< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak! (82. sayfa)

-
-
bakar canim kardesim bakarda, artik bakmiyor. bilerek yapiyorlar. niye, cunku beceriksiz yonetim yuzunden cari acigin onune gecemiyor ve birkac dolarlik urunlere bile degerinden fazla gumruk koyuyor. Adam gibi yonetebilselerdi, bunlari yasamayacaktik.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
40 dolarlık bir sipsrişim vardı 215 tl çıktı
-
Koskoca CB S600 Maybach’e binecek tabii neyin kıyaslamasını yapıyorsun…quote:
Orijinalden alıntı: enizam
Reis de zırhlı Maybach yerine yerli arabaya binerse o zaman dırdırı keserim. Yoksa topunun kulaklarını çınlatmaya devam...
İtibar ne demek bilgin var mı ??
Diğer ülkelerin devlet başkanları ultra lüks segment araçlar ile görüşmeye geliyor Türkiye’nin lideri niye binmesin böyle saçmalık olmaz.
Yıllar geçti hala itibardan tasarruf olmayacağını öğrenemediniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 9 Ağustos 2022; 22:26:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mama kapları hep yurt dışında üretiliyor kendi nasibini yok ediyorsun farkında değilsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar , İngiltere'deki bir siteden çocuk botu almayı planlıyorum 220 lira bot parası 55 lira da kargo istiyorlar. Sizce gümrüğe gelirse kaç lira oderim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amazon yurtdışı alışverişte ayda 5 adet sipariş sonrasını yollamıyor mu?
Çünkü TC kimlik no başı ayda 5 adetten sonra hızlı gümrük işlemleri yapılamıyor. İşin içine gümrük müşaviri, antrepo parası vs giriyor.
Geçende indirimde Çinden 8 alışveriş yaptım, gümrük ön ödemeli. 3 tanesi takıldı, çıkarılan masraf aldığımın değerinin 3-4 katı.
-
aliexpress vergiyi eklemiyor mu zaten ? kapıda tekrar vergi çıkıyor mu ?
-
Bazı satıcılar vergi eklemiyor, Türkiye'ye gelince vergi ödüyorsun (ama o satıcıları tavsiye etmem.Ürün Türkiye'ye gelince haddinden fazla vergi çıkabiliyor ki genelde de çıkıyor)
aliexpres vergi alıyor bide kapıda ptt vergi alıyor 130tlik birşey aldım 55tl vergi adam bide gelmiş türkiyeden al diyor töbe yarabbi
fiyatı yazın ona göre vergi çıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 17 Ekim 2022; 1:57:1 > -
Amazon ile Çin'den 530$ değerinde amfi aldım. Şimdi TL'ye çevirince 10.000₺ oluyor, %30 gümrük vergisiyle 13.000₺ oluyor yani görünüşe göre 3.000₺ vergi vereceğim, doğru mu?
-
sipariş tutarı doğruysa böyle bir fiyat çıkıyor doğrudur
Sipariş Tutarı: 9.845,00 TL
Gümrük Vergisi (%30): 2.953,50 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 16,00 TL
Damga Vergisi: 0,80 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 2.970,30 TL
Siparişin Toplam Maliyeti: 12.815,30 TL
-
Hiç inanmıyorum, kesin 5 bin falan geçirirler gümrükte
-
150 euro üstü artık öyle geçmiyor gümrükten. Geçmesi için müşavir vs tutmanız lazım, bir sürü ek ücret çıkıyor.
bu konuda 150 diye aratın mesajları.
-
1 tane aldığım için ticari olarak işlem görmeyecek yani %30 gümrük + özel olarak ÖTV isterlerse toplam 5.600₺ civarı vergi vericem
-
Hayır,150 euro üstünde olduğu için ister 1 ister 5 ,çok para vericeksin.
-
neyse vazelini hazırlayayım ben
-
8 ay sonra 300 Euro altı hediyeye, 175 Euro altı ticari ürüne vergi sıfır olacak. Ayrıca mobilya, elektronik, ilaç, gıda siparişleride açılacak. Yarının iktidarı bunu vaad etmek ve yapmak zorunda.
Şu ülkede biraz yenilikçilik biraz ilericilik biraz çağa adaptasyon olsa, herkes rahat eder.
Dediğiniz gibi olsa bu durumlara düşmezdik. "çıkar telefonunu"
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X