Şimdi Ara

AUX girişi ile PHONO girişi arasında fark varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
19.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımdaki normal ses çıkışından (ses kartının hoparlör çıkışı) sesi çıkıp, müzik setine girmek ve müzik setinden ( müzik setinin amfisi ve kolonlarını kullanma amacıyla ) ses, müzik dinlemek istiyorum ancak;

Müzik setinde PHONO girişi var ama AUX girişi yok. Bu durumda PHONO girişini kullanarak bilgisayardaki sesi, müziği müzik setinden çıksam ses kalitesi, gücü ve niteliği açısından AUX girişi kullanmaya göre fark olurmu ? fark olursa nasıl bir fark olur?

Müzik setimin AUX girişi yok PHONO (Pikap) girişini denedim sanki seste bozulma ve eksilme olduğunu fark ettim. Acaba AUX girişi olan bir müzikseti alsam ya da AUX girişi olan bir amfi alsam kolonlara çıkışı böyle yapsam bilgisayardan çıkan kaynak sesi daha orjinal, düzgün ve birebir alabilirmiyim.

Yani AUX girişi olan cihaz almama gerek varmı yoksa PHONO girişi yüzde yüz AUX ile aynı şeymidir?

Yardımcı olursanız minnettar olurum. Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

AUX Girişi ile PHONO Girişi Arasındaki Farklar

AUX (Yardımcı) girişi ve PHONO girişi, ses cihazlarını bir amfiye veya alıcıya bağlamak için kullanılan iki farklı giriş türüdür. Her iki girişe de sahip olmanın avantajları olsa da, aralarında bazı önemli farklar vardır.

PHONO Girişi Nedir?

PHONO girişi, pikaplarda bulunan döner iğnelerden gelen düşük seviyeli sinyali yükseltmek için özel olarak tasarlanmıştır. Pikapların düşük çıkış voltajı vardır ve PHONO girişi, sinyali amfi veya alıcı tarafında yükselterek uygun bir seviyeye getirir.

AUX Girişi Nedir?

AUX girişi, CD çalarlar, DVD oynatıcılar, bilgisayarlar ve diğer ses kaynakları gibi geniş bir yelpazedeki cihazları bağlamak için kullanılan çok amaçlı bir giriş türüdür. AUX girişleri tipik olarak PHONO girişlerinden daha yüksek bir sinyal seviyesini kabul edebilir.

Farklar

AUX girişi ile PHONO girişi arasındaki temel farklar şunlardır:

• Sinyal Seviyesi: PHONO girişi, pikapların düşük seviyeli sinyallerini yükseltmek için tasarlanmıştır, AUX girişi ise daha yüksek seviyeli sinyalleri kabul edebilir.
    • Ön Amplifikasyon: PHONO girişi, pikaplardan gelen sinyali yükseltmek için dahili bir ön amplifikatöre sahiptir, AUX girişi ise ön amplifikasyona sahip değildir.
    • Kablolama: Pikaplar, PHONO girişine bağlanmak için RCA kablolarıyla bağlanırken, diğer ses cihazları AUX girişine bağlanmak için 3,5 mm jaklı kablolarla bağlanır.

Hangisini Kullanmalısın?

Bir pikap bağlamayı planlıyorsan, pikabın düşük seviyeli sinyalini yükseltmek için bir PHONO girişine ihtiyacın olacaktır. Diğer ses cihazlarını bağlamak için bir AUX girişi kullanabilirsin.

Amfinde veya alıcında hem PHONO hem de AUX girişi varsa, pikapları PHONO girişine, diğer ses cihazlarını ise AUX girişine bağlaman önerilir. Bu, optimum ses kalitesi ve performansı sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Phono pikap içindir ekolazersız flat bi ses çıkar sesi çoğaltınca da bozar
  • PHONO girişi yüzde yüz AUX ile aynı şeymidir? cevap: hayır değildir.
    Yani AUX girişi olan cihaz almama gerek varmı ? cevap: belki

eğer cihazın sende manevi bir değeri varsa bir elektronikçiye cihazı götür iyi anlıyorsa devrelerden, sana cihaz üzerinde bir aux girişi yapabilir.

fakat yeni bir arayış içindeysen sana sana 5+1 ses sistemi almanı öneririm...

kolay gelsin..
  • çoğu cihazda birden farklı girişler aynı işi görürler ve kaliteleri de aynıdır
    takılan harici cihazları hatırlamak için farklı isimler kullanılmıştır
    girişleri deneyip ses farkının olup olmadığına bakılabilir
    elbette istisnalar vardır
  • Phono giris diger girislere gore farklıdır ve cok daha fazla hassasiyet sunar.
    Standart cd, aux, tuner vs gibi girislerin sinyal hassasiyeti ortalama 150mV civarındadır.
    Phono girisi ise MM icin 2.5 mV, MC icin 0.2 mV gibi cok hassas tır. Siz bu duyarlılıktaki girise gider aux gibi giris yapmaya kalkarsanız olması gerekenden cok daha fazla bir sinyal gucu verir,asırı yuklenir, cıkısta catlak patlak ses alırsınız. Phono giris igneden gelen genligi cok kucuk elektriksel sinyalleri alıp buyutmek icin tasarlanmıstır. Asırı duyarlı oldugundan kablo cevresel etkilerden fazlaca etkilenmeye musait ve iyi topraklama ister.
    Alternatif bulamıyorsanız 150mV tu 2.5 mV ta dusuren yani phono girise adapte eden devrelerle cozum bulabilirsiniz ama saglıklı olmaz.
  • neredeyse 1 yıl sonra konuyu hortlatmış olacağım ama merak ettiğim bir durum var hemen belirteyim;
    pc den aux a= doğru ses
    pikaptan phono ya= doğru ses
    pc den phono ya= kolay bozulabilen ama duyulan bir ses
    buraya kadar doğru anladığımı tahmin ediyorum peki
    pikap tan sadece aux girişi olan bir amfiye bağladığımızda ses alabilir miyiz alırsak nasıl olur bunu merak ediyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: withhonour

neredeyse 1 yıl sonra konuyu hortlatmış olacağım ama merak ettiğim bir durum var hemen belirteyim;
    pc den aux a= doğru ses
    pikaptan phono ya= doğru ses
    pc den phono ya= kolay bozulabilen ama duyulan bir ses
    buraya kadar doğru anladığımı tahmin ediyorum peki
    pikap tan sadece aux girişi olan bir amfiye bağladığımızda ses alabilir miyiz alırsak nasıl olur bunu merak ediyorum?

dostum 5 sene olmuş cevabı bulabildiğini hissediyorum :) senin sorunun cevabına ihtiyacım var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7 yıl olmuş ama buna da ben cevap vereyim. pikaptan auxa direk bağlarsanız ses alamazsınız. Ancak pikap çıkışları da değişken eğer preamfisi olan bir pikapsa aux girişine bağlayabilirsin. Preamfisi yoksa sadece phono girişi olan bir anfi ile kullanabilirsiniz.

• 2 yıl geçmiş, ben de bir can suyu vereyim konuya:)

sony fh616r müzik seti ile tanıştım geçen gün, çok hoşuma gitti cihaz. gigaworks s750 sub da mefta olmuşken bunu kullanayım dedim. Aux girişi yok, phone ve cd girişi var. Bir yerden pikap denk getirirsem phone için denemek isterim. tel ve ya laptop u cd girişinden bağlasam olur mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.