Goodyear Efficientgrip'i ben kullanıyorum, tavsiye ederim. Düşük yuvarlanma direnci ve hafifliği ile yakıtta hakikatten çok az olsada olumlu etkisi var, ayrıca çok yumuşak yanakları olan bir lastik, tahminimce bundan daha yumuşak yanakları olan başka lastik yoktur, sessizlik ve konfor için birebirdir yani. Yol tutuş olarak çok mükemmel olmasada benim başıma bir aksilik gelmedi şimdiye kadar. Fiyatıda diğer lastiklere göre uygundur hatta geçen ay 205/55/16 lastiğin tanesini 135 liradan satan bir site görmüştüm. Ama her lastik gibi 20-25bin km den sonra sertleşmeye başlar, ilk zamanların performansı ve yumuşaklığı gider. Tavsiye edilir.
kışlık lastiklerinde nokian iyidir ancak yazlık lastikleri kullanmadıgım için bilemiyorum..
Önceki lastiklerim Conti SportContact 2 onlardan memnundum.Ömrü bittikten sonra birkaç aylık araştırmanın ardından EfficientGrip aldım.
SportContact2 çok eski bir lastik.Üretimi bitmek üzere.Herhangi bir sorunla karşılaştığın zaman tekrar bulamayabilirsin.Premium Contact Düşünebilirsin.
3-4 aydır kullanıyorum efficientgripi.Arabayı çok zorladığım oldu ama henüz yoldan saptıramadım.Bence Goodyear ın ürettiği en iyi lastiklerden biri.
Yol tutuşu,yağmur,kuru performansı ile Michelin Primacy HP den üstün bir lastik.
Şimdiye kadar tavsiye edilen lastik markalarını bir dosyada topladım ve bayilerini arayıp tek tek fiyat aldım.
Gönlüm Nokian dan yana ama antalyada bayisi yok. İnternetten alsam burda taktırsam diye düşündüm ancak 2 gün sonra bir sıkıntı olursa lastik elimde kalır diye korkuyorum.
1 Tanesi yarılsa interntten sipariş ver vs.vs. Michelin hiç düşünmüyorum. Herhalde Goodyear Efficientgrip alacağım. hala karar veremedim..(işin ilginç yani)
Bir arkadaş Cooper lastiklerini met etmiş. yol yardımı felan varmış. Ona bakmadım..
quote:
Orijinalden alıntı: Mihmander
Şimdiye kadar tavsiye edilen lastik markalarını bir dosyada topladım ve bayilerini arayıp tek tek fiyat aldım.
Gönlüm Nokian dan yana ama antalyada bayisi yok. İnternetten alsam burda taktırsam diye düşündüm ancak 2 gün sonra bir sıkıntı olursa lastik elimde kalır diye korkuyorum.
1 Tanesi yarılsa interntten sipariş ver vs.vs. Michelin hiç düşünmüyorum. Herhalde Goodyear Efficientgrip alacağım. hala karar veremedim..(işin ilginç yani)
Bir arkadaş Cooper lastiklerini met etmiş. yol yardımı felan varmış. Ona bakmadım..
conti pre. con. 2 ömürden yana sıkıntılı, testler öyle diyor. pirelli p7 testlerde çok başarılı ama türkiyede pek sevilmez hem pahalı da. cooper zeon cs6 ile ilgili tek tük şeyler okudum, genelde iyi yorumlar var ve fiyatı da iyi. aklımdaki lastiklerden. eğer alırsan mutlaka yorumunu bekliyorum.
lastiği almadım arkadaşlar. ancak bizim işyrinden benim gibi alacağı şeyleri araştıran arkadaşlar var. onlarda lastik araştırmışlar. Biri megane diğeri cordoba aracına PETLAS İMPERİUM PT515 almışlar. şimdili iyi diyorlar. 110 TL almışlar ve 6 taksit yapmış satıcı.. (ben peşin alacak olursam o 10 tl sildiririm..)
Ben eskiden petlası adı lastik olarak bilirdim ama şu anda yapılan yprumlar olumlu yönde..
PETLAS İMPERİUM PT515 modelini yurtdışına satarken STARMAXX NOVARA ST532 ismini kullanıyormuş aslında aynı lastikler..
Desen olarak Brigestone desenine benziyormuş.. yorumlarda sessiz-yumuşak ve dayanıklı diyorlar
Bazılarıda balans tutmadığından-adı lastik olduğundan almışken iyisini ve pahalısını almam gerektiğinden bahsediyor..
siz ne dersiniz??
Adac ı açıp testlere bakın ki tarafsız olarak neyin size uygun olduğunu neye göre lastiği seçtiğinizi daha iyi anlayın .
Değil petlas lassanın bile teste tabi tutulmuş ürünleri çok iyi sonuçlar alıyor.
İllaki uygun fiyatlı ürünler istiyorsanız kumho hankook hatta ceat ın o ebatta beni bile şaşırtan sonuçları alan tornado adlı bir ürünü vardı ki 16-17 lastik içinde ilk dörde girmişti.
Tavsiyem ne çin lastikleri gt radial,nankang, first stop vb. gibi ürünleri rüştünü ispatlayıncaya kadar da petlas gibi milli de olsa herşeyi soru işareti olan ürünleri almayın.
Kısaca özellikle fabrikalara ürün veren markaları tercih edin.
Yokohama C.Drive ya da C.Drive 2 derim ben. Geçen sene Ramazan ayında almıştım, deseni çok güzel ayrıca yanak kısmı bombeli değil dik duruyor bu da aracı daha diri gösteriyor.
Yokohama satan pek bir yer yok antalyada
birde AC01 modeli var sizin dediğiniz model ayrı bir model mi?? (C.Drive 2)
Şuan er300 kullanıyorum bundan öncede michelin primacy vardı. Bu iki lastiğide tavsiye ederim turanza ıslak zeminde cok daha güven veriyor bana michelinde tam tersi kuruda daha iyidi. Ses olarak herhangi bir fark göremedim
Brigestone Er300 ile Yokohama AC01 fiyatları aynı. ikiside 180 TL.
Continental Premium Contact2 ise 150 TL alınabilecek. 4 lastikte 120 TL fark var.
Ancak yukardaki 2 lastiktede jant koruma var. Contide yok.
birşey farkedermi?? jant koruma olmassa olmaz mı? (arabamda saç jant ve kapak var..)
michelin-yokohama ve bridgestone arasından bir seçim yapmanızı öneririm. Contiler yeterince uzun ömre sahip değil ve özelliklerini çabuk yitiriyorlar.
primacy hp için de 1 sene sonra yüzeyinde çok sertleşme şikayetleri duymuştum fakat o ebatta en konforlu lastik de o.
su an üzerinde michelin primacy hp var. tahminen 20-25 bin gitmiş şu anda dış mış yok. kabak.. pek araca binmediğimden araştırma yapmak istiyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: Mihmander
Brigestone Er300 ile Yokohama AC01 fiyatları aynı. ikiside 180 TL.
Continental Premium Contact2 ise 150 TL alınabilecek. 4 lastikte 120 TL fark var.
Ancak yukardaki 2 lastiktede jant koruma var. Contide yok.
birşey farkedermi?? jant koruma olmassa olmaz mı? (arabamda saç jant ve kapak var..)
Sac jantınız varsa jant korumalı lastiğe öncelik vermenize gerek yok hatta bana göre alüminyum olsada illa jant korumalı aramamak lazım çok birşey koruduklarını sanmıyorum, Continentalı alın gitsin zaten aradada 30 TL fark varmış kalite olarakta er300 dende ac01 dende geri kalmaz fazla gelir...
Şİddetle michelin primacy hp tavsiye ederim.Konfor , sessizlik , yol tutuş , yakıt tasarrufu, frenaj ne ararsan var.
Ömrü uzun diyenlere katılmıyorum.C4 aracımızda var 205 65 r16 primacy hp.80 binde taktırdık , şu anda 132 binde arac.Lastikler hala ilk günkü gibi güven sağlıyor.
Michelin bu işi aşmış.Fiyatı dışında asla alternatifi olamaz.Fiyat sorun değilse michelin primacy hp al kafan rahat olsun
Michelin'i genelde begenmekle birlikte, Primacy HP'den memnun kalmadım. ER300 ve Conti kullandım. İkisi de iyi lastiklerdi. Listenizde olmayan Goodyear Optigrip var. Islak performans, benzin tuketimi ve kullanım ömrü açısından üst seviyelerde skor alan bir lastik.
Bir de şu benzin tasarrufu konusuna çok fazla takılmamak lazım; ADAC testinde, benzin tasarrufu açısından en üst puan ve en kötü puan lastik arasında %5 fark olduğu söyleniyordu.
Continental Premium Contact2 alacağım..
Nedenleri:
1. F/P oranı (150 TL peşin) 2. ADAC Test sonuçlarında başarı 3. Çoğu Araba üreticisinin standart lastiği 4. Alman malı olması (Fransizdan iyidir) 5. Bonus Kart +4 taksit seceneği ve polar hediyesi :)
Kararınızı bizimle de paylaştığınız için teşekkür ederiz. Çoğu kişi bir başlık açtıktan sonra yazılanlara bile bakmıyor belki, sonucu bildirmiyor. Bu nedenle teşekkür ederiz.
Bir arkadaşımda focusuna aynı ebatta lastik alacak. Birkaç gündür araştırıyor. Burada yollar çukurlu. Michelinden yanaklarda balon yapma gibi sıkıntılar var diye vazgeçti. be continental tavsiye ettim. Aracım da şu anda kullandığım lastik Continental Premium Contact2 (195/60/15) ve ben memnunum. Özellikle ıslak zeminde gayet başarılı. Arkadaş Bridgestone Potenza almaya karar verdi. Fiyat olarakda bayiden 200 TL fiyat aldı. Bakalım bugünlerde alıp denerse deneyimlerinide yazarım.