< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luttarte -- 9 Nisan 2023; 19:3:51 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
220v 120v düşürme hakkında
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Diyot la olmaz.
Gerilim düşürücü trafo kullanmalısınız.
220 ac- 110 v ac ye düşüren trafo.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 9 Nisan 2023; 16:38:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Diyotu değiştirsen bile içindeki trafodan dolayı 220v alamazsın. Trafo 110v a göre ayarlandığı için yapamazsın. Ha 220v uyumlu trafo alır takarım dersen o zaman da elemanları ona göre uyarlaman lazım. Elemanların 220v ile alacağı yük 110v un 2 katı.
Bu işin en güzeli, harici voltaj düşürücü ile kullanmaktır. Cihazın çektiği güce göre alırsanız daha iyi olur.
-
Trafo ile düşürülür.
Başka yolu yok.
Diyot kesinlikle olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 9 Nisan 2023; 14:50:49 >
Diyot toplam enerjiyi yarıya düşürür, acnin yarısını geçirmediğinden. ANcak gerilim yine aynıdır. Bazı uygulamalarda düşünülebilir ancak hassas elektronik devre vb kısımlara zarar verecektir. Eğer denemeye kalkarsanız herşey normal mi diye dikkat kesilmelisiniz. 175Watt cihaz demişsiniz 220V için 1 amper bile değil ama yine de daha daha güçlüsünü almak icap eder.
Diğer taraftan triyak ile gerilim düşürülebilmektedir. Hatta kablo içine gömülü hazır olanları da bulunmakta. 220V ile çalışan matkapların tetikleri de aynı olsa gerek.
Tavsiye edilir yöntemler olmasa da, ile denemek isteyen cihazı dikkatlice kontrol altında tutup kapatmaya hazır bekleyerek denemeyi düşünebilir. BUnlar sadece fikirdir. Sorumluluk siele alınsın.zde. Kararlarınızı konudan detaylı yazın ki tartışılarak ele alınsın.
-
Cihaz içerisinde herhangi bir trafo yok. Sargılı kömürlü motor, motora bağlı tuş var. 110v uyumlu sarımlı sanırım. Amaç 220v diyot yardımıyla 120v dolaylarına düşürüp cihazı çalıştırmak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Amacımda o zaten diyot yardımıyla toplam enerjiyi yarıya düşürmek. Cihaz içerisinde herhangi bir kontrol kartı vs. Yok. Sarılı kömürlü motor ve tetik tuşu var. Harici bir ekipman yok. Sarılı olan motor 120v göre ayarlanmış. 220 ile çalıştırdığımda normalinden çok daha hızlı çalışıyor. Bu çalıştırma durumunu çok kısa tetiklemeler ile 220v ile denedim. 220v enerjide herhangi bir sorunla karşılaşmadım (normalinden daha hızlı dönmesi dışında.) Düşüncem diyot yardımıyla toplam enerjiyi yarıya düşürmek. Bir dönem avuç içi taşlamayı anahtarlı priz yardımıyla 2 kademe şeklinde kullanmıştım. 220v tarafında tam güçte çalışırken diyot yardımıyla enerjiyi yarıya düşürdüğümde daha düşük devirde çalışıyordu. Bununda aynı mantıkta olup toplam enerjiyi yarıya düşürmeyi planlıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luttarte -- 9 Nisan 2023; 15:51:43 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
OOhooo! 220'de denenmiş bile zaten... Bu halde diyotla da denenir ya da triyaklı-dimmerli kablo ya da sistemle de. Diyot için elde var olan bir devreden sökmek denem aşamasını atlatabilir. Ne olacağı muamma. Amperi bahsettiğimiz değerden birkaç misli yüksek seçebilirsiniz. Tabii giip de köprü dioyt almayın!!
BU arada bilgi olsun. Diyot eklemek sistem gerilimini düşürmez. Enerjiyi düşürür. Yüksek gerilimin yüksek akıma sebep olabileceği hassas kısımlar için diyot olsa da tehlike aynen devam eder. Mesela 220V'da direk bozulacak bir ac eleman ve ya 220V'da gereğinden fazla akım çekeblecek dc devre elemanı zarar görür.
-
Şebeke voltajını tek bir diyottan geçirdiğinizde yaklaşık 99volt eş değerinde kararsız bir doğru gerilim elde edersiniz. Çalıştırmak istediğiniz cihazın frekans değeri (60Hz) belirtildiğine göre alternatif gerilimle çalıştırılması gerekmektedir. Bu nedenle diyotla sağlayacağınız doğru gerilimle çalışmaz. Cihazın motoru doğru akımla çalışmaya uygun olabilir. O zaman diyotun gerilimini, aradaki devre kısımlarını (blenderin içerisindeki) atlayıp doğrudan motora bağlamanız gerekir.
-
Trafosuz olmaz. Ki cihaz kac watt? Trafoda buyuk olacak attigin tas urkuttugun kusa degmeyecek. Kısa vadede çalışıyor olsa bile uzun vadede bozulacatir. Bu arada güç enerji ile alakasi yok.
Alıntı
metni:99volt ... kararsız bir doğru gerilim ... ??? Tek bir diyottan geçiyor doğrultma olmaz yarı dlga kesilmiş olur. AYrıca 99 ??
Alıntı
metni:güç enerji ile alakasi yok. Yuhh!
-
Yuh mu?
V = I.R, gerilim düştü cekilen akım artti.
P = I.V güç her zaman sabit kalacak.
quote:
Orijinalden alıntı: karafetvaAlıntı
metni:99volt ... kararsız bir doğru gerilim ... ??? Tek bir diyottan geçiyor doğrultma olmaz yarı dlga kesilmiş olur. AYrıca 99 ??
Alıntı
metni:güç enerji ile alakasi yok. Yuhh!
99 u herhalde su mantıklı demis olabilir. 110v diyot koydun, dalgayi 110 da kesti ama bu Vpeak 110 olur Vrms bundan düşük olacak. Ev sebekesinde Vpeak 310v, Vrms 220 gibi bir degerdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güç verilen güçtür burada. Sisteme alışık olduğu gücün yarısı verilmezse yarı güçte çalışır. Yani gücün kaynağı azaltılmış oluyor. BU hade sabitlik konu olmaz.
Alıntı
metni:99 u herhalde su mantıklı demis olabilir. 110v diyot koydun, dalgayi 110 da kesti,...Vpeak 110 olur Vrms,..Vpeak 310v, Vrms 220 Yuhh2!
220Va eklenen tek bir diyot sonucu açıklanan 99 değeri ile ne alaka?
-
Tekrar edeyim blender içerisinde hiç bir devre elemanı yok. Direk elektrik kablosu anahtar ile motora bağlanıyor. Diyot vasıtasıyla 120v gerilim alınıp stabil çalışacağı görüşündeyim. 1n5408 doğrultucu ile bu işin üstesinden gelebilirim diye düşünüyorum. Tabi diğer mesajlarda terimler kullanılmış onların baya bir yabancısıyım benimki düz mantık :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Yuh yazmakla olmuyor. Ben 99 olur demedim su mantıkla demis olabilir dedim. 220v sebeke elektriginin pik noktasi 310v dur. Diyot 110 da kesti. Yeni dalga sinus olmaz pik degeri 110 oldu. Rms degeride bundan dusuk olacaktir.
Fırçalı motor. 220Volt matkapların tetiğinden uydurmayı düşünmez misiniz?? Ayarlı olur eğer çalıştırabilirse?
-
Buda olabilir, 1n5408 doğrultucu satın aldım. Geldiğinde deneyip gözlemlerimi buraya yazacağım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Trafo ile düşürülür.
Başka yolu yok. Diyot kesinlikle olmaz. |
Benzer içerikler
- elektrikli şofbenin ışıkları yanmıyor
- ev elektriğini sanayi elektriğine çevirme maliyeti
- buattan elektrik alma
- akülü araba şarj olmuyor
- oksitlenmiş pil yuvası nasıl temizlenir
- rux robot
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X