Şimdi Ara

22 Euro sınırı kaldırıldı, tüm yurt dışı alışverişlerden vergi alınacak! (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.649
Cevap
18
Favori
155.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ne alaka
    haberlerı ızlemedıgın ıcın soyleyeyım

abd cın ekonomısıne savas actı doları yukselttı yanı cınden alısverısımızı azalttırdı sonra vergıler koydu sımdıde urunler bıze ulasmıyor gerı gıdıyor

urune oduyoruz gelen kargoya oduyoruz,ama cıne gerı gıden kargoyu cınlıler daha pahalıya oduyor vede kar yapamıyorlar

abd cın ekonomısını bıtıyor,haber ızlemende fayda var
  • Evet kesin bilgi arkadaşlar 22 euro sınırını trump kaldırmış.

bizim gümrük memurlarının mayışlarını da trump ödüyormuş

Hatta sıkı durun!!

Trump demiş ki "ulan gelen her zarftan zarf başına 8.5 lira para keselim adına da gümrüğe sunma ücreti deriz kim ne diyebilecek nasılsa suçu atacak başka birini bulurlar " demiş

dur ya o başkasıydı dimi

burada esas büyük resmi kaçırıyorsunuz

bu aliexpressten en çok alışveriş yapan milllet kim? ruslar

bu durumda aliexpress dolayısıyla da çin ekonomisi için rusya büyük bir pazar

ama başka ülkeler de aliexpress için büyük bir pazar

putin bu durumdan hoşnut değil

diğer ülkeleri çinden alışveriş yapmayı kesmesini istiyor ki sadece kendisi müşteri olsun

hem talep azaldığı için fiyatlar düşsün

hem de çin rusyaya bağımlı olsun diye

her ay soçide yaptığı görüşmelerden birinde de çinden gelen zarflara gümrük vergisi koyarak türkiyenin çin karşısında güç elde etmesini engellemek istiyor

TÜRKİYENİN BÜYÜYEN GÜÇ OLMASINI İSTİYORSANIZ GÜMRÜK VERGİSİNİ KALDIRIN

tey allam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 20 Kasım 2019; 1:41:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kargomun çine geri gitmesi ne kadar sürer

yasaklı urun olmamasına ragmen adetını cok bulma bahanesıyle gumruge takıldı ve tam vergısını vermek ıstesemde kabul etmeyıp gerı gonderdıler,tamamen memurun ıtegıne baglı durum olarak

1 ay ptt de bekledıkten sonra su an yurtdısına gıtmek uzere yolda kac gun surer

bıde çindekı sırket gerı almıyorlarmıs,zararlarını gondersem bıle kural geregı almıyorlar,ve para ıadesıde yapmıyorlarmıs

ne olcak pekı
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    almaz tabi adamlar muz cumhuriyetinin keyfi uygulamarıyla mı uğraşacaklar onlar gereğini yapmış siz de gereğini yapıp paşa paşa zararınızı kabulleneceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 26 Kasım 2019; 15:40:9 >
  • Daha önce de yazdım. Şikayetlerinizi makbuz ekran görüntüsü vs ile eposta göndererek Çin büyükelçiliği veya konsolosluklarına yapın.
    Tek taraflı uygulamanın karşılığı olur. Kim kime muhtaç, Türkiye Çin'e mi, Çin Türkiye'ye mi?
    Çin sadece Türkiye'den mermer ithalatına ek vergi koysa (ki daha önce koydu) maliyeye bir ayda 10 yıllık gümrüğe sunum ücreti sokar.
  • mesela 1 ürün alsam değeri 5000 tl olsa geliyormu yada 20 tl lik üründen 50 adet getirtebiliyormuyum
    ticaret ofis belge gerekiyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Daha önce de yazdım. Şikayetlerinizi makbuz ekran görüntüsü vs ile eposta göndererek Çin büyükelçiliği veya konsolosluklarına yapın.
    Tek taraflı uygulamanın karşılığı olur. Kim kime muhtaç, Türkiye Çin'e mi, Çin Türkiye'ye mi?
    Çin sadece Türkiye'den mermer ithalatına ek vergi koysa (ki daha önce koydu) maliyeye bir ayda 10 yıllık gümrüğe sunum ücreti sokar.
    çindeki şirketler trden nefret eder konumuna gelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Daha önce de yazdım. Şikayetlerinizi makbuz ekran görüntüsü vs ile eposta göndererek Çin büyükelçiliği veya konsolosluklarına yapın.
    bence eposta ve rehber olursan faydalı olur diye düşünüyorum
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    Bu taktik başarılı oldu diyelim, akabinde olacaklar: Çin konsolosluğuna mail atanların tesbit edilmesi ve casusluk, kaçakçılık, fetö gibi akla gelen her birşeyle suçlanması...
    "Yeni Türkiye", titreşimli damat affetmez...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an en ideal alışveriş harcama tutarı nedir?
    80 euroluk tek paket almakla 4 adet 20 euroluk paket siparişinin bir farkı var mı gümrük vergisi açısından? en az nasıl kazıklanıyoruz?
  • enizam E kullanıcısına yanıt
    O biraz sıkar. Tüketici hakkı diye bir şey var.
    Yalnız şunu da hatırlatayım: Patronlar ile kol kola girip vatandaşının kanını emmeye soyunan maliyecileri sevmem fakat Çinlileri de hiç sevmem. Özellikle Uygur sorunu ortaya çıktıkça.
    Bu mail konusunu ilk başlatan ben değilim Mayıs ayında gündeme getirildi.
  • Çin Türkiye'ye 20 milyar dolar ihracat yapıyor. Türkiye'den 3 milyar dolar ithalat yapıyor.

Kim kime daha çok bağlı olmak ister.
  • Bunun en büyük nedeni cari açığı kapatmak. Maalesef çözümü bu şekilde bulmuşlar basit ve saçma ama giderek tepkilerin büyümesine neden oluyorlar. Farklı çözüm bulmaları gerekir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım takipsiz kargolar artık gelmiyor, bir yerlerde cukkalanıyor anladığım kadarıyla da, gelmeyen kargolar için başvuracağımız bir mercii var mı, kimi kime şikayet edecez bilmiyorum ki, zaten takipsiz nerde olduğu belli değil tr ye giriş yapmış sonrası yok, ptt ye mail attım adamların umrunda değil, herhalde bunu da trump yaptırıyor
    Peki takipli kargolar geliyor mu ben onu merak ediyorum, takiplilerin de çarpıyma ihtimali var mı, diyelim ki kargo gelmedi nereye başvurabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aKMel

Bunun en büyük nedeni cari açığı kapatmak. Maalesef çözümü bu şekilde bulmuşlar basit ve saçma ama giderek tepkilerin büyümesine neden oluyorlar. Farklı çözüm bulmaları gerekir...
    cari açığı kapamak istiyorlarsa önce hazine garantisi vermekten vazgeçsinler
  • ben hıc gerı adım atıldıgını gormedım boyle devam eder
  • takipli kargolar geliyor cukka şansı yok çünkü takip ediosun
  • selam @javara

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.