Merhaba, 4/06/2023'de tecilim bitiyordu ben de bugün şubeye gidip tecil ettirme hakkımın olup olmadığını öğrenmek istedim ve tüm tecil haklarımı kullandığım ve üst bir okul okumadığım için tecil hakkım kalmamıştı. Oradaki adama sağlığımdan dolayı hastaneye gidip erteletme yapabilmem için ne yapmam gerek dedim tecilini bozup aile hekimini gideceksin, o seni hastaneye sevk edecek, hastane rapor verirse onu şubeye getireceksin, şimdi tecilini iptal ediyim mi dedi, e-devletten hallederim diyip çıktım. Şimdi sayfaya baktığımda askerlik tecil bitişinize 2 gün kaldı ibaresi gitmiş yerine "YOKLAMA DÖNEMİ" yazısı gelmiş ve askerlik durum belgesinde ise 31/12/2023 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor. Şimdi görseldeki seçeneklerden birini seçmek zorunda mıyım Eğer pazar gününe kadar seçmezsem bu rakamlar sıfırlanıp yerine yoklama kaçağı durumundasınız yazısı mı gelir? Yoksa, yoklama işlemini yapmak için 6 ay vaktim mi var? Yani şuan 6 ay kısmen tecilli durumunda mıyım? Askerliği uzatabildiğim kadar uzatmak istiyorum, bu yüzden riske atıp aşağıdaki seçeneklerden birini seçip bu süreyi azaltmak istemem. Daha önce yaşayan varsa tam nasıl işlediğini anlatırsa sevinirim. Yapacağın 6 ay askerlik, git kurtul gibi yorumlar yapmazsanız sevinirim, zamanı geldiğinde zaten gideceğiz. ![]() ![]() |
Askerlik ''yoklama dönemi 6 ay'' ne anlama geliyor?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çoğu kişi o tarihe kadar yoklama kaçağı sayılmazsın o tarihten sonra olursun demiş ama burdaki video kafamı karıştırdı burda ise bu gün sayısı süresi boyunca yoklama kaçağısın diyor
-
Askerlik durum belgende belirtildiği gibi 31/12/2023 tarihine kadar askerlik ile ilişiğin yok. Belirtilen tarihi aşmadan o tarihe kadar işlemlerini tamamlaman gerek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@yasin0147 peki videoda neden böyle bir şey deniyor, bu süre içerisinde yoklama kaçağısınız vs. diye?
-
Hangi videodan bahsediyorsunuz bilmiyorum fakat eski bir video olabilir. Zaten askerlik durum belgesinde açıkça askerlik ile bağlantınız olmayan tarih belirtilmiş. Ben daha önce kaçak durumuna düştüğümde askerlik durum belgesi almak istediğim de alamıyordum. En yakın askerlik şubesine gitmem gerektiğine dair uyarı ile karşılaşıyordum. Siz belgeyi alabiliyorsunuz ve size verdiği sürede açıkça ortada rahat olabilirsiniz. Yine de gönlünüzü rahat etmek istiyorsanız pazartesi günü askerlik şubesini arayıp durumu anlatıp bilgi alabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@yasin0147 pardon videoyu atmayı unutmuşum video buydu, saniye 22 ama zaten yanlış anlamışım bu süre içerisinde tamamlamayanlar diyormuş
ilişiğim yok yani kısacası teşekkürler
CB Dijital Dönüşüm Ofisiyoutube
Tüm Askerlik İşlemlerini Tek Ekranda Toplayan #Askerliğim Bütünleşik Hizmeti Nasıl Kullanılır? Yoklama Dönemi ile ilgili tüm işlemlerinizi askerlik şubelerine gitmeden @ekapi'da tek ekran üzerinden nasıl gerçekleştirebileceğiniz ile ilgili detaylar videomuzda.https://www.youtube.com/watch?t=23&v=EpZGVUYFgko&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyviq -- 2 Haziran 2023; 18:51:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X