Şimdi Ara

650w'lik psu sigorta attırıyor, ups almak sorunu çözer mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    amd phenom 9550
    ati 512mb 4850
    2x2gb 1066mhz corsair
    ecs 790gxm-a (anakart)

Aldığım yerdeki satıcı güç kaynağı olarak 650w'lık glacialtech psu yu tavsiye etmişti bana. Güç kaynağının düğmesini açtığımda genelde sigorta atıyor. Nadiren sigorta atmadan güç kaynağını açabildiğim zamanlar makina normal çalışıyor. Heralde güç kaynağı açılış anında fazla akım çekiyor(?) bir arkadaş ups alırsan düzelir dedi. Bu konuda bilgisi veya tavsiyesi olan var mı? ups'i sadece akım dengeleyici olarak kullanacağım yani, elektrik kesintisinde makinayı çalıştırması önemli değil.

not: psu'yu servise gönderdim, tamir edildi diye geri geldi ama geldiğinde nasıl olduysa hiç çalışmıyordu. Tekrar gönderdiler yenisiyle değiştirmişler, hala aynı problem var. Farklı prizler farklı kablolar denedim aynı. Problem alette değil sanırım. Düşük wattlı bir psu ile değiştirmeye çekiniyorum, çünkü sistem gereksiniminden dolayı çok düşük değerli birşey alamam, başka bir marka alsam da aynı problemle karşılaşabilirim belki, daha fazla uğraşmayı gözüm yemiyor. ucuz yollu bir ups işimi halledecekse hemen alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elix -- 18 Ocak 2009; 23:00:37 >

• biyerden ups bulup dene, işe yararsa alırsın
  • aynı psu dan bir arkadaşa aldık oda onun ups sinin sigortasını yakmıştı vala bu psu da birşeyler var ama ney anlayamadım
  • Kesintisiz güç kaynağı sorunu çözmez. Güç kaynakları ilk fişe takılıp düğmesi açıldığında içindeki Primary kapasitör(ler) dolana kadar anlık olarak ciddi bir akım çekerler. Eğer prizin bağlı olduğu sigorta çok zayıf ise ya da bozuk ise atabilir. Bence sigortayı bir kontrol etmekte fayda var. 650W lık bir PSU nun düğmesi açıldığında atıyorsa sigorta problemli ya da zayıf olabilir. Yüksek güçlü PSU larda bu durumun önüne geçmek için ilk açılışta çekilen yüksek akımı sınırlandıran önlemler alınır. Kullandığın PSU da üretici bu durumu düşünmemişse sorun bundan da kaynaklanıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 19 Ocak 2009; 11:31:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: HexfeT

Kesintisiz güç kaynağı sorunu çözmez. Güç kaynakları ilk fişe takılıp düğmesi açıldığında içindeki Primary kapasitör(ler) dolana kadar anlık olarak ciddi bir akım çekerler. Eğer prizin bağlı olduğu sigorta çok zayıf ise ya da bozuk ise atabilir. Bence sigortayı bir kontrol etmekte fayda var. 650W lık bir PSU nun düğmesi açıldığında atıyorsa sigorta problemli ya da zayıf olabilir. Yüksek güçlü PSU larda bu durumun önüne geçmek için ilk açılışta çekilen yüksek akımı sınırlandıran önlemler alınır. Kullandığın PSU da üretici bu durumu düşünmemişse sorun bundan da kaynaklanıyor olabilir.

Bir önceki arkadaşın sözü üzerine değiştirmeye niyetlendim. Başka markalara bakarken senin dediğin gibi "Yüksek Akım Koruması" diye bir özellik gördüm birisinde :http://www.mavibilgisayar.com/ud/4967

• quote:

Orjinalden alıntı: elix

Bir önceki arkadaşın sözü üzerine değiştirmeye niyetlendim. Başka markalara bakarken senin dediğin gibi "Yüksek Akım Koruması" diye bir özellik gördüm birisinde :http://www.mavibilgisayar.com/ud/4967

Sanırım orda yazan şebekenden gelen fazla akımdan korumasıyla ilgili. @HexfeT dediği gibi ilk açılışta çektiği akımı sigortanız kaldırmıyor, bunun sebepleri aynı sigortaya bağlı araç gereçlerin fazlalığı olduğunu düşünüyorum. Eğer fırsatınız varsa bir arakadaşınızda denemeniz, sorunsuz açılırsa sigortanızı yenilemelisiniz. Sorun devam ederse yeni bir Psu almaya karar verebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qrt_ -- 19 Ocak 2009; 12:44:40 >

• Evde başka bir alette sorun çıkmadı bugüne kadar. Kasayı direk prize takmayı da denedim(farklı prizler de denedim), o sırada evde sigortaya yük bindirecek fazla birşey olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi aynı binada bir komşuda deneyim bu akşam. Orada da attırırsa daha düşük wattlı(500-550) bir psu almam gerekecek sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evde başka bir alette sorun çıkmadı bugüne kadar. Kasayı direk prize takmayı da denedim(farklı prizler de denedim), o sırada evde sigortaya yük bindirecek fazla birşey olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi aynı binada bir komşuda deneyim bu akşam. Orada da attırırsa daha düşük wattlı(500-550) bir psu almam gerekecek sanırım.

Daha düşük bir PSU almanız gerektiğini düşünmüyorum, sonuç olarak 1000W 1200W kullanan arkadaşlar da var, bence sorun Glacielden kaynaklanıyor. Ben 650W HighPower aldım, diğer pc de 550W Silverstone var, hiç bir sorunları yok. İçiniz rahat olucaksa 550W bana yeter diyosanız alın. Ayrıca garantiden mutlaka faydalanın...
  • PSU özelliklerinde yazan yüksek akım koruması ile arkadaşın yaşadığı problemin alakası yoktur. Yüksek akım koruması donanımların çekebileceği akımın sınırlandırılmasıdır, şebekeden çekilen akımın değil. prizin bağlı olduğu sigortayı kontrol etmek lazım, eğer akım değeri bağlı olduğu cihazlara oranla düşük ise problem çıkıyor olabilir. Ya da sigortanın kendisi problemli olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilcnr

quote:

Evde başka bir alette sorun çıkmadı bugüne kadar. Kasayı direk prize takmayı da denedim(farklı prizler de denedim), o sırada evde sigortaya yük bindirecek fazla birşey olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi aynı binada bir komşuda deneyim bu akşam. Orada da attırırsa daha düşük wattlı(500-550) bir psu almam gerekecek sanırım.

Daha düşük bir PSU almanız gerektiğini düşünmüyorum, sonuç olarak 1000W 1200W kullanan arkadaşlar da var, bence sorun Glacielden kaynaklanıyor. Ben 650W HighPower aldım, diğer pc de 550W Silverstone var, hiç bir sorunları yok. İçiniz rahat olucaksa 550W bana yeter diyosanız alın. Ayrıca garantiden mutlaka faydalanın...

Garantiden faydalan derken tam olarak neleri kastettin? Haklarımı da iyi bilmiyorum da ben :) , değiştirip başka bir ürün almamı kabul ederlerse şükredeceğim.

• quote:

Sistemi başka bi yerde denedikten sonra durumunu burada paylaşırsan iyi olur.
    o psudan bende almayı düşünüyorum.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: gcagatay

quote:

Sistemi başka bi yerde denedikten sonra durumunu burada paylaşırsan iyi olur.
    o psudan bende almayı düşünüyorum.....

Akşam denerim.
  • quote:

quote:

quote:

Garantiden faydalan derken tam olarak neleri kastettin? Haklarımı da iyi bilmiyorum da ben :) , değiştirip başka bir ürün almamı kabul ederlerse şükredeceğim.

Garanti konusunda sorunun olmaz ürünü 2 yıldan az bir süredir kullanıyosan, sorunun 3 kerede çözülmediyse (Yani 3 kere tamire gidip geri geldiyse) yenisi ile değiştirmek zorundalar. Ayrıca satıcı firmanın insiyatifine kalmış bişey daha var, ürünü başka bir ürünle değiştirmek. Sen istediğin modeli yazarsan arasında 10 - 20 TL lik fark varsa (senin ürününden pahalı olmalı) değiştirme talebini geri çevirmeyeceklerini düşünüyorum. Ben Exa dan HD almıştım, 10 TL daha pahalı bir ürünü bana fiyat farkı istemeden vermişlerdi. Satın aldığın firma ile bi görüş başka bi marka PSU istediğini belirt, yardımcı olacaklardır, iyi şanslar

• quote:

Garanti konusunda sorunun olmaz ürünü 2 yıldan az bir süredir kullanıyosan, sorunun 3 kerede çözülmediyse (Yani 3 kere tamire gidip geri geldiyse) yenisi ile değiştirmek zorundalar. Ayrıca satıcı firmanın insiyatifine kalmış bişey daha var, ürünü başka bir ürünle değiştirmek. Sen istediğin modeli yazarsan arasında 10 - 20 TL lik fark varsa (senin ürününden pahalı olmalı) değiştirme talebini geri çevirmeyeceklerini düşünüyorum. Ben Exa dan HD almıştım, 10 TL daha pahalı bir ürünü bana fiyat farkı istemeden vermişlerdi. Satın aldığın firma ile bi görüş başka bi marka PSU istediğini belirt, yardımcı olacaklardır, iyi şanslar

Aslında zaten yenisi ile değişti, anlaşılan sorun modelde. 650lik psu'ların en ucuzuymuş zaten. Ben de sorun çıkarmayacaklarını umuyorum.

• Denemenden sonra bu konuda sonuçları belirtirsen sevinirim, üstteki arkadaş gibi bende bu psu dan almayı düşünüyorum ve ilk defa hakkında ilk defa olumsuz bir görüş okuyorum. Acaba sigortanın düşük amperli olmasından kaynaklanabilir mi? Elektrik konusunu pek bilmem ama, açılmasıyla sigortayı attıran termosifonlarla aynı sebepten dolayı attığını düşünüyorum. Normalde sigortalar 12A ama termosifonun sigortası 16A mı ne olacaktı böyle birşey olacaktı..
  • Alt kattaki bir dairede denedim sigorta atmadı(şu an oradan yazıyorum :) ) Buradaki sigortalara baktım 16A'lık. Bizim evdekilere baktım, onlar da 16A. Bizim evde mutfağın prizinden denedim atmadı, ama birkaç kere denedikten sonra orada da sigorta attı. Yani alt katta sigorta atmadı desem de kesin bir sonuç gibi gelmiyor bana, başka zaman atmayacağı meçhul. Sigorta değiştirmekle olacak gibi gelmiyor bana.
  • Yine donanimhaberde senin gibi bi sorunu olna arkadaşın konusunu gördüm, bi arkadaşın yorumu:

quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

16 amper * 220 volt = 3520 Voltamper yapar. Powerfactorun %95 olsa 3344 watt çekebilirsin. Bir pc ile böyle bir güç çekebilmen mümkün değil.

Olay sigorta değil bence. Powersupplyın ara ara kısa devre yaptırıyor olabilir, ya da elektrik hattın çok eskimiş 500 watt bile kaldırmıyor (düşük ihtimal).
  • Sigorta otomatını kaliteli yeni bi tanesi ile değiştirmek büyük ihtimalle sorunu çözecektir. Yukarıdaki yorum saçma. O kadar gücü çeken sistem değil zaten. Olay PSU düğmesi ilk açıldığı anda primary kapasitörün anlık çektiği akım ki gerçekten inanılmaz değerlere ulaşabilir. Daha önce söyledim güncel PSU larda artık ilk fişe takılma anında çekilen bu akım değerini sınırlandıran önlemler alınmakta fakat yinede sigorta otomatınız dandik ise böyle bir sorun yaşanma ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 20 Ocak 2009; 11:44:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: HexfeT

Sigorta otomatını kaliteli yeni bi tanesi ile değiştirmek büyük ihtimalle sorunu çözecektir. Yukarıdaki yorum saçma. O kadar gücü çeken sistem değil zaten. Olay PSU düğmesi ilk açıldığı anda primary kapasitörün anlık çektiği akım ki gerçekten inanılmaz değerlere ulaşabilir. Daha önce söyledim güncel PSU larda artık ilk fişe takılma anında çekilen bu akım değerini sınırlandıran önlemler alınmakta fakat yinede sigorta otomatınız dandik ise böyle bir sorun yaşanma ihtimali var.

Tamam, inşaallah dediğin şekilde çözülür. Ben işteyim, teyzeoğullarından rica ettim sigortayla ilgilensinler diye. Bugün halledebilirlerse akşama durumu buraya yazarım.
  • Teyzeoğlu elektrikten anlıyormuş, almış bir sigorta takmış sağolsun. Çok şükür şu an sorunsuz çalışıyor, inşaallah böyle devam eder.

Çok sağolun yönlendirmeleriniz için, müteşekkirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.