Şimdi Ara

12 Volt 7 Amper Kuru Akü Hakkında..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu kuru akülerin üzerinde yazan değerin anlamı nedir ben şöyle anladım.Akü de şu yazıyor. 12V 7 Ah/20 Hr... Bunun anlamı 12 volt ile beslenen 7 Amper lik güç 20 saat çalışır mı demek istiyor?

• İşin uzmanı olarak @piladam 'ı etiketleyelim. :)

• Akü üzerinde 20hr ibaresini açıklamam yeter sanırım. 20 hr ibaresi akü üzerinde yazan etiket değerinin orantılı olarak verdiği değeri gösterir. Saatte 7 amper (7Ah) olarak hesapladığınızda 350ma bir yükü 20 saat boyunca çalıştırabileceği anlamına gelmektedir. 12x7 84 watt bir yükü 1 saat, 12x0,35=4.2 watt bir yükü 20 saat çalıştırmak anlamına geliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle etiketlediğiniz için teşekkürler :) @rafet32

Akünün 20 saatlik deşarjdaki kapasitesinin 7 Ah olduğunu gösterir. Yani siz 20 saat boyunca 350 mA ile deşarj ederseniz 7 Ah kapasite elde edersiniz.

Deşarj akımınız arttıkça akülerin kapasitesi çok düşer. Mesela bu akü 7 Ah, ben bunu 7 amper ile 1 saat boyunca kullanayım diyemezsiniz. Çalışma süresi yarıya kadar düşer.

Şöyle bir tablo var;

12 Volt 7 Amper Kuru Akü Hakkında..?

Bu tablo aslında durumu çok güzel özetliyor. Siz bu aküyü 665 mA ie deşarj ederseniz 10 saat çalışır ve 6.65 Ah kapasite alırsınız. Aynı şekilde 1190 mA ile deşarj ederseniz 5 saat çalışır ve 5.95 Ah kapasite alırsınız.

• Merhaba arkadaşlar bu kuru akülerin üzerinde yazan değerin anlamı nedir ben şöyle anladım.Akü de şu yazıyor. 12V 7 Ah/20 Hr... Bunun anlamı 12 volt ile beslenen 7 Amper lik güç 20 saat çalışır mı demek istiyor?

12 Volt 7 Amper Kuru Akü Hakkında..?Nox
    Nox - Download Nox Player for Windows PC & macOS
    https://nox.tips

issue got solved

• IItwentysixII kullanıcısına yanıt

Merhaba 12v 9ah 20hr yada 12v 9ah 10hr . Aynı tip iki akü arasında hangisi tercih edilmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

Merhaba;

Geriye kalan her şeyin ama her şeyin aynı olduğunu düşünürsek 10 Hr olan "birazcık" daha iyidir diyebiliriz.

20 Hr yazan 20 saatlik deşarjda yani 450 mA çekerken 9000 mAh kapasite sağlıyor, diğeri 10 saatlik deşarjda yani 900 mA çekerken 9000 mAh kapasite sağlıyor.

20 Hr yazandan 900 mA çekerseniz 8550 mAh kapasite alma olasılığınız var.

10 hr/20 hr dışında geriye kalan her şey eşit midir bilmiyorum. Bence pek önemi yok, çok fiyat farkı varsa değmez.

• piladam kullanıcısına yanıt

merhaba cevap için teşekkürler . eski aküm yuasa 12 9 olanda 20hr imiş herhalde 20hr daha iyidir diyerekten ttec 12 9 20hr aldım . o hale bir dahaki sefere makelsan 12 9 10hr almak lazım sanırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.