22" inch monitör almayı düşünüyorum fakat kafamda bir iki soru var . normalde lcd monitorler bildiğim kadarı ile desteklediği son çözünürlükte en iyi görüntüyü veriyor çözünürlük azaltığı zaman monitor onu genişleterek yine desteklediği en yüksek çözünürlükte gösteriyor ve bu işlemi yaparkende görüntüde kalite kaybı oluyor.
benim merak ettiğim konu ise oyun oynarken çözünürlüğü 1440 yada 1280 li bir çözünürlüğe kıstığımız zaman kalite kaybı ne oranda oluyor oyun oynayan arkadaşlar bana bir fikir verin şu an 19" crt 109b5 philips kullanıyorum aslında monitörümden memnunum ama film izlerken 19 diilde 15 gibi oluyor o kötü :( altta ve üstte siyah alan kalıyor ortada film ufacık :)
onun için 22" wide bir monitor düşünüyorum fakat oyunda görüntü kalitesi çok düşüyor ise hiç bulaşmıyım :) cevaplarınızı bekliyorum..
1440x900 ile oyun oynadığınızda görüntü çok kötü olmuyor ama tabi 1680x1050 daha iyi. 1280x1024 yaparsanız görüntü bozulur genişleyerek. Daha geniş ekran daha zevkli oyun oynamak bence. Ben Benq x2200w kullanıyorum. Size de tavsiye ederim. Emin olun 22 inç ile bilgisayar oyunları, filmler ve vs daha güzel. Tabi burada önemli bir konuda ekran kartınız. Güncel bir ekran kartınız varsa orasını da düşünmenize gerek yok. Uzun lafın kısası iyi bir ekran kartı ve 22 inç dvi veya hdmi lı bir monitör
çözününürlük düşürüldüğü zaman görüntü abartıldığı kadar bozulmuyor
bence de abartılıyor. bazı oyularda belki oluyordur ama benim başıma gelmedi. zaten tv izliyorum aynı monitöde.tv çöz. dahada düşük.ama flu luk yok
Ah Ah keşke şimdi monitörüm yanımda olsaydı da söyleseydim size ama monitörüm puf oldu elk. gelmiyo çıldırmak üzereyim ne yaparsanız yapın kıymetini bilin kastırmadan oynayın arkadaşlar
elimde şu an 4850 gayet memnunum ama 1680 li çözünürlükte bu kart yetersiz kalıyor her oyunda değil ama en son şu an farcry2 oynuyorum 1280*1024 te ultra high ve 4x aa açık ortalama 35-45 arası geziniyor ee çözünürlüğü 1680 yaparsam ayarlarıda kısmam gerekecek. birde bildiğim kadarı ile yeni oyunların tamamında wide çözünürlüğü mevcut yani 1280*1024 yapıpta şişik şişik oynamaya gerek yok 1280*800 yada 1280*768 yapınca görüntü nasıl denediniz mi ?
çok fazla görüntü kalitesinde kayıp olmuyor diyor iseniz samsung t220 düşünüyorum ama doların biraz daha düşmesini bekliyeceğim...
bende 24" var bazı oyunlarda 1600de bile görüntü hiç ii olmuyor özellikle namnu kocaman oluyor. 22" alırsan ultra highda diil highda oynamak zorunda kalcaksın tabi aayıda 2xe düşürmen gerek.
ben yeni geçtim 22 inç'e bir kaç hafta oldu. eski mönitörüm 17 inç crt'ydi
1440*900 çözünürlük göze batmıyor bana kalırsa, 1280'de çok kötü değil ama buna düşmemeye çalışıyorum. yalnız 1024 çok rezil oluyor
mönitör asus vw220s
Dvi - analog farki çok önemli mi 22 inch.te.
quote:
Orjinalden alıntı: skygurkan
Dvi - analog farki çok önemli mi 22 inch.te.
renklerin önemli olduğu programlar kullanıyorsan fark hissedebilirsin. misal photosop veya 3d animasyon tasarımı gibi programlar Ama normal medya+oyun kullanıcısı bu farkı hissetmeyecektir
Ben 22 inç'i analog olarak kullanıyorum bir yamuğunu görmedim. Herhangi bir rahatsızlık yok ortada
Teşekkürler. O zaman şu konuda yardımcı olursan sevinirim. DSub girişli 22" 350-400 ytl lik monitörler (Acer, Asus, KTC, AOC, BenQ vs.) den birini mi almalıyım. Yoksa 400 ytl ye gg.de satılan dvi çıkışlı philips 22cw modelini mi almalıyım. (Bu monitör garantiliymiş fakat tek piksel ölüymüş). 400 ytl yi geçmeyi düşünmediğimden bunlar arasındayım. Kaldı ki diğerlerini 0 alsam onlarda da 1 veya daha fazla ölü piksel olma olasılığı var ki herhalde garantiye girmiyor. Philips te ise en fazla 1 ölü piksel olan bu monitörü almaya kafaya koydum gibi. Lütfen son uyarılarınızı yapın...
elbette doğal çöz. görüntü gibi olmaz ama kalite düşer de diyemeyiz... yine de gayet tatminkar görüntü elde edersin.
Çözünürlüğü düşürdüğünde görüntü genişlemez bozulmaz. Nokta aralığı artar yani pixel büyür Bunu şöyle düşüün fotoğrafları büyüttüğünde nasıl kareler oluyorsa bundada görüntü Flu laşıyor pixeller belirginleşiyor oyunda netlik tabiki son çözünürlükte olur.
Eğer oyun için alacaksan 20'' al çözünürlüğü 22''le aynı olduğu için daha net görüntü alırsın.Muhtemelen 400ytl ye alacağın monitör seni çok fazla tatmin etmeyecek. Ama iyi bir 20''wide alabilirsin o paraya benden tavsiye.
PHILIPS 22'' 220CW8FB tek ölü piksel hatalı monitörü 400 ytl ye sipariş verdim. 1650x1050= 1732500 - 1 ölü piksel = 1732499 piksel. :)
bendede benq x2200w var ve baya memnunum. gerek konsolda gerekse diğer oyunlarda
1280'in altına düşmedikçe pek rahatsız etmiyor görüntü
ben ucuz bişi düşünmüyorum aklımda 2 tane samsung var birisi 2232bw biriside t220 ama biraz doların inmesini bekliyeceğim
Ben cod4 te denedim öyle ahım şahım bişeyler değişmedi.
imzamdaki monitörden çook memnunum...çöz. düşürsemde oyunlarda filan kötüleşme olmuyor... t220 de olabilir fiyat farkı azsa..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme