabilirsin fiyatları aynı.Linke bir bak.

http://www.hepsiburada.com/Liste/nokian-205-55-r-16-xl-94-v-nokian-v-lastik/ProductDetails.aspx?productId=otkmtt441946&categoryId=259720
  • Michelin Primacy HP tavsiye ederim.Enerji saver ıslak zeminde iyi değil yuvarlanma direnci düşük ama Türkiye şatlarına Primacy HP kadar uygun değil.Continental premium 2 ise çok yakışıklı bir lastik deseni ve su yolları al beni diyor ama konforlu bir lastik değil çabuk abs'yi devreye sokuyor ve konfor olarak Primacy HP ile yarışacak kalitede değil.2 ay kadar önce lastikleri aldım , uzun uzun araştırdım ve verdiğim karardan çok memnunum.
  • işin ilgin yanı

şu anda kullandığım lastikler Michelin Primacy HP
    şimdi alcam eskisinden daha kötü olacak diye korkuyorum
  • Nokianları yarın taktıracağım.Tecrübeleri yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdan

Nokianları yarın taktıracağım.Tecrübeleri yazarım.

taktınız mı nokian ları ??
    test edebildiniz mi??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozdan

Nokianları yarın taktıracağım.Tecrübeleri yazarım.

taktınız mı nokian ları ??
    test edebildiniz mi??

Evet dün akşam saatlerinde taktırdım.Şu ana kadar 15-20 km yol yaptım henüz.Ama arabadan çok iyi anlayan bir arkadaşımla beraber denedik. Sıcaklık sıfır civarıydı.Fren denemesi yaptık tam 3-4 defa. Arabanın burnu yere dikildi neredeyse ama abs bir kez bile devreye girmedi. Bu pürüzsüz asfaltta yapılan bir deneme.Abs yi devreye sokmak için çalıştık araba abs devreye giremeden hemen durma seviyesine geliyor.İkmizinde şaşkınlıktan ağzımız açık kaldı desem yeridir.Yaz performansını siz hesabedin lastiğin.Kısacası ben böyle bir yol tutuş görmedim. Daha önce yazmıştım ben nokian h başka arabada 2 yıl kullandım. Bu performansından bir şey kaybetmemişti.Arabayı sattım. Şimdi megane 2 aut. arabam için aldım.Arabanın görüntüsü bile değişti. Çok yakıştı yani.

• Michelin premacy hp derim ben. 6 gün önce arkadaşın megane 2ye taktırdık çok memnun. Sessiz ve yol tutuşu çok güzel. 800 e aldık.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.