Merhaba haftaya sağlık ocakları kapalıymış sanırım 9 aralıkta muayene olsam 3 hafta kalıyor işlemleri yetiştirebilir miyim ? Ayrıca küçük derece 1.00 miyop var ondan sevk vs olmaz değil mi yoklama formunda kayıp vs varsa girin diyor teşekkürler.? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
9 Aralıkta Muayene olsam Aralık sonuna bedelli yetişir mi ?
-
-
Aile hekimine, 29 kasım cuma gidin, bedelli yapacaksanız (yıl sonuna kadar paranızı yatıracaksanız) kasım olmuş aralık olmuş sorun değil.
2025te bedelliye çevirecek veya olabilecek en geç zamanda askere gitmek isteyenler için Aralık ayında yoklama yaptırın diyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba sabah muayene oldum,sevk etmedi yoklama durumuna baktım “hizmet tercihinizi yapmanız beklenmektedir diyor” aralık sonuna kadar hizmet tercihi yapabiliyor ücret yatırabiliyorum değil mi ? Yoklama yaparken neden etteleme iptaline bedelli sskerlik istiyorum yazdım ama o önemli değilmiş hizmet tercihinde şuan bedelli 6 aylık ve subaylık seçebiliyormuşum . Son durum bu doğrudur değil mi?
Birde bedelli uapan biri olarak sorayım size bedelli gidilmeli mi ? 6 aylık yapmadığınız için pişman oldunuz mu ? Ne gidi durumlar var kısa ca fikrinizi alabilir miyim teşekkürler bu arada hizmet tercihini haftaya yaparım ☺️Nasip
Seni dinledim hocam bu sabah muayene oldum☺️ 1 saate sisteme düştü, askerlik tecil tarihi 06/02/2025 e çekildi, hizmet tercihiniz beklenmektedir diyor tercihi haftaya yapsam olur dimi ? Sonrasında parayı yatıracağım
31 Aralık mesai bitimine kadar süreniz var.
Kışlaya girerken bir muayene daha oluyormuş o ne oluyor ? Ayrıca bedellinin bir ay boyunca zorlukları neler hocam ? Ayrım yada kötü yorum tarzı olaylar oluyor mu ? İçim hiç rahat değil bu konularda
Birde ben bilgisiyarcıyım meslek olarak orada görev verirler mi bedellide
25-26 gün askerlik yapacaksınız. O kadar zorlayacaklarını sanmıyorum, 5 ay kıta göreviniz olmayacak sonuçta. Koğuş arkadaşlarınız savcı avukat doktor mühendis vb olacaktır zaten. Seviyeli bir ortam olur.
Ben 2018-2019da yedek subay olarak yaptım, isteyen namazını kılardı isteyen orucunu tutardı. Öyle ayrımcılık falan yoktu.
Kışlaya girişte bize sağlık kontrolü diye aşı yaptılar o kadar. Tetanoz difteri menenjit diye yazıyordu. Yeni uygulama nedir bilemiyorum
2 saatlik koğuş nöbetleri falan olur. Bölük ve koğuş kıdemlileri falan seçilir aranızdan. Yürüyüştü mıntıkaydı tören hazırlıkları vs 25 günü doldurursunuz.
Rahat olun, kafanıza o kadar takmayın.
Gideceğiniz birlik hangisiyse oraya gitmiş olanlara sorarsınız. Birlikler arası ufak tefek uygulama farklılıkları olabiliyor. Mesela duş imkanı gibi.
Sence askerlik bedelli mi yapılmalı? Ne diyorsun 🙃6 aylık 12 aylık bedelli seçim aşamasındayım 🙃 IT Uzmanı olarak çalışıyorum suan
Birde şey sorucam hocam 29 kasımda muayene olduğu. İçin beni 6 aylık olarak ocak celbine almaz değil mi Aralık ayı içerisinde hizmet tercihi ve parayı yatırcam bugün son günüymüş kasım celbi için. Bugün yapmam hizmet tercihini haftaya yaparım varmı öyle bir risk?
Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir.
Askerden dönünce iş bulma kaygınız olacaksa, bedelliyi karşılayacak maddi durumunuz da varsa hiç düşünmeden bedelli yapınız.
Ayrıca Er bile gitseniz ayda 10 belki 20 bin harcamanız olabilir. (Sigara alışkanlığınız varsa, kantinden tost, sucuk ekmek, pide vs alayım derseniz, sosyal hayatı iyi bir şehre düşerseniz çarşı izninde harcamaları)
12 ay maaşlı giden bile yapamıyorum kaldıramıyorum diye şikayeti oluyor. Gittiğiniz yer(şehir), ast-üst'leriniz ile olan muhabbetiniz, sizin psikolojiniz vb durumlar iyi veya kötü askerlik deneyimini etkileyen faktörler.
https://forum.donanimhaber.com/yeni-asker-alma-kanununa-gore-yedek-subay-statu-degisikliginde-ne-kadar-sure-hizmetten-sayilir--157932941#160108340
https://forum.donanimhaber.com/yedek-astsubayliktan-erlige-dusurulme-var-mi--151389780
Şunu da yapabilirsiniz. Bugün(30 kasım) hizmet tercihini 6-12 ay şeklinde doldurunuz. Şubatta istediğiniz çıkmadı mı bedelliye çevirirsiniz (ama zamlı ücretten ve askere gidişiniz 2026ya kalır). Memur maaşlarına %15 zam gelirse 250 bin olur.
İşin özeti size kalmış.
Son soru için,
Yoklamasını tamamlayan herkese öyle yazar. Hizmet tercihini bedelli şeklinde doldurup ilgili bankaya parasını yatırdığınız an bedelli kapsamına girersiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yani hocam aralık sonuna kadar bedelli tercihi yapsam oluyor, ocak celbi bugün son tercih yapmayanı direk alırım yazınca bende dedim bana da yapmasın bu durumu . Haftaya yapıp tercihi parayı bu ay yatırcam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X