Şimdi Ara

22' Viewsonic VG2230WM - Aldım ve Çok Beğendim.. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
0
Favori
30.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sevaniko

stealth kardesım jiwago arkadasımız cozunurlugu dusurunce 85hz gormus bende olmuyo neden anlamadım bırde inf dosyası dedıgın nedır ben bır turlu surucuyu kuramadım bana acıklayıcı bır sekılde yazarsan cok memnun olurum

/>
    />

Gördüğün gibi iki klavuzdaki bilgilerde tutarsızlık var. Benim monitörümde de en fazla 75 Hz görünüyor. Diğer arkadaş 85 Hz göstermeyi nasıl başarmış bilemiyorum. Monitörün sürücüsünü de CD'den yükleyebilirsin. Ama sana bu tazeleme olayını daha nasıl anlatabilirim bilemiyorum açıkçası tıkandım. LCDlerdeki tazeleme oranı CRTlerdeki gibi değildir.

Edit: Aynı mesajı defalarca atarsan kimse seni ciddiye alıp cevap vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stealth -- 12 Ocak 2007; 1:04:57 >

• Şimdi baktım benim 85 utu gormemin tek nedeni muhtemelen monitoru takar takmazki 1 dakkalık an olası lazım hatta bende vay be deyip sasırmıstım.sonra cozunurlugu artırdım 60 dan fazlası gorunmedi.

Şimdi burdaki mesajlara baktım sorulara cevap için tekrar monitorun cozunurlugunu ilk kez 600x800 yaptım ve bu seferki degerler 60-70-72 ve en son max olarak da 75 olarak gorundu.

Yani benim gormus oldugum deger monitoru taktıgım ilk andaki yanıltıcı bir degermiş

Şimdi sunu tekrar vurgulamak isterimki 60 hz bence TFT lerdeki 85 kadar iyi gosteriyor.
  • Arkdaşlar şu 60Hz olayı takıldı kafama...şu anki monitörümde 85 kullanıyorum 60 a alınca afedersiniz ama midem bulanıo acaba LCD'de dahamı normal bu 60 Hz olayı çünkü Diğer LCD ler en az 75 destekliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: baRbozoNe

Arkdaşlar şu 60Hz olayı takıldı kafama...şu anki monitörümde 85 kullanıyorum 60 a alınca afedersiniz ama midem bulanıo acaba LCD'de dahamı normal bu 60 Hz olayı çünkü Diğer LCD ler en az 75 destekliyor

Evet kullanılan teknoloji farkından olsa gerek--- bende 60 hz i nerde olsam hemen rahtsız olup tanıyan biriyim internet kafelerde oturrur oturmaz anlıyorum-- LCD lerin Ekran tazelem hızı düşük olsada TFT lern yuksek hızlarına bedel gibi.

Ve bu olay tüm LCD lerde var yanılmıyorsam 75 in ustunu gorebilecegin bir monitor yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiwago -- 12 Ocak 2007; 1:35:51 >
  • Arkadaşlar sapla samanı karıştırmayın, lcd nin 60hz. i crt nin 85hz. yle karşılaştırmak dizel motorla jet motorunu karşılaştırmak gibi alakasızdır, bunlar yapıları gereği farklı monitörlerdir, lütfen olayı böyle değerlendirin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jiwago

Şimdi baktım benim 85 utu gormemin tek nedeni muhtemelen monitoru takar takmazki 1 dakkalık an olası lazım hatta bende vay be deyip sasırmıstım.sonra cozunurlugu artırdım 60 dan fazlası gorunmedi.

Şimdi burdaki mesajlara baktım sorulara cevap için tekrar monitorun cozunurlugunu ilk kez 600x800 yaptım ve bu seferki degerler 60-70-72 ve en son max olarak da 75 olarak gorundu.

Yani benim gormus oldugum deger monitoru taktıgım ilk andaki yanıltıcı bir degermiş

Şimdi sunu tekrar vurgulamak isterimki 60 hz bence TFT lerdeki 85 kadar iyi gosteriyor.

ben monitoru aldığımdan beri 1440*900 da 60mhz i geçmedi. Bir arkadaşımda 1440*900 de 75mhz de çalışıyor. Nasıl iş anlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ardahan T

Sevgili WanDoGa,
    LCD' niz hayırlı olsun. Altta sorduğunuz soruya bir cevap alabildinizmi? Yani ölü pixel kaç adede yükselince Viewsonic' in garantisi devreye giriyormuş.
    Siz yada bilen diğer dostlar yazabilirse sevinirim.
    Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: WanDoGa
    ...ViewSonic kaç ölü pixelde garanti veriyor ? bu yazı nedemek oluyor

quote:

Piksel Arızası Politikası hakkında Not:
    Herhangi bir alt piksel hatası (kırmızı ya da yeşil veya mavi) için, ViewSonic LCD ekran ürünleri, ISO standardı 13406–2 Class II’ye uygun olarak garanti edilmektedir. Pikseller hakkında, ViewSonic standart, kırmızı, yeşil ya da mavi alt piksellerden oluşan herhangi arızalı (kalıcı olarak karanlık kalan veya sürekli parlak kalan) komple bir piksele izin vermeyen ISO 13406-2 Class II gereklerini aşmaktadır (“Sıfır Piksel Hatası Politikası”)

Geçen cumartesi index bilgisayardan aldım ve satıcı bana 4 piksel üzerinde olanlarda değiştirme var dedi.Bana kontrol yaptırmadılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sith

quote:

Şimdi baktım benim 85 utu gormemin tek nedeni muhtemelen monitoru takar takmazki 1 dakkalık an olası lazım hatta bende vay be deyip sasırmıstım.sonra cozunurlugu artırdım 60 dan fazlası gorunmedi.

ben monitoru aldığımdan beri 1440*900 da 60mhz i geçmedi. Bir arkadaşımda 1440*900 de 75mhz de çalışıyor. Nasıl iş anlamadım.

burda ekran kartının onemi devreye giriyordur.

quote:

Orjinalden alıntı: kont_andre

quote:

Orjinalden alıntı: Ardahan T

Sevgili WanDoGa,
    LCD' niz hayırlı olsun. Altta sorduğunuz soruya bir cevap alabildinizmi? Yani ölü pixel kaç adede yükselince Viewsonic' in garantisi devreye giriyormuş.
    Siz yada bilen diğer dostlar yazabilirse sevinirim.
    Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: WanDoGa
    ...ViewSonic kaç ölü pixelde garanti veriyor ? bu yazı nedemek oluyor

quote:

Piksel Arızası Politikası hakkında Not:
    Herhangi bir alt piksel hatası (kırmızı ya da yeşil veya mavi) için, ViewSonic LCD ekran ürünleri, ISO standardı 13406–2 Class II’ye uygun olarak garanti edilmektedir. Pikseller hakkında, ViewSonic standart, kırmızı, yeşil ya da mavi alt piksellerden oluşan herhangi arızalı (kalıcı olarak karanlık kalan veya sürekli parlak kalan) komple bir piksele izin vermeyen ISO 13406-2 Class II gereklerini aşmaktadır (“Sıfır Piksel Hatası Politikası”)

Geçen cumartesi index bilgisayardan aldım ve satıcı bana 4 piksel üzerinde olanlarda değiştirme var dedi.Bana kontrol yaptırmadılar.

Banada Ankarada ki hızlı sistem bayi deneme yaptırmamıstı bu kadar paraya korlemesine bir urun almak sacma tekrar git gel insanın tadı kacar benim onerim deneme yaptıran bir yerden almak.

• Ekran kartı ile lakası yok . Onun vga sı 9800pro benimki 6800. Başka birşey ile ilgili 60mhz ve 75 mhz seçmesi.
  • stealth ve jiwagoarkadaslarıma cok tesekkurler verılen bılgılerleıcım rahatladı sımdı gonul rahatlıyıyla kullanabılırım monütörümü
  • Bana piksel kontrolü yaptırmadılar ama yarın bunca yolu çekip gidicem ve çıkmaz dedikleri 5 aktif ve iki farklı açıdan görünen pikselleri gözlerine sokucam.Bakalım yorumları ne olucak ve yeni alacağım monitöre yine test yaptırmayacaklarmı.
  • quote:

Bana piksel kontrolü yaptırmadılar ama yarın bunca yolu çekip gidicem ve çıkmaz dedikleri 5 aktif ve iki farklı açıdan görünen pikselleri gözlerine sokucam.Bakalım yorumları ne olucak ve yeni alacağım monitöre yine test yaptırmayacaklarmı.

Dostum umarım bir sorunla karşılaşmazsın çünkü yanılmıyorsam bir haftadır bekliyorsun.
  • quote:

Bana piksel kontrolü yaptırmadılar ama yarın bunca yolu çekip gidicem ve çıkmaz dedikleri 5 aktif ve iki farklı açıdan görünen pikselleri gözlerine sokucam.Bakalım yorumları ne olucak ve yeni alacağım monitöre yine test yaptırmayacaklarmı.

ya biraz sert ve karalı olmakta fayda var gibi ben doktor oldugumu ve olu pizel cıkarsa para verip ertesi gun urunu değiştirme gibi falzadan zaman luksum olmadıgını ve ilgili magazaya musteri guveni yonunden guvenigim için geldigimi belirttim.
    onlarda denediler ve sıfır olu pikselle teslim aldım monitoru.
    20-30 milyon fazla verin ve keinlikle dneme yaptıran bir yerden almayı tercih edin yoksa olu piksel bayagı moral bozucudur tahminimce.

Monitorunuz hayırlı olsun.

• quote:

ben doktor oldugumu

Demek jack sevgin oradan geliyor
  • merhaba günaydın arkadaşlar
    ben de dün viewsonic vg2230wm aldım.
    ancak çözünürlüğü 1650*1050 olarak göremiyorum
    driver ını yükledim
    asus ati radeon 9600xt ekran kartım
    ayarlar kısmında 1280*1024 ile 1600*1200 çözüznürlükleri arasında hiç bi değer yok
    yardımcı olursanız sevinirim.
    herkese iyi haftasonları

ekran kartımın yeni driver'ını yükleyince sorunum halloldu. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z power -- 14 Ocak 2007; 18:54:55 >
  • merhaba arkadaslar

bugun bende viewsonic vgwm 22 lcd aldım

once bende de çözünürlüğü 1680*1050 yaptıgımda goruntu gidip gidip geri geliyordu ekran kartının yeni driverını indirdim duzeldi

su an 1280*1050 calısıyor lakin ne zaman google earth acsam gene goruntu digip geliyor

ekran kartı ati radeon 9200 128 mb bana sanki ekran kartı kaldırmıyor gibi geliyor .. grafik islerinden pek anlamam daha 1 hafta oncesine kadar 32 mb ekran karti ile calisyordum..

sizce nedendir bu durum ve napmalıyım

iyi calismalar
  • Sevgili tolgat,
    Sorununuz için birşey öneremeyeceğim ancak hallettiğiniz zaman sorununuzun nedenini yazabilirseniz sevinirim.

Viewsonic VG2230WM' yi alanlar kullandıkları görüntü kartının marka ve modelini de yazar yada editleyerek eklerlerse sanıyorum herkes için iyi olacaktır.
    Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: tolgat
    ... kutudan çıkan dvı kablosunu takıyorum ama no signal diyo...
  • bende asus 9550 128mb var,
    2 lcd bağlı sorun yok.
    ya yanlış diver yada kablo sorunu olmalı...........
    dene baklım yeniden
    selamlar
  • Arkadaşlar peki 1680*1050 desteklemeyen oyunlarda ne yapıyoruz, mesela ben warcraft3 oynuyorum, ayarlarda yok. Birde bu çözünürlükte oyun oynamak için, görüntü kalite ayarılarını kısmak zorunda kalacağız galiba. Mesela nfs carbon da ben herşey full 1024*768 de oynuyorum, 1240*1024 yapınca bile yavaşlama oluyor oyunda, 1680*1050 nasıl olacak, mecburen düşürcez ayarları, bu da kötü olur hakikaten. Deneyimi olan arkadaşlar var mı bu konularda? Ekran kartım 7800 gt bu arada.
  • arkadaşlar bende Viewsonic VG2230WM siparişini geçtim simdi. ürün gelsin bakalım nasılmış. yarın akşama elimde olcak. bir iki incelemede ben koyarım merak eden arkadaşlar icin. hayırlı olsun kendimee.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.