Şimdi Ara

44 amper yerine 60 amper akü taktırdım. Hata mı yaptım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2008 golf tsi 122 aracımın aküsünü dün vw servisinde orjinal aküsünü istememe rağmen 60 amperlik ispanya malı bir akü ile değiştirdiler. Sürekli diğer düşük amperli araçlara bunu uyguladıklarını sorun çıkarmadığını aksine daha verimli olduğunu söylediler. Bende fazla uzatmadım taktırdım. Yalnız aklıma takılan aracın orjinal eski aküsü 44 amper. 60 amperlik akü araçta belirli bir süre sonra arıza verdirtebilir mi. Kimileri alternatörün 44 ampere göre ayarlı olduğunu 60 amperi şarj edebilmek için sürekli çalışır vaziyette kalacağını bunun sonucunda alternatörün arıza vereceğini söylüyor. Aklım karıştı sizce eski orjinal aküye dönmem gerekir mi. Keza servis onaylı takıldı.

• hçbirşey olz,hatta daha iyi olur..zira kışın soğukta daha iyi marş basar. bende 2006 polomun orinal 44 amper aküsünün yerine 1 a önce 60 amper vata taktırdım..araba fabrikaları malitten kaçmak için kçük akü takıyorlar,zaten eski akünün yerine daha büyük akü oymak için geniş tutuyorlar..kafanız rahat olsun,kullanmaya devam edin..
  • Yetkili servisin size 2 seçeneği de sunması lazım. Bundan önceki aracımı akü değişimi için servise götürdüğümde ister orjinal aküsünü ister varta marka akü takabileceklerini söylemişlerdi. Aralarında da 80-100 lira arası bir fiyat farkı vardı. Sizin servis büyük ihtimalle elinde olanı satmaya çalışmıştır.

Yukarıdaki arkadaşın yorumu da doğrudur. Bu amper değişikliği aracınıza bahsettiğiniz şekilde bir zarar vermez. Alternatörün üzerinde min ve max desteklediği değer yazar. 44 amperi de 60 amperi de destekliyordur. Hatta akü biraz daha uzun ömürlü olur.

İyi günler...
  • 44 amperlik orjinal aküyü işçilik dahil 233 TL'ye almıştım. Bekleme yerinde takılmasını beklerken işlemlerimle ilgilenen hanfendi yanıma gelip neden 44 amperlik istediniz 60'lık olanı takalım gelen araçlara bu amperdeki aküleri takıyoruz dedi. Elektrik bölümüne bakan elemanda bu aküyü tavsiye edince artık bir şey diyemedim. Bu arada 60 amperlik akünün fiyatı 198 TL. 44 amperlik orjinal aküden daha ucuz. Dün bir kaç VW servisini daha aradım bir sorun olmayacağını söylediler şu an için endişem kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: proteo

44 amperlik orjinal aküyü işçilik dahil 233 TL'ye almıştım. Bekleme yerinde takılmasını beklerken işlemlerimle ilgilenen hanfendi yanıma gelip neden 44 amperlik istediniz 60'lık olanı takalım gelen araçlara bu amperdeki aküleri takıyoruz dedi. Elektrik bölümüne bakan elemanda bu aküyü tavsiye edince artık bir şey diyemedim. Bu arada 60 amperlik akünün fiyatı 198 TL. 44 amperlik orjinal aküden daha ucuz. Dün bir kaç VW servisini daha aradım bir sorun olmayacağını söylediler şu an için endişem kalmadı.

kesinlikle 60lık almakla çok iyi yapmışsınız zira bende öyle yaptım.Fabrika 44A takıyor bu tamamen maliyetleri azaltmak için haberiniz olsun!!!Ayrıca dışarıda 60A İnci-Mutlu 100-120 lira keske dışarda taktırsaydınız yaww

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20 amper yerine 15 amper takmak
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.