Şimdi Ara

20mt SMD5050 RGB 60pcs/m Senkronize Kumanda Edilebilir mi? Mümkünse SES ile...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

20 metrelik smd 5050 metresinde 60 led olan 3 çipli model için sese tepkili ve kumandalı kontrol modulu düşünüyorum. ama çin siteleri dahil araştırmalarda en fazla 120 watt lık modeller var.

http://www.aliexpress.com/product-fm/519539968-Audio-Music-IR-controller-for-led-strip-DC12v-10A-120w-2-ports-R-G-B-wholesalers.html

oysa 20 metrelik yani 4 tane 5 mt lik şerit 300 watt gibi bir sarfiyata çıkabilirken bu sistemi nasıl ses ile çalıştırıcam işin içinden çıkamadım.

aynı şekilde normal kumandalı modellerde de bu watt gücünde modül yok. sesten vazgeçtik diyelim. nasıl çalışıcak bu 20 metre :D

bir kaç dükkana sordum. bana bak biz çalıştırıyoruz deyip 20 metrelik tek renk ve küçük smd ledleri olan metresinde 30 ledli modelleri gösteriyorlar. RGB diyorum adamlar buda kendi başına 3. kat daha yüksek akım demek değilmi. ayrıca smd 5050 lerde kocaman led diyotlar var. sanırım metresinde 14.4 w
    biz buna 15 diyElim.

15x20 : 300 w

nasıl olcekk bu işlerrrr :)

herkese iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gadem35 -- 15 Ağustos 2012; 22:52:30 >

• en son bulabildiğim de bu

http://www.aliexpress.com/product-fm/541769418-Powerful-Function-DC5V-12V-24V-Led-Audio-Music-Controller-to-3-5MM-inset-hole-play-with-wholesalers.html

kaldı ki kumandası fıs gibi rf olması güzel tabi ama efekt seçimi yetersiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gadem35

en son bulabildiğim de bu

http://www.aliexpress.com/product-fm/541769418-Powerful-Function-DC5V-12V-24V-Led-Audio-Music-Controller-to-3-5MM-inset-hole-play-with-wholesalers.html

kaldı ki kumandası fıs gibi rf olması güzel tabi ama efekt seçimi yetersiz..
    sanırım 20 metre biraz fazla

• quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

sanırım 20 metre biraz fazla

Alıntıları Göster
    fazla biliyorum ama salon için düşününce pekte şansım kalmıyor. ayrıca nette daha uzunlarının videoları var. ancak araştırdıkça bişiler buluyorum. sadece doğru malzememi anlayamadım

data repeater diye geçen cihazlar var.

örneğin :

http://www.aliexpress.com/product-fm/573521731-Data-repeater-Power-Amplifiter-RGB-LED-Controller-RP306-wholesalers.html

aklıma şu geliyor. music controlerın çıkışını bunun gibi 2 repeater ile güçlendirerek , sistemide 2 ye bölerek her 10 mt ye ayrı ayrı bağlasam sonuç nasıl olur.

ayrıca bu watt sorunu yüzünden bugun görüştüğüm biri neden smd5050 kullanıyorsun daha küçük ve daha zayıf rgb led şeritlerden kullan dedi. ama şunu biliyoruz ki smd5050 ile tek başına aydınlatma bile yapılabiliyor. diğerine nazaran 3 kat daha fazla lümen.. ayrıca düşüğü için bişi yapamazken yükseğini dimmer özellikli tüm kumanda sistemleri ile kısabiliyoruz.

repeater hakkında düşünceler neler acaba ?

tşk ediyorum cvp içinde.

• quote:

fazla biliyorum ama salon için düşününce pekte şansım kalmıyor. ayrıca nette daha uzunlarının videoları var. ancak araştırdıkça bişiler buluyorum. sadece doğru malzememi anlayamadım

örneğin :

http://www.aliexpress.com/product-fm/573521731-Data-repeater-Power-Amplifiter-RGB-LED-Controller-RP306-wholesalers.html

aklıma şu geliyor. music controlerın çıkışını bunun gibi 2 repeater ile güçlendirerek , sistemide 2 ye bölerek her 10 mt ye ayrı ayrı bağlasam sonuç nasıl olur.

ayrıca bu watt sorunu yüzünden bugun görüştüğüm biri neden smd5050 kullanıyorsun daha küçük ve daha zayıf rgb led şeritlerden kullan dedi. ama şunu biliyoruz ki smd5050 ile tek başına aydınlatma bile yapılabiliyor. diğerine nazaran 3 kat daha fazla lümen.. ayrıca düşüğü için bişi yapamazken yükseğini dimmer özellikli tüm kumanda sistemleri ile kısabiliyoruz.

tşk ediyorum cvp içinde.

Alıntıları Göster
    bu bağlantı gibi mesela

• quote:

örneğin :

tşk ediyorum cvp içinde.

Konu hakkında pek bilgim yok ama madem smd5050 ler güçlü daha seyrek yap 5 metreye düşür çok ışık zararlı

• quote:

quote:

örneğin :

tşk ediyorum cvp içinde.

Konu hakkında pek bilgim yok ama madem smd5050 ler güçlü daha seyrek yap 5 metreye düşür çok ışık zararlı

Alıntıları Göster
    aradaki farkı bu resimde görebilirsin.

dediğim gibi küçüğüne çare yok yetmezse. ama büyüğü çokmu güçlü kısarsın yeter gider.

:D fazla ışık zararsa az ışıkta kasar,

• quote:

Selamlar...

20 metrelik smd 5050 metresinde 60 led olan 3 çipli model için sese tepkili ve kumandalı kontrol modulu düşünüyorum. ama çin siteleri dahil araştırmalarda en fazla 120 watt lık modeller var.

http://www.aliexpress.com/product-fm/519539968-Audio-Music-IR-controller-for-led-strip-DC12v-10A-120w-2-ports-R-G-B-wholesalers.html

oysa 20 metrelik yani 4 tane 5 mt lik şerit 300 watt gibi bir sarfiyata çıkabilirken bu sistemi nasıl ses ile çalıştırıcam işin içinden çıkamadım.

aynı şekilde normal kumandalı modellerde de bu watt gücünde modül yok. sesten vazgeçtik diyelim. nasıl çalışıcak bu 20 metre :D

bir kaç dükkana sordum. bana bak biz çalıştırıyoruz deyip 20 metrelik tek renk ve küçük smd ledleri olan metresinde 30 ledli modelleri gösteriyorlar. RGB diyorum adamlar buda kendi başına 3. kat daha yüksek akım demek değilmi. ayrıca smd 5050 lerde kocaman led diyotlar var. sanırım metresinde 14.4 w
    biz buna 15 diyElim.

herkese iyi akşamlar.

O güç tüketimi 5m 300 led için verilmiş olmasın. Tekrar kontrol et. Benim gördüğüm 5m güç tüketimi.

Sendeki dökümanı bizimle paylaş birlikte bir bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

quote:

Selamlar...

biz buna 15 diyElim.

herkese iyi akşamlar.

O güç tüketimi 5m 300 led için verilmiş olmasın. Tekrar kontrol et. Benim gördüğüm 5m güç tüketimi.

hemen karıştırıyorum ve paylaşıyorum.

• quote:

hemen karıştırıyorum ve paylaşıyorum.

Alıntıları Göster
    RGB 60 ledli İÇ MEKAN Led şerit Smd etiket bant 3M 5050-5mt Led

RGB LED odak noktası , statik (sabit) bir tek renk, ya da sadece uzaktan basın beyaz, kırmızı, yeşil, mavi yayacaktır olabilir ki . veya karartma Düzgün, Fade farklı şekillerde, Flash, Strobe, ONALTI canlı renkler ilerici, nazik

, bu RGB Led üretebilir parlak renkler dışında, tüketimi başına sadece 14.4 Watt olduğundan, enerji maliyetini düşürerek ek bir avantaja sahiptir metre.

Özellikler:

Voltaj: 12V
    Güç: 14,4 W / metre başına
    : Işık Kaynağı LED metre başına 60 Smd 5050
    Renk Yelpazesi: RGB
    Renk Sıcaklığı: RGB
    Çalışma Sıcaklığı: -20 ~ +60 ° C
    Lümen: 90Lm / metre başına
    Kiriş Açısı: 120 derece
    başına Kes : 3 Led
    Malzeme: 3M bant, Sticker-Fpc, su geçirmez, FPC + PVC
    Orijinal Paket: 5 metre
    Boyutlar: L x W (mm): 1000 x 10
    Koruma Oranı: IP65
    Kısılabilir: Evet
    ömrü: 50.000 saat
    Sertifika: CE, RoHS
    Garanti: 2 yıl

Özellikler:

Solid-state, yüksek şok ve titreşime dayanıklı
    Büyük güç maliyetleri azalma
    RF gürültü yok
    Bakım gerektirmeyen ve kolay kurulum
    Düşük güç tüketimi, yüksek yoğunluklu
    İyi ısı difüzyon, çipin hayat garanti
    3M sırt, kolay kurulum için kendinden yapışkanlı bant
    Mükemmel esneklik
    LED miktar ve şerit süresini özelleştirilebilir
    Ömrü: 80.000 saat
    Çalışma sıcaklığı: -20 ° C ila +60 ° C
    Mağaza sıcaklığı: -30 ° C ila +80 ° C
    Kısılabilir

• quote:

RGB 60 ledli İÇ MEKAN Led şerit Smd etiket bant 3M 5050-5mt Led

RGB LED odak noktası , statik (sabit) bir tek renk, ya da sadece uzaktan basın beyaz, kırmızı, yeşil, mavi yayacaktır olabilir ki . veya karartma Düzgün, Fade farklı şekillerde, Flash, Strobe, ONALTI canlı renkler ilerici, nazik

, bu RGB Led üretebilir parlak renkler dışında, tüketimi başına sadece 14.4 Watt olduğundan, enerji maliyetini düşürerek ek bir avantaja sahiptir metre.

Özellikler:

Voltaj: 12V
    Güç: 14,4 W / metre başına
    : Işık Kaynağı LED metre başına 60 Smd 5050
    Renk Yelpazesi: RGB
    Renk Sıcaklığı: RGB
    Çalışma Sıcaklığı: -20 ~ +60 ° C
    Lümen: 90Lm / metre başına
    Kiriş Açısı: 120 derece
    başına Kes : 3 Led
    Malzeme: 3M bant, Sticker-Fpc, su geçirmez, FPC + PVC
    Orijinal Paket: 5 metre
    Boyutlar: L x W (mm): 1000 x 10
    Koruma Oranı: IP65
    Kısılabilir: Evet
    ömrü: 50.000 saat
    Sertifika: CE, RoHS
    Garanti: 2 yıl

Özellikler:

Solid-state, yüksek şok ve titreşime dayanıklı
    Büyük güç maliyetleri azalma
    RF gürültü yok
    Bakım gerektirmeyen ve kolay kurulum
    Düşük güç tüketimi, yüksek yoğunluklu
    İyi ısı difüzyon, çipin hayat garanti
    3M sırt, kolay kurulum için kendinden yapışkanlı bant
    Mükemmel esneklik
    LED miktar ve şerit süresini özelleştirilebilir
    Ömrü: 80.000 saat
    Çalışma sıcaklığı: -20 ° C ila +60 ° C
    Mağaza sıcaklığı: -30 ° C ila +80 ° C
    Kısılabilir

Alıntıları Göster
    ayrıca forumlarda defalarca tartışılmış bu güç tüketimi olayı. elimizde kullanacağımız led piyasadaki en fazla güç tüketimine sahip led ve tek renk üretenlere kıyasla RGB smd5050 diyotlar 3 kat daha fazla güç kullanıyor.

genelde satıcılıcılar bile farkında değiller. tek renk için sattıkları trafoları satıp geçiyorlar. çalışmıyor mu çoğu zaman sadece çalışıyor ama led ömrü için olumsuz etkileri var. ve hiç bir zaman gerçek gücünde ışık veremiyorlar.

• quote:

ayrıca forumlarda defalarca tartışılmış bu güç tüketimi olayı. elimizde kullanacağımız led piyasadaki en fazla güç tüketimine sahip led ve tek renk üretenlere kıyasla RGB smd5050 diyotlar 3 kat daha fazla güç kullanıyor.

genelde satıcılıcılar bile farkında değiller. tek renk için sattıkları trafoları satıp geçiyorlar. çalışmıyor mu çoğu zaman sadece çalışıyor ama led ömrü için olumsuz etkileri var. ve hiç bir zaman gerçek gücünde ışık veremiyorlar.

normalden 3 kat güçlüyse ve kafanın 1 metre üsündeyse gözünü kör eder

ben normale baktımmı yıldızlanıyorum onunla ne olur ki ?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    tavanda gizli ışık için yapılmış kartonpiyerler var onun içinde yanıcak yani tavandan aydınlatma yapılıcak. bölmede duran ledleri görmiycez. sadece ışığı vuracak.

• quote:

quote:

Selamlar...

biz buna 15 diyElim.

herkese iyi akşamlar.

tşk ederim. bakalım neler çıkıcak ortaya.. benim şu ana kadar kafama yatan repeater sistem...

• quote:

tşk ederim. bakalım neler çıkıcak ortaya.. benim şu ana kadar kafama yatan repeater sistem...

kolay gelsin ben burda tıkanırım
  • quote:

quote:

kolay gelsin ben burda tıkanırım

:) çok saol. ama tıkanma sen bu konunun ilk cvp verenisin :P

ii geceler.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    tek çip link

12v ile kullanacaksın, 3mA akım çekiyor.

20m x 30 adet x 12v x 3mA = 21,6W

20 metre güç tüketimi tekil olarak hesaplandığında bu şekilde. Verdiğin bilgiler çeviri. Söz dizimlerinden belli. Sen şeridi 24v kullanmayacaksın. elindeki W değerini yarı yarıya düşür.

15W 30 led harcarsa her biri 0,5W harcar. 0,5W güçteki bir ledin ısınmasını soğutucusuz önleyemezsin. Power led sınıfına girer. Altındaki şeridi eritir. Bu sebeplerden dolayı yine elindeki verileri kontrol et diyorum.

• quote:

tek çip link

12v ile kullanacaksın, 3mA akım çekiyor.

20m x 30 adet x 12v x 3mA = 21,6W

20 metre güç tüketimi tekil olarak hesaplandığında bu şekilde. Verdiğin bilgiler çeviri. Söz dizimlerinden belli. Sen şeridi 24v kullanmayacaksın. elindeki W değerini yarı yarıya düşür.

15W 30 led harcarsa her biri 0,5W harcar. 0,5W güçteki bir ledin ısınmasını soğutucusuz önleyemezsin. Power led sınıfına girer. Altındaki şeridi eritir. Bu sebeplerden dolayı yine elindeki verileri kontrol et diyorum.

Alıntıları Göster
    linkteki satış tek smd5050 diyot ve sadece tek renk bir model diyot başına 3mA. yani benim elimdeki RGB ve 3çip e sahip şerit led değil.
    ayrıca dediğin gibi açıklama çeviri ve her türk satış sitesindeki gibi kopyala yapıştır. ama benim elimdeki ürün ile aynı malın açıklaması.

ilk önce ben yine ayrıntılı yazayım size elimdeki malzemeyi..

4 adet 5 metrelik smd5050 ledlerden oluşan ve metresinde 60 adetten , her şeritte toplam 300 smd5050 RGB diyot barındıran su geçirmez silikon kaplı yüzeyiyle şerit led tir.

elimdeki üründe bulunan tek başına bir smd5050 rgb diyotun toplam çekimi üreticisinin verdiği değerlerle ;

Color RGB Continuous
    Forward Current 3x20
    Forward Voltage R:2.0 G:3.2 B:3.2
    LED Package 5mm x 5mm
    LED Type 5050 SMD
    Lens Color Clear
    Millicandela 1000mcd
    Operating Temperature -20~+80
    Peak Forward Current 3x100mA
    Power Dissapation 3x120mW
    Reverse Voltage 5V
    Viewing Angle 120 degree
    Wattage Consumption 0.192 Watts

5metre x 4 adet : 20 metre
    20 metre x 60 adet ( metrede ) :1200 adet smd5050 rgb diyot
    1200 x 0.192 watt : 230.4 watt : bu en düşük çekim gücü
    1200 x 0.300 watt : 360 watt : buda her üç rengide tam doygunlukta yaktığında sistemin çekeceği güç.

• quote:

linkteki satış tek smd5050 diyot ve sadece tek renk bir model diyot başına 3mA. yani benim elimdeki RGB ve 3çip e sahip şerit led değil.
    ayrıca dediğin gibi açıklama çeviri ve her türk satış sitesindeki gibi kopyala yapıştır. ama benim elimdeki ürün ile aynı malın açıklaması.

ilk önce ben yine ayrıntılı yazayım size elimdeki malzemeyi..

4 adet 5 metrelik smd5050 ledlerden oluşan ve metresinde 60 adetten , her şeritte toplam 300 smd5050 RGB diyot barındıran su geçirmez silikon kaplı yüzeyiyle şerit led tir.

elimdeki üründe bulunan tek başına bir smd5050 rgb diyotun toplam çekimi üreticisinin verdiği değerlerle ;

Color RGB Continuous
    Forward Current 3x20
    Forward Voltage R:2.0 G:3.2 B:3.2
    LED Package 5mm x 5mm
    LED Type 5050 SMD
    Lens Color Clear
    Millicandela 1000mcd
    Operating Temperature -20~+80
    Peak Forward Current 3x100mA
    Power Dissapation 3x120mW
    Reverse Voltage 5V
    Viewing Angle 120 degree
    Wattage Consumption 0.192 Watts

5metre x 4 adet : 20 metre
    20 metre x 60 adet ( metrede ) :1200 adet smd5050 rgb diyot
    1200 x 0.192 watt : 230.4 watt : bu en düşük çekim gücü
    1200 x 0.300 watt : 360 watt : buda her üç rengide tam doygunlukta yaktığında sistemin çekeceği güç.

Alıntıları Göster
    maksimum tüketimininde anlık çıkabileceği değer en fazla.

1200adet smd5050 rgb x (3x0.120mA) : 432 watt

• quote:

maksimum tüketimininde anlık çıkabileceği değer en fazla.

1200adet smd5050 rgb x (3x0.120mA) : 432 watt

Alıntıları Göster
    forumlarda bu aralıklardan bahsediliyor hatta daha ileri bilgi sahibi kullanıcılar RGB diyotların içinde her renk için gereken gerilimlerin farklarından bahsetmişler.

aslında bişileri kulaktan dolma ve ne kadar doğru olduğunu bilmediğim bi ton hesaplamayı size aktararak verdim.

o yüzden bu karmaşa yerine aldığım ledlerin çekimini paketlerde yazan değerdemi diye ölçtürdüm. ve metrede 14.4 w yazan değeri 14.2 gibi gördük.

ve başta yazdığım gibi yukarı yuvarlayıp 15 w metre başına hesaplayıp hem yetersiz güçten ısınmanın önüne geçsin diye 30A lık trafoyla beraber aldık.
    buraya kadar herşey güzeldi. bundan sonrası iiçin rgb controller kısmına gelince ses kontrolude olsun deyip bu sistemi 300w gücüyle nasıl kontrol edicez derken en son repeater denen ve ses kontrolü sağlayan modülden aldığı sinyalleri çoğaltıp güçlendirecek ve böylece tek başına besleyemeyecek olan toplam gücü 120 w olan şu cihaza ;

ilk on metreyi bağlayıp , ikinci 10 metre içinde

http://www.aliexpress.com/product-gs/369696071-LT-3060-Constant-Voltage-Power-Repeater-wholesalers.html

tekrarlıyarak halledebilirim diye ...... öleeee içimden geçirdimm :D:D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gadem35 -- 16 Ağustos 2012; 0:42:17 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.