Şimdi Ara

Tunçmatik 1500 VA Lite UPS Çıkış Voltajı Normalmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tunçmatik 1500 VA Lite UPS kullanıyorum.Geçtiğimiz gunlere kadar bir sorunum yoktu yalnız son 2 haftadır dikkatimi çeken bi durum oldu.Özellikle sabaha kar$ı saatlerde (gece 3'den sonra) UPS prize takılı ve elektrikler olmasına ragmen durduk yere UPS devreye giriyo.İlk ba$ta bu i$lemi kendini deşarj etmek için yapıyo sandım ama öyle olmadığını viewpower programını açınca farkettim.Dikkatimi çeken şey $u oldu UPS'in devreye girmesi kendini de$arj etmek için değilmi$ bilgisayara gelen voltajı regüle etmek içinmiş.Yani sayısal değerler vermek gerekirse giriş voltajı:241V iken çıkış voltajı 204-205 V arasında değişiyodu.Bu durum bana normal gelmedi çünkü UPS akü modunda bile 220V veriyo olmasına rağmen ortada hiç bi$ey yokken 205V sabit çıkış vermesi garip geldi.Teknik servise telefon açtım bi gorevli ile goru$tum,bana durumun normal olduğunu,giren voltaj yuksek olduğu (240-250V gibi) zaman UPS'sin parçaları korumak için böyle düşük voltaj verebilceğini ve 200-220V arasındaki değerlerin kabuledilebilir olduğunu söyledi.
    Ama ben yinede sizede sormak istedim çünkü bağzende olsa teknik servis başından savmak için durumu pek önemsemiyo,geçiştiriyolar.Sizce UPS'in böyle yapması normalmi?Bu şekilde UPS'i kullanırsam bilgisayarım bi zarar görümü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima -- 14 Mart 2011; 15:10:39 >

• Teknik servisin söylediklerine katılıyorum.

Line Interactive ups ler kademeli regülasyon yaparlar. Voltaj, belli bir toleransla yükseltir veya düşürür. En tepe 260 volt girişte 220-230 volt arası çıkış. En taban 160 volt girişte ups den 200-210 arası çıkış sağlanır.

160 voltun altında ve 260 voltun üstünde olacak olursa akü devreye girecektir.

İçiniz rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 14 Mart 2011; 18:08:47 >
  • Teknik servisteki arkada$ında söyledikleri sizin söylediklerinizle aynı idi.Bilgisayarı 205V'da çalıştırmak acaba zararlı olurmu diye huylanmıştım ama artık kullanım açısından içim rahat.

Cevabınıza ve ilginize teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima -- 15 Mart 2011; 5:42:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: proxsima

Teknik servisteki arkada$ında söyledikleri sizin söylediklerinizle aynı idi.Bilgisayarı 205V'da çalıştırmak acaba zararlı olurmu diye huylanmıştım ama artık kullanım açısından içim rahat.

Cevabınıza ve ilginize teşekkürler.
    Bilgisayar veya herhangi bir elektrikli cihaz farketmez, kullanım kılavuzunda veya cihaz üzerinde bulunan etikette çalışma voltaj değerleri aralıkları yazar. Bu masaüstü bilgisayarlarda kasanın power supply bölümünde yazabilir. Giriş voltaj ve akım değerlerini kontrol edip, gelen voltajın uygun olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.