Şimdi Ara

20V akü grubundan 4V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2Vdc den ve 10 adet aküden oluşmuş yani 20V luk
    ve sürekli şarj devresiyle şarj edilen bir batarya grubu var
    bunlardan rastgele iki akünün arasına kablolarla 4V alabilirmiyim
    veya böyle birşey yaparsam bu 20V luk grup bundan nasıl etkilenir
    yani şarjı falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revival1905 -- 9 Haziran 2007; 17:27:47 >

• Akü gurubu nasıl bağlanmış.
  • akü gurubu birbirine seri bağlanmış 2şer voltluk akülerden oluşuyor ve toplamda 20 volt veriyor

tabi ben bu 4 voltu alırken aküleri birbirinden ayırmayacam yani seri bağlantı devam edecek çünkü
    bu 20 volt ile beslenen başka devrelerde var
  • Alabilirsin bu haliyle bir sakınca görünmüyor.
  • Bence pillerin şarj dengesini bozacak hiçbirşey yapmamalısın. Regulatör kullanıp 20 volttan beslemelisin.
  • Alacağı 4Volt zaten yüksek akımlı olamayacaktır. Bu sebeple sorun çıkarmayacak
    quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Bence pillerin şarj dengesini bozacak hiçbirşey yapmamalısın. Regulatör kullanıp 20 volttan beslemelisin.
  • cevaplar için teşekkür ederim bunu bir deneyecem geçi aküler her ne kadar düşük voltajlı olsada
    150Amper lik aküler yani oldukçu güçlü benim endişem zaten şarjından bir sorun olmamasıydı
    şarjla ilgili bir şey olmaz diyorsanız denemekte fayda var çünkü 20Vdc den 4Vdc ye çeviren bir
    konvertör bulmak hem zor hemde yüksek amper çekeceği için pahalıdır
    böyle olursa bedava olacak
    inşallah olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12v dc motor seçimi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 20 voltluk batarya grubunun 4 volt bölümünden enerji alınıp uzun süre kullanıldığında kullanılan bölüm deşarj olur.Bu işlem devam ederse kullanılan akülerin ömrü diğerlerinden daha az olur.Kullanılan grubu belirli aralıklarda değiştirirseniz akülerinizin ömrü daha uzun olacaktır.Bilginize.
  • amatör.usta'nın dediklerine katılmak ile beraber, 4 voltu kullandığın 2 hücrenin üzerindeki gerilim düşecek ve genelde diğer hücrelerden düşük olacak.
    4 voltta problem olacağını sanmıyorum. 20 Volttan beklenen performansı alamayabilirsin. bunun sebebi 4 voltun kullanıldığı hücrelerin şarjının diğerlerine oranla daha hızlı bitmesidir.
    Ayrıca seri bağlanan piller iç direnç ve gerilim açısından birbirine ne kadar yakınsa o kadar başarılı olurlar. aradan 2 hücre kullanmak ile bu birbirine yakınlık bozulacağına inanıyorum.
  • yardımlar için teşekkür ederim arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.