bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan fikir ve yardım bekliyorum. tüm cvp veren ve yardımcı olmaya çalışan arkadaşlardan da tşk ederim. bazen bişileri izah etmekte zor oluyor. ama şu ana kadar ulaşabildiğim ve gördüğüm tüm bilgileri verdim sanırım..
Daha düşük güçte ana ünite ve voltaj takip eden çoklayıcı kullanılabilir. Ana ünite sadece efekt vermek için kullanılacağından güç gerektirmez. Hatta ana efekt ünitesine led bağlamamanız daha iyi olur. Çünkü led bağlandığında voltajı değişir, eklerdeki parlaklık aynı olmayabilir.
Ana ve takipçilere led bağlanacak şekilde ayarlama yaptığınızda güç değeriyle orantılı led şerit bağlanmalıdır. Ana ünite 120W yan ünite 75W, Led şeritler 15W metre başına olduğunu varsayarak:
120/15 = 8m ana üniteye, 75/15 = 5m takip edenlere bağlanmalı.
Orantısız bağlama voltaj değerlerini değiştireceği için ek yapılan her takipçi farklı parlaklıkta ışık verdirecektir.
Led şeritlerdeki led güçleri 0,2W olarak hesapta görüyorum. Bu değer yine yüksek. Şeridin altına alüminyum bir şerit çekmek mantıklı olur. Direkt kireç üzerinde ısı epey birikir.
quote:
Orijinalden alıntı: goçhisar
Daha düşük güçte ana ünite ve voltaj takip eden çoklayıcı kullanılabilir. Ana ünite sadece efekt vermek için kullanılacağından güç gerektirmez. Hatta ana efekt ünitesine led bağlamamanız daha iyi olur. Çünkü led bağlandığında voltajı değişir, eklerdeki parlaklık aynı olmayabilir.
Ana ve takipçilere led bağlanacak şekilde ayarlama yaptığınızda güç değeriyle orantılı led şerit bağlanmalıdır. Ana ünite 120W yan ünite 75W, Led şeritler 15W metre başına olduğunu varsayarak:
120/15 = 8m ana üniteye, 75/15 = 5m takip edenlere bağlanmalı.
Orantısız bağlama voltaj değerlerini değiştireceği için ek yapılan her takipçi farklı parlaklıkta ışık verdirecektir.
Led şeritlerdeki led güçleri 0,2W olarak hesapta görüyorum. Bu değer yine yüksek. Şeridin altına alüminyum bir şerit çekmek mantıklı olur. Direkt kireç üzerinde ısı epey birikir.
Çok tşk ederim. çok haklısınız controller a hiç şerit bağlamayıp ilave 2 tekrarlıycı üzerinden şeritleri tetiklemek çok daha mantıklı. hemde daha stabil olacaktır. ama yinede aynı trafodan controller ı da beslemek gerekiyor sanırım. hem kumanda devresinin enerji ihtiyacı içinde şart.
ayrıca şeritleri bugun 1 saate yakın çalıştırdım. hissedilir bir ısınma yaşamadım. ama yinede ben L aliminyum profile yapıştırıp yerleştiricem. olası ısı tahliyesinde de faydası olacaktır.
fikir verdiğiniz ve paylaşımda bulunduğunuz için tşk ederim. hala tadilat sürüyor. 15-20 gün içinde montajını yapar çıkan sonucu paylaşırım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme