Şimdi Ara

21 aralık gunu kykdeki durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • takıldığım bir nokta var ya 21 aralık günü ile ilgili

21 ARALIK DURUMU

a. Kuzey Yarım Küre

Bu tarihten itibaren geceler kısalmaya, gündüzler uzamaya başlar. Fakat 21 Mart tarihine kadar, geceler gündüzlerden uzundur.

üstteki ifadeyi anlamadım, anlayamıyorum. iki cümle çok çelişkili geliyo bana anlayan varsa bi el atabilir mi???

• Yurt konusu sandım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olay basit.

şu an tarih ne? 9 ağustos. gündüzler gecelerden uzun. bu dengesizlik ne zaman oluştu; 21 martta. 21 martta 12-12 idi durum. ondan sonra ise gündüzler uzamaya devam etti ve 21 haziranda max dengesizlik yaşandı. o tarihten itibaren ise gündüzler kısalmaya geceler uzamaya başladı. yani şu an dengesizlik dengeleniyor. ne zaman dengelecenecek? 21 eylülde. o gün yine 12-12 olacak durum; ancak geceler uzamaya devam edecek ve 21 aralıkta bu kez geceler lehine max dengesizlik yaşanacak.. ondan sonra ise tekrar gündüzler uzamaya başlayacak, 21 martta denngelenecek... Kıyamete değin bu böyle sürecek; japonyada pembe kiraz ağaçları her sonbaharda yapraklarını dökecek, ortadoğuda çocuklar ölecek ve.. Dünya kıyamete kadar dönecek.

umarım anlamışsındır. fizikten harmonik hareket konusunu aklına getir, anlamana yardımcı olur.
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim gerçekten anladım sagolasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.