Şimdi Ara

22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.647
Cevap
18
Favori
155.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlahi adalete inanıyorum.Birisini suçlar ve onu kınarsan;o kınadığın başına gelmeden ölmezmişssin..Tek tek bu iktidarın başına geliyor.Ekonomi fena halde.Yükü halka yüklüyorlar deli divane para arıyorlar.Üniversiteden mezun olalı 8 yıl oldu ve işsizim.Çok bunalıma girdim ve artık kendimi zengilerede bugün geçti gitti bana da bugün geçti gitti diyerek kendimi avutuyor ölümü bekliyorum.Daha beter olsunlar.Umrumda değil.Atanma hayalimi de dün elimden aldılar..Sağlıkçı atamalarına da mülakat geldi..Zaten 8 aydır atama yok çünkü bütçe yok ! Olan bütçeyle de yandaşları atayalım dediler...
  • Sınırın kaldırıldığına dair bişey yok ki Aşağıda ki kararda benim anladığım limiti aşıyorsa %18-20 oranında vergi alınacağı yazıyor.

22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMistanbul

İnşallah getirmeyenden de neden getirmiyorsun vergisi alınır.
    Cüzdanı olandan cüzdan vergisi, kredi kartı olandan kredi kartı vergisi alınsın.
  • bu muafiyet karşılıklıydı yani diğer ülkeler de TR'den gelen ürünlere 22 euroya kadar vergi almıyordu şimdi onlar da kaldırırsa buradan ihracat yapan küçük işletmeler zarar edecek bunu düşünmüyorlar mı ?

• Binali gelip yine oy isteyecek mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: daniel_wellington

Cüzdanı olandan cüzdan vergisi, kredi kartı olandan kredi kartı vergisi alınsın.

Alıntıları Göster
    İlki mantıklı ama ikincisi zaten var. Kart aidatı adı altında :)

• quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Sınırın kaldırıldığına dair bişey yok ki Aşağıda ki kararda benim anladığım limiti aşıyorsa %18-20 oranında vergi alınacağı yazıyor.

maddenin değişmeden önceki hali: madde 45- (1) türkiye gümrük bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 22 avro'yu geçmeyen eşya ile 150 avro'yu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayına muafiyet tanınır.

bu yeni hali: "(1) türkiye gümrük bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 150 avro'yu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayına muafiyet tanınır."

muafiyete konu durum, maddenin içerisinde yer almıyorsa artık o durum muafiyet tanımından çıkartılmış demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neso

Damatın amazondan aldığı oyuncaklarada vergi alıncakmıki ?
    Eyvah bu düşünmeden yazılmış madde

Gümrük memuru açıyor kutuyu ''çağırın bana damatı diyor muş''

Şaka bir yana şoförüne falan aldırtır artık sanırım

Yada gizli madde vardır Lozan anlaşmasında olduğu gibi. Saraya giden tüm paketler gümrükten muaftır şeklinde

• Bu ne yahu, kesinlikle kripto birileri var bürokratların içerisinde. Muazzam zarar veriyor Ak Partiye.
  • Vergi tahsili için takipsiz kargolar artık sıka sıka eve ulaşacak:) Bu işe PTT dağıtıcıları isyan edecek gibi.
  • 20Bin euroluk bisikleti kim alacak? diyelim ki 3-5 kişi aldı, bu 3-5 kişiden vergi alsan ne olacak almasan ne olacak? uç noktaları göstererek haklı gösterme çabanız anlaşılır değil doğrusu...
  • %20 vergi artık yurt dışı alışverişinin de bir esprisi kalmadı.
  • Binlerce yıllık Türk tarihinde şu adamın başta olduğu zamana denk geldik. Şansıma tüküreyim.

• bizi bunlara muhtaç etmek istiyorlar,
    aynı ürün ve fiyat farkı uçurum

22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak!

• her halükarda buradaki üçkağıtçılardan daha uygun olacağı için fiyatlar bence alışveriş yapılma oranında bir değişiklik olmaz..şahsen ben 1 kuruş da uygun olsa yurtdışından almaya devam edeceğim..
  • Lanet olsun hesapta ithalatı azaltıp cari açığı azaltçaklarmış 20yıl pompaladınız ithalatı az miktarda üretici kaldı zaten kalanlarda ithalata bağlı...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu isin altında vestel var.

• Benim sorum şu bu karar yürürlüğe girmeden önce yapılan alışverişlerden de vergi tahsil etmeye çalışacaklar mı ?
    (Ne yazık ki bunun için yapabileceğimiz hiç bir şe yok :( )

• Şimdi tüm ürünler vergilendirilecek, bu vergilendirme ekstra iş yükü oluşturacak. İşler yavaşlayacak, aksamalar olacak ama olsun sinek boşa gitmesin, yağını çıkarsınlar işe yarar belki.

Takipsiz kargoları apartmana fırlatıp gidiyorlardı. Şimdi tek tek alıcısını bulmaya uğraşacaklar sırf 3-5 lira alabilmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj batuhan -- 15 Mayıs 2019; 12:1:38 >
  • Haklısın ama ikiside farklı marka gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.