Şimdi Ara

31\12\2020'e Kadar Askerlikle İlişiğim Yok- Ne Zaman Gideceğim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne zaman ve nasıl muayene ve yoklama yaptırmam gerekiyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

31/12/2020 Tarihine Kadar Askerlikle İlişiğin Yok - Ne Zaman Gideceksin?

"Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün [tarih] tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur" ifadesi, ilgili kişinin belirtilen tarihe kadar askere gitme yükümlülüğünün bulunmadığı anlamına gelir.

Askerlikle İlişiği Yok Ne Demektir?

Askerlikle ilişiği yok ifadesi, yükümlünün şu anda askerlik hizmetini yapmakla yükümlü olmadığını belirtir. Bu durum genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Yaş sınırının altında olmak
    • Öğrenci olmak
    • Sağlık sorunları nedeniyle askerlikten muaf olmak
    • Erteleme hakkı kazanmak

Ne Zaman Gideceksin?

31/12/2020 tarihine kadar askerlikle ilişiği olmayan yükümlülerin, belirtilen tarihten sonra askere gitme yükümlülükleri başlayacaktır. Askerlik çağına geldiklerinde, kendilerine celp kağıdı gönderilecektir.

Örnekler

• 04.05.2023 tarihine kadar askerlikle ilişiği olmayan bir yükümlü, bu tarihten sonra askere gitme yükümlülüğüne sahip olacaktır.
    • 31.12.2023 tarihine kadar askerlikle ilişiği olmayan bir yükümlü, bu tarihten sonra askere gitme yükümlülüğü başlayacaktır.

Askerlik ile ilgili yükümlülüklerin hakkında daha detaylı bilgi almak için Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tecil süren bittiğinde 2 ay içinde işlem yaptırman gerekiyor yoksa kaçak olursun

-okul kaydı yaptırıp okuduguna dair kagıt vermek,

-6 aylık askerliğe basvurmak

-bedelli askerliğe basvurmak

-eğer hakkın var ise tekrar tecil ettirmek

tecil bittiğinde e devletten işlemlerini yapıcaksın, aile hekimine muayene olacaksın, eğer gerek görülürse hastahaneye sevk edilirsin (örnegın skolyozun var aile hekimi hastaheneye sevk ediyor ve hastahenede bunun derecesine bakılır yani ne kadar eğik olduguna) sonrasında 2. adım yeşil yanar ve askerlık şubesi kısmının işleminin tamamlanmasını bekliyorsun

-bu da tamamlandıgında erteletmek istiyorsan askerlik ertelenmış olur,

-askere gideceksen sınıflandırılman beklenıyor olur (sağlık sorunu sebebiyle hastahaneden bir rapor çıkarsa çürük alınır yapılmaz)

-bedelli yapacaksanda bedelli için sınıflandırma beklenıyor der ve o yılın sonuna kadar otomatik tecil olursun

benimde tecil 23-06-2020 ydi, 31-12-2020 oldu bedelliye basvurunca, ocakta gidicem ama hala acıklama bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: 45cagdas45

tecil süren bittiğinde 2 ay içinde işlem yaptırman gerekiyor yoksa kaçak olursun

-okul kaydı yaptırıp okuduguna dair kagıt vermek,

-6 aylık askerliğe basvurmak

-bedelli askerliğe basvurmak

-eğer hakkın var ise tekrar tecil ettirmek

tecil bittiğinde e devletten işlemlerini yapıcaksın, aile hekimine muayene olacaksın, eğer gerek görülürse hastahaneye sevk edilirsin (örnegın skolyozun var aile hekimi hastaheneye sevk ediyor ve hastahenede bunun derecesine bakılır yani ne kadar eğik olduguna) sonrasında 2. adım yeşil yanar ve askerlık şubesi kısmının işleminin tamamlanmasını bekliyorsun

-bu da tamamlandıgında erteletmek istiyorsan askerlik ertelenmış olur,

-askere gideceksen sınıflandırılman beklenıyor olur (sağlık sorunu sebebiyle hastahaneden bir rapor çıkarsa çürük alınır yapılmaz)

-bedelli yapacaksanda bedelli için sınıflandırma beklenıyor der ve o yılın sonuna kadar otomatik tecil olursun

benimde tecil 23-06-2020 ydi, 31-12-2020 oldu bedelliye basvurunca, ocakta gidicem ama hala acıklama bulamadım

saol

• Bu ay tecili bozdurup işlemleri yaptım

"AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 19/04/2021 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR." yazıyor.

Mayıs'ta giderim diye düşünüyorum aksi bi durum çıkma ihtimali var mı?

"Uzun dönem 6ay başvurusu"

• Zendo kullanıcısına yanıt

Mayıs celbine tabiisiniz doğru ama mayıs celbinde hangi grupla gideceğiniz muhtemel 19 nisana belli olacak. Mesela 3. Grup çıkarsa haziran sonu-temmuzda askerde olursunuz.

Bazen de çok başvuru oluyor, bir sonraki celbe de atabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Ben pek anlamadım da hangi dönemde gidiyor olacağım?

31\12\2020'e Kadar Askerlikle İlişiğim Yok- Ne Zaman Gideceğim?
  • mgmslck kullanıcısına yanıt

3. Grupla gideceksiniz. 22-24 mart arası anket doldurup covid testi olacaksınız. Sonuç negatif çıkarsa ya edevletten ya şubeden sevk belgenizi alacaksınız. Büyük ihtimal (kesin katılış tarih sevk belgesinde yazacak) 27 mart saat 17.00ye kadar birliğinize katılış yapacaksınız. (İstanbul - Diyarbakır 2 gün yol izni olur)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.