Bildirim
22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak! (83. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Drop.com'da MT3 klavye tuş takımlarında kampanya var, bir set alana ikincisi bedavaya geliyor. 2x keycap seti 130 dolar, kargo da TR'ye 20 dolar tutuyor. Gönderici firma DHL, UPS ikilisinden biriymiş. Birkaç sorum var bununla ilgili:
- Bu ürünleri almak istesem 150 euroluk ticari ürün sınırına takılır mıyım? Toplam fiyat 150 dolar ama kargosuz hali 130 dolar. Fiyat hesaplanırken kargo dahil ediliyor mu veya son günlerde dolar kurunun euro'yu geçmiş olması bu 150 sınırını etkiliyor mu bu kısmı bilmiyorum.
- Varsayalım ticari sınırın altında kaldı ve ürünleri gümrükten çekebiliyorum. Gümrük tutarı yine %20 mi olacak, yoksa keyfekeder vergi çıkma durumu oluyor mu?
- Geçen yıl UPS ile çıkartmış olduğum süresiz bir vekaletname var. Acaba siparişim UPS ile gelirse 150 euroluk limiti geçse bile gümrükten sorun çıkmadan geçiyor mu?
Yardımcı olabilenlere şimdiden teşekkürler.
-
ups sıkıntı zaten bence riskli alım
-
Konunun yerimi bilmiyorum ama benimde bir sorum olacak yakın bir akrabam yakın zamanda taylanta gitti gelirken kendisinden ps5 istedim kendinede birtane macbook aldı şimdi bu iki cihazıda kendi adına aldı gelirken gümrükte sıkıntı olurmu acaba ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zam zam Vergi vergi hep
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Artık vergi almayacaklar, ümüğümüzü skacaklar.......
-
-caklar değil, zaten sıkıyorlar. şiddeti giderek artacak tabi, orası ayrı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ürünlerin burada üretilememesi yetmiyor gibi, gümrük masraflarına katlanmak istesiniz bile bu formalitelerle uğraşmak istemeyen ve Türkiye'ye hiçbir suretle mal göndermeyen birçok firma var. Yani ürünlerden tümüyle mahrum kalıyorsunuz. Rezaletin daniskası, vatandaşın mağduriyeti.
Bok mu var hortlatiyprsunuz konuyu, sinir kalktı sandık sabah sabah vergiylede klsa istedigimizi soyleyebilecegimizi düşündük...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslan-BH -- 4 Mart 2025; 7:4:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Durmadılar, tam hız yolmaya devam ediyorlar hocam 6 yıl sonra halen.
iyi olmuş başka türlü yerli esnaf vergisini verenler nasıl korunacak.
-
Benim alacağım şeyi esnaf getirsin ondan alayım
Fişini faturasını kessin tabiii.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çin üretir, akp kazanır, abd üretir akp kazanır, kore üretir akp kazanır, vs vs üretenden daha çok kazanan sistemi kurmuşlar. acayip karlı iş.
Güzel hort teşekkürler
6 yıl geçmiş vay beher şeye alıştırdılar lanet olsun böyle düzene
Sonra neden ülkenin gençleri robotik ve bilimsel çalışmalar, inovasyon ve çeşitli icatlar yapamıyor. Malzeme çeşitliliğine ulaşımı yok ki yapabilsinler. Bir şeyler denemek isteyen yurt dışı alışveriş sitelerinden malzeme alıp elinden geleni yapıyordu. O iş bitti şimdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X