Şimdi Ara

22' Viewsonic VG2230WM - Aldım ve Çok Beğendim.. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
0
Favori
30.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x6 yı boşver x7 yolda onu al alacaksan ama onunda yerine illa 19 normal monitor diyorsan lg 1970 var

ama beni sorarsan ki ben öyle yaptım 19 ile aynı fiyatlarda 22" alınabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: jiwago

Bana acilen iconları buyutmenin yolu lazım varmı boyle bir sey iconlar kucuk kaldı ekranda.

cevaplar için cok tesekurler

görüntü özellikleri/ görünüm / gelişmiş

ben 48 yaptım ve simge aralığınıda 43 yaptım
  • quote:

Orjinalden alıntı: WanDoGa

x6 yı boşver x7 yolda onu al alacaksan ama onunda yerine illa 19 normal monitor diyorsan lg 1970 var

19 ile aynı fiyatlarda hangi 22 ekranları alabiliyoruz , marka ve fiyat verebilir misiniz.
    Daha önce de sormuştum tekrarlayayım, x1650 pro 256 mb ekran kartı ile nasıl bir performans alırım sizce.
    Son olarak, her ne kadar 22 bir ekran için fiyatı çok iyiyse de 600 civarında bir ücreti ekran için veremiyeceğim, samsung 940 bw alabilirim diye düşünüyorum bu yüzden, sizce pişmanlığım çok mu büyük olur, yoksa kendi ekranımı kullanmaya alıştıktan sonra her türlü güzel gelecektir geniş ekran ne de olsa mı diyorsunuz.
  • hayırlı uğurlu olsun arkadaşım, inceleme süper bende almaya karar verdim bakalım kervana nezaman katılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilkan

quote:

x6 yı boşver x7 yolda onu al alacaksan ama onunda yerine illa 19 normal monitor diyorsan lg 1970 var

19 ile aynı fiyatlarda hangi 22 ekranları alabiliyoruz , marka ve fiyat verebilir misiniz.
    Daha önce de sormuştum tekrarlayayım, x1650 pro 256 mb ekran kartı ile nasıl bir performans alırım sizce.
    Son olarak, her ne kadar 22 bir ekran için fiyatı çok iyiyse de 600 civarında bir ücreti ekran için veremiyeceğim, samsung 940 bw alabilirim diye düşünüyorum bu yüzden, sizce pişmanlığım çok mu büyük olur, yoksa kendi ekranımı kullanmaya alıştıktan sonra her türlü güzel gelecektir geniş ekran ne de olsa mı diyorsunuz.

22" kullanıyorum ve 19" monitörler bana telefon ekranı gibi geliyor

• Sevgili WanDoGa,
    LCD' niz hayırlı olsun. Altta sorduğunuz soruya bir cevap alabildinizmi? Yani ölü pixel kaç adede yükselince Viewsonic' in garantisi devreye giriyormuş.
    Siz yada bilen diğer dostlar yazabilirse sevinirim.
    Selamlar

quote:

...ViewSonic kaç ölü pixelde garanti veriyor ? bu yazı nedemek oluyor

quote:

Piksel Arızası Politikası hakkında Not:
    Herhangi bir alt piksel hatası (kırmızı ya da yeşil veya mavi) için, ViewSonic LCD ekran ürünleri, ISO standardı 13406–2 Class II’ye uygun olarak garanti edilmektedir. Pikseller hakkında, ViewSonic standart, kırmızı, yeşil ya da mavi alt piksellerden oluşan herhangi arızalı (kalıcı olarak karanlık kalan veya sürekli parlak kalan) komple bir piksele izin vermeyen ISO 13406-2 Class II gereklerini aşmaktadır (“Sıfır Piksel Hatası Politikası”)

• quote:

Orjinalden alıntı: sevaniko

çünkü onlıne pes6 oynuyorum çözünürlük mecburen düşük olması gerekıyo 60 hz oynarsam kırılmalar oluyor 75 hz de oynarsam tıtreme oluyor o yuzden ıdeal 85 dı yanı 800x600 85hz yapıp onlıne da cok rahat oynıyacaktım ama malesf hemen ıkı uste bakarsan arkadaslar oraya not dusmusler dıkey tarama 85 dıye bızde kalktık aldık monütörü basımıza bu geldı.benım anlamadıgım cd nın ıcınde 800x600 60 70 75 85 hz 1024x768 de aynı sekılde 60 70 75 85 hz desteklıyo yazıyo tum sıtelere bakıyorum vıewsonıc ın sıtesıne bakıyorum orda da aynı ama bır turlu su 85 hz yı goremedım senın monutorunde dedıgım cozunurluklerde 85 hz gorebılıyormusun.acıl yardımlarınızı beklıyorum lutfen DELİRECEM.

Sanki farklı monitörlerden bahsediyoruz. Senin dediğin sorunlar CRT monitörlerde olur. Sen oyuna gir, oyun özelliklerinde çözünürlüğü 800*600 yap sonra oyna. 60 Hz'de de çalışsa sorun olmaz.

PC'yi yeni formatladım inf dosyası yüklü değil şu anda ama yükleyince bakarım dediğin çözünürlük var mı diye.

• Sevgili spex,
    Resimler için teşekkürler.
    Sorununuzu hallettiyseniz bahsettiğiniz siyah gösterimlerdeki performans düşüklüğüne ait birkaç resim de iyi olurdu. Bunu birde 190x6fb ile yan yana sunabilirseniz tadından yenmezdi.
    Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: spex

...beklediğim performansı bulamadım, siyah gösterimini başarısız buldum. Şunu anladımki 190X6FB gerçekten çok başarılı monitörmüş. ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ardahan T

Sevgili spex,
    Resimler için teşekkürler.
    Sorununuzu hallettiyseniz bahsettiğiniz siyah gösterimlerdeki performans düşüklüğüne ait birkaç resim de iyi olurdu. Bunu birde 190x6fb ile yan yana sunabilirseniz tadından yenmezdi.
    Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: spex

...beklediğim performansı bulamadım, siyah gösterimini başarısız buldum. Şunu anladımki 190X6FB gerçekten çok başarılı monitörmüş. ...

Rica ederim, aslında ikisini görsel olarakta karşılaştırmak için yanyana resmini çeksem iyi olacaktı ama sonradan aklıma geldi (bu arada yer sıkıntısından dolayı 190x6fb yi kutusuna koymuş bulundum)
    Renk ve ayar konusunda kendime güvenmeme rağmen hala olması gereken renkleri yakalayamadığımı söyleyebilirim, bu monitör ya renkleri doğru göstermiyor yada bu zamana kadar kullandığım monitörlerde bir problem vardı (philips 107p50, sony hs73l, philips 190x6fb) Siyah gösterimi sorununu hallettim gibi ama film performansı philips te daha iyiydi bu monitörde hareketli sahnelerde flulaşma var (bu yüksek çözünürlüktende olabilir bilmiyorum) birde anlamadığım bir nokta bu monitörü göklere çıkaran arkadaşların önceki monitörleri ne markaydı merak etmeye başladım doğrusu? Ama yazdığımdan şu sonuç çıkmasın; fiyatları birbirine yakın bir 19 monitörle bunun arasında kalsam bu monitörü alırdım, zira 22 inç hatırı sayılır bir artı olurdu benim için.

• quote:

jiwago arkadasım sende 85 hz görülüyomu çözünürlügü düsürünce sımdıden tesekkurler

Evet çözünürlük dusuk olunca 85 in ustude gorunuyor.

Ekran tazeleme hızı zaten 2 şeye baglıdır

1-Monitorun destegine

2-Ekran kartına

quote:

Orjinalden alıntı: baRbozoNe

Arkadaşlar bende alacağım bu üründen 19'' Wide pek güzel durmuyor alırsam 22 Wide yada 19 X6 almayı düşünüyorum...

Cehaletimi mazur görün ama ben şimdi ankara bimeks'e gittiğimde nasıl Panel değişmesini isteyeceğim uzun bir iş değilmi..İkna etmek için ne yapmam lazım..

Ve birde son olarak:

Viewsonic 22" wide mı 19" philips X6 mı?

X6 da' sıfır ölü pixel garantisi varmış.

tamamen aynı ikilemde bende kaldım 2 sinide yanyana gorunce ve fiyat performans oranı olarak Viewsonic daha iyi olunca tercihim view oldu.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: jiwago

Bana acilen iconları buyutmenin yolu lazım varmı boyle bir sey iconlar kucuk kaldı ekranda.

cevaplar için cok tesekurler

görüntü özellikleri/ görünüm / gelişmiş

ben 48 yaptım ve simge aralığınıda 43 yaptım

çok sagol ama ikonların boyutu hala buyumedi sadece yazıları buyutebildim.

Varmı ikonları buyutebilen birisi.

Birde arkadaslar 2230WM grubu kurup trickleri sorunları paylasabiliriz.

• çok sagol ama ikonların boyutu hala buyumedi sadece yazıları buyutebildim.

Varmı ikonları buyutebilen birisi.

Birde arkadaslar 2230WM grubu kurup trickleri sorunları paylasabiliriz.

Arkadaşım masaüstündeyken Sağ klik--ÖZELLİKLER--GÖRÜNÜM--EFEKTLER---BÜYÜK SİMGE KULLAN'A TİK KOY UYGULA DE...

Sanırım oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mahell -- 11 Ocak 2007; 18:20:56 >
  • stealth kardesım jiwago arkadasımız cozunurlugu dusurunce 85hz gormus bende olmuyo neden anlamadım bırde inf dosyası dedıgın nedır ben bır turlu surucuyu kuramadım bana acıklayıcı bır sekılde yazarsan cok memnun olurum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ardahan T

Sevgili WanDoGa,
    LCD' niz hayırlı olsun. Altta sorduğunuz soruya bir cevap alabildinizmi? Yani ölü pixel kaç adede yükselince Viewsonic' in garantisi devreye giriyormuş.
    Siz yada bilen diğer dostlar yazabilirse sevinirim.
    Selamlar

quote:

...ViewSonic kaç ölü pixelde garanti veriyor ? bu yazı nedemek oluyor

quote:

Piksel Arızası Politikası hakkında Not:
    Herhangi bir alt piksel hatası (kırmızı ya da yeşil veya mavi) için, ViewSonic LCD ekran ürünleri, ISO standardı 13406�2 Class II�ye uygun olarak garanti edilmektedir. Pikseller hakkında, ViewSonic standart, kırmızı, yeşil ya da mavi alt piksellerden oluşan herhangi arızalı (kalıcı olarak karanlık kalan veya sürekli parlak kalan) komple bir piksele izin vermeyen ISO 13406-2 Class II gereklerini aşmaktadır (�Sıfır Piksel Hatası Politikası�)

üste verdiğim yazı monitorün kendi sitesinden alıntı idi buda açıklamayı geitiren yazı
    Alıntıdır http://www.hardwareplus.com.tr

ISO LCD panellerin üretimiyle ilgili 13406-2 standartında, LCD paneller dört farklı sınıfa ayrılıyor ve her sınıfın içerebileceği ölü piksel limitleri belirlenmiş. Class I Paneller: Hiçbir ölü nokta içermeyen görüntü panelleri Class II Paneller: Her bir milyon pikselde en fazla 2 beyaz - 2 siyah - 5 renkli nokta içerebilen görüntü panelleri. Pratikte bu; - 15" (1024x768) panellerde: 1 beyaz / 1 siyah / 3 renkli nokta - 17"-19" (1280x1024) panellerde: 3 beyaz / 3 siyah / 7 renkli nokta - 20" ve üzeri (1600x1200) panellerde: 4 beyaz / 4 siyah / 10 renkli nokta içerebilir. Ayrıca 5x5 piksellik bir alanda 2'den fazla alt-piksel kusuru ya da 1'den fazla piksel kusuru bulunamaz. Class III Paneller: Her bir milyon pikselde en fazla 5 beyaz - 15 siyah - 50 renkli nokta içerebilir. Bunun anlamı: - 15" (1024x768) panellerde: 3 beyaz / 11 siyah / 39 renkli nokta - 17"-19" (1280x1024) panellerde: 6 beyaz / 19 siyah / 65 renkli nokta - 20" ve üzeri (1600x1200) panellerde: 9 beyaz / 28 siyah / 96 renkli nokta içerebilir. Class IV Paneller: Her bir milyon pikselde en fazla 50 beyaz / 150 siyah / 500 renkli nokta içerebilen paneller. Bu tip paneller LCD monitör kullanımı için uygun olmayan paneller.

• stealth kardesım jiwago arkadasımız cozunurlugu dusurunce 85hz gormus bende olmuyo neden anlamadım bırde inf dosyası dedıgın nedır ben bır turlu surucuyu kuramadım bana acıklayıcı bır sekılde yazarsan cok memnun olurum
  • jiwago arkadasım su 85 hz olayını bana anlatırmısın nasıl ayarladın.cok tesekkurler
  • Herkese selamlar arkadaşlar bende 22" Viewsonic VG2230WM aldım ekran kartımda 6600 GT Agp ama DVI-I bağlamak istediğimde sorun oluyo. söyleki kutudan çıkan dvı kablosunu takıyorum ama no signal diyo. sanırım farklı bi dvı kablosu almam gerekiyo dimi ? forumlarda araştırdım ve dvı kablosunun 3-4 çeşidi varmış. Ben hangisini almalıyım ? vede kadıköyden alacağım bildiğiniz bi yer varmı? birde fiyatı nekadar ?

Monitörü normal bağlantıdan (D-sub) bağladım.

Cevaplar için herkese teşekkürler.
  • baRbozoNe

tamam oldu cok sagol .en uygunu dedigin sekilde buyuk ikonlarla kullanınca oluyor herkesede aynısını oneririm.

quote:

jiwago arkadasım su 85 hz olayını bana anlatırmısın nasıl ayarladın.cok tesekkurler

ilk aldıgım ve taktıgımda cozunurluk ya 600x800 yada 1024x768 de ,ken 85 in ustu degerlde vardı ama dusuk cozunurlukte 85 ve ustu anlamsız.

Ve kesinlikle sunu diyebilirimki LCD lerdeki 60 hz ile TFT lerdeki cok cok farklı.

Bir oneride aldıgınızdaki max olan parlaklık ayarını azaltın ozellikle beyaz interney sayfalarında cok cabuk goz yorulması ve gozlerde batma yapıyor yoksa.

Görüş acısı gercekten cok iyi bir monitor karanlşık sahnelerdeki performanıs bence cok kotu degil TFT (LG 775 ft)ile arasında cok az fark var diyebilirim cunku karanluk sahneler her monitorde zaten kotu gorunuyor.

Sıra geldi oyunları test etmeye.

Alan arkadaslar yakında bir fun klüp kurup goruslerimizi onerilerimizi paylaşalım .Bence bu monitor cok guzel daha alanı cok olacaktır.

Ben bimeks den 650 ytl ye aldım.Bonusa 10 Worlde 15 taksit yapıyorlar

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.