Şimdi Ara

2200W ısı kayıplı Mainframe su soğutma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aslında 2 pompa koyup 1 saatlik vardiyalarla devreye almak olabilir, Aslında 400lt /saatlik 2 pompa biri durup diğeri çalışacak, depo 200 lt olacak yani tüm depo her yarım saatte bir yavaş yavaşta olsa devridaim olacak, bu işe uygun pompaları kimler satar, Eheim su soğutmalı serverlar için profesyonel bir 24/7 pompa çıkartmış, Eheim ve liang pompaları türkiyede stoklarında tutup satablar varmı kimlerden temin edilebilir?
  • Valla pompa konusunda tam bir bilgi veremeyeceğim ama en Eheim Compact serisi bile bence yeterli olabilir size.
    Ayrıca diğer bir soru,bu cihaz kaç günde bir bakıma çıkıyor?
  • Bakım süresi yüzünden zaten pompa kullanmak istemiyorum. Cihaz minimum 3 yıl 7/24 bakım olmadan çalışabilmeli. Şu anki uygulamda bu bakım süresi 2200W ısı için tüm cihaz (tomshardware de bir videosu var PC yemeklik yağın içine daldırılmış, aynen onun gibi , 2200W ısı kaybı için yaklaşık 400 lt yağa daldırılıyor. Ve 3 yıl 7/24 sorunsuz çalışabiliyor. Fakat bütün konponentleri yağ sarmalıyor, aynı PC deki gibi, Gelişmiş su soğutmalı sistemde ise komponentler havayla temas ediyor, bağlı bulundukları bakır blokların içinde su var, buda tabii servis problemleri demek ö yüzden ince bir hesap var.

Eheim pompanın antifriz katılmış saf suyu 7/24 3 yıl bakımsız çevirebilmesi bana düşük bir olasılık gibi geliyor, O yüzden tank hacmini büyütüp, günde 1 kere pompanın devreye girmesini sağlayabilmem lazım.

inox99
  • quote:

Orjinalden alıntı: inox99

Bakım süresi yüzünden zaten pompa kullanmak istemiyorum. Cihaz minimum 3 yıl 7/24 bakım olmadan çalışabilmeli. Şu anki uygulamda bu bakım süresi 2200W ısı için tüm cihaz (tomshardware de bir videosu var PC yemeklik yağın içine daldırılmış, aynen onun gibi , 2200W ısı kaybı için yaklaşık 400 lt yağa daldırılıyor. Ve 3 yıl 7/24 sorunsuz çalışabiliyor. Fakat bütün konponentleri yağ sarmalıyor, aynı PC deki gibi, Gelişmiş su soğutmalı sistemde ise komponentler havayla temas ediyor, bağlı bulundukları bakır blokların içinde su var, buda tabii servis problemleri demek ö yüzden ince bir hesap var.

Eheim pompanın antifriz katılmış saf suyu 7/24 3 yıl bakımsız çevirebilmesi bana düşük bir olasılık gibi geliyor, O yüzden tank hacmini büyütüp, günde 1 kere pompanın devreye girmesini sağlayabilmem lazım.

inox99

Hocam peki profesyonel pompalara yönelmek nasıl olur aceba?Akvaryum pompası değil de havuzlarda,yapay şelalelerde v.s kullanılan tip su motorları uzun dönem çalışmaya daha müsait olurlar gibi.

• Şu anki uygulama dediğiniz sistem trafolarda da kullanılmakta olan yağa batırma sistemidir. Yıllardır kullanılmakta olan ve sorunsuz bir sistem. Neden başka metot arıyorsunuz?

İkincisi ısrarla bu sistemde motor kullanmak istemiyorum diyorsunuz ama bunun imkansız olduğunu kabul etmek istemiyorsunuz. Anlamadım gitti.
    Suyun ısı iletkenliği düşüktür. Isı kaynağından çıkan bakır borular taksanız dahi daha verimli bir sistem olacaktır. Suyun ısıyı iyi bir şekilde iletebilmesinin tek oluru ya kaynıyor olması ya da bir motorla taşınıyor olmasıdır.
  • Neden Yağa daldırmak yeni teknolojilerde tercih edilmiyor?, Konvansiyonel trafolar çok az eleman içeriyor, belki klasik diyotları var, fakat switched mode kaynaklarda birsürü devre, transistör ve eleman bulunuyor, bütün bunları yağa daldırdıktan sonra geriye çıkardığınızda geriye çok hoş bir görüntü çıkmıyor, yani yağa daldırma switched mode kaynaklarda tercih sebebi değil.

Su soğutmaya yeni olduğum için olasılıkları araştırıyorum. Fakat şu kaynama konusu ilginç: Peki diyelimki ben suyun içine bazı kimyasallar katarak kaynama noktasını 78 dereceye kadar çektim, ısı iletimi bu tür kaynayan bir karışımda istenildiği gibi pompasız çalışabilir mi?

SU yerine tankın içine ethanol bazlı bir sıvı koysam , sanırım onunda kaynama noktası 76-77 derece civarı, bu nasıl olur? Veya %96 alkol %4 su karışımı mesela, bu konuda bir fikriniz var mı?
  • Eğer akışkanın buharlaştıktan sonra alacağı yol sürekli yükselen bir eğime sahipse faydası olabilir gibime geliyor. Ama arada en ufak bir aşağı doğru eğim olursa buhar o noktada birikir ve akışı engeller. O yüzden doğal çevrimli buhar kazanlarında su buharlaştıktan sonra gittiği yolun belli bir eğime sahip olması gerekir. Hatta bırakın aşağı doğru eğimi, yere paralel gütmesine bile izin verilmez.
  • ısınan yarıiletken blokları cihazın üst kısımlarına doğru olduğundan, bu tür bir akışı sağlamak zor olabilir.

Böyle bir kurulumda acaba ev tipi doğalgaz kombilerde kullanılan pompalar sürekli kullanım için uygun olabilir mi?, Bu tür pompalar yan sanayi olarak sanırım tedarik edilebilir. Büyüklükleride bina kaloriferlerinde kllanılan sirkülasyon pompaları kadar değildir sanırım.

inox99
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.