Firma için 22.000 TL ye kadar masaüstü sistem kuracağız. (Yaklaşık 2 Ay vaktimiz var.) Monitör, Klavye, Mouse Hariç. Kullanım amacı 3D çizimler, Render, Adobe Photoshop - Illustrator - InDesign ve Corel gibi grafik tasarım, çizim vs. programlar için kullanılacak. Aslında Kafamızda AMD Ryzen Threadripper tabanlı bir sistem var ama sizin de tavsiyelerinizi merak ettim.
Fiyatları tahmini yazdım biraz geçti bütçeyi sanırım. Fiyatlara bakarsın. İNTEL'de 99..X çözümleri düşünülebilir ama threadripper fiyat olarak hala en iyisi denilebilir
Render PC ile ilgili bir kaç tavsiye
- Eğer Real-Time render yapacak iseniz ekran kartını Quadro alın, fakat Cuda desteğini kullanacak iseniz GTX/RTX alın.
- Kullanacağınız çizim programları işlemcinin tek çekirdeğini daha yoğun kullanıyorsanız Intel i9 alın. Çünkü Amd tek çekirdek performansı konusunda berbat.
- Örnek çoklu çekirdekte Cinebench R15 benchmark test sonuçları Intel i9 9900K ile 2000-2100 puan, AMD 2950X ile 3000 civarı puan alıyorsunuz fakat tek çekirdekte intel 215, AMD 170 puan civarı veriyor.
Tercihlerini buna göre yap. Tavsiye olması açısından belirttiğin bütçeye göre hem INTEL hem de AMD ile iki sistem topladım Umarım bu bilgiler işine yarar.
Bilgisayarları bu sitedeki pc toplama sihirbazını kullanarak yaptım:
www.novabilgisayar.com
.:.Nova Bilgisayar.:. Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve �� �stasyonu gibi teknolojik �r�nleri satan ma�aza
Fiyatları tahmini yazdım biraz geçti bütçeyi sanırım. Fiyatlara bakarsın. İNTEL'de 99..X çözümleri düşünülebilir ama threadripper fiyat olarak hala en iyisi denilebilir
arycanda66
kullanıcısına yanıt
Vatan'a bak indirimler var.
www.sahibinden.com
Ekran Kartı Fiyatları, İkinci El ve Sıfır seçenekleriyle sahibinden.com'da