Şimdi Ara

Ups düşük watt sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
30
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, S-LINK IRON U2200 2200VA modelini aldım. 400w tv, 750w psu, 1 modem bağladım. Watt metre ile tüm sistemin prizden veya ups ye bağlıyken çektiği güç en fazla 650w civarı. Bu model 1320w yazıyor. Fazla fazla yetmesi gerekirken 2 sorunum var. 1 elektirik kesildiğinde pc ve modem çalışmaya devam ediyor ancak tv kapanıp geri açılıyor sonrasında çalışmaya devam ediyor ancak neden kapanıp açılıyor. Pc yi söküp sadece tv takılıyken tv kapanmadan çalışmaya devam ediyor. 2.sorunum ise watt metre elektirik varken 650w çekiyor gösterirken elektirik kesildiğinde 275 wattlara düşüyor gösteriyor sistemin toplam çektiği miktar. Bu elektronik eşyalar için zararlı bir şeymidir. Söksem elektirik kesilde daha iyi değil mi ?

• İlk sorunuz iki tur ups vardır online ve emergency ups eğer upsininz online çalışıyorsa şebekeden elektrik girer aküler aşarj olur ve ups üzerinden güç sağlanmaya başlar şebeke elektriği kesilirse sadece akü şarj işlemi durur ve hiç bir şey hissetmezsiniz ancak bu ups offline ups olduğunu varsayıyorum pcnizin ve modeminizin kapanmadan devam etmesinin sebebi bu modem adaptör üstünde pc ise psu üstünde bir miktar enerji depolar kapasitör üstünde birikir elektrik gidip ups devreye geçtiği sırada bu yüzden bir dalgalanma oluşur ancak hissetmezsiniz tvde ise böyle bir sistem yok demekki hatta modeminizin adaptöründen ışık varsa fişten çekin ışığın birden sönmediğini göreceksiniz muhtemelen .

wattmetre olayı ise ilk olayda muhtemelen hem aküyü şarj ederken yüksek watt çekiyor yani şarj akımı yüksek ama şebeke elektriği kesilince deşarj akımı o kadar yüksek olmuyor tam anlatamamışsınız orayı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.